HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:20

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:14

Milyeneket? Negatív vagy pozitív? Vagy mi a milyenséged vezérfonala?

Nem az én vezérfonalam számít, hanem a növekvő fenyegetettségérzésed, aminek hangot adsz. Valahol zavar van...
Elköltöztem :-)

#462 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:25

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:14

Idézet

Miért lenne lényegtelen?
Én nem akarok egy erőszakos világban élni. Te igen?

Nem az én akaratomon múlik s gondolom nem is a tieden. Az meg, hogy valamit elítélek vagy sem még nem hozta a gondolatainkat közelebb.

Idézet

Lényegtelen, hogy a hiedelmek "igazak-e" vagy sem. Ha szolgálnak bizonyos célokat, akkor azoknak a céloknak az elérése szempontjából hasznosak. Csak modellek, térképek, nem maga a valóság.

Ez tolerancia, de ha elismerjük Isten létét és annak törvényszerűségeit, akkor az összes hit, elképzelés és valóság hasonlít egy tölcsér effektushoz, a végén mindegyik ugyanoda jut ki. A születésünk és a halálunk az tény, ebben nem kell hinni, mert tudjuk, látjuk. A mögötte álló misztikus dolgok térnek el egymástól. De ahogy minden emberre érvényes a születés és a halál törvénye, úgy az a törvény is ugyanaz, ami megelőzte a születésünket és a halálunk után találkozunk vele.

Idézet

Természeti törvények léteznek. Társadalmi törvények is.
Nem tudom, hogy léteznek-e istenségek (szerintem igen), de törvények azok tutira vannak. :)

A természet törvényei egységesek a földünkön. Pl. a gravitáció mindenkire ugyanolyan erővel hat. De például más megítélés alá esik egy szelet disznóhús elfogyasztása itt és a másik oldalon. De a törvényszerűségek egyetemleges volta enged arra következtetni, hogy ha van Isten, akkor rám, s rád, mindenkire ugyanaz a hatás vár.

#463 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:30

Idézet: Rive - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:20

Nem az én vezérfonalam számít, hanem a növekvő fenyegetettségérzésed, aminek hangot adsz. Valahol zavar van...

Neharagudj, nem tudok mire válaszolni, főleg hogy azt sem tudom mit akarsz.
Nézd el nekem ha a továbbiakban nem reagálom le azokat a hozzászólásaidat, ahol nem a beszélgetés a vezérfonal, hanem homályos utalgatások.

Ilyenek én is tudnék termelni, sőt még különbeket is, de ebben a topikban nem azon van a hangsúly, hogy ki a jobb fej vagy kire néznek fel és ki tud nagyobbat mondani.

Ha látok egy érdekes gondolatot, akkor amennyire a filozófiai határvonalam engedi, addig próbálom meg kifeszíteni a húrt. Mindenféle érzelmi töltés nélkül.
Ha érzelmi töltetre vágyom, akkor átmegyek a bolhára hőőőjjj-özni, ott legalább egyenesen a szemembe mondják.

#464 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 12:38

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:30

...

Minden nagyon konkrét volt, amit eddig írtam :)

De ahogy gondolod. A hitnek nem kell, hogy védekezzen, visszatámadjon vagy érveljen. Tanúságtétel helyett itt mégis ezt teszed. Úgy sejtem, valahol csúnyán eltévedtél, de ez végülis a te dolgod - majd kiigazodik, ha akar.

Mennyé gépet szerelni és peace :) Én is húzok melózni.
Elköltöztem :-)

#465 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:11

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:25

Nem az én akaratomon múlik s gondolom nem is a tieden. Az meg, hogy valamit elítélek vagy sem még nem hozta a gondolatainkat közelebb.

De, éppenhogy azon múlik, hogy mit akarsz és mit valósítasz meg belőle.
Tudod, szabad akarat, az isteni adomány. ;)

Idézet

Ez tolerancia, de ha elismerjük Isten létét és annak törvényszerűségeit, akkor az összes hit, elképzelés és valóság hasonlít egy tölcsér effektushoz, a végén mindegyik ugyanoda jut ki. A születésünk és a halálunk az tény, ebben nem kell hinni, mert tudjuk, látjuk. A mögötte álló misztikus dolgok térnek el egymástól. De ahogy minden emberre érvényes a születés és a halál törvénye, úgy az a törvény is ugyanaz, ami megelőzte a születésünket és a halálunk után találkozunk vele.

Én el tudok képzelni istenségeket, és tudok róluk írni, ha érdekel. :)
Az egész bolygónkat átható élő energiafolyamra én nem az "Isten" szót használom. Nálam inkább Gaia vagy Világlélek.
Wherever you go, go with all your heart.

#466 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 18:37

Huhh... Itt aztán folyik a vita.
Na ja, Buddháról nem kellet volna felelőtlenül írnom. De a most megtudottak alapján nagyon szimpatikus vallás. Ha a különböző elnevezésektől eltekintünk én is kb hasonlóképp gondolkozok, csak pár dologgal kiegészítve. Nálam a tudomány és a hit nem válik külön túlságosan. Egyik sem fejlődne a másik nélkül. Azzal mondjuk én is egyetértek, hogy Isten vagy más "felsőbbrendű" vagy isteni lény létét emberi gondolkodásmóddal nem lehet bebizonyítani. Plusz sok olyan ember van, akit cak úgy lehetne meggyőzni, ha Isten ott "állna" előtte vagy valami kézzelfogható bizonyíték lenne rá, közéjük tartozok én is. Nyitott vagyok mindenre, de előbb meg kell győződjek arról, hogy az valódi vagy sem.
Nos, kérdésekből szerintem nagyon sokat fel lehetne tenni a keresztény vallással kapcsolatban. Ez jó móka is lehetne, de hasztalan. Ugyanis: ennek a vallásnak az egésze egy olyan könyvre épül, amit sokan vitatnak. Meg persze sokféleképp is magyaráznak. A benne található történeteket meg vagy elhiszi valaki vagy nem. Engem negy győznek meg túlságosan. Az alapvető tartalommal,  mondanivalóval abszolút egyetértek, de kár volt egy sok száz oldalas mesekönyvet csinálni belőle.
Nem tudom ti mennyire érdeklődtök régebbi kultúrák mitológiái, vallásai iránt, de szerintem sok érdekes dolgot tartalmaznak. Érdekes, hogy sokan hasonló motívumokkal ábrázolják a teremtéstörténetet. A keresztényhit szerint mondjuk ez nem volt egy érdekes dolog. Isten jött és 6 nap alatt megteremtett mindent. Szép... Csak nem tudom megállni: Ha Isten teremtette a világot, akkor Isten honna jött, egy másik univerzumból vagy csak úgy van? Tudom emberi ésszel nem felfogható válasz sincs erre igazán, de érdekes kérdés. Más népek, vallások szintén külső beavatkozást említenek, de másképp. És itt a lényeg. Én is hajlok inkább erre a verzióra. Jött egy magasabb értelmi szinten lévő nép és ők hozták ide az élet csíráját. tudom, ez már inkább tartozhat az UFO-s topicba, de szerintem itt is van létjogosultsága. Hiszen ha azt nézzük, hogy honnan indultak ki a vallások, legalább is egy jó részük, akkor nem mehetünk el emelett szó nélkül. Most nem megyek bele ennek bővebb kifejtésébe (mondjuk, ha érdekel titeket beszélhetünk erről is, meg persze kérdésekről is, abból soká fogynék ki szerintem). Inkább megemlítem Zecharia Sitchin :respect: nevét, ő egy elismert tudós ezzel a témával foglalkozik. És neki van sok bizonyítéka is.
Az igaz, hogy nem igazán tudjuk felfogni az "isteni" dolgokat, de talán vitatkozni megérné róluk. Ki tudja, talán rájövünk valamire. Nem hiszem, hogy említenem kellene, milyen  sok dologról hitte már az emberiség azt, hogy lehetetlen és bizonyult később még is lehetségesnek.

Plusz egy apróság: ez cáfolhatja, de meg is erősítheti azt a jelenséget, hogy szent arcképek, szobrok ilyesmik néha könnyeznek, véreznek. 1987 szeptemberében történt: egy idős házaspár házában, Atlantában a falakból kezdett vér szivárogni és szinte az összes szobában. Miután értesítették a rendőrséget, azok elkezdtek nyomozni. rövid időn kiderítették, hogy tényleg emberi vér volt a szivárgó folyadék, de hullákat, bűncselekményre utaló jeleket nem találtak. Érdekes sztori, nem tudom, hogy a könnyező Madonnák, vérző Jézus képek, szobrok, hasonlók, könnyét és vérét megvizsgálták-e már valaha és ha igen, mi lett az eredmény. Esetleg összehasonlították-e a mintákat, hogy egyeznek-e.  :think:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#467 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 18:59

Idézet: Necros - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 18:37

Na ja, Buddháról nem kellet volna felelőtlenül írnom. De a most megtudottak alapján nagyon szimpatikus vallás. Ha a különböző elnevezésektől eltekintünk én is kb hasonlóképp gondolkozok, csak pár dologgal kiegészítve. Nálam a tudomány és a hit nem válik külön túlságosan.

No problem :)

Kicsit keszekuszának tűnhet amit a Buddhizmusról összehordtunk, de mindkettőnknek igaza volt még ha kicsit mást is mondtunk.

A "Buddhizmus" kialakulása előtt is rengeteg "Jógi" volt akik az utat keresték és közülük sokan még Szidharta  herceg előtt elérték a nirvánát. Buddha annyiban változtatta meg a helyzetet, hogy tanítani kezdett és ahogy a buddhisták mondják: "Beindította a tan kerekét"

De hogy lazítsam egy kicsit az ellentéteket :

A Buddhisták általában jó humorú vidám emberek és nagyon szeretik a jó vicceket, főleg ha róluk szólnak:

Szőke nő találkozik a barátnőjének és lelkendezve meséli:
-Képzeld beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra
-Húú, és nem volt drága?
-De drága volt, de hát egyszer élünk...  :)

Tanmese:

Egy tibeti láma, a világ legokosabb embere, és egy hippi

Egy pilóta egy magánrepülõn szállít három embert - egy tibeti lámát, a világ legokosabb emberét, és egy hippit. Hirtelen a pilóta bejelenti a három utasának: "Rossz híreim vannak. A gép le fog zuhanni. Most rögtön ki kell ugranunk. Sajnos, csak három ejtõernyõnk van. Mivel én iszonyú jó pilóta vagyok, nem látom az okát annak, hogy meghaljak, ezért az egyik az enyém. Sok szerencsét!" És ezzel kiugrott a gépbõl.

Ezután a világ legokosabb embere szólalt meg: "Mivel én vagyok a világon a legokosabb ember és nagyon értékes vagyok a civilizációnak, ezért én veszem el az egyik ejtõernyõt, és megmentem magam." Ezzel õ is kiugrott a gépbõl.

Ezek után a láma azt mondta a hippinek: "Én már elég hosszú és gyümölcsözõ életet éltem eddig is, nincs szükségem arra, hogy tovább éljek. Vedd el nyugodtan az utolsó ejtõernyõt."

"Nyugi öreg!" - mondta a hippi, miközben feltette az ejtõernyõt a láma hátára. "A világ legokosabb embere épp az elõbb ugrott ki a hátizsákommal."
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#468 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 13. 20:08

"egy idős házaspár házában, Atlantában a falakból kezdett vér szivárogni és szinte az összes szobában. Miután értesítették a rendőrséget, azok elkezdtek nyomozni. rövid időn kiderítették, hogy tényleg emberi vér volt a szivárgó folyadék,"

Ilyen nincs hogy emberi vér csak úgy lesz. Annak mindig egy adott személy vérének kell lennie.Ennek a valóságalapja nulla. Pld a máriapócsi könnyező madonna könnyét sem vizsgálta meg senki én tudom hogy az nem könny hanem egy fizikai kémiai folyamat eredménye aki olyan szinten ért a kémiához mint én annak ez egyértelmű. Ez az egyik baj hogy a csodákról mindig természettudományos analfabéták beszélnek.

#469 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 20:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 18:59

Szőke nő találkozik a barátnőjének és lelkendezve meséli:
-Képzeld beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra
-Húú, és nem volt drága?
-De drága volt, de hát egyszer élünk...  :)

+ a  Tanmese:

:lol: 

Nagyon jó!!!

Anyámnak van 2 Szögjal Rinpocse könyve meg egy Reggeli beszélgetések Lin-csi apát kolostorában című. Azért ezekben igazibb tanmesék vannak. Eddig nem olvastam ezeket, de úgy tűnik itt az ideje.
  Most az utóbbiból idézek (komolyan véletlenül nyílt ki itt):

54.:
Lin-csi kolostorában egy reggel ezzel a kérdéssel fordultak a szerzetesek a Mesterhez.
- Mondd, Lin-csi apát! Mit tartasz tudós barátunkról, Szung-ce szerzetesről? Lehetséges-e, hogy előbb éri el a buddhaságot, mint a magunkfajta szerzetes?
- Miért gondoljátok róla ezt, érdemes híveim?
- Szung-ce műveltebb is nálunk, több nyelven olvassa a szent könyvet, sokfelé megfordult a világban. Lám most is éppen Tibetben van zsinaton - feleltés Lin-csi kérdésére a jámbor szerzetesek.
- Hívek! - fordult feléjük most Lin-csi. - Szung-ce szerzetes valóban több nyelven olvassa a szent könyveket, de egyáltalán nem biztos, hogy jobban is érti őket, mint mi. Mint ahogy az sem biztos, hogy mi, betűvetők, jobban értjük a világot, mint sok írástudatlan társunk. Ezért nem tiszteljük mi az írott hagyományt olyannyira, mint más kolostorok szerzetesei. Sőt, mi ugy tartjuk, nehezebb írásjelekből olvasni, mint más jelekből. Felhők vonulásából, madarak röptéből, erdők zúgásából, hegyek hallgatásából olykor többet tud meg a világról az írástudatlan pásztor, mint Szung-ce a Mennyei Birodalom összes könyvtárából. Szung-ce szerzetes nem a könyvekből fog megvilágosodni. Valamint nem a nyelvek segítségével. Ha Szung-ce nem érti a Tanítást, nem leli az Utat, ne segít rajta a tudomány sem - világosította fel érdemes híveit a műveltség és a buddhaság viszonyáról Lin-csi apát, majd váratlan ötlettel így folytatta.
- Ráadásul képzeljétek el, szerzetesek, micsoda csapás a műveltség arra nézve, aki történetesen hülye! Buddhaságra se jut, és mivel még a világ végén is megértik, és még még ott is kinevetik. Jobban jár az ilyen, ha legközelebb papagájnak születik. Átok a nyelv, ha nincs hozzá fej! - foglalta össze végül a kérdés lényegét Lin-csi apát.
Miután pedig érdemes hívei megegyeztek abban, hogy a felhozott példa egyáltalán nem távol lévő tásrsukra, Szung-ce szerzetesre értendő, jókedvűen szétszéledtek.

Megéri ezen elgondolkodni egy kicsit.

Persze, szívesen olvasom a vicces tanmeséket is  :D .
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#470 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 20:25

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:11

Idézet

Tudod, szabad akarat, az isteni adomány

Már írtam a toleranciáról, természetesen szabad akaratot kaptál, de itt is a tölcsér effektus lép életbe, ugye most azt a fonalat boncolgatjuk hogy Isten létezik, akkor a szabad akarat csak a testi életben érvényes, ahogy a lelked elhagyja a testet, már az a törvény lép életbe, ami egyetemleges minden egyes emberre nézve, függetlenül a földi életében élt hitétől.

Képzeld el ezt úgy, hogy a világ minden részéből érkeznek magyarországra emberek és hozzák magukkal az ott megszokott pénznemet és népszokásokat. Magyarország akármennyire is toleráns, de csak az elfogadott pénznemmel lehet fizetni. Ugyanígy van ez Istennél is, mindegy melyik hit az igaz, de ha átlépjük azt a határt, akkor az ottani törvények lesznek ránk érvényesek. Azaz a helyes hit az, ami életképes Isten világában.

Idézet

Én el tudok képzelni istenségeket, és tudok róluk írni, ha érdekel. :)

Én is eltudok képzelni különböző feleségeket, de már van egy és rengeteget tudnék róla beszélni, hogy milyen az életem vele. Inkább tegyél arról tanúbizonyságot, hogy a te Istenednek mi a szerepe az életedben, hogyan ismerted fel és mit munkálkodott, mit kaptál tőle, hogy megerősödött a hited. Az enyémek olvashatók egy másik topikban.

#471 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:55

Térítesz Guga?  :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#472 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 17:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:55

Térítesz Guga?  :think:

Ha láttál tőlem olyat leírva, hogy térj meg,  akkor igen :D  az ilyesmi még szerintem is negatív megítélés alá esik és inkább ró terhet az emberekre, mint sem lelki haszonnal járna. Én általában azt szoktam elmondani, hogy miként avatkozik be az én életembe.

Szerkesztette: guga 2006. 01. 14. 17:33 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 19:16

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 20:25

Már írtam a toleranciáról, természetesen szabad akaratot kaptál, de itt is a tölcsér effektus lép életbe, ugye most azt a fonalat boncolgatjuk hogy Isten létezik, akkor a szabad akarat csak a testi életben érvényes, ahogy a lelked elhagyja a testet, már az a törvény lép életbe, ami egyetemleges minden egyes emberre nézve, függetlenül a földi életében élt hitétől.

Szerintem a szabad akarat idővel fejlődik ki az emberekben. Sokakban sohasem.
A halál utáni állapotról nem sokat tudok. Olyan valaminek képzelem, mint a születésem előttit. Tudatosság nélküli, mély, álomnélküli alvás.

Idézet

Képzeld el ezt úgy, hogy a világ minden részéből érkeznek magyarországra emberek és hozzák magukkal az ott megszokott pénznemet és népszokásokat. Magyarország akármennyire is toleráns, de csak az elfogadott pénznemmel lehet fizetni. Ugyanígy van ez Istennél is, mindegy melyik hit az igaz, de ha átlépjük azt a határt, akkor az ottani törvények lesznek ránk érvényesek. Azaz a helyes hit az, ami életképes Isten világában.

Melyik határt lépjük át? A halált?
A bibi csak az, hogy ahhoz meg kell halnod, majd újjászületned, hogy nyilatkozhass arról, hogy mi van ott. Persze a tudatosságot sem ártana közben megőrizni. :)
Az én szememben minden más csak fantázia.

Idézet

Én is eltudok képzelni különböző feleségeket, de már van egy és rengeteget tudnék róla beszélni, hogy milyen az életem vele. Inkább tegyél arról tanúbizonyságot, hogy a te Istenednek mi a szerepe az életedben, hogyan ismerted fel és mit munkálkodott, mit kaptál tőle, hogy megerősödött a hited. Az enyémek olvashatók egy másik topikban.

Én próbálom tenni a helyeset. Nem félelemből, mert valaki azt mondta, hogy az a helyes, és ha nem azt teszem, akkor megbűnhődök. Egyszerűen mert azt gondolom, érzem helyesnek. Megtaláltam az életcélomat, ami úgy szól, hogy mindent megtegyek azért, hogy jól érezzem magam és azok is, akik fontosak nekem. Ez a legfontosabb. Megpróbálok minden döntést ennek megfelelően meghozni. Ennek a megvalósításában szeretnék még rengeteget fejlődni.

Sok emberrel találkoztam, akik nagyon fontos hatással voltak az életemre, és remélhetőleg még sokkal fogok is. Nem hiszem, hogy az életcélom valaha is változni fog.

#474 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 19:17

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 18:59

...
"Nyugi öreg!" - mondta a hippi, miközben feltette az ejtõernyõt a láma hátára. "A világ legokosabb embere épp az elõbb ugrott ki a hátizsákommal."

Én ezt úgy ismertem, hogy George Bush, a világ legokosabb elnöke. :D

#475 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 19:54

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 19:17

Én ezt úgy ismertem, hogy George Bush, a világ legokosabb elnöke. :D

Van ez a vicc Ceauşescuval is :).

#476 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:23

Idézet: Netmaster - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 19:54

Van ez a vicc Ceauşescuval is :).

Háddeőmá'möghótt...  :confused:

#477 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:50

Idézet

Ha a gyereketek valamiert vallasos suliba kerulne, es panaszkodik otthon, higyjetek neki! - lehetoleg vigyetek is el onnan..

Erre reagálnék. Én is keresztény suliba járok, ennek az oka nem vallási buzgóság (már csak ateista mivoltom miatt sem), hanem akkoriban úgy gondoltam további tanulmányaimhoz jó alappilér lehet. Azóta tucatszor megbántam hogy ide jelentkeztem.

Már nem lepődök meg azon, ha a diákokat a lánykollégiumból fotózzák, majd akit szabálysértésen érnek, kirúgnak. Mert ugyebár keresztény ember nem dohányzik, akármilyen szerelmes, nem öleli meg a társát, nem rágózik. Nem számolom össze hány ifjat rúgtak ki az utóbbi 3 évben, mióta szeretett igazgatónk fejére felkerült a korona, gyanítom hogy bőven többet mint a többi középiskolából együttvéve. Nem lepődök meg, ha megfenyegetnek, hogy amennyiben nem árulom el ki cigizett, kirúgnak. Nem lepődök meg azon sem, ha egy apáca, aki mellesleg a diákok iskolai pszihológusa a szemembe hazudik, nem lepődök ha azért nem kapcsoljuk be a fűtést a téli napokra, hogy cserébe az iskolának saját alkoholszondája legyen, ezzel elősegítve a delikvensek eltávolítását..

-"Tüntetünk wazze?" (Gálvölgyi után szabadon)
Tüntetünk hát, mindegy még így is több pénzt kapunk, mint az állami iskolák. Tüntetünk. Legalább lesz fedezet ujjlenyomatot vetetni a leszakadt radiátorról.

Számomra nyílvánvaló (illetve annak kéne hogy legyen) hogy akit elsőre rágózáson kapnak igazgatóit kap, ha másodszorra is, kirúgják. Ha érettségi előtt 2 hónappal órán levelezel, és lebuksz, eltávolítanak, ha a mazsolabulin(ezalatt még véletlenül sem a más középiskolában értett elsősavatóra asszociáljatok. A zenefelismerés akció már pironkodtatóan merésznek számít)a kapuban beléptetőrendszer van felállítva.
Azon sem fogok meglepődni, ha ezt egy illetékes elolvassa, és engem is eltávolítanak.  :rolleyes:

#478 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 23:57

Idézet: AViD - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:50

...
Azon sem fogok meglepődni, ha ezt egy illetékes elolvassa, és engem is eltávolítanak.  :rolleyes:

Hány éved van vissza?

#479 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 15. 00:11

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:23

Háddeőmá'möghótt...  :confused:

Isten halott - Nietzsche.

Nietzsche halott - Isten.

(a viccek viszont élnek :))

#480 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 00:13

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:57

Hány éved van vissza?

Másfél.
Most már nem tervezem, hogy váltanék, de ha kitesznek valami hülyeség miatt, nem fogom visszasírni, az biztos. :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.