HWSW Informatikai Kerekasztal: Alaplapok 10e alatt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alaplapok 10e alatt. Tapasztalatok, és kérdések. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 15. 01:04

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 15:49

Hát van, aki ezt nem nézi jó szemmel, ez van ... pedig nem érdekem pénzt kidobatni mással, vegyed véleménynek...
Többezerszer nem volt vele dolgom (csak jópárszor), nem vagyok boltos sajna, ezek szerint több a tapasztalatod.  :respect:
Az viszont nagy igazság, hogy méregdrága deszkával is rá lehet faragni. Ilyet is láttam szépszámmal  :up: De ilyen alapon ne vegyen az ember semmit.

Az előző kérdéshez : nem igaz, hogy nem látsz különbséget ? (most felejtsd el a márkát, flamelni nem akarok). Nézd a nyákot, a forrasztást, a henger alakú ellenállásokat, a térbeli elrendezést (hozzáképzelve a még nem létező kábeltömeget, persze utóbbi a házon is múlik). Hasonlítsd össze egy drágábbal. Én sem vagyok elektronikai zseni, de egy-egy lapnak már a kinézete sem gerjeszt bizalmat, mintha kukából lennének az alkatrészek. Elismerem, ez csak a külső és csak ez alapján nagy hiba ítélni. Egynémelyik hajmeresztő kinézetre is (az embernek van egy érzete : ha ilyen apróságra nem adtak, milyen igénytelen lehet működés közben) :eek: Persze volt fordítva is, mikor ócsároltam valamit kinézetre, aztán közölték, hogy elég drága és jók vele a tapasztalatok  :think:

Sztem ez magyar mentalitás : a "csakazért is az olcsó a jobb és hülye aki pénztkidobál és ezt be is bizonyítom" hozzáállás. Azért nem árt gondolkoni azon, hogy miért drágább az egyik a másiknál. Tudom...néha a márkanév, de ez gyenge indok, be lehet látni, főleg, ha többezerszer volt dolgot lapokkal. Ilyen tapasztalattal meg is erősíthetnél  ...

erről beszéltem én is... ha összehasonlítasz két lapot, akkor sokszor látni rajta, hogy mennyire igénytelenül van összegányolva... agyon van fúrva, meg minden... aztán valaki mondta, hogy a minőségellenőrzésen spórolnak... azon is... meg a tervezésen... Van egy szabvány, amit a chip késztő ad ki a lapgyártóknak... egy olcsókategóriás lapot szinte az alapján gyártják... ezért volt anno az ECS k7s5a-nak egy valami gagyi lap a teljes hasonmása... csak a nyák színében különbözött, meg pár alakatrészben... mondjuk annál az ecs sokkal jobb volt... de ami lényeg, hogy a nyákon múlik a legtöbb!!! nem csak a ráaggatott alkatrészek amik megfogják a gépet, hanem az agyon csigázott huzalozás... minél hosszabb a huzal, annál nagyobb az ellenállása... ez pedig tudjuk mit jelent, különösen ilyen magas frekvenciánál... éppen ezért lehet, hogy küllönbözik a teljesítményük az alaplapoknak... rosszul tervezték meg, mert olcsón hozták ki... ettől függetlenül stabil, és jó lehet, csak érezhetően lassabb... Mindíg a tervezés az ami sokba kerül, és ezért inkább licenszet vesznek, vagy egyszerűen átépítenek másik deszkákat... Pl Eagle videókártya: Szabványt lemásol, ami alapján többen is gyártanak, és az alapján készül a kártya. Asus: Teljesen átalakítja a kártyát, hogy maximális teljesítményt hozzon ki. egyéni ötletek, kreativitás, és minőség!!! Ezt kell megfizetni... ECS nem rossz, de csak szabvány szerint gyártottak lapot. Anno a Sisel volt szerződésben és ők tervezték a chiphez a lapot. Ennyi előnye volt az ECS-nek... nem ők tervezték, és ezért lett jobb minőségű, de igazából low cost...
Olcsó lapoknál mindíg könnyebben fordulnak elő kompatibilitási problémák is! Mert a teszteket nem végezték el, és csak később derült ki, hogy valami nem kóser a lapnál... a generációt nem szokták javítani... marad a típushiba... drágább lapoknál ezt az utólagos javítást folyamatosan csinálják... V1.0, V1.2, V2.0... ezek az előnyei...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#82 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 15. 08:37

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 2:04

...hanem az agyon csigázott huzalozás... minél hosszabb a huzal, annál nagyobb az ellenállása... ez pedig tudjuk mit jelent, különösen ilyen magas frekvenciánál...

Persze, hogy tudjuk: az egvilagon semmit nem jelent, mivel az ellenallas frekvenciafuggetlen.

#83 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 10:46

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 1:36

Látszik az autókhoz sem értesz... Passat földi extrákkal= Superb földi extrákkal... A Bora= Octavia... És ha tudni akarod, a Volkswagen csoportnnál úgy néz a gyengébb minőségű motort rakják Skodába, Seatba... a jók mennek Audiba, Volkswagenbe...  :p

Osztán mondd meg már nekem, miért a Skodánál a legjobb a minőségellenőrzés? Mert így van!
Sajnos a VW megbízhatósága régóta (Golf III óta) LEGENDA, MARKETING, stb, stb.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#84 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 15. 11:33

Mert a teszteket nem végezték el, és csak később derült ki, hogy valami nem kóser a lapnál... a generációt nem szokták javítani... marad a típushiba... drágább lapoknál ezt az utólagos javítást folyamatosan csinálják... V1.0, V1.2, V2.0... ezek az előnyei...

:(

látszik, hogy még nem jártál az ECS oldalán, mert akkor nem írnál ekkora marhaságokat... :D majd minden alapalnak több verziója is van... pl ECS K7VTA3 1.x,2.x,3.x,5.0,6.0,7.0,8.0 - és az "x" azt jelzi, hogy még azon belül is több verzió van... szóval mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, látogassa el az ECS oldalára... www.ecsusa.com  :respect:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#85 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 11:38

Ezek a mindenre kiterjedő általánosítások nem állják meg a helyüket. Pár konfig átszalad a kezem alatt, ennek ellenére egy adott típusból 3-nál több darabbal nem volt dolgom, ezért megrendíthetelen vélemény nem is alakult ki egyikről sem, ha így lenne MSI laptól óvnék bárkit, mégsem teszem, sokkal több elégedett véleményt olvastam róluk netszerte, mint amennyivel nekem volt dolgom. Pont így vagyok az ASRock-al is. Arról a pár darabról ami tőlem került ki pozitív visszajelzések érkeztek, bár egyik sem került nagyfelhasználóhoz, viszont vásároltam sokadlagos gépnek egy K7S8X-t magamnak is, amiből végül elsődleges gép lett, és használom maximális megelégedettséggel, holott szó sincs vmi irodai konfigról (9800pro@xt-t, barton2500+@3200+(11*200)-t, 1Gb ramot visz a hátán), 24/7-ben üzemel, nem ritkán 3 hetes uptime-al, megingathatalan stabilitással, teszi mindezt 7 hónapja. Megtehetném hogy lecserélem NF2-re, vagy bármilyen rajtam átszivárgó lapra, de alapos tesztelés után sem láttam valós indokot erre. Tapasztat hiányában nem tudom megmondani mennyire jók az ASRock lapok, azt tudom hogy amit én használok az jó.

#86 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 11:39

nem csak a ráaggatott alkatrészek amik megfogják a gépet, hanem az agyon csigázott huzalozás... minél hosszabb a huzal, annál nagyobb az ellenállása... ez pedig tudjuk mit jelent, különösen ilyen magas frekvenciánál... éppen ezért lehet, hogy küllönbözik a teljesítményük az alaplapoknak... rosszul tervezték meg, mert olcsón hozták ki...

ezt az Egeli "professzor úrtól" tanultad? vagy a Gyurcsók mondta a délutáni számtech-gyorstalpalón?  :respect:

más probléma azonban akadhat: gigahertz körüli órajeleken (pl. túlhajtott P4 FSB, RAMBUS) a jelek már előszeretettel hagyják el a vezetékeket, és kelnek útra a nyák felületén... szóval ha nem lenne perfekt ilyen szempontból a tervezés, akkor olyan totális hibák keletkeznének, hogy már a POST-ig nem jutna el a gép...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#87 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 12:51

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 1:36

Látszik az autókhoz sem értesz... Passat földi extrákkal= Superb földi extrákkal... A Bora= Octavia... És ha tudni akarod, a Volkswagen csoportnnál úgy néz a gyengébb minőségű motort rakják Skodába, Seatba... a jók mennek Audiba, Volkswagenbe...  :p

:pokeas:  :pokeas2:
Látszik, hogy TE nem értesz hozzá csak beszélsz össze-vissza...
A VW-kben és a Skodákban UGYANAZOK a VW motorok vannak, pl.: 1.9PD TDI Sőt a VW, SEAT, SKODA típusok a karosszériadesign kivételével ugyanolyan alkatrészekből állnak (ha ültél volna már Polo-ban és Fabiában is akkor tudnád)...  :rolleyes:  :p
Abban igazad van, hogy kategóriáját tekintve Bora=Octavia Passat=SuperB (mindkettő ugyanazon padlólemezre épül Octavia a Boráéra, SuperB a Passatéra),  de én nem ezt mondtam, hanem azt, hogy mivel a Passat földi extrákkal megközelítőleg ugyanannyiba kerül, mint az Octavia RS, ezért ez nagyon jól mutatja, hogy hasonlattal élve Passat= drága, extrákkal felszerelt alaplap Octavia RS= kevésbé felszerlet alaplap+több ram+nagyobb proci...
De ez már nagyon  :offtopic:

#88 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:01

Amúgy le  kellene végre számolni azzal a hamis tudattal, hogy a márka az garancia a minőségre és fordítva...
Az élet minden területén találunk erre ellenpéldát, és el kell fogadnunk, hogy a a drágább dolgoknál -nem minden esetben, és nem általános érvényűen- a nevet kell megfizetni elsődlegesen és nem feltétlenül a minőséget...  :p  :rolleyes:
Könnyű folyamatosan általánosítani és úgy dobálózni felelőtlen kijelentésekkl...  :rolleyes:

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 08. 15. 13:05 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:04

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 7:37

Persze, hogy tudjuk: az egvilagon semmit nem jelent, mivel az ellenallas frekvenciafuggetlen.

de a freki nagy ellenállás hatására már zavaros lesz... lásd prockó!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#90 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:05

Idézet: zotyesz - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 9:46

Osztán mondd meg már nekem, miért a Skodánál a legjobb a minőségellenőrzés? Mert így van!
Sajnos a VW megbízhatósága régóta (Golf III óta) LEGENDA, MARKETING, stb, stb.

attól még az első számú minőséggel gyártott motort a vw-be rakják...

#91 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:06

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 10:33

:(

látszik, hogy még nem jártál az ECS oldalán, mert akkor nem írnál ekkora marhaságokat... :D majd minden alapalnak több verziója is van... pl ECS K7VTA3 1.x,2.x,3.x,5.0,6.0,7.0,8.0 - és az "x" azt jelzi, hogy még azon belül is több verzió van... szóval mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, látogassa el az ECS oldalára... www.ecsusa.com  :respect:

ki beszélt az ECS-ről???

#92 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:08

Idézet: yeahsp - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 10:39

ezt az Egeli "professzor úrtól" tanultad? vagy a Gyurcsók mondta a délutáni számtech-gyorstalpalón?  :respect:

más probléma azonban akadhat: gigahertz körüli órajeleken (pl. túlhajtott P4 FSB, RAMBUS) a jelek már előszeretettel hagyják el a vezetékeket, és kelnek útra a nyák felületén... szóval ha nem lenne perfekt ilyen szempontból a tervezés, akkor olyan totális hibák keletkeznének, hogy már a POST-ig nem jutna el a gép...

Mint ahogy Te is írtad sok függ a tervezéstől... és az olcsóbb kategóriájú lapokat megtervezi egy, majd a masáik is arra épít... míg egy jobb cég megnézi, hol gyenge az a tervezés, amire a kiscégek építenek, és áttervezi az egészet... ettől ér többet...

#93 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:09

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:05

attól még az első számú minőséggel gyártott motort a vw-be rakják...

Ez egyszerűen nem igaz, ugyanazok a motorok vannak a VW-kben és a Skodákban... (mint már említettem lásd pl.: 1.9PD TDI)...
Mi az amúgy, hogy első számú minőséggel gyártott motor??? Kiválogatják a jobban sikerülteket és azokat rakják a VW-kbe, na ne röhögtess már... Mi ez valami urban legend???  :D

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 08. 15. 13:16 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:17

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 11:51

:pokeas:  :pokeas2:
Látszik, hogy TE nem értesz hozzá csak beszélsz össze-vissza...
A VW-kben és a Skodákban UGYANAZOK a VW motorok vannak, pl.: 1.9PD TDI Sőt a VW, SEAT, SKODA típusok a karosszériadesign kivételével ugyanolyan alkatrészekből állnak (ha ültél volna már Polo-ban és Fabiában is akkor tudnád)...  :rolleyes:  :p
Abban igazad van, hogy kategóriáját tekintve Bora=Octavia Passat=SuperB (mindkettő ugyanazon padlólemezre épül Octavia a Boráéra, SuperB a Passatéra),  de én nem ezt mondtam, hanem azt, hogy mivel a Passat földi extrákkal megközelítőleg ugyanannyiba kerül, mint az Octavia RS, ezért ez nagyon jól mutatja, hogy hasonlattal élve Passat= drága, extrákkal felszerelt alaplap Octavia RS= kevésbé felszerlet alaplap+több ram+nagyobb proci...
De ez már nagyon  :offtopic:

képzeld! Ültem Poloban, és Fabiám van... de aPolo motor (ugyan az a típus, mint skoda) mégis jobb minőségű! Sőt például, ha megnézed az 1.212V-t a csehek dobálják össze a Fabrikhoz... és minőségileg szerintem nem túl jó... ha pedig csak a volkswagen alkatrészekről beszélünk... az Octavia szilent blokkok kb 100 ezerneél zenélnek... az ablaktörlők több klubbtagnál beszorulétak, mert berohadt a tölőkarnaka  tengelye... gyárilag került ki Fábia, ami félre húzott... rendszeres probléma az octávnál az elektromos ablak emelőszerkezetének eltörése... aztán hiba még az 1.4 100-as fábiánál az olaj zabálás... mondjuk ez pont vw hibajelenség... de fura módon a csehek sem tudták megoldani, hog ne legyenek ilyen hibák... sőt! ismerősnél a dolgok halmozottan jelentkeztek... ennyit a cseh-német minőségről.. bezzeg a Polo...

#95 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:18

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 12:09

Ez egyszerűen nem igaz, ugyanazok a motorok vannak a VW-kben és a Skodákban... (mint már említettem lásd pl.: 1.9PD TDI)...
Mi az amúgy, hogy első számú minőséggel gyártott motor??? Kiválogatják a jobban sikerülteket és azokat rakják a VW-kbe, na ne röhögtess már... Mi ez valami urban legend???  :D

voltál győrben??? kérdezősködj... ABC osztályozású motorok vannak...

#96 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:24

részeről a téma lezárva... egy biztos... nekem számt, hogy ne egy bóvli legyen agépben amit alultervezett nyákon dobnak piacra... legyen rajta minden kényelmi eszköz... és ne utólag keljen kapkodni, mert hiányzik valami... nekem még a kocsiban is fontos az ülés fűtés... aki pedig megelégszik az elektromos ablakkal, annak jó hideg reggeleket télre...

#97 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:25

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:17

képzeld! Ültem Poloban, és Fabiám van... de aPolo motor (ugyan az a típus, mint skoda) mégis jobb minőségű! Sőt például, ha megnézed az 1.212V-t a csehek dobálják össze a Fabrikhoz... és minőségileg szerintem nem túl jó... ha pedig csak a volkswagen alkatrészekről beszélünk... az Octavia szilent blokkok kb 100 ezerneél zenélnek... az ablaktörlők több klubbtagnál beszorulétak, mert berohadt a tölőkarnaka  tengelye... gyárilag került ki Fábia, ami félre húzott... rendszeres probléma az octávnál az elektromos ablak emelőszerkezetének eltörése... aztán hiba még az 1.4 100-as fábiánál az olaj zabálás... mondjuk ez pont vw hibajelenség... de fura módon a csehek sem tudták megoldani, hog ne legyenek ilyen hibák... sőt! ismerősnél a dolgok halmozottan jelentkeztek... ennyit a cseh-német minőségről.. bezzeg a Polo...

Ez mind oké, de ezzel még nem bizonyítottad be, hogy ilyen problémák a VW-knél nincsenek, én is ismerem a Skodák gyenge pontjait, mert Fabiánk, Octaviánk és Formanunk is van itthon...
A győri dolgokról nem tudok nyilatkozni, mert nincs ott ismerősöm, ha úgy van ahogyan írod elismerem hogy tévedtem ebben...  :respect:

#98 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:31

Idézet: Ladis - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 14:24

legyen rajta minden kényelmi eszköz... és ne utólag keljen kapkodni, mert hiányzik valami...

Na ebben nem értünk egyet. Minek valakinek pl. az alapra IEE 1394 vezélő, vagy RAID ha soha a büdös életben nem fogja használni, vagy azért mert nincs rá szüksége, vagy pedig azért, mert a második netezős, letöltögetős stb. gépbe kell egy lap és az elsődleges gép már rendelkezik minden földi jóval??? És ezek a dolgok igenis megdobják a lapok árát... Mondom ezt úgy, hogy tudom, hogy a "márkásabb" lapoknak is vannak "fapados verzióik"...

#99 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:38

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 12:31

Na ebben nem értünk egyet. Minek valakinek pl. az alapra IEE 1394 vezélő, vagy RAID ha soha a büdös életben nem fogja használni, vagy azért mert nincs rá szüksége, vagy pedig azért, mert a második netezős, letöltögetős stb. gépbe kell egy lap és az elsődleges gép már rendelkezik minden földi jóval??? És ezek a dolgok igenis megdobják a lapok árát... Mondom ezt úgy, hogy tudom, hogy a "márkásabb" lapoknak is vannak "fapados verzióik"...

Raidet próbáld ki! :)  Nem rossz! :D

#100 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:41

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 12:25

Ez mind oké, de ezzel még nem bizonyítottad be, hogy ilyen problémák a VW-knél nincsenek, én is ismerem a Skodák gyenge pontjait, mert Fabiánk, Octaviánk és Formanunk is van itthon...
A győri dolgokról nem tudok nyilatkozni, mert nincs ott ismerősöm, ha úgy van ahogyan írod elismerem hogy tévedtem ebben...  :respect:

Fabia töréstesztje jobb, mint a Polo-é de sok helyen a Polo azért csak minőségibb... viszont ha már Fabiért elkértek annyit, akkor legalább az 5. ajtónál lévő kis zsnér árkokat megcsinálhatták volna vízelvezetősre, mert ott mindíg áll a víz... :mad:  És emiatt hamarabb fog rohadni...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.