HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:23

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:20

Netán érdemes lenne utánanézni, hogy a többi hittanos gyerekkel mi van. Ha előfordulnak hasonló gondok, akkor a többi szülő nyitott lesz a kapcsolatfelvételi kísérletre - a többi meg nem Isten vagy ördög, hanem a Ti dolgotok.

Pont ez jutott eszembe nekem is. :up:

Thrawn: a tanárát nem ismered véletlenül?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#322 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:21

Sejtem, hogy nem "direkt" nézted ki az én hozzászólásomat, de azért furcsa, hiszen nem írtam le semmi "durvábbat", ráadásul talán ha 3 postom volt ebben a topikban eddig.

Szvsz nem "ugrottam" neki senkinek

Pedig de. Ha tévedek, Guga majd valami bibliai idézettel megcáfol ;)

Hm, vajon mennyi fogalmad van pl az én értékrendemről? Honnan veszed a bátorságot, hogy bárki "értékrendje"  között különbséget tegyél?

Azt hiszem, erre már kár bármit is írni

Ehhez tényleg csak gratulálni tudok....  :respect:  Na most tudom sarkítok, meg nem ezt akartad ide írni, de ebből ami nekem lejött: Vannak a hívők, és vannak a [felnőtt kisemberek]. (Akik mint tudjuk valóságsókon' nőttek fel. Hm, mióta is vannak valóságsók'?  :think: )

No flame, csak szvsz akaratadon kívül más reakciót váltották ki legalább 1 emberből, mint amit (szintén szerintem) szerettél volna.

(No meg ugye az én postomra ment a repy) ;)

Szval peace!  :respect:

Öö, csak épp a te hozzászólásod feletti válasz gombra kattintottam, nem arra válaszoltam, szori.
while (!sleep) sheep++;

#323 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:21

Hm, vajon mennyi fogalmad van pl az én értékrendemről? Honnan veszed a bátorságot, hogy bárki "értékrendje"  között különbséget tegyél?

Egyébként abszolúte nem értem, hogy jön ide az, hogy különbséget teszek értékrendek között...olvasd vissza szerintem amit írtam:

Idézet

Az természetes, hogy hívő ember inkább keresi a hívő ember társaságát, de ezt egyáltalán nem róhatjátok fel neki, hiszen ti is keresitek a gondolkodásban, értékrendben hozzátok közel állókat

épp azt akarom jelezni, hogy az értékrendek minősítésétől függetlenül igaz, hogy mindenki keresi a hozzá hasonlókat...

Idézet

Vannak a hívők, és vannak a [felnőtt kisemberek]. (Akik mint tudjuk valóságsókon' nőttek fel. Hm, mióta is vannak valóságsók'? )

Ehh, amikor írtam, gondolkoztam, hogy részletezzem-e, vagy ebből a pontatlan és sarkos példából is megértitek...aztán gondoltam, hogy meg ... totál félreértetted az egész hsz-emet.

Na de most műtötték a jobb kezem, úgyhogy sokkal többet nem tudok gépelni.
while (!sleep) sheep++;

#324 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 10:41

Idézet

Brian (a rajongó tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!! […] Ti mind különbözőek vagytok!
A tömeg (egyszerre): IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZŐEK VAGYUNK!
Egy ember a tömegből: Én nem!

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#325 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:53

:respect:

Valami hasonló jutott eszembe nekem is...

#326 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:56

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:32

Egyébként abszolúte nem értem, hogy jön ide az, hogy különbséget teszek értékrendek között...olvasd vissza szerintem amit írtam:

épp azt akarom jelezni, hogy az értékrendek minősítésétől függetlenül igaz, hogy mindenki keresi a hozzá hasonlókat...

Ehh, amikor írtam, gondolkoztam, hogy részletezzem-e, vagy ebből a pontatlan és sarkos példából is megértitek...aztán gondoltam, hogy meg ... totál félreértetted az egész hsz-emet.

Na de most műtötték a jobb kezem, úgyhogy sokkal többet nem tudok gépelni.

Elsőre is felfogtam. Azon "háborodtam fel", (persze nem) hogy miért írod az "értékrendben közel állókat". Nem értem, miért kell más értékrendel rendelkeznie egy hívőnek/nem hívőnek. (szval te olvass vissza :p ;) )

A valógságshow-s részt lehet félreértettem, de akkor még mindíg nem értem mit akartál mondani ;)

#327 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 10:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:56

Elsőre is felfogtam. Azon "háborodtam fel", (persze nem) hogy miért írod az "értékrendben közel állókat". Nem értem, miért kell más értékrendel rendelkeznie egy hívőnek/nem hívőnek. (szval te olvass vissza :p ;) )

Akkor rosszul használtam az értékrend szót. Világnézetet akartam írni.
while (!sleep) sheep++;

#328 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:01

Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését:
- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, hogyan alakult ki a Földön az élet, és miután kialakult, hogy jutottunk el addig, amit ma emberként ismerünk, de még azt sem tudják, hogy az egyszerű létformák hogyan alakultak bonyolult rendszerekké
- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, mely törvények uralják a világegyetemet, hanem csak közelítő elméletek vannak, amelyekről egy másik aspektusból vizsgálva rendre kiderülnek, hogy nem alkalmazhatóak mindig
- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, mi az emberi lét célja, jövője, múltja, mostanában pedig már azt sem, mi a jelenje
- nem tudják, léteznek-e a biológiaitól teljesen eltérő létformák, olyanok, amelyek pont azért annyira eltérőek, mert nem is tudjuk elképzelni sem
Sokmindent nem tudunk, de tudni szeretnénk, mert emberek vagyunk, az emberi civilizációt az ismeretlen megismerése is hajtotta a kezdetektől. De olyan sok van még, amit nem tudunk.

Szerkesztette: bbence 2004. 08. 17. 11:03 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#329 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 11:03

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:01

- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, mi az emberi lét célja, jövője, múltja, mostanában pedig már azt sem, mi a jelenje

Mikor tudták? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#330 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:23

Pont ez jutott eszembe nekem is. :up:

Thrawn: a tanárát nem ismered véletlenül?

Csak látásból, a feleségem jobban ismeri. Egyébként egy református lelkész jár ki az iskolába, a gyerekek rajonganak érte, nyilván megtalálja velük a megfelelő hangot.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#331 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:29

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 11:59

Akkor rosszul használtam az értékrend szót. Világnézetet akartam írni.

Így már  :respect: :up:

Nem kötekedésképp' írtam amit írtam, meg voltam róla győződve, hogy azt írtad, amit akartál ;)

peace!  :up:

#332 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:04

Csak látásból, a feleségem jobban ismeri. Egyébként egy református lelkész jár ki az iskolába, a gyerekek rajonganak érte, nyilván megtalálja velük a megfelelő hangot.

Hm, önmagában nyilván nem gond, meg gondolom elég hamar "elmúlik" nála, de azért jobb félni mint félni hagyni ;)

Egyszer volt egy érdekes beszélgetésem egy phszihiáterrel. Beszélgettünk a jóról és rosszról. Kissé "beavattam" a világnézetembe. A válasz:
"-Tudja hogyan hívják azt az embert, aki nem tudja mi a különbség jó és rossz között?"
"- Nem"
"- Phszihopata"

csak úgy eszembe jutott.

#333 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 11:36

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:01

Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését:
- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, hogyan alakult ki a Földön az élet, és miután kialakult, hogy jutottunk el addig, amit ma emberként ismerünk, de még azt sem tudják, hogy az egyszerű létformák hogyan alakultak bonyolult rendszerekké
- a közhiedelemmel ellentétben nem tudják, mely törvények uralják a világegyetemet, hanem csak közelítő elméletek vannak, amelyekről egy másik aspektusból vizsgálva rendre kiderülnek, hogy nem alkalmazhatóak mindig
- nem tudják, léteznek-e a biológiaitól teljesen eltérő létformák, olyanok, amelyek pont azért annyira eltérőek, mert nem is tudjuk elképzelni sem
Sokmindent nem tudunk, de tudni szeretnénk, mert emberek vagyunk, az emberi civilizációt az ismeretlen megismerése is hajtotta a kezdetektől. De olyan sok van még, amit nem tudunk.

...és mindebből mi következik?

#334 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 12:18

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:36

Idézet

Figyelj! Végülis mit veszíthetsz? A semmiből jöttél, A semmibe mész. Mit veszítettél? Semmit.

¤

#335 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 12:36

Ez kegyetlen, ahogy mindenről eszedbe jut egy (film) idézet :D :up: (Sajna a letöbbször úgy érzem, tudom is, hogy mire gondolsz :D)

#336 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 17:28

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:36

Rögtön az első mondant az idézésedben. Ez:
"Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését."
Magamat ismételni nem szeretem. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#337 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 17:37

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 18:28

Rögtön az első mondant az idézésedben. Ez:
"Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését."
Magamat ismételni nem szeretem. :)

Jóvan', jóvan', csak vártam a végére a konklúziót. ;)

#338 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 17. 18:11

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 16:28

Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését.

Viszont nagyon célszerű. :smoker:

#339 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 18:29

Idézet: cx.core - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 19:11

Viszont nagyon célszerű. :smoker:

:think: :confused:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#340 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 18:49

Idézet: bbence - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 18:28

Amíg a tudományban, világban bizonytalanságok lesznek, nem lehet kizárni bármi létezését.

sajna azok mindig lesznek. :)
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.