HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 25. 01:07

Nem nagyon láttam ilyen témát, úgyhogy nosza!

Ezidáig nekem csak egyszer kellett visszavinnem sz.gépes alkatrészt boltba, és amit tapasztaltam, az merőben meglepett.

Szóval 2003 Januárjában vettem egy Logitech MOMO FFB-es kormányt kb. 32e jó magyar forintért!
Nem titok, a User's computernél vettem, méghozzá a Ferenc Krt.-on!

2 év garancia járt hozzá, úgyhogy nem nagyon kiméltem a szerkezetet. Ennek meg is lett az eredménye. 1 év után eltörött benne a fékpedál alatti egyik rúgó (a gázpedál alatt egy, a fékpedál alatt két rúgó van!)
A kormány továbbra is ment, semmi gond nem volt vele. Ám nekem kissé zavaró volt a rally programok alatt, hogy túl könnyű a fék, így 2 hét "hibás" használat után gondoltam, mégiscsak beviszem! Felhívtam őket, mondták, hogy a Damjanich utcai új üzletükbe menjek, mert a garanciákat már ott intézik.

Bevittem a cuccot, srácnak adom a papírokat. Nos, közli velem, hogy nincsenek jól kitöltve a papírok, mert nem a hivatalos Logitech szervízes garit adták nekem. Semmi gond, ő majd ír egyet. Ez kb. 2 percbe telt. Mondta, hogy elvihetjük mi magunk is oda, de ott is hagyhatjuk náluk, csak úgy egy kicsit(!) több idő. Megmondta a szervíz címét, felhívta őket, megkérdezte nyitva vannak-e még, és mondta, hogy mennénk egy kormánnyal. Nosza kocsiba be megint, el a CHS-hez! Hátsó udvar, egy srác segít parkolóhelyet keresni. Ügyfélszolgálat, pult, leadjuk, átvételi-elismervény, aláírások, kapok munkakódot, ami alapján érdeklődhetek. Mondja a hölgy, hogy 10 nap múlva jöhetünk érte, mert vagy megjavítják a Logitechesek vagy kicserélik. 2 hétre rá értem csak rá. Felhívom őket, kódot bediktál, igen kész. Elmegyünk, elhozzuk, fék újra jó, ennyi, köszönöm!

Nos lehet, hogy ez egy kivételes eset. De én mind a User's, mind pedig a CHS munkájával maximálisan meg voltam elégedve, mint ahogy az egy 30e forintos termék esetében el is várható!

Nekem ezidáig semmilyen más alkatrészel nem kellett visszamennem, mert hálistennek eddig semmim se ment gallyra (ezt lekopogom!)

Várom a hasonló GARANCIÁLIS tapasztalatokat, akár jók, akár rosszak!

Szerkesztette: Pizsama 2004. 08. 25. 01:08 -kor

http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#2 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 05:45

Azért itt nem emlegetnek sehol a garanciális ügy kapcsolatban, mert nem PÁF-hoz tartozik, légy okos! Itt csak megromlott/bosszantó termékekről van szó és nem üzletekről.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 09:56

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 2:07

... Mondja a hölgy, hogy 10 nap múlva jöhetünk érte, mert vagy megjavítják a Logitechesek vagy kicserélik. ...

Logitech garival nem szokottt baj lenni.... DE! biztos forrásból tudom, hogy Logitechék semmit sem javítanak!!! Mindent csak cserélnek!
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 25. 15:50

Hazai tükörbe át lehetne vinni, vannak érdekes dolgaim.

Bosch fúrógép: nem is nagyon volt használva, viszont elég jó meló közepén eltört a tokmányrésze. Anyáztam, mert nem tudtam, hogy garis-e, ha tudom hogy nem, akkor veszek egy rendesebb újat, ami 80 rugó körül mozog, vagy bérlek egyet, de azt vissza kell vinni, bérlés lesz 20 rugó, szóval vettem egy közepes Skill-t, 2 év gari, 30 pénz. Bosch persze nem garis, javítása 18 rongy, 1 év 1 hónap után. Most a gép akciósan 20 rugó...

APC a tízpontos szerviz: gari lejárta után (2 év) bevittem UPS-t, mert folyamatosan sípolt. Pár nap múlva szó nélkül házhozhozták, fizetni nem kellett, megköszönték és vegyek legközelebb is APC-t. Vettem is, 130 rugós UPS vízben elázott, bevizsgálás/javítása ingyenes.

HP Officejet, 10 hónaposan, USB-t bedugva nem talál eszközt: összecsomagoljál, bele egy dobozba, tartozékok leszed, tinta kiszed, 1 hét múlva telefon, adtak egy másikat (új vagy felújított, nemtom karc egy szál sem) 1 év garival...

200 rugós Citizen karóra: aszem 4 hónaposan minimál vízben beázott (elvileg izomból vízálló) 10 hónapnyi service után sincs reakció.

Nokia service: 3210-es, adtak a belsejéről fényképeket hogy az biza beázott, nem garis, körbe voltak karikázva a "beázási pöttyök", nem garis, nem javítható, kuka. Másik zsír újat azzal kezdtük, hogy szétkaptuk, ugyanúgy ott voltak a "beázási pöttyök". A "nem javíthatót" valami barbár aztán 3 rugóból megvarázsolta.

Obiban kislámpát szó nélkül cseréltek, fürdőszobai cuccból is hiányoztak alkatrészek, azt is simán intézték. Volt ott egy szétfolyt jégrémünk, el is kezdték kirámolni a hűtőt, mert kipurcant.
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 16:16

Samsung DF755 néhány napja megadta magát, kép nem jelent meg rajta. 3 év garanciában még épp benne vagyok, Samsung ügyfélszolgálatot felhívom, megmondják hol a legközelebbi szervíz. Elviszem a debreceni Főnixcompba, átveszik, hogy majd jeleznek. Másnap reggel sms érkezik, "a monitor kész". Bemegyek, elhozom és a monitor tökéletesen működik. 0ft munkadíj + 0ft alkatrész. EZT nevezem garanciának.  :up:

#6 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 16:50

Nokia service: 3210-es, adtak a belsejéről fényképeket hogy az biza beázott, nem garis, körbe voltak karikázva a "beázási pöttyök", nem garis, nem javítható, kuka. Másik zsír újat azzal kezdtük, hogy szétkaptuk, ugyanúgy ott voltak a "beázási pöttyök". A "nem javíthatót" valami barbár aztán 3 rugóból megvarázsolta.

Ugyan így jártam én is. (Nok. 3650) :(

Szerkesztette: Diablovazze 2004. 08. 25. 19:04 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#7 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:39

Idézet: augustusr - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 8:56

Logitech garival nem szokottt baj lenni.... DE! biztos forrásból tudom, hogy Logitechék semmit sem javítanak!!! Mindent csak cserélnek!

Nem volt itt szó olyan hűdekomoly javításról. Eltörött a rugó a fékpedál, alatt azt kellet kicserélni. biztos volt nekik raktáron ilyen alkatrész, mert szerintem itt egyszerűen anyagfáradásról volt szó, nem gyári hibáról. Persze, nem vettem volna zokon, ha egy vadiúj kormányt kapok, de azért mégiscsak nevetséges lett volna egy rugó miatt. Ha tudom hol lehet kapni olyan rugót, magam cserélem ki, nem olyan nagy "vasziszdasz". Ha lejár majd a gari, megkérdem hol lehet bele venni, ha netán megint előfordul majd!

#8 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 21:07

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 18:39

Ugyan így jártam én is. (Nok. 3650) :(

Az nem beazas, hanem az izzadsagod (full contact a ful es a telefon kozott nem szellozik, kinn +30° es 2 percen belul a telefon is bemelegszik), es igen a Nokai siman visszab@ssz@ a kepedbe beazas cimen.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#9 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 21:19

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:07

Az nem beazas, hanem az izzadsagod (full contact a ful es a telefon kozott nem szellozik, kinn +30° es 2 percen belul a telefon is bemelegszik), es igen a Nokai siman visszab@ssz@ a kepedbe beazas cimen.

Jah, a T-m*bileos szervízbe mondta a csóka, hogy simán izzadtság, ők sufniban megjavították ingyen, persze a garancia ugrott. De legalább működik. :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#10 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 25. 21:52

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 20:19

Jah, a T-m*bileos szervízbe mondta a csóka, hogy simán izzadtság, ők sufniban megjavították ingyen, persze a garancia ugrott. De legalább működik. :up:

Most a T-mobile-nál akciós vétel:

telefon plusz dezodor együtt csak havi 12300Ft 24hónapon át!  :D

#11 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 22:59

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:52

Most a T-mobile-nál akciós vétel:

telefon plusz dezodor együtt csak havi 12300Ft 24hónapon át!  :D

dezodor...

termelődő szag ellen, mert a vizen is spórol az illetékes jómunkás? :D (heti 1 fürdés, 5 liter vizben? :D)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#12 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:54

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 21:59

dezodor...

termelődő szag ellen, mert a vizen is spórol az illetékes jómunkás? :D (heti 1 fürdés, 5 liter vizben? :D)

Most akkor vizet adjanak a telefon mellé?! Há' noooormális?  :bolond:    :D

Szerkesztette: Pizsama 2004. 08. 26. 10:54 -kor

#13 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 15:01

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 11:54

Most akkor vizet adjanak a telefon mellé?! Há' noooormális?  :bolond:    :D

vizet... szenteltvizet esetleg :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#14 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 21:22

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 14:01

vizet... szenteltvizet esetleg :)

Valahogy én egyik mobilszolgáltatóval sem vagyok kibékülve. Mindegyik azon van, hogy valamilyen furmányos módon átverjen és kicsalja pénzemet.  :reklamacio:

De telefonálni kell azért, nemde?  :think:

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 22:39

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 19:39

Ha tudom hol lehet kapni olyan rugót, magam cserélem ki, nem olyan nagy "vasziszdasz". Ha lejár majd a gari, megkérdem hol lehet bele venni, ha netán megint előfordul majd!

Nos, kapni csak úgy nem lehet rugót. Tudom, mert egy másik kormányban én cseréltem rugót ott a kormányban tört el, nem pedálban, de ez lényegtelen. Viszont csináltatni lehet, nekem ~3 éve 1300ft-ba került, viszont minimum 10db-ot csinálnak úgyhogy elég sok tartalék lett :D Azért 10db mert kevesebb példányra nem éri meg neki átállítani a gépet.

#16 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 23:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 21:39

Nos, kapni csak úgy nem lehet rugót. Tudom, mert egy másik kormányban én cseréltem rugót ott a kormányban tört el, nem pedálban, de ez lényegtelen. Viszont csináltatni lehet, nekem ~3 éve 1300ft-ba került, viszont minimum 10db-ot csinálnak úgyhogy elég sok tartalék lett :D Azért 10db mert kevesebb példányra nem éri meg neki átállítani a gépet.

Ez világos! Mármint, hogy nem érné meg beindítani olyan kis darabszám mellett, ezt gyártástech-ből tanultam (BME). És hol, kivel gyártattad le? Te, amúgy hol tanulsz/tanultál?

Szerkesztette: Pizsama 2004. 08. 27. 23:20 -kor

#17 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 08:09

Hali,

a Blahánál a Népszínház utca elején az első jobb ra nyíló utcában (asszem Bacsó Béla) a jobb oldalon kb 40-50m-re a saroktól van egy rugókészítő.  Két öreg szaki, csinálnak egy darabot is, szépen, pontosan. Ilyesmivel őket érdemes keresni.

acws

Szerkesztette: acws 2004. 08. 28. 08:09 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#18 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 08:24

Idézet: acws - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 7:09

Hali,

a Blahánál a Népszínház utca elején az első jobb ra nyíló utcában (asszem Bacsó Béla) a jobb oldalon kb 40-50m-re a saroktól van egy rugókészítő.  Két öreg szaki, csinálnak egy darabot is, szépen, pontosan. Ilyesmivel őket érdemes keresni.

acws

Kössz a tippet!  :respect:  Ezt megjegyzem! :pokeas:

#19 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 09:08

több mint két éve vettem két Genius hangfalat (bolt neve lényegtelen, vidéki), két hónap után a bal nem szólt. bevittem, két nap után mentem érte meg volt csinálva. azóta is használom, tökéletesen működik.

másik: még télen vettem 256MB DDR-t ebben a boltban, sehol máshol nem volt, és itt is az utolsó darab volt.  nosza mondom akkor ezt megveszem. berakták egy nejlonzacsiba, fizettem, távoztam. gépbe beraktam, műxik, örültem.
egy hét múlva vice cityzés közben újraindult a gép, na paráztam is mert azt hittem a táp az. a zsírúj ram volt :mad: na hívom fel őket hogy beszart a ram, azt mondják rendben menjek vissza és vigyem a garancialevelet na ekkor jöttem rá hogy bizony azt nem kaptam :reklamacio: és már a blokk sem volt meg szóval inkább hagytam a francba. érdekes egyébként, ezután kivettem a gépből és a polcon állt pár napig, aztán visszatettem és megint működött :blink: de persze utána megint elkezdte az újraindulásokat... hát igen, tanulópénz... ha tudtam volna egy napot várni akkor pesten megvehettem volna egy ezressel olcsóbban, nem dzsunka szart kaptam volna és még garancialevél is lett volna. :omg:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#20 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 09:25

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 8:08

több mint két éve vettem két Genius hangfalat (bolt neve lényegtelen, vidéki), két hónap után a bal nem szólt. bevittem, két nap után mentem érte meg volt csinálva. azóta is használom, tökéletesen működik.

másik: még télen vettem 256MB DDR-t ebben a boltban, sehol máshol nem volt, és itt is az utolsó darab volt.  nosza mondom akkor ezt megveszem. berakták egy nejlonzacsiba, fizettem, távoztam. gépbe beraktam, műxik, örültem.
egy hét múlva vice cityzés közben újraindult a gép, na paráztam is mert azt hittem a táp az. a zsírúj ram volt :mad: na hívom fel őket hogy beszart a ram, azt mondják rendben menjek vissza és vigyem a garancialevelet na ekkor jöttem rá hogy bizony azt nem kaptam :reklamacio: és már a blokk sem volt meg szóval inkább hagytam a francba. érdekes egyébként, ezután kivettem a gépből és a polcon állt pár napig, aztán visszatettem és megint működött :blink: de persze utána megint elkezdte az újraindulásokat... hát igen, tanulópénz... ha tudtam volna egy napot várni akkor pesten megvehettem volna egy ezressel olcsóbban, nem dzsunka szart kaptam volna és még garancialevél is lett volna. :omg:

Alapvető hiba! Első kérdés, van-e rá garancia, mennyi, stb.!!! A blokkot pedig addig nem szabad kidobni míg a garancia el nem évül!  :reklamacio:    Bár nekem még olyan garancialevelem is megvan, ami már évek óta nem él!  :cool:

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.