HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:07

Na ez az, amit nem látok.

Pedig jobb az arány mint az ateistáknál...  :Đ  :nevet: :nevet2:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2162 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:10

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:09

Pedig az általánosítás szerintem itt helytálló, ha kivonod belőle azokat az embereket akiket saját hibájukból rossz irányba visz a vallásosság. (ezt külön írtam is..)

Ezt kérdeztem már régen is, ehhez miért kell vallás? Miért nem lehet egyszerűen embernek lenni a jó értelemben? Nagyon sok "hitetlen" remek embert ismerek és legalább ennyi álszent, gonosz vallásosat. Akkor mire is jó ez az egész?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2163 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:10

Pedig jobb az arány mint az ateistáknál...  :Đ  :nevet: :nevet2:

Ebben most mi is volt a vicces?  :think:

#2164 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:15

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 9:48

:omg:  Ez neked így jön le? Nem érted a lényeget. Honnan tudod, hogy közben Isten tényleg nem-e érintette meg annak az embernek a szívét? Tudod, sokszor Isten összetöri az embereket egy kicsit, mielőtt kijelenti magát nekik, és szomorú ezt mondani - tudom- de lehet hogy Viktor akkor jutott el arra a szintre, hogy Isten ki tudta magát jelenteni neki, akár még egy kevés tudású cigánysrácon kerersztül is! Isten igéje nincs bilincsbe verve. Pála Apostol is írja hogy: Isten igéjét kell alkalmas, és alkalmatlan időben hirdetni. Az emberek nem tudják meglátni Istent a nagy egójuk, elképzeléseik, gondolataik miatt. A biblia írja hogy: mi akik hiszünk az Igehirdetés bolondsága álltal fogunk megtartatni. Szóval egy "kívülálónak" aki nem ismeri Isten útjait, az egész bolondságnak tűnik. Különben meg, mit számít annak a srácnak, hogy ő elvesz-e vagy nem. Nekünk ettől nem lessz jobb, ami teljesen nem igaz, mert mikor Jézus föl ment a mennybe azt parancsolta hogy: mindenkinek hirdetnünk kell az örömhírt.
Te akkor olyan ügyes és okos vagy, hogy még azt is tudod mi zajlott le annak az embernek a lelkében. Tisztára, mint Isten.  :omg:
Ja a nácikhoz történő hasonlítás itt tényleg túlzó, az ilyeneket mellőzük a továbbiakban.

Gondoltam, hogy kimagyarázod...

Idézet

Pál Apostol is írja hogy: Isten igéjét kell alkalmas, és alkalmatlan időben hirdetni.

Akkor miért nem az elejétől fogva hirdette a srácnak Isten igéjét? Miért nem hirdette "alkalmatlan" időben? Miért várta meg, még egy tragédia miatt megsérül és befolyásolhatóvá (alkalmassá) válik?

Majd én válaszolok rá. Az én tapasztalatom szerint a legtöbb felnőtt korában megtért hitgyülisnek egyetlen közös pontja van: majd mindegyik valamilyen lelki idefektuson eset át, amit nem volt képes feldolgozni Ez lehet akármi: közeli hozzátartozó halála, válás, magány, társtalanság, kitaszítottság vagy éppen állami gondozás, deviáns szülők vagy éppen kisebbségi lét, hogy a példánál maradjunk. Ha éppen a mélypont környékén találkozik egy "lélekhalásszal", az jó esélyel meglátja benne a gyenge, meggyengült embert és mindent bevet hogy jóféle hálóját a fejére húzza.  A hálónak pedig van egy olyan tulajdonsága, hogyha egyszer belegabalyodtál utánna nagyon nehéz kiszabadulni belőle. Különösen, ha újabb és újabb hálókat dobnak rád.

Rád ez nem érvényes te második generációs hitgyülis vagy, ha jól emlékszem 12 évesen a szüleid vittek el. Te már ebben szocializálódtál, azaz a hálóban születtél és el nem tudod képzelni, hogy a hálón túl is van élet...

Idézet

50 MSN partnerem van, mind hitgyülis

Te például nem is barátkozol (messengerezel) olyan emberrel, aki nem tag?
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2165 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:10

Ezt kérdeztem már régen is, ehhez miért kell vallás? Miért nem lehet egyszerűen embernek lenni a jó értelemben? Nagyon sok "hitetlen" remek embert ismerek és legalább ennyi álszent, gonosz vallásosat. Akkor mire is jó ez az egész?

Mit szólsz hozzá: én is ismerek sok álszent-gonosz ateistát és vallásosat is, és akkor mi van?
Ez tényleg csak egy általánosítás, mindenben lehet általánosítani.

#2166 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:16

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:10

Na ezt írtam ez elébb: Aki hülye az hülye is marad, a vallástól nem lesz jobb ember ha ő nem akar. Egy amúgy normális "remek" emberben pedig miért zavar ha ő keres valami plusszt az életében, ha ettől még normális marad és téget nem zargat vele???

#2167 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:16

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:58

Tudnék, de csak újra-és újra ismételném magam. Sztem. inkább vedd a fáradságot és ha tényleg érdekel a téma, akkor olvassgass. Visszafele...  ;)

Az elmúlt 500 hozzászólásban nem találtam semmi erre utalót. Légyszi segíts!  ;)

#2168 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:18

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:15

Te például nem is barátkozol (messengerezel) olyan emberrel, aki nem tag?

Barátkozom. Sok "világi" ismerősöm, munkatársam van, csak nekik - tudtommal - nincs MSN hozzáférésük, ha lenne már fölvettem volna őket. Erről biztosíthatlak.  ;)

#2169 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:22

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:52

Az eszme nem felelős a követőiért ha azok maguktól hülyülnek meg.

Ez nagy igazság  :respect:
A vallási vezetők felelőssége azonban már egy más kérdés...

Én a magam részéről többre tartom azokat az embereket, akik minden fenyegetés nélkül (pokol tüze stb.) tudnak emberként viselkedni.

#2170 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:22

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:16

Na ezt írtam ez elébb: Aki hülye az hülye is marad, a vallástól nem lesz jobb ember ha ő nem akar. Egy amúgy normális "remek" emberben pedig miért zavar ha ő keres valami plusszt az életében, ha ettől még normális marad és téget nem zargat vele???

Te is kezded? Ki mondta, hogy zavar?  :think: Linkeld be, hol írtam ilyet pls... Egyébként mitől lesz "plusz"?  :think:

#2171 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:23

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:15

Mit szólsz hozzá: én is ismerek sok álszent-gonosz ateistát és vallásosat is, és akkor mi van?
Ez tényleg csak egy általánosítás, mindenben lehet általánosítani.

Tehát a lényeg?

#2172 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:23

Megint elkezdtünk értelmetlen dologról vitázni, én közbevágnék egy kérdést hátha nem csak engem érdekel a dolog:

Ki mit tud a sátánistákról? Mert ugye régen azokat a pánkokat meg idióta hülyegyerekeket tartották annak, akik "csakazértis buta vagyok" meggondolásból fordított keresztet hordtak, és fordított pentagrammát firkáltak mindenhová.

De ha jól tudom, ez is valami bejegyzett vallás lett és követője is akad.

Kérem a keresztényeket, ne minősítsék őket. Én csak arra lennék kíváncsi mi a fenén is alapul ez a "vallás" és mi a céljuk.

PS: Ha jól tudom a fordított kereszt egy félreértelmezett jelkép, mert (talán) valamelyik  apostolt feszítették meg így...

#2173 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:25

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:23

Megint elkezdtünk értelmetlen dologról vitázni, én közbevágnék egy kérdést hátha nem csak engem érdekel a dolog:

Ki mit tud a sátánistákról? Mert ugye régen azokat a pánkokat meg idióta hülyegyerekeket tartották annak, akik "csakazértis buta vagyok" meggondolásból fordított keresztet hordtak, és fordított pentagrammát firkáltak mindenhová.

De ha jól tudom, ez is valami bejegyzett vallás lett és követője is akad.

Kérem a keresztényeket, ne minősítsék őket. Én csak arra lennék kíváncsi mi a fenén is alapul ez a "vallás" és mi a céljuk.

PS: Ha jól tudom a fordított kereszt egy félreértelmezett jelkép, mert (talán) valamelyik  apostolt feszítették meg így...

Akár csak a "fordított" pentagramma... ;)

#2174 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Akik vallásosak - vagy annak tartják magukat - tévedhetetlennek érzik magukat. Akik a magam materialista gondolkodásmódjával kérdeznek és próbálják megfogni ezt az egész misztériumot, meg alapból hülyék. Ez ebben a topikban is lejön nekem, bár kissé visszatetsző a szólás, hogy "az nevet....". Így beszél egy bűntelen életre törekvő? Ott vihognál az Ítéletnapi döntéshozatalanál az első sorban, hogy "bebe, nekem sikerült - ugye megmondtam?"

#2175 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:18

Barátkozom. Sok "világi" ismerősöm, munkatársam van, csak nekik - tudtommal - nincs MSN hozzáférésük, ha lenne már fölvettem volna őket. Erről biztosíthatlak.  ;)

Akkor bocs, de nekem erről a beírásodról az jött le, hogy te csak gyüliseket veszel fel a listádra :respect:

Minden esetre nekem nehezen hihető, hogy más ismerősödnek vagy munkatársadnak nincs MSN hozzáférése :think: , vagy van, csak éppen nem adják meg neked? :D

(Vicc volt, nem megsértődni! :) )
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2176 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:26

Idézet: gxa - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:22

Ez nagy igazság  :respect:
A vallási vezetők felelőssége azonban már egy más kérdés...

Én a magam részéről többre tartom azokat az embereket, akik minden fenyegetés nélkül (pokol tüze stb.) tudnak emberként viselkedni.

Még jó hogy mi "HGY"-sek nem egy eszmét, hanem Isten igéjét követjük. :D
Az meg hogy valaki "emberi", az kevés. Szentség nélkül senki nem láthatja meg Istent.
Persze már, ha eggyáltalán meg akarja. Semmi sem kötelező...
...ide írni sem.  ;)

#2177 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:27

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:25

Akkor bocs, de nekem erről a beírásodról az jött le, hogy te csak gyüliseket veszel fel a listádra :respect:

Minden esetre nekem nehezen hihető, hogy más ismerősödnek vagy munkatársadnak nincs MSN hozzáférése :think: , vagy van, csak éppen nem adják meg neked? :D

(Vicc volt, nem megsértődni! :) )

egész nap együtt vagyunk napi 10 órát! minek msn-ezni?  :confused:

#2178 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:29

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:23

Pétert.

#2179 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:31

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:26

Még jó hogy mi "HGY"-sek nem egy eszmét, hanem Isten igéjét követjük. :D

Nekem mindegy, hogy hogyan hívod...

Idézet

Semmi sem kötelező...
...ide írni sem.  ;)

Nem kötelező, de a vallás az emberi psziché egy érdekes része, szóval követni fogom a topicot ezután is.

#2180 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:36

Idézet: vatom - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:25

Akik vallásosak - vagy annak tartják magukat - tévedhetetlennek érzik magukat. Akik a magam materialista gondolkodásmódjával kérdeznek és próbálják megfogni ezt az egész misztériumot, meg alapból hülyék. Ez ebben a topikban is lejön nekem, bár kissé visszatetsző a szólás, hogy "az nevet....". Így beszél egy bűntelen életre törekvő? Ott vihognál az Ítéletnapi döntéshozatalanál az első sorban, hogy "bebe, nekem sikerült - ugye megmondtam?"

Nem. A döntés a tiéd, ha te ateista akarsz lenni jogod van hozzá.
Az ítéletnapkor akik bűnösként halnak meg, azok később csak az utolsó itéletre támadnak föl.
Én személy szerint sajnálni fogom ezeket az embereket - csak azt ne mondják -, hogy ők ezt nem hallották, mert itt szajkózzuk!
Akkor már csak arra lessz lehetőség, amit életedben szabad akaratból nem választottál.
Konkrétan: minden ember meg fogja vallani, hogy igen Jézus Krisztus az Úr!
Utánna irány az örök kárhozat. Sajnos. Ez van. Isten megadott minden lehetőséget, hogy ne így legyen.
Nem valami bíztató perspektíva, de mindenkinek joga van hozzá, ha ezt szeretné...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.