HWSW Informatikai Kerekasztal: Alaplapok 10e alatt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alaplapok 10e alatt. Tapasztalatok, és kérdések. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:42

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:38

Raidet próbáld ki! :)  Nem rossz! :D

Nem kell kipróbálnom, mert az egyik gépemben most is Raidben megy két winyó...
Soha nem magamról beszéltem ebben a topicban, hanem arról, hogy vannak emberek, akiknek nincs szükségük (az most mindegy, hogy milyen okból) ezekre az extrákra...

#102 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:46

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:41

Fabia töréstesztje jobb, mint a Polo-é de sok helyen a Polo azért csak minőségibb... viszont ha már Fabiért elkértek annyit, akkor legalább az 5. ajtónál lévő kis zsnér árkokat megcsinálhatták volna vízelvezetősre, mert ott mindíg áll a víz... :mad:  És emiatt hamarabb fog rohadni...

Erről nem tudok nyilatkozni, mert most cseréltük le az 1 éves Fábiánkat egy 1.9PD TDI Octaviára, tehát, még nem volt ideje rohadni semminek...  :D  :D  :D
De ez már megint  :offtopic:
;)

#103 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:56

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 12:46

Erről nem tudok nyilatkozni, mert most cseréltük le az 1 éves Fábiánkat egy 1.9PD TDI Octaviára, tehát, még nem volt ideje rohadni semminek...  :D  :D  :D
De ez már megint  :offtopic:
;)

jó! jövő szeptemberre csere lesz, de azért zavaró, hogy azt nem oldották meg rendesen... vagy mondjuk zajcsökketnés... a Fabia hangosabb, mint a polo, vagy az ibiza... sajnos...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#104 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:59

bocs a sok offért...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#105 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 19:18

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:38

Raidet próbáld ki! :)  Nem rossz! :D

Mond már meg, hogy akinek van egy 1db 10 gigás ősi vinyója, és a legerőforrásigényesebb program amit használ az az Iexplorer, az mi a fenéért vegyen raides alaplapot mi?

Miért kellene neki SATA, miért kellene neki firewire, miért kellene neki USB2.0, miért kellene neki 1mhz.es lépésenkénti tuning, miért kellene neki csilivi színeken vikágító alaplap, miért kellene neki az az 5-10% teljesítménytöbblet, amit a márkás lap tud memkezelésben.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 15. 19:19 -kor

#106 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 16. 08:50

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:08

Mint ahogy Te is írtad sok függ a tervezéstől... és az olcsóbb kategóriájú lapokat megtervezi egy, majd a masáik is arra épít... míg egy jobb cég megnézi, hol gyenge az a tervezés, amire a kiscégek építenek, és áttervezi az egészet... ettől ér többet...

szerintem pont a sok extra miatt tervezik át a lapokat...

egyébként a vezetéktömegről:

a fény, vagyis a jel 1GHz-es órajelnél 1 ciklus alatt 30 !!! cm-t tesz meg... nem úgy van, mint annó, hogy puff ott a vezeték, aztán hadd szóljon... mostmár nagyon is számít, hogy pl. a memória slotokhoz vezető 64 vagy 128 adatvezeték, meg a kitudjahány egyéb vezeték pontosan egyforma hosszú legyen (tuti 1/100-ad mm-en belül kell lenni), különben jön a káosz... és nem emiatt lassúak a noname lapok, mert az a káosz adatvesztést jelenthet, ami pedig elfogadhatatlan... szóval azért látsz annyi kanyart, trükköt minden lapon, mert bizonyos vezetékeknek muszály egyforma hosszúnak lennie... az lehetséges, hogy  a minden földi jóval ellátott márkás lapok azért tűnnek rendezettebnek, mert több rétegen valósítják meg, mint a kisebbek... viszont a több réteg több áthidalást kíván, így mégtöbb a gyári hibalehetőség, szóval nem biztos, hogy jobb lesz tőle...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#107 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 21:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 18:18

Mond már meg, hogy akinek van egy 1db 10 gigás ősi vinyója, és a legerőforrásigényesebb program amit használ az az Iexplorer, az mi a fenéért vegyen raides alaplapot mi?

Miért kellene neki SATA, miért kellene neki firewire, miért kellene neki USB2.0, miért kellene neki 1mhz.es lépésenkénti tuning, miért kellene neki csilivi színeken vikágító alaplap, miért kellene neki az az 5-10% teljesítménytöbblet, amit a márkás lap tud memkezelésben.

Te meg olyan vagy, mint a bogáncs... mindenre ráragadzs, és le sem lehet vakarni...

#108 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:23

Ahogy nézem még mindig te vagy az, aki bár utálja az olcsó lapokat, nincs is neki olyan, mégis ólálkodsz a témában. Nem tudom miért  :think:

#109 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:38

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 22:20

Te meg olyan vagy, mint a bogáncs... mindenre ráragadzs, és le sem lehet vakarni...

Abszolút kívülállóként elég érdekes hozzászólást találtam.
Tegnap a topiknyitó tisztelettel kérte, hogy ne akarják rábeszélni semmi extrára, mert a topikja nem arról szól.

Miért is nézel be olyan topikba, aminek a témája nem érint? Miért kell leugatni a gazdát?
Nem akar hülyeséget csinálni, miért fáj, hogy van egy célja és szeretné elérni.

(Közben rájöttem, hogy utóbbi 3 alaplapvásárlásom hasonló szempontok szerint történt, tehát mégsem vagyok kívülálló. Lehet, hogy pont ezért fály nekem is  a bogáncs.)
Igen fály. Csak ma, akciósan  elipszilonnal.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#110 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 15:47

en sem ertem... ha valakinek nincs penze ra, akkor hiaba jo a draga. en is szeretnek, 3800+ procit meg 6800 ultrat.

bar most sem panaszkodhatom - mert a nagy atlagnak erre sem telik.

#111 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 16:06

en pedig megbizast kaptam, h ocsemnek osszrakjak jo olcson egy gepet, amit igyekeztem normalisan elvegezni. vegulis aztan annyira megtetszett a(z akkor) 12 ezres k7s8xe, hogy bentmaradt a gepemben, es forwardoltam a k7s5a-mat, ami meg iszonyuan megbizhatonak bizonyult az utobbi evekben. egyikkel sincs komoly bajom, max az, hogy a k7s8xe hangjanak valami iszonyu fos-szar drivere van, mentsegunkre legyen mondva, hogy nem mi irtuk :Đ eszembe nem jutna egy ilyen szotyere alaplapi hangot hallgatni - annak ellenere, hogy egeszen meglepoen turhetonek tunt :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#112 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 09:23

Azért hangban a K7S5A sincs a toppon. Viszont a drivere korrekt.

#113 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 09:26

integralt cuccost meg nem hallottam jol szolni :)

#114 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 09:34

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 10:26

Mert nem is arra tervezték. Inkább arra, hogy a Windows ding.wavot le tudja játszani az irodában.  ;)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#115 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 14:08

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 10:26

Envy 24PT, MCP-T... :omg:
Yááááy, megint visszatért a dolog az "lapon van = olcsó = szarmocsok" stílusba, amiből hirtelen kigömbölyödik a konlúzió, mely szerint az igazán jó lap csak az lehet(ne), amin a NB is külön kártyaként csatlakozik  :Đ
Vagy úgygondoltad emeljük ki az ALC+CMI duett alkotta részhalmazt, és ezalapján húzzuk rá a vizeslepőt minden integrált megoldásra, mert az kényelmes és könnyű elhinni :confused:

#116 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:26

Idézet: Moby - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:08

Yááááy, megint visszatért a dolog az "lapon van = olcsó = szarmocsok" stílusba, amiből hirtelen kigömbölyödik a konlúzió, mely szerint az igazán jó lap csak az lehet(ne), amin a NB is külön kártyaként csatlakozik  :Đ
Vagy úgygondoltad emeljük ki az ALC+CMI duett alkotta részhalmazt, és ezalapján húzzuk rá a vizeslepőt minden integrált megoldásra, mert az kényelmes és könnyű elhinni :confused:

nem mondtam, hogy nem letezik olyan - csak az alaplapok 95%an ruszok alc, cmi da van... a soundstorm melle is ezeket a remek vasakat teszik.

#117 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:39

Idézet: Moby - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:08

Melyikek azon olcsó lapok, amik ilyen chipekkel vannak ellátva?
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#118 Felhasználó inaktív   centauri99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 16:33

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy van-e valakinek egy olcsó(Pl.3000Ft) Intel 566MHz processzorhoz(Slot 1) való alaplapja?

#119 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 16:39

Idézet: deluck - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 11:39

Melyikek azon olcsó lapok, amik ilyen chipekkel vannak ellátva?

Mit tetszik?  :confused:

Idézet

Idézet

#120 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 16:44

alaplap tipusokat kerunk :)

igenyes daval ellatottakat...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +