HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:54

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:52

A csillagok háborúja, hát az inkább a keleti kultúrából merít sztem. bár abba is belezsúfoltak sok vallást. No meg eleve ez a jó és gonosz harca.

Az más, ott Yoda tesz olyan megjegyzéseket, amik félreérthetetlenné teszik a dolgokat azoknak, akik ismerik a vallást.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2382 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:40

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:35

Sőt, azt is tudom, hogy milyen utána lenni... :( De az egy másik történet...
Amúgy én nem kívánok  ilyen csúnya dolgot Neked. 

Velem  rossz lóra tettél... Nem vagyok partnered  a kóstolgatásban, egyéb téren még nem bizonyítottál... :(

Inkább próbálj meg a többiek beszélgetésébe bekapcsolódni, amennyiben valóban  a vallás téma  érdekel, és nem pedig  az én személyemnek tulajdonítottad kitüntető figyelmedet.

Zárjuk le eme magasröptű társalgást, nem szeretném beidézgetni, hogy ki kezdte el a másikat otrombán sértegetni... mert azt Te is tudod... Eleinte nem is reagáltam, utána is próbáltam humorosan felfogni, sajnálom, ha nem tetszett, azt hittem humorod azért még van. Csak válasz volt a sértésre. Bocs, ha talált.  :respect: 

Javaslom most már, hogy oldódj fel, és ahelyett, hogy engem bepróbálsz,  nézd meg a Bálnalovas című filmet, biztos fog tetszeni.  :respect:

Kellemes pihenést, üdv. :)

Pedig ha magadnak elolvasod és elfogadod, többre mész vele.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2383 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:44

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:41

A teremtő furcsa személyére magyarázat Mára a buddhizmus hmmm hogy mondjam "ellenségképe" (Mára alapvetően nem gonosz, de érdekében áll az embereket a saját világában tartani és a vágyaik által elejét venni az elme, a lélek fejlődésének mielőtt annak igénye mutatkozna a végtelen újászületések körforgásából való kikerülésből. Ő az észlelhető világ tervezője.) Az emberek mátrixból való kiszabadulásának igénye ellen dolgoznik...

Őt nálunk úgy hívják, hogy Média.
Wherever you go, go with all your heart.

#2384 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:05

Igaz csak egy film, de szép... :)

Ben Hur  - színes magyarul beszélő amerikai filmdráma, 210 perc, 1959
Rendezte: William Wyler
Főszerepben: Charlton Heston (Judah Ben-Hur) 

Kép

"A mozitörténet legnagyobb filmjében minden grandiózus: a legtöbb Oscar-díjat nyert alkotás elkészítésében ötvenezer közreműködő és nyolcezer statiszta vett részt. A nagyjelenet arénáját egy éven át építették, és több mint kétszáz óriásszobrot faragtak ki hozzá.
De ami a legfontosabb: az emberi történelem legnagyobb alakjait varázsolják elénk. Minden idők legnagyobb és legnépszerűbb filmje a Római Birodalomba, Jézus korába kalauzolja nézőit. Számtalan, több földrészt felölelő kalandja során Ben Hur, Júdea hercege szembeszáll a nagyhatalmú birodalommal, hogy megvédje családját és népét.
A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messala-val, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messala-t. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa!"

Szerk.: a film leírása bemásolva... Port.hu-ról

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 10. 20:08 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:16

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:44

Őt nálunk úgy hívják, hogy Média.

Hmmm, nagyon jó hasonlat. Nem is gondolnád mennyire... Most ezen egy kicsit elgondolkoztam...  :think:  :D

#2386 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:16

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:05

Ben Hur  - színes magyarul beszélő amerikai filmdráma, 210 perc, 1959
Rendezte: William Wyler
Főszerepben: Charlton Heston (Judah Ben-Hur) 

Még annyit hozzátennék, hogy aki az írója fejébe vette, hogy bebizonyítja Isten nem létezik s hogy kellőképpen felkészüljön kiolvasta a Bibliát  :D  s végül ez a film lett a végeredmény :omg:  ;)

#2387 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:17

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:16

Most ezen egy kicsit elgondolkoztam...  :think:  :D

Én meg kiszellőztettem a lakást  :omg:  :Đ

#2388 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 20:33

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:16

Még annyit hozzátennék, hogy aki az írója fejébe vette, hogy bebizonyítja Isten nem létezik s hogy kellőképpen felkészüljön kiolvasta a Bibliát  :D  s végül ez a film lett a végeredmény :omg:  ;)

:eek:  ahhoz képest fejlődés  ;)

#2389 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:23

A Ben Hur nagyon jó film.  :up:
Nagyon jól illusztrálja milyen az amikor Jézus önzetlen szeretete kioltja az emberben a haragot.
:cool:
Jah és a vége nagyon jó, mikor Jézus vére kifolyik és meggyógyulnak!  :)

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 10. 21:25 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:24

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:17

Én meg kiszellőztettem a lakást  :omg:  :Đ

Tekintve, hogy sok vidéken élő embernek a 2 bárhol fogható kereskedelmi adó szolgáltatja a morális mércét, én ezt nem tartom ennyire viccesnek.  :rolleyes:

Nem közvetlenül kapcsolódik a vallásokhoz, de néhol szinte helyettesíti azokat.  :omg:

#2391 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 23:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:24

Tekintve, hogy sok vidéken élő embernek a 2 bárhol fogható kereskedelmi adó (...)

3. De sok/fő városban a 100 tv adótól függetlenül is ott van az általad említett morális mérce, hogy annál lejjebb csak ha a vakondok is neveztek a versenyre... :rolleyes:

#2392 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 04:15

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 22:24

én ezt nem tartom ennyire viccesnek.  :rolleyes:

Ez a "kicsit elgondolkoztam" egy szóvicc a gyerekkoromból. Mezőn dolgozó paraszt emberek használták, de most nem mennék bele az elmagyarázásába :D

#2393 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 05:58

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:54

ott Yoda tesz olyan megjegyzéseket...

Most hogy mondod, én is gondolkodtam még a múltkor, hogy a 'dagoba' szót hol hallottam először :)

#2394 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 06:10

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 4:15

Ez a "kicsit elgondolkoztam" egy szóvicc a gyerekkoromból. Mezőn dolgozó paraszt emberek használták, de most nem mennék bele az elmagyarázásába :D

Pedig már szaga van...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2395 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 07:24

Idézet: guga

Ez a "kicsit elgondolkoztam" egy szóvicc a gyerekkoromból. Mezőn dolgozó paraszt emberek használták, de most nem mennék bele az elmagyarázásába

Bár nem mezőn dolgozok, de parasztgyerek vagyok. Nembeszóni, 'nyéinnen :Đ

Idézet: Drummaster

3. De sok/fő városban a 100 tv adótól függetlenül is ott van az általad említett morális mérce, hogy annál lejjebb csak ha a vakondok is neveztek a versenyre...

Most mit kell bántani szegény kis állatkákat, a színvonal nem érinti őket, az már méterekkel alattuk van...  :D

Amúgy tudom, hogy ilyen szempontból mindegy. Akár városban akár faluban lakik az akinek mindösszesen erre van igénye az nem fog egyéb "szellemi betevő" után nézni (itt most inkább a kultúrára gondolok). Azért említettem a falvakat, mert ott a templombajárás nem csak vallás kérdése volt, de a mindennapi élethez is ott kaptak útmutatást. Most lehet azon vitatkozni, hogy ez a katolikus egyház részéről milyen volt, de egy biztos: a győzikénél többet nyújtott...

#2396 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 08:51

WhiteHunter, küldtem volna Neked privit, ha nem lett volna tele a levesesládád... :)

Üdv.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2397 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 11. 09:06

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 8:51

WhiteHunter, küldtem volna Neked privit, ha nem lett volna tele a levesesládád... :)

Üdv.

Hadd haljuk (olvassuk) má' mi is!  :D

#2398 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:13

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 8:24

Most mit kell bántani szegény kis állatkákat, a színvonal nem érinti őket, az már méterekkel alattuk van...  :D

Amúgy tudom, hogy ilyen szempontból mindegy. Akár városban akár faluban lakik az akinek mindösszesen erre van igénye az nem fog egyéb "szellemi betevő" után nézni (itt most inkább a kultúrára gondolok). Azért említettem a falvakat, mert ott a templombajárás nem csak vallás kérdése volt, de a mindennapi élethez is ott kaptak útmutatást. Most lehet azon vitatkozni, hogy ez a katolikus egyház részéről milyen volt, de egy biztos: a győzikénél többet nyújtott...

Az abszolút nullát nem nehéz túlszárnyalni... Ami a kereskedelmi tévéken folyik...bahhh, de az egy másik topik témája. Hosszú távon nem hiszem, hogy üdvőzítő az, hogy az ország 90%-ának le kell menni kutyába. Azon is el lehet vitatkozni, hogy morális szempontból mi a jobb? Amikor úgymond egyház tartotta idézőjelben sötétségben az emberek. (Bár ez sem teljesen igaz, mert a II. Vh előtt rengeteg tehetséges parasztfiú került be papi/lekészi segítséggel valamilyen egyházi gimnáziumba tandíjmenteséggel.) Illetve most, amikor önként és dalolva hülyül el "a nép, az isten adta nép". Bőszen szavaz smsen a valóságsókban, nézi a lucecitát, szörnyülködik a móniksón és a teszkógazdaságos chipset teszkogazdaságos kólával öblíti le...

Fuj, már megint általánosítottam... ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2399 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:14

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 10:06

Hadd haljuk (olvassuk) má' mi is!  :D

:wub:

Majd, ha fagy... :)

#2400 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 09:16

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 9:51

Üdv.

Most már OK.  ;)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »