HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:41

Idézet: avman - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 9:38

nézd, erre csak azt tudom mondani, aki qrvának áll, az számítson arra h megb@sszák.

Mit akarsz vele konkrétan mondani? Vagy menjünk vállakozós topikba...
Make love not Wor.

#382 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:46

Jogod az van hozzá ez igaz, beperelheted a boltot ha nem adja vissza pénzedet, csak az a baj, hogy ezzel a mi a becsületes vásárlók szívunk, akiknek tényleg elromlik a készüléke..
ÍEzzel akkor érdemes élni, ha ey olyan speciális dolgod van ami helyet nem jó egy másik vagy ragaszkodsz hozzá, pl. valami spec digitalizáló kártya vagy alaplap.Nekem is volt hasonló gondom, de eszembe se juott nem elfogadni a hasonló terméket, pedig ismerem a jogaimat...
mondjuk tudok olyan ról amikor a video feldolgozásból élő emberke megvette a drága 120.000 forintos alapalot meg a hozzá passzóló memóriát, stb, aztán amikor pár hónap múlva tönkrement, akkor a bolt hozott neki egy 40.000ft-os alaplapot amibe nem volt jó a memória sem....
Na neki én is azt mondtam, hogy álljon ki a jogaiért....

#383 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 20. 09:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 9:41

Mit akarsz vele konkrétan mondani? Vagy menjünk vállakozós topikba...

:offtopic:
nem akartalak megsérteni, csak azért idéztem be az általam középiskolában (jó régen) "szagtanárom" által emlegetett mondatot, miszerint sajnos minden tevékenységnek megvannak a maga hátulütői, ergo bizonyos dolgokkal kalkulálni kell (spec nálunk is volt olyan több esetben - munkavédelemben utazom jelenleg-, hogy megkötöttük a havi átalánydíjas szerzősédt, cirka 3 hónap alatt rendberaktuk a dolgokat, aztán persze bontották a szerződést, így kb haramdával úszták meg a dolgot, mintha külön készíttetik el a szoksáso dokumnetációt. mivel úgy volt megcsinálva, h minket minimális felelősség terhel, ezért kötbért nem tettünk bele, egyrészt a pofátlanságnak is vannak határai, másrészt meg a kutya se kötne velünk szerződést)
tény, h a kiskereskedő nagyobbat szív mint a multi, mert ugye nem teheti meg azt h letojja a vevőkörét, mint pölö a gazdagságos garancia terén. és továbbra sem akarlak megbántani, de korcsmárost és számtechbolt tulajt elvből nem kezdek el sajnálni :D, de maximális tiszteletem a normális, kékhalt, miskárt alázóan vevőbarát kiskereskedéseknek, magam is csak ilyenben vásárolok. velem mindig rendesek voltak, igaz évi félmillát hagyok vagy 2 helyen évente az IT szentélyeiben adományként a Szent Technológiának..

Szerkesztette: avman 2005. 07. 20. 09:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#384 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 13:46

igazan kedves a feltetelezes, h nem csupan akkora bunko vagyok, h a jotallassal trukkozve, a ceg karara probalok "hasznot" hajtani az ugybol, de meg annal is nagyobb, aki kepes ezt itt vilagga kurtolni, es segitseget kerni hozza.

remek hozzallas a "rosszbol" kiindulni, es azzal a lendulettel betamadni valakit, aki arra szeretne hasznalni ezt a topicot, amire letrehoztak: hogy kideritse, mik a jogai es lehetosegei.

(avmannak koszonom a linket, atolvastam, igyekszem okulni belole)

#385 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:04

juteszembe  tudtommal a pénzvisszatérítést a  jelenlegi piaci árral szokták számolni. h ez törvényes vagy sem, nem tudom, de bevett gyakorlat.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#386 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:08

törvénytelen

#387 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:48

Fogyved foruman vmi olyasmit olvastam regebben, hogy a torvenyben azert szerepel az eredeti aron visszavetel, hogy a vevo a jogviszony megszunesekor (=visszaveteti a hibas termeket) ne juthasson tobb penzhez, mint amennyiert vette.
Kereskedelmi termekek tulnyomo resze dragulni szokott inflacio/benzinar/energiaar/berkoltseg stb. cimszo miatt...

Csak a szamtech piac pont forditva mukodik, itt idovel csokkennek az arak, azonos aron modernebb keszuleket kapsz fel ev mulva.

Tehat a torveny betuje szerint az eredeti vetelarat kene visszaadni, szelleme szerint meg az aktualis piaci arat.
Emiatt elfogadott gyakorlat a jelenlegi aron visszavetel.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 07. 20. 15:54 -kor

#388 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:52

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 16:48

Tehat a torveny betuje szerint az eredeti vetelarat kene visszaadni, szelleme szerint meg az aktualis piaci arat.

naja, de ha nincsen már olyan termék akkor mi a jelenlegi ár?

#389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 15:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 16:52

naja, de ha nincsen már olyan termék akkor mi a jelenlegi ár?

Utolsó amin eladták, vagy hasonló kategóriásra cserélni.

Ezért lenne jó mondjuk, hogy két éve 7ezresért vett DVD olvasó ha 3 év garis, akkor kb. még +6ezer ráfizuval DVDíróvá váljon, oszt kuss legyen mindenkinek.... Árakban hirtelen hasraütöttem, én máshogy oldom meg.
Make love not Wor.

#390 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:00

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 15:48

Mondtam én, most szóljál be karpov. Korrekt cég a vásárlási árat adja vissza, nem korrekt pedig g......dik az összeggel.

#391 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 16:57

Utolsó amin eladták, vagy hasonló kategóriásra cserélni.

Ezért lenne jó mondjuk, hogy két éve 7ezresért vett DVD olvasó ha 3 év garis, akkor kb. még +6ezer ráfizuval DVDíróvá váljon, oszt kuss legyen mindenkinek.... Árakban hirtelen hasraütöttem, én máshogy oldom meg.

Miért pont az utolsó? ez egy megfoghatatlan dolog, mi volt az utolsó ára?
A tulaj gyorsan bevisz a gépbe egy harmad árat - azt mondja ez volt az utolsó ár?

Azt sem szabad elfeljtei, hogy a termék árától függően X évig kell hozzá javító szolgálatot biztosítani.

#392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:06

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 17:00

Mondtam én, most szóljál be karpov. Korrekt cég a vásárlási árat adja vissza, nem korrekt pedig g......dik az összeggel.

De a korrekt cégeket így szokták tönkretenni... Piac megkövetel k. kicsi árrést, aki beleépíti a szopást, és jófejkedik, és házhoz megy a nyomtatóért, meg vásárláskori árat ad vissza, vagy jobbra cserél simán jófejségből, azt kicsinálják a variálós vevők, nomeg a magasabb árrés miatt a kutya nem vesz tőle.
Make love not Wor.

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 17:03

Azt sem szabad elfeljtei, hogy a termék árától függően X évig kell hozzá javító szolgálatot biztosítani.

Felőlem szopathatod magad, Te is tudod, hogy milyen technológia kell mondjuk egy alaplap javításához. Mobilszervizek egész jól fejlődnek, többiek meg csempészik be a dzsunkát, vagy ott van a Daewoo aki leszerződött a servicével, oszt hopp megszűnt a monitor supportja.

Nehéz ügy, hogy köteleznek a cucc javítására, holott cserélni olcsóbb, valamint megszabják a határidőmet is? Nekem ok, de akkor júzer kap kölcösn gépet, szoftveres része meg vagy kurva drága lesz, vagy kenheti a hajára, én hozzá nem nyúlok, vigyorogva megkapja a gépet, és kész, adatmentés egyikről a másikra már nem fogja senki megoldani.

Ilyen cuccok javításához több milliós értékben kellenek műszerek, szerszámok, nomeg pár emberke aki ért hozzá az is bruttó havi 1 milliómba kerülne. Nyehehe :-)

Nekem nincs garis nyűgöm, ha van, akkor én bajom, mert azt mondtam arra a gépre, hogy 3 évig el fog menni. Monitort helyett kap kölcsön, és intézem a gariját, de ha DVD száll ell, akkor szopik vele a fene, kuka és kész, aztán megegyezünk.

Persze ehhez megvannak a saját hülye kis feltételeim, mert kolléga itt értetlenkedett, hogy miért nem vagyok hajlandó eladni ECS lapot. Hát azért, mert nem rizikózok a beszarásával. Intel és kész, ennyi. Megvlogatom a cuccokat, meg a vevőket is, ha már keresni nem lehet rajta.
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:31

Az alapveto problema abban all, hogy a szamtech termekeknel iszonyu gyors/nagy az erkolcsi avulas (ebbol adodik az evente felezodo ar is), es folyamatosan valtozik a kinalat, lehetetlen mindenhez alkatreszt tartani raktaron, ha evente 3x lecsereled a komplett termekpalettat, mert lepest kell tartani a konkurenciaval.

Raadasul egyre bonyolultabb eszkozok jonnek ki, meg tobb elromolhato alkatresszel, stb.

Mas piacok nem igy mukodnek:
Mittudomen, megveszel 5k-ert egy hajszaritot, az ot ev mulva is 5k-s (sot, dragabb) hajszarito, ami tokeletesen alkalmas a feladata ellatasara, nem muszaj ujat venni helyette evente/ketevente. (szamtechben erre rakenyszerit a szoftverek novekvo igenye)

Anyam anno NSZK-ban vasarolt Rowenta hajszaritoja zarlatos lett par eve, es megolvadt a burkolata. Beadta Gelkaba javitani, siman megcsinaltak, igaz, azota Braun a markajelzes rajta :)

Tizeneves szamitogep ma mar muzeumba valo, uj alkatreszt talalni hozza gyakorlatilag lehetetlen.
Marad a bonto, ha komplett egyseget akarsz cserelni benne.

#395 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 16:12

Nehéz ügy, hogy köteleznek a cucc javítására, holott cserélni olcsóbb, valamint megszabják a határidőmet is?

Nincsen határidő -> user sohasem kapja vissza a dolgot és a pénzét sem, végülis nem rossz dolog, a kereskedőkre nézve.

A vételáron nincsen mit vitázni, vissza kell adni és kész. Amelyik nem adja vissza oda nem kell többet menni.

#396 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:40

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 17:33

Nincsen határidő -> user sohasem kapja vissza a dolgot és a pénzét sem, végülis nem rossz dolog, a kereskedőkre nézve.

Most ezzel szopatok egy céget, anno kicseréltették velünk a nem garis gépüket (fél méteres vízben elázott). De olyan szinten, hogy tápot nem érte a víz, meg ha a proci elindul, és megy egy hétig, akkor annak valszínű nincs baja, de cseréltük azt is, mondván biztosító fizeti. Viszont biztosító nem fizetett, így szépen visszaküldték a számlát, hogy akkor ezt most ők garanciában gondolták, mert a gép előtte is baszakodott.

Volt ott egy UPS is, rendes 140ezer pénzes, az is megúszott. Ingyen beviszgáltattuk a márkaképviseltnél, iesés idejére kaptak kölcsön UPS-t. Mindez fordlónként 400 kilométer autózással, mert olyan jó fejek vagyunk. most 1 év múlva gyerek mondja, hogy vacak az UPS, így elhoztam "javítani". Gyanítom, hogy beajánlok olyan 117.000+ÁFA javítási díjat, ha nem kérik akkor bevizsgálásért 93.200+ÁFA, mert ennyi a díjunk :-) Egyelőre 2 hónapja van itt, egyszer már kérdezték, mondtam, hogy köszöni szépen jól viseli magát.

Szóval aki szopat, azt megpróbálom beszopatni, de kölcsön UPS-al asszem megakorrektek voltunk, főleg ilyen beázós buli után.
Make love not Wor.

#397 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:47

Én nem az ilyen esetekre gondolok hanem amikor egy kisker szopat egy embert akinek fél év után elromlott a videókártyája.

#398 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:50

A törvénynek nincs szelleme, annak betűje van és ott az áll, hogy annyit kell visszakapnod amennyiért vetted.
De a kereskedőket is megértem, ha beviszek egy dvd írót és nem kapok ugyanolyat, csak jobbat, de elkezdek hőbörögni, hogy az nem jó, akkor vissza a pénzt, akkor látják, hogy valami nem oké a kedves vevővel...
Én speciel, ha beviszek egy 40gb-os winyot mert tönkremet, és közilk, hogy sajnos olyan már nincs de adnak egy 80-ast, habár ez most egy ezressel olcsóbb mint amennyiért én vettem a 40-est, nem fogom a visszakérni a pénzt, hanem örülök mint majom a farkának, hogy lett egy kétszer akkora winyóm...

Az a baj, hogy mindkét oldalnak normálissan kéne hozzáálni, de ettől még hosszú évekre vagyunk...

Szerkesztette: pjotr007 2005. 07. 20. 16:51 -kor

#399 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:51

Kenheted a hajadra a javitasi szolgalatot+a kotelezo alkatresz utanpotlast.

Egyik ugyfelnel elromlott egy nagyon regi ipari celszamitogep.
Megjavitottam, teszteltem a gepet orakon at, visszavittuk a gepet, kiszamlaztunk 50k-t a beepitett alkatreszekert, kolcsongepert par napra.
Meg aznap total mas hardverhibaval ismet elszallt. (eloszor vinyo baja volt, most az integralt halokartya szopat)
Alkatresznek megprobaltam felhasznalni az irodaban allo 2 ugyanolyan, kibelezett gepet, nem tul sok sikerrel.

Felvettem a gep gyartojaval a kapcsolatot, az az alaplap mar nagyon regen megszunt, egy sokkal modernebbet tudtak helyette adni csak, ami persze a gep eredeti kulso tapjaval nem kompatibilis, stb.
Osszes, beepiteshez szukseges uj alkatresszel egyutt kiszamlaztak vmi 375$-t, raadasul ezzel meg bekapcsolni sem birtam az ujra osszerakott gepet. (1000$ korul mozog egy hasonlo zsiruj gep.)

Ugyfelnel persze mar 40 napja ott ketyeg napidijert egy kolcsonadott zsiruj konfig, plusz ha meg kiszamlazzuk a munkaidombol elbohockodott ~20 orat, amit a gep berhelesevel szivtam, akkor az ugyfel kiter a hitebol, es elmegy uj rendszert venni a konkurenciahoz...

Erre mondjal valami ertelmeset, hogyan oldjuk meg ugy, hogy a vevo szajize sem seruljon (hiszen fizetett mar a javitasert, megsem megy), meg mi sem bukjunk rajta ~100k-t.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 07. 20. 17:02 -kor

#400 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 16:53

Nincs kötelező alkatrész utánpótlás, eltörölték, ez még egy minisztertanácsi rendelet volt, amit módosítottak később majd eltörölték mert sérti az árúk szabad vándorlásának elvét...

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.