Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 15:49
Többezerszer nem volt vele dolgom (csak jópárszor), nem vagyok boltos sajna, ezek szerint több a tapasztalatod.
Az viszont nagy igazság, hogy méregdrága deszkával is rá lehet faragni. Ilyet is láttam szépszámmal
Az előző kérdéshez : nem igaz, hogy nem látsz különbséget ? (most felejtsd el a márkát, flamelni nem akarok). Nézd a nyákot, a forrasztást, a henger alakú ellenállásokat, a térbeli elrendezést (hozzáképzelve a még nem létező kábeltömeget, persze utóbbi a házon is múlik). Hasonlítsd össze egy drágábbal. Én sem vagyok elektronikai zseni, de egy-egy lapnak már a kinézete sem gerjeszt bizalmat, mintha kukából lennének az alkatrészek. Elismerem, ez csak a külső és csak ez alapján nagy hiba ítélni. Egynémelyik hajmeresztő kinézetre is (az embernek van egy érzete : ha ilyen apróságra nem adtak, milyen igénytelen lehet működés közben)
Sztem ez magyar mentalitás : a "csakazért is az olcsó a jobb és hülye aki pénztkidobál és ezt be is bizonyítom" hozzáállás. Azért nem árt gondolkoni azon, hogy miért drágább az egyik a másiknál. Tudom...néha a márkanév, de ez gyenge indok, be lehet látni, főleg, ha többezerszer volt dolgot lapokkal. Ilyen tapasztalattal meg is erősíthetnél ...
erről beszéltem én is... ha összehasonlítasz két lapot, akkor sokszor látni rajta, hogy mennyire igénytelenül van összegányolva... agyon van fúrva, meg minden... aztán valaki mondta, hogy a minőségellenőrzésen spórolnak... azon is... meg a tervezésen... Van egy szabvány, amit a chip késztő ad ki a lapgyártóknak... egy olcsókategóriás lapot szinte az alapján gyártják... ezért volt anno az ECS k7s5a-nak egy valami gagyi lap a teljes hasonmása... csak a nyák színében különbözött, meg pár alakatrészben... mondjuk annál az ecs sokkal jobb volt... de ami lényeg, hogy a nyákon múlik a legtöbb!!! nem csak a ráaggatott alkatrészek amik megfogják a gépet, hanem az agyon csigázott huzalozás... minél hosszabb a huzal, annál nagyobb az ellenállása... ez pedig tudjuk mit jelent, különösen ilyen magas frekvenciánál... éppen ezért lehet, hogy küllönbözik a teljesítményük az alaplapoknak... rosszul tervezték meg, mert olcsón hozták ki... ettől függetlenül stabil, és jó lehet, csak érezhetően lassabb... Mindíg a tervezés az ami sokba kerül, és ezért inkább licenszet vesznek, vagy egyszerűen átépítenek másik deszkákat... Pl Eagle videókártya: Szabványt lemásol, ami alapján többen is gyártanak, és az alapján készül a kártya. Asus: Teljesen átalakítja a kártyát, hogy maximális teljesítményt hozzon ki. egyéni ötletek, kreativitás, és minőség!!! Ezt kell megfizetni... ECS nem rossz, de csak szabvány szerint gyártottak lapot. Anno a Sisel volt szerződésben és ők tervezték a chiphez a lapot. Ennyi előnye volt az ECS-nek... nem ők tervezték, és ezért lett jobb minőségű, de igazából low cost...
Olcsó lapoknál mindíg könnyebben fordulnak elő kompatibilitási problémák is! Mert a teszteket nem végezték el, és csak később derült ki, hogy valami nem kóser a lapnál... a generációt nem szokták javítani... marad a típushiba... drágább lapoknál ezt az utólagos javítást folyamatosan csinálják... V1.0, V1.2, V2.0... ezek az előnyei...

Súgó
A téma zárva.