HWSW Informatikai Kerekasztal: Alaplapok 10e alatt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alaplapok 10e alatt. Tapasztalatok, és kérdések. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 18:21

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 17:44

alaplap tipusokat kerunk :)

igenyes daval ellatottakat...

Attól kevésbé lesz igazabb az állításod, hogy ostobaságot kérdezel (ráadásul olyat, amivel te is tisztában vagy). Egy igényes D/A sokmindentől többe kerül, pláne egy alaplaphoz árához mérten, de itt ugye nem is erről volt szó. Használható, elfogadható megoldás VAN integráltban, az átlag hangkártyákhoz képest, de mégcsak nem is erről volt szó. Amiről szó volt az az, hogy attól, hogy vmi költséghatékony, integrált megoldás, még nem szükségszerűen rossz is, minthogy integrált megoldások sem kizárólag az olcsó alaplapok ismérvei. Pont. Az ilyen általánosan (és hibásan) elfogadott nézetek ragadnak, és pl olyan megoldásokhoz vezetnek amik azért szembejönnek ám, nem is olyan ritkán (nf7-be, akármibe dugott 8139, K8 mellett envy-t kiváltó live4.1 - ez épp a minap tapasztalata volt, ésatöbbi...)
Persze ilyen játékot én is tudok ám, vissza is kérdeznék: van olyan elterjedt hangkártya jelenleg a piacon, ami DD enkódolásra képes? Nem, ilyen csak integráltban van. Mi következik ebből?
A világon semmi...
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy nagyon kintvagyunk a topik kereteiből.

#122 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 23:29

Teljesen nem értem, hogy egy egyszerű kérdést miért kell mindjárt támadásnak venni... :confused:
:sandor:
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#123 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 10:58

Idézet: Moby - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 19:21

Attól kevésbé lesz igazabb az állításod, hogy ostobaságot kérdezel (ráadásul olyat, amivel te is tisztában vagy). Egy igényes D/A sokmindentől többe kerül, pláne egy alaplaphoz árához mérten, de itt ugye nem is erről volt szó. Használható, elfogadható megoldás VAN integráltban, az átlag hangkártyákhoz képest, de mégcsak nem is erről volt szó. Amiről szó volt az az, hogy attól, hogy vmi költséghatékony, integrált megoldás, még nem szükségszerűen rossz is, minthogy integrált megoldások sem kizárólag az olcsó alaplapok ismérvei. Pont. Az ilyen általánosan (és hibásan) elfogadott nézetek ragadnak, és pl olyan megoldásokhoz vezetnek amik azért szembejönnek ám, nem is olyan ritkán (nf7-be, akármibe dugott 8139, K8 mellett envy-t kiváltó live4.1 - ez épp a minap tapasztalata volt, ésatöbbi...)
Persze ilyen játékot én is tudok ám, vissza is kérdeznék: van olyan elterjedt hangkártya jelenleg a piacon, ami DD enkódolásra képes? Nem, ilyen csak integráltban van. Mi következik ebből?
A világon semmi...
Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy nagyon kintvagyunk a topik kereteiből.

a kerdesre nem valaszoltal...  :rolleyes:

analog erositom van, analog kimenetet hasznalok. eddig nem hallottam normalis hangu integralt megoldast, pedig nem 10e forintos alaplapokat veszek. en csak arra lennek kivancsi, hogy melyek azok az altalad emlitett minosegi integralt analog kivezetessel rendelkezo alaplapok, amire hivatkozol.

dd dekodolas? nem erdekel (se a sok csatorna, se a digital kimenet) - a normalis hang nekem sztereo zenehallgatasra kell. mint emlitettem analog kimeneten - az nf2re epulo alaplapoknal pedig egytol egyig ramaty es kommersz daval rendelkeznek.

Szerkesztette: arn 2004. 08. 23. 10:59 -kor

#124 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 13:00

Miért hangkártya van, amin igényes DA van? Jó, az NF2-nél a Live is jobban szólt analog kimeneten. Nekem meg ötletem sincs, hogy mit vegyek, egy jó DA-s hangkártyát, vagy egy dekóderes receivert.

Szerkesztette: Mumia 2004. 08. 23. 13:02 -kor

#125 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:03

ez dilemma - zenehallgatasra egyertelmuen egy sztereo hifi erolkodo dukal, viszont lehet elbukod a da teruleten a kulonbseget. viszont - a digitalis erolkodo csereje joval tobbe kerul kesobb, mint egy jobb hangkartya megvetele. elvileg letezik da bemenetes sztereo is, csakhogy ritka mint a feher hollo, es altalaban olyan kategoria - aminel vicc mar geprol hallgatni a zenet.

persze csak az sztereo esetemet figyelembe veve. tobb csati eseten egyertelmuen egy lehetoleg dd kartya digital bemenetes hazimozi erositovel. az ujabb hangkartyaknal szvsz elerheto lesz mar a dd - nem csak az nf eseten.

#126 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 14:06

egyebkent viszonylagosan jobb termeszetesen a hangkartyak atalakitoja - de a kommersz kategoriaban (a2, terratec sky, space) igy is evekkel megelozik az alaplapi atalakitokat.

#127 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 01:10

Idézet

a kerdesre nem valaszoltal... 

Dehogynem.

Idézet

en csak arra lennek kivancsi, hogy melyek azok az altalad emlitett minosegi integralt analog kivezetessel rendelkezo alaplapok, amire hivatkozol.

A gond ottvan, hogy ilyesmire nem hivatkoztam sehol, ezt a DAC dolgot te hoztad fel. Neked jó D/A kell, olyan integráltban valóban nincs, másnak meg DD enc. kell, az meg kártyában nincs, másoknak meg egész más kell, de mintha ezt is mondtam volna már  :think:
Igen, valszeg lesz DD-s hangkari, mert van rá ígény, de talán az az idő is eljön egszer, hogy a mostanra már egész pofás DSP-k mellé tisztességes D/A kerül a lapokra, ígény erre is van.
Ez egy parttalan vita, te jó D/A-t keresel ami nincs, én viszont hallottam már integrált megoldást jól szólni, és ez a 2 dolog nem feltétlen üti egymást, bármeddig is kergetjük a témát :)

#128 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 12:31

digital kimeneten joval kisebbek a differenciak - esetemben a legjobb kodek sem er sokat jo da nelkul.

#129 Felhasználó inaktív   Dióda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:32

Én most vettem egy k7s8x-es ASROCK-ot 1800-as duronnal 256-rammal.
Teljesen meg vagyok vele elégedve.Jól hasít a kis dög.
Hogy az olcsó alaplapokról mondjak is érdekeset,volt egy ASROCk (k7t4 nem biztos hogy ez a száma de kt266-os csippel szerelt amd-s)nagyon jól ment egy 2000+os procival 512 333-as rammal+ egy gef3ti200-al.Nagyon jól pörgött.
Fejlesztés címszóval kicseréltem az alpot egy ASUS A7V8X-re(gondolván ez drágább többet tud és márkásabb)a többi maradt ugyanaz.
Indítás utánn jöttek a tesztek huhúúúúúú hát az asrock a nagy asust állva hagyta.
Jah és még akkor 3x annyiba került.
Amugy én azt vallom ha nem tuningra kell az alap és nem kell a sok kóc csak egy egyszerű net+játék+irodai alkalmazás akkor megfelel bármelyik olcsó alap("erre vannak kitenyésztve")
Mert egy olyan gépnél ami csak erre kell mindegy hogy 5másodperc alatt nyit meg egy txt-t vagy 7-alatt.
Ámbátor néha jobbak mint a drágábbak és általában bevált csippeket tartalmaznak.
De válasszon mindenki belátása és pénztárcája szerint(néha az a 3-4 ezer forint is sok tud lenni valakinek a mai világban).

Üdv :Dióda

Szerkesztette: Dióda 2004. 08. 26. 10:33 -kor

A forrasztópákának csak az eggyik vége meleg.Igenám de azt nem lehet látni!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:54

P4-hez van valami tippetek olcsók közül? 533FSB kellene legalább 3 memóriafoglalat egy kis tuning se ártana. 1.6A menne bele. SATA nem baj ha van.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 08. 28. 21:35

Ma raktam össze egy gépet Asrock K7S8X v3.0 lappal, totál stabil gyorsan boot-ol, minden okés vele.

#132 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 22:21

Idézet: diegho - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 22:35

Ma raktam össze egy gépet Asrock K7S8X v3.0 lappal, totál stabil gyorsan boot-ol, minden okés vele.

Jahm, jó lap az, volt szerencsem hozza.. ;) :cool2:

#133 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:11

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 23:21

Jahm, jó lap az, volt szerencsem hozza.. ;) :cool2:

Kifejtenéd részletesebben? Mi tetszett benne? ;) :p :bunny:

#134 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:13

Idézet: Omega - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:11

Kifejtenéd részletesebben? Mi tetszett benne? ;) :p :bunny:

Idézet

Mondjam vagy mutassam?

:D

Nem, ossze kellett raknom egy CAD-es gepet, es ezt adtak... 1 giga ram, 2500-as bartonnal... Es ment popecul, csunyan ravert egy ugyanilyen, de VIA-s gepre...
Meg ugy egyaltalan, szep zold szine van.. :wub: :D

#135 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:22

:)

#136 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:29

Pff... Hihetetlen.. :D

Nem babe__me vagy veletlenul alneven? :Đ

#137 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:32

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:13

Meg ugy egyaltalan, szep zold szine van.. :wub: :D

en ugyan altalaban nem szeretem a zold nyakot, de most orulok a k7s8xe-m esteben, mert jol megy a gugabyte radeon kekjehez :D

a k7s5a viszont tobbe-kevesbe fekete, az se rossz :cool:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#138 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:41

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:32

en ugyan altalaban nem szeretem a zold nyakot, de most orulok a k7s8xe-m esteben, mert jol megy a gugabyte radeon kekjehez :D

a k7s5a viszont tobbe-kevesbe fekete, az se rossz :cool:

Áhh, pfuj... Az meg tisztesseges valamennyire, de a mai lilanyakjaival el mehet a szemettelepre az ecs...

#139 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:55

rossz iranyba valtozott :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#140 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:10

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:55

rossz iranyba valtozott :think:

Nem rossz, csak gusztustalan... Meg kuloonben is, mar bocsanat, de ecs...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.