Idézet: bgabor - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 11:23
Mellesleg sok dologban egyetértünk. Sajnos, tényleg kell az egyház, mert bizonyos embereknek ez kell a lelki boldoguláshoz, mintahogy a birkáknak mindig is vezető kell.
Valóban, reformokkal tényleg sokat lehetne javítani rajta, de szerintem mindketten tudjuk, hogy a katolikus egyház nem tűri el a reformokat, vagy a reformálni akarókat. Konkrétan annyira ostobák, hogy még a cölibátust sem akarják megszüntetni, pedig az nem a bibliából vagy istentől ered (merthogy azt állítják, hogy minden tanításuk istentől származik), csak az egyik pápa vezette be, nagyon is világi érdekek miatt. Ezek ismeretében én nemigen látok esélyt a reformokra a katolikus egyházon belül.
Isten és a katolikus egyház kapcsolatáról: istentől és a bibliából tanulák volna az inkvizíciót, a világi pöffeszkedést, a pazarló életvitelt, az álszent magatartást, a csalártságot, vagy éppen a keresztes háborúk kirobbantását? Ezekkel a tettekkel a saját legalapvetőbb magatartásszabályukat, a tízparancsolatot is durván sértették és sértik ma is. Ezekután ki hisz el bármit is az ő szájukból?
Üdv ismét!
Nah látod amiket leírtál a reforomokról és, hogy azok miért nem valósíthatók meg, én ezért nem tartom semmire az egyházat. Ezért ellenzem hiszen amiket felhoztál mind emberi érdekek áltak mögöttük. Keresztesháborúk a területszerzés, egyházi birtokok növelése, cölibátus ugyebár azért került bevezetésre, hogy ez a felhalmozott birtok, pénz stb ne kerüljön el a papok családjához és ne usszón szét az egyház vagyona. Benedek pápa pedig szerintem be fogja látni hogy a konzervatív hozzá állásal csak veszít a hívői táborból, tehát előbb utóbb lépnie kell.

Súgó
A téma zárva.