HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:47

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 0:19

Te, amúgy hol tanulsz/tanultál?

Én már annyi helyen tanultam, hogy ha felsorolnám behalna a fórummotor :D Konkrétan mi érdekel?

#22 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:54

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 19:39

Nem volt itt szó olyan hűdekomoly javításról. Eltörött a rugó a fékpedál, alatt azt kellet kicserélni. biztos volt nekik raktáron ilyen alkatrész, mert szerintem itt egyszerűen anyagfáradásról volt szó, nem gyári hibáról. Persze, nem vettem volna zokon, ha egy vadiúj kormányt kapok, de azért mégiscsak nevetséges lett volna egy rugó miatt. Ha tudom hol lehet kapni olyan rugót, magam cserélem ki, nem olyan nagy "vasziszdasz". Ha lejár majd a gari, megkérdem hol lehet bele venni, ha netán megint előfordul majd!

Tenyleg nam nagy "vaszisztdasz" kicserelni, de egy ismerosomnek rendszeresen cserelik ugyanilyen tipusu kormanyat, a pedaloknal levo erzekelo miatt (mivel a pedalnak van egy oldal iranyu holtjateka, es e miatt kialakul egy erzekelesi holtjatek is egy ido utan)
Masreszt ugy tudom azert nem javitanak Logitechek, mert nincs hozza kulon alkatresz sem (max a gyarban).
Nem azt akarom mondani hogy atvertek es sufnituning javitast vegeztek a kormanyodon, de ha lekozelebb is eltorkik probald meg kicsereltetni...
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#23 Felhasználó inaktív   panizzi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:05

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 17:16

Samsung DF755 néhány napja megadta magát, kép nem jelent meg rajta. 3 év garanciában még épp benne vagyok, Samsung ügyfélszolgálatot felhívom, megmondják hol a legközelebbi szervíz. Elviszem a debreceni Főnixcompba, átveszik, hogy majd jeleznek. Másnap reggel sms érkezik, "a monitor kész". Bemegyek, elhozom és a monitor tökéletesen működik. 0ft munkadíj + 0ft alkatrész. EZT nevezem garanciának.  :up:

Nekem nincs ilyen szerencsém

Hasonló produkciót csinál a monitorom. Alig múlt egy éves, becipelem a szervízbe (ami a garjegyen szerepel), ott közlik velem, hogy nem javítják garban, mert az importőr megszűnt/feloszlott stb.

Mit lehet ilyenkor tenni? Mondjuk 10k alatt javítják meg fizetősben, de akkor is.
Kihez forduljak : az áruházlánc (ahol vettem), vagy FVF ?

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:17

Idézet: panizzi - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:05

becipelem a szervízbe (ami a garjegyen szerepel), ott közlik velem, hogy nem javítják garban, mert az importőr megszűnt/feloszlott stb.

Ha importőr megszűnt, akkor helyi képviseltnek szerviznek kell viselni a következményeket. Ezzel ugyan szopatod a céget, de amikor keresett párezret az eladott stuffon, akkor ezzel is számolnia kellett volna. Én számolok vele, nem is vesznek tőlem semmit, mert drága vagyok :-) Szóval tessék csak verni az asztalt, oda van írva, hogy ennyi meg annyi gari, akkor teljesítsék. Pont.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   panizzi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:17

Ha importőr megszűnt, akkor helyi képviseltnek szerviznek kell viselni a következményeket. Ezzel ugyan szopatod a céget, de amikor keresett párezret az eladott stuffon, akkor ezzel is számolnia kellett volna. Én számolok vele, nem is vesznek tőlem semmit, mert drága vagyok :-) Szóval tessék csak verni az asztalt, oda van írva, hogy ennyi meg annyi gari, akkor teljesítsék. Pont.

ezt nem értem

az importőr szerződött egy szervízzel, ergo megértem a szervízt, hogy nekik nem téríti meg senki a javítás árát

viszint ha ezt tudom (tudtam volna), akkor veszek a töredékéért használt monitort, a garancia ugyanannyi lett volna -> semmi

#26 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 20:12

Milyen markaju cuc volt ez, ha szabad erdeklodni? ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 20:22

Idézet: panizzi - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:32

az importőr szerződött egy szervízzel, ergo megértem a szervízt, hogy nekik nem téríti meg senki a javítás árát

Szerviznek már nem téríti meg, ugyanis szoktak így papíron csődbemenni cégek ja, hogy aztán más importőri néven újra szerződjenek. Neked semmi közöd a szerviz-importőr dolgaihoz, akitől vetted, onnan jár a support.
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:15

Viszont a külföldi, gyáron keresztüli garancia-intézések előtt kalapot emelek. pénteken jött meg a 6. csereberélt Maxtorom, egy hang-szó ugatás nélkül, pedig se számla, se semmi, még csak nemis az ajánlott dobozban ment ki. Aztán ma egy Plextor iró, igaz őket egy kicsit győzködni kellett, de halál korrektek voltak, ma megjött a vadi új, júniusi gyármányú CD iró. Emelett nagyon meg voltam elégedve az angliai Kingston márkaképviselettel, a Seagate hollandia cuccával, nomeg a haza Samsungal.  Viszont köpök a HPra (idestova 6 hónapja b*sznka válaszolni egy elvben élettartam-garos cuccom bajára), tovább a Toshibára (3 hónapja nuku válasz notebook-hdd ügyben). DE ez az utóbbi 2 hazai, nem külföldi. Érdekes mód még Koreából is előbb jön válasz, mint ezektől a köcsög magyar kirendeltségektől. Kifelé küldve a legritkább esetben kérnek igazoló papirkát, számlát, misz*rt, itt meg még a kutya oltási lapját is bekérnék, majd egy végbéltükrözés után kiböknék a cuccra, hogy találtak rajta egy légysz*rt és ez nem garanciális meghibásodás. Röhej.

#29 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:55

Ez sajnos általános jelenség. (Sajnos, mert hazánkban nem jellemző. :( )

Külföldi gariztatással nekem is csak jó tapasztalataim vannak. Sőt, a külföldi (nagyobb cégek) ügyfélszolgálatára sem lehet egy rossz szavam. Hülye példa, csak a mentalitás miatt írom le: még régen vettem innovatek vízhűtés cumókat No.ból. De innovatek matricát nem adtak (hűtőrácsra olyan jóóóóóóóól néz ki :) ). Gondoltam, írok az innovateknek, hátha küldenek. Mail-emre két óra múlva jött a válasz, amiben megkérdezték a címemet, és egy hét múlva kábé jött a boríték a matricákkal. Filléres dolog, tudom, de jól mutatja, hogy hogyan kellene a vevőhöz viszonyulni (ráadásul nem is tőlük vettem a cuccot, csak a terméküket használom).

Itthon ez a hozzáállás ismeretlen. :(

Szerkesztette: Etele 2004. 08. 30. 23:05 -kor

#30 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 22:57

Idézet: panizzi - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:32

ezt nem értem

viszint ha ezt tudom (tudtam volna), akkor veszek a töredékéért használt monitort, a garancia ugyanannyi lett volna -> semmi

Hy! Nos az importőr,mikor leszerződik egy szervízzel,akkor a forgalomba hozott darabok után,garanciajegyenként előre kifizet egy x összeget a szervíznek,tudniillik ez sem egy jótékonysági intézmény.Innentől ha nem megy tönkre sehány darab,az a szervíz haszna,a mégis meghibásodott alaktrészeket pedig az importőr biztosítja /általábam/. Vagyis a szervízt nem kék sajnálni,az ő melója,rezsije,stb előre ki van csengetve.Persze hogy nem akar foglalkozni a megszünt cég motyójával,hiszen azt már senki se téríti meg neki...persze ettől még köteles,csak sumákolnak,hátha nem tudod a jogaidat.Ha 2 embernél bejön,az már tiszta haszon........... :D
Kép

#31 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 11:34

A Zalman vízhűtéshez kapott áramlásellenőrzőm kb. két hét után tönkre ment! Örömmel fedeztem fel a honlapjukon, hogy rájöttek, az összes szar így ingyen küldenek másikat. Kitöltöttem az igénylőnyomtatványt (2X) elküldtem (1 hónapja), azóta sincs áramlásellenőrzőm! :mad:

#32 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:11

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 10:34

A Zalman vízhűtéshez kapott áramlásellenőrzőm kb. két hét után tönkre ment! Örömmel fedeztem fel a honlapjukon, hogy rájöttek, az összes szar így ingyen küldenek másikat. Kitöltöttem az igénylőnyomtatványt (2X) elküldtem (1 hónapja), azóta sincs áramlásellenőrzőm! :mad:

Ezt az igénylő nyomtatványt a magyarországi disztributorhoz külted, vagy a zalman céghez?
Telefonos, internetes információkéréssel próbálkoztál?
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#33 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 23:39

Autó. Daewoo Matiz, 6 év hitellel. Néha a váltó vacakolt, bovdenes cucc, utána kell állogatni, benyeltem. Aztán 2 éves az autó, kuplungbovden szakadás. Mivel korrekt szervizt csak Pesten kívül találtam, oda vittem kötelezőkre is, így első sarkiba nem assistance vitt be, hanem haverok. Csak már a hatodik ilyen szakadás van, haverokat nem jó basztatni, kétszer most trélerezték a kocsit. Szóval alsókategóriás, olcsó cucc, de azért basszameg. Azt hittem azért alsókategória, mert no szervó, no abs, nincs klíma, műanyag minden, estébé. Most szerencsére közel pusztult meg, hazatoltam, monitorok kipakol, assistance felhív, 5 óra alatt szerencsére csereautót is intéztek, csak ugye pár hónap múlva lejár a gari. Volt pár váltójavítás, komplett váltó+kuplungcsere, 6 darab kuplungbovden csere. Mondtam segítsenek gödröt ásni, oszt beletoljuk, de nem értették a poént :-( Aztán eladni nagy buktával lehet, ha ezt meg pár havonta eljátsza, akkor nekem nem jó anyagilag gari után. Következő kocsi Renault lesz. Ha lesz :-(
Make love not Wor.

#34 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 04. 07:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 0:39

... Következő kocsi Renault lesz....

Csöbörből vödörbe?  :think: (van a családban Renault, tudnék mesélni)
÷

#35 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 00:44

Idézet: Caris - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 6:54

Csöbörből vödörbe?  :think: (van a családban Renault, tudnék mesélni)

Uhhh.  Marketing tanár mesélt tavaly a Renault  hibákról, meg hogy milyen ügyesen eltitkolják...
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#36 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:07

Oltári nagy sz*rok, ja. Dehát röhej, hogy pl a németkenél megnézel egy tesztet, amit országos hirű szakértők csinálnak, és mi van elől? Nem német kocsi, hanem toyota. Aztán elmész egy autószerelőhöz, megkérdezed mondjon már valamit a toyotáról, és előtte keresztet vet.

#37 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 10:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 11:07

Aztán elmész egy autószerelőhöz, megkérdezed mondjon már valamit a toyotáról, és előtte keresztet vet.

Ez már manapság annyira nem igaz... tény viszont, hogy a német státuszszimbólum autók hullanak, mint a legyek.
A munkahelyem parkolójában egy hallgató vagizott az új Golfjával, térültem-fordultam, és a gyerek olyan vörös lett, mint a rák: a szép új autó úgy lecövekelt, mint a huzat, se gyújtás, se elektronika; mint később kiderült, a computer galoppozott át a másvilágra  :D  :D  :D

#38 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 11:09

Na igen, 4es golfnál általános hogy megfingik a gyujtáselektronik, alapjáratbeállitás, etc. Vicces. Sajnos.

#39 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 11:10

Ellenben az árcédulája egyáltalán nem vicces...  :(

#40 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 05. 12:35

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 1:44

Uhhh.  Marketing tanár mesélt tavaly a Renault  hibákról, meg hogy milyen ügyesen eltitkolják...

Akkor sorold. Sokat jártunk Rönó szervizbe, mi is megkérdeztük, hogy minél mi az átlagos, meg mit szabad venni... De lentebbi Toyotás is sorolhatja, hogy melyik modellnek mi a baja.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.