HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:23

Perelj, ha vannak ügyvéd barátaid, nagy szivessléget tennél mindenkinek, hiszen nincsenek irányadó bírósági ítéletek, ha végre lenne, akkor a fvf is máshogy tudna hozzáálni a dologhoz, hiszen lenne már gyakorlat rá, meg msá is tudan erre hivatkozni, a boltok megijednének egy kicsit.
Az számomra is érthetetlen, hogy az fvf miért nem bírságol ilyen dolgokért...

#362 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:26

Ja és ráadásul az ügyvéd barát anyagilag is jól jár ha nyertek, és a perköltséget a vesztes fizeti...
Ha mégse akkor kap egy sört :D
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#363 Felhasználó inaktív   Mc77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:56

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 15:23

Perelj, ha vannak ügyvéd barátaid, nagy szivessléget tennél mindenkinek, hiszen nincsenek irányadó bírósági ítéletek, ha végre lenne, akkor a fvf is máshogy tudna hozzáálni a dologhoz, hiszen lenne már gyakorlat rá, meg msá is tudan erre hivatkozni, a boltok megijednének egy kicsit.
Az számomra is érthetetlen, hogy az fvf miért nem bírságol ilyen dolgokért...

Igen, én is a precedenst hiányolom - és a gyakorlatot. Persze csak akkor érdemes, ha biztosan megnyeri az ember, amihez nem mindig elég, hogy igaza van. De majd a barátok megmondják.
Akkor is idegesítő, hogy neked kell vállalni a kockázatot és költséget, mert téged, a vásárlót nem véd automatikusan a törvény olyan esetekben sem, amiket perrel egyértelműen megnyersz. Biztos így olcsóbb államunk  számára.
Leginkább a pereskedés hiányzik az életemből - mert minden más megvan -, így ha még x ideig hülyére vesznek, lehet az is a végén.
Ha igy lesz, néhány év múlva meg is írhatom, hogy jártam az egy év garos vinyómmal.

A fogyasztóvédelemről meg annyit, hogy ekkora hatáskörrel kár reklámokban hírdetni, mert semmit nem ér ilyen esetekben.

#364 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 16:59

Kicserélték az Inno GF 6800 kártyámat ami eldurrant, viszont ezen egy egyszerű görgetésnél is vinnyognak a kondik, ez garanciális probléma?

#365 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 11:14

Mivel nem volt raktáron igy visszakaptam a pénzt  :up: Ők sem tudták elviselni azt a hangot amit kiadott magából a kártya.

#366 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 20:58

Idézet

http://it.news.hu/ri...d=20&id=585&p=1
Csere esetén (alkatrészcserénél is) függetlenül attól, hogy jótállásról vagy szavatosságról van szó, illetve függetlenül a csere okától (három napon belüli meghibásodás, meghiúsult javítás, javíthatatlanság) mindig csak azonos termékre (egyező típus, modellszám stb) cserélhető az áru (alkatrész). Amennyiben ez nem lehetséges, a kereskedő értékegyeztetéssel (melynek alapja mindig az eredeti vételár) más terméket is felajánlhat a vásárlónak.

a cikk idezete es az ebben a topicban olvasottak alapjan ugy erzem, h nem teljesen oke az, h a 30e ftert vasarolt 80gbos hdd-m helyett egy olyan 80gb-osat akarnak adni nekem, ami most 13e ftba kerul.

a cikkben is hivatkozott es mellekelt torvenyek kozul melyiknek melyik bekezdeset toljam a boltos orra ala, h jobb belatasra birjam? (ugy latszik nem vagyok jo jogertelmezesben, mert nem talaltam meg azt a reszt, ami az idezett sorokkal azonos tartalmu)

#367 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:02

Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 20:58

a cikk idezete es az ebben a topicban olvasottak alapjan ugy erzem, h nem teljesen oke az, h a 30e ftert vasarolt 80gbos hdd-m helyett egy olyan 80gb-osat akarnak adni nekem, ami most 13e ftba kerul.

a cikkben is hivatkozott es mellekelt torvenyek kozul melyiknek melyik bekezdeset toljam a boltos orra ala, h jobb belatasra birjam? (ugy latszik nem vagyok jo jogertelmezesben, mert nem talaltam meg azt a reszt, ami az idezett sorokkal azonos tartalmu)

melyik bolt volt ez?

én a vízben voltam, korrektül jártak el, mert szó nélkül visszaadták a fél éve vásárolt vga teljes árát

#368 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:03

Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:58

Menj a picsába.
Make love not Wor.

#369 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:03

Menj a picsába.

ez feledtébb durva és antiszociális  :reklamacio:

#370 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:20

nincs bajom a ceggel, nem all szandekomban "bemoszerolni" oket, de ha jol ertelmeztem a temaban olvasottakat, akkor van valamennyi igazsagom az ugyben.

de akinek igy konnyebb, kuldjon el a picsaba  :respect:

#371 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 22:03

Menj a picsába.

:up:
mivel itt úgy látom igencsak keveritek a szezont a fazonnal (úgymint szavatosság/jótállás), ezért ajánlom tanulmányozásra az alábbi linket, illetve a benne lévő jogszabályokat (úgy is mint gúglizás):
http://www.uni-misko...yvedjegyzet.htm
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#372 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:40

Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:58

kicsit nézz már utána, h ha ilyen esetben ha pölö gyártónak küldenéd el milyen feltételekkel cseréli...
mond neked valamit az a szó amortizáció? értékcsökkenés, infláció blablabla... sztem kúva nagy mázlid van... már csak azért is mert nekem egy év garim volt egy ilyen ibm trugyira, szériahibás fosra, ami mellesleg vitt magával egy csomó dolgot...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#373 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:45

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 22:07

ez feledtébb durva és antiszociális  :reklamacio:

Vesz egy 80-as HDD-t, de cserébe a döglöttért nem jó a 80-as HDD, hanem  visszakéri a 30 rugót. Ezen meg általában vezs egy duplaakkora HDD-t, és még lóvé is marad.

Most mondd azt, hogy gerinces ember, és ne induljon el egyből a picsába. Mondom ezt, mint fél kereskedő, meg ajénlom hogy az általa elvégzett melóval is hasonlóképpen szopassák.
Make love not Wor.

#374 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:46

Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 22:20

nincs bajom a ceggel, nem all szandekomban "bemoszerolni" oket, de ha jol ertelmeztem a temaban olvasottakat, akkor van valamennyi igazsagom az ugyben.

de akinek igy konnyebb, kuldjon el a picsaba  :respect:

Hátbammeg, az a baj, hogy elég sokan így bővítenek vasat, 2 év garis DVDrom "magától elromlik", oszt leveri az árát, majd vesz egy DVDírót. Hányok.
Make love not Wor.

#375 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 00:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 22:46

Hátbammeg, az a baj, hogy elég sokan így bővítenek vasat, 2 év garis DVDrom "magától elromlik", oszt leveri az árát, majd vesz egy DVDírót. Hányok.

no azért ebben az esetbe nem a kereskedő issza meg a levét, amx ügyintéz, hanem a naygker, azon keresztül meg a forgalmazó ill.  maga a gyártó. mellesleg ezt magával dvd-rw-vel szoksá jáccani, niszerint pát hónap alatt beleteszunk 1000 dvd-t és hoppá, kikopik. nos ebben az esetben szívjon csak a gyártó.

#376 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 06:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 21:45

Vesz egy 80-as HDD-t, de cserébe a döglöttért nem jó a 80-as HDD, hanem  visszakéri a 30 rugót. Ezen meg általában vezs egy duplaakkora HDD-t, és még lóvé is marad.

Most mondd azt, hogy gerinces ember, és ne induljon el egyből a picsába. Mondom ezt, mint fél kereskedő, meg ajénlom hogy az általa elvégzett melóval is hasonlóképpen szopassák.

A törvény szerint az teljes összeget vissza kell adni, nincsen amortizáció meg kutyafüle. Ez ellen lehet lázadni stb.., de nem érdemes. Olvass bele a bluefish-es gari topicba, ott volt már erről szó.

Szerkesztette: Pikkolo 2005. 07. 20. 06:04 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 06:34

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 7:02

A törvény szerint az teljes összeget vissza kell adni, nincsen amortizáció meg kutyafüle. Ez ellen lehet lázadni stb.., de nem érdemes. Olvass bele a bluefish-es gari topicba, ott volt már erről szó.

Ez tetszik: "A törvény szerint" :-)

Hol élsz, hombre? Itt a balkánon annak van igaza, akinek nagyobb a pénztárcája...
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#378 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 07:33

Idézet: avman - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 1:15

no azért ebben az esetbe nem a kereskedő issza meg a levét, amx ügyintéz, hanem a naygker, azon keresztül meg a forgalmazó ill.  maga a gyártó. mellesleg ezt magával dvd-rw-vel szoksá jáccani, niszerint pát hónap alatt beleteszunk 1000 dvd-t és hoppá, kikopik. nos ebben az esetben szívjon csak a gyártó.

Ahamm, és gártóra meg egyébre milyen törvények vonatkoznak? Itt szinte csak a kisker szív, nagyker sem mindig, mert hamar jön a nem kötelező itt vásárolni típusú duma, aztán vonogatják a vállukat. Gyáróról nem is beszélve, joga van megjavítani a cuccost, fél év alatt oda-vissza meg is történik a dolog, aztán részükről kész.
Make love not Wor.

#379 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 8:33

Ahamm, és gártóra meg egyébre milyen törvények vonatkoznak? Itt szinte csak a kisker szív, nagyker sem mindig, mert hamar jön a nem kötelező itt vásárolni típusú duma, aztán vonogatják a vállukat. Gyáróról nem is beszélve, joga van megjavítani a cuccost, fél év alatt oda-vissza meg is történik a dolog, aztán részükről kész.

nézd, erre csak azt tudom mondani, aki qrvának áll, az számítson arra h megb@sszák.

Szerkesztette: avman 2005. 07. 20. 08:39 -kor

#380 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:40

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 7:02

kiindulási alap az eredeti ár, hombre.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.