HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabit LAN 2 gép között ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabit LAN 2 gép között ! Crosslink bekötés ?

#121 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 13:57

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 12:35

Na és? Ezt ki nem szarja le, de komolyan? Megy? Megy. Nemmegy van fejlesztő aki kijavítja a hibákat? Van. Gyorsabban reagál mint valami nagy cég? Általában igen. Akkor meg? Meg egyébként is, milyen softweres technical supportot szeretnél egy hálókártyához?

Gyak az összes linuxos driver ilyen egyébként.

Nem tudom hogy vagy vele (gondolom leszarod ezt is) de én a gyártótól szeretnék megfelelő támogatást kapni. Azért mert egy "mezei" hálókártya használata során általában nem ütözik olyan jellegű problémákba az ember amit ne tudna házon beül, vagy külső fejlesztő segítségével orvosolni nem indok arra hogy ne is várjon el ilyen támogatást. Meg pl Kovács Józsika fejlesztő aki általában sokkal rugalmasabb min egy nagy cég supportja (és természetesen rendelkezik a megfelelő gyárói ismeretekkel is) egy nap reggelén eldönti hogy mostantól kezdve szerzetesként kolostorba vonul (aminek szvsz nagyobb a valószínűsége mint hogy egy 3Com kaliberű cég néhány nap alatt csődbemenjen) eléggé megnehezíti a további támogatás lehetőségét. Olyan technikai supportot várok el egy hálókártyához hogy ha esetleg elekadok egy VLAN/QOS alkalmazás (esetleg más gyártó termékeivel való inkompatibilitás) kapcsán akkor ne a buli után kissé másnapos Józsikát kelljen abajgatnom kora reggel, hanem egy knowledge base cikket fellapoznom.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#122 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 14:57

Nem tudom hogy vagy vele (gondolom leszarod ezt is) de én a gyártótól szeretnék megfelelő támogatást kapni. Azért mert egy "mezei" hálókártya használata során általában nem ütözik olyan jellegű problémákba az ember amit ne tudna házon beül, vagy külső fejlesztő segítségével orvosolni nem indok arra hogy ne is várjon el ilyen támogatást. Meg pl Kovács Józsika fejlesztő aki általában sokkal rugalmasabb min egy nagy cég supportja (és természetesen rendelkezik a megfelelő gyárói ismeretekkel is) egy nap reggelén eldönti hogy mostantól kezdve szerzetesként kolostorba vonul (aminek szvsz nagyobb a valószínűsége mint hogy egy 3Com kaliberű cég néhány nap alatt csődbemenjen) eléggé megnehezíti a további támogatás lehetőségét. Olyan technikai supportot várok el egy hálókártyához hogy ha esetleg elekadok egy VLAN/QOS alkalmazás (esetleg más gyártó termékeivel való inkompatibilitás) kapcsán akkor ne a buli után kissé másnapos Józsikát kelljen abajgatnom kora reggel, hanem egy knowledge base cikket fellapoznom.

Erre nem tudok mit mondani, csak két dolgot:

1) Gyártói/Forgalmazói supporttól én még értelmes választ nem kaptam. Pedig próbálkoztam. Ellenben Kovács Józsikáktól már igen.
2) Ne használj akkor linuxot, mert ez itt nagyrészt így működik. Persze, jó lenne, ha lenne minden hwhez hivatalos támogatás, de nincs, érdekes módon gyakorlatilag az egész unix világ mégis jól megél enélkül. Leszámítva a nagyon márkás cuccokat, amik össze vannak rakva, és van hozzá support, de valjuk be, aki ilyet használ, az általában kis baromságokat maga is remekül meg tud oldani (vagy nem, mert manager bácsi felült a neki szánt vakítós dumáknak, de akkor ált egyénként is win van :)), sw oldalon pedig a nagyobbakat is csak úgy tudják orvosolni, hogy kijön a guru (aranyáron), azt meg ki szereti, ha más turkál a rendszerében? Szal ott is inkább az a jó, hogy telefon 10kor, hogy bakker, kiment a dell clusterben egy vinyo, és 11:55kor aláírod, hogy cserélve...

Természetesen vannak olyan dolgok, amit nem lehet support nélkül igazán, mondjuk egy SAP (bár arról is hallottam már érdekeseket első kézből), de kijelenteni, hogy szar a 3Com karik linuxos támogatása, mert nincsen hozzá hivatalos support, számomra volt annyira zavaró hogy szóvátegyem, hogy -- szerintem -- nincs igazad. Még ha többszáz kártyáról beszélnénk, aszondom, ja, nem árt, de jelen esetben ez nem áll.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#123 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:33

Némi segítségre lenne szükségem. Két gép közti gigabites kapcsolat effektív sebességének növeléséhez kéne némi támogatás.
Adott két Marvell 88E8001/8003 alapú gigabites kártya a két gépben. Mindkettő támogatja a Jumbo Frames-t tehát tudom állítani 9014-ig az MTU-t, de ha úgy konfigurálom, hogy mindkét kártyán megegyezik a magasabb MTU, akkor egyszerűen nem működik a windowsos filemegosztás. A két gép kommunikál, webezni lehet az osztott nettel, de másolni nem igazán lehet. Nem lehet a két gép között megosztott könyvtárakban tallózni sem, mert közli, hogy nincs rá engedélyem, pedig van.

Bizonyos MTU állításakor működik a filemegosztás, de én eddig mindenhol azt olvastam, hogy a végpontok közt éppen hogy egyformának kell lennie az MTU-nak.

Szóval ötletek kellenének, hogyan lehet működésre bírni a filemegosztást. Most szerzek valami átviteli sebesség-tesztelőt, hogy megnézzem, valójában mennyi adatot lehet így átpréselni.

Tesztelés eredménye, hogy 30 illetve 40 MB/s-es átviteli sebesség van 100%-os CPU terhelésnél. Egy 3200+ és egy 2100+ közt úgy látszik ennyi a különbség. Tehát maga a kapcsolat megy, csak a filemegosztás nem.

Szerkesztette: Taranis 2006. 02. 28. 16:59 -kor

#124 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:33

Mivel úgy tűnik, hogy elsősorban a hálózati eszközökkel van baj, hanem az hozzáférési engedélyekkel, ezért átvonulok a windowsxp-s topicba. Több reboot és újramegosztás után az egyik gépről már tudok tallózni a másikon, csak fordítva nem akarja az igazságot.

#125 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:29

üdv

asus a8n-sli premium
Két integrlát giga hálókártyával, kábel jó, mert a két hálókártya között megy a gigás hlózat

adott egy másik gép, benne egy realtek 8169 chip-es gigás kártya
De nem megy a gigás hálózat, csak a 100-as miért?
probáltam cat5e kábellel, de semmi

helpppppppppppp
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó