HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:45

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 17:05

az lett volna a korrekt, ha visszaadja az árát. jelen esetben meg, ha kapsz egy teljesen ua. paraméterű kártyát akkor az a korrekt. de persze lehet rugózni, a nem kötelező erejű BT elé vinni, aztán meg esetleg pereskedni egy kényes és korántsem biztos kérdésben...
nem cserélték garban anno, gyanítom, mert trollkodtak veled. ha nem fogadod el a helyzetet, akkor meg te trollkodsz.

Igen.
Ha vissza adta volna a pénzt, akkor az még korrektebb lett volna, de ezt nem róttam fel nekik, hisz én a szervizbe vittem a pénzt meg a boltnak adtam. Nem vártam el tőle, hogy adja vissza azt a pénzt amit nem is ő kapott meg (a gyártó/forgalmazó biztos).

Az meg, hogy nem éri esetleg meg, mert pereskedni kell az meg csak egy dolog.
De ezért homokba kell dugnom a fejem és hagyni, hogy átbasszanak esetleg?
Míg így gondolkodnak a vásárlók, addig ez is lesz nálunk.

Én igazából azért írtam csak, hogy segítséget kapjak abban, hogy vajon jól gondolkodom -e a jogaimmal kapcsolatban, vagy sem.

Amúgy szerintem ha te vettél volna egy SONY hásimozit, majd mikor visszaviszed azt mondanák, hogy kapsz helyette egy KUJKUJ tipusút ami ugyanazt tudja mint a SONY, akkor szerintem neked sem tetszene.

És talán abból is kiderült, hogy nem arra megy ki a játék, hogy ingyen cserélhessem a kártyát nagyobbra, hogy én egyszer már jeleztem, hogy baj van vele, illetve most is azért vittem vissza, mert már teljesen használhatatlan lett (amiről ők is meggyőződtek).

N0zer0:
Köszönöm amit írtál.
Már nyomozok utána, de egyértelmű adatokat nem igazán találni róla.
Ott a cég is két típust hirdet belőle:
6275 és 7425 típusjelzéssel. A kettő között 8000Ft különbség van, de a kiírt fő paramétereiben megegyeznek (mamóira méret, csatoló, VIVO). Pedig biztos van oka az árkülönbségnek.

Szerkesztette: World-Soft 2007. 10. 06. 18:59 -kor

World-Soft

#542 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 19:20

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 19:45

6275 és 7425 típusjelzéssel. A kettő között 8000Ft különbség van...

Az ugyanolyan az ugyanolyan. Típusjelzés sem lehet más, nemhogy a támogatott funkciók. Mert akkor már messze nem ugyanolyan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#543 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 19:30

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 18:20

Az ugyanolyan az ugyanolyan. Típusjelzés sem lehet más, nemhogy a támogatott funkciók. Mert akkor már messze nem ugyanolyan.

Így néz ki:
Gainward GeForce 6600 GT 128MB ViVo /7425/ 3 év garancia 12 180 Ft
Gainward GeForce 6600GT 128MB ViVo /6275/ 3 év garancia 20 130 Ft

Valóban egy szóköz eltérés van.

Komolyra fordítva.

Biztos van különbség, csak az alap funkciói ugyanazok amit látok.
(Alap funkcióit tekintve az én kártyám is 6600 GT 128MB RAM-mal és VIVO-s.)

Biztos van valami eltérés a két kártya között: GPU vagy memória órajel, a memória sávszélesség, kimeneti csatlakozók, vagy valami más.
World-Soft

#544 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 19:35

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 17:39

Az eredeti árhoz ragaszkodj, és azt az árat vásárold le le náluk leginkább.

Szia!

Köszi a választ.
Én is így gondoltam.

Nincs is szándékomba elkérni a pénzt és máshol levásárolni, hisz idáig is vásároltam már náluk és idáig semmi bajom nem volt velük. (bízok benne hogy ez is csak majd egy félreértés lesz, mert még csak telefonon beszéltem a szervizzel)
World-Soft

#545 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 06. 19:50

ha neked van kedved uszkve 15k nyereséget visszakapni kb. egy év múlva, 2 tárgyalás után. utazás, idő, ideg. nekem rezsiórabérben többe fáj, de hajrá. majd azért linkeld már be a BT határozatot, aztán meg a bíróságit, mert azért nem úgy van ám, h ottan van a törvény, ide vissza mindent. polgári per, be kell bizonyítanod, h azzal, miszerint nem msi, hanem gainward te károsulsz. a bíróság meg mérlegel, oszt lehet elküld a fenébe. lehet élni a fogyasztói jogokkal és lehet visszaélni. jelen esetben J. kollega jogosan anyázik mert ez igazi paraszt nyerészkedés- hacsak nincs eltérés az msi javára órajelben, hűtésben, egyebekben.
szerk: mielőtt előkerülne, rámvetítve, h ki mikor és hogyan dugja be a fejét a homokba, javallom nézz be a plazma vs. projektor, illetve megapixel totyikba, ahol véresszájúan hőzöngök vélt vagy valós fogyasztói sérelmek miatt.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 06. 19:57 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#546 Felhasználó inaktív   Totti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 20:21

Olvasgatom az utolsó bejegyzéseket. Már ne haragudj, kedves avman, de te melyik oldalon állsz? A te fajtád miatt basszák át az emberek fejét, ahol lehet (vagy ahogy hagyják, mert nem tudják, hogy milyen jogaik vannak). Szerintem teljesen jogos World-Soft felvetése. Ha nem tudsz érdemben segíteni, akkor inkább ne is szólj hozzá a témához...
There are 10 types of people in the world: those who understand binary,
and those who don't...   :)

#547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 06. 20:23

Idézet: Totti - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 21:21

Olvasgatom az utolsó bejegyzéseket. Már ne haragudj, kedves avman, de te melyik oldalon állsz? A te fajtád miatt basszák át az emberek fejét, ahol lehet

Akkor olvassál, mert érdekvédelemben erőteljesen fogyasztói oldalon áll. Itt meg leírta a éehetséges tényeket.
Make love not Wor.

#548 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 22:52

Idézet: Totti - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 21:21

Olvasgatom az utolsó bejegyzéseket. Már ne haragudj, kedves avman, de te melyik oldalon állsz? A te fajtád miatt basszák át az emberek fejét, ahol lehet (vagy ahogy hagyják, mert nem tudják, hogy milyen jogaik vannak). Szerintem teljesen jogos World-Soft felvetése. Ha nem tudsz érdemben segíteni, akkor inkább ne is szólj hozzá a témához...

nézd a foralizmus tiszta sor a kotta szerint.

a) a bolt megjavíttatja a kártyát 15 napon belül.
b) ha (a) nem lehetséges akkor az eredeti vel azonos cserepéldányt ad
c) ha (b) sem lehetséges akkor a fogyasztó kifejti az elállási szándékát és elvileg visszakapja a vételárat.

avman arra utalt, hogy kijelentheti a panaszos júzer az elállási szándékát csak ekkor a vételár behajtása kereskedőn egy macerás és hosszadalmas bírósági procedúra eredménye lesz. és mint felperes ennek a költségeit te finanszírozod meg (nyertes per esetén persze visszakapod). avman arra hívta fel a faigyelmet, hogy a perlekedés költsége meghaladhatja a 15 ezer forintot, eltarthat másfél évig is akár, a végén lehet hogy adósságbehajtóhoz kel fordulni, meg kell indítani a boltot üzemeltető GT felszámolását, stb...

miközben ez a módszer a jogállamiság működésének megismeréséhez kitűnően elvezet, megeshet hogy fiskálisan nem éppen célravezető ilyen kis viatott érték esetében :D

másfelől a bolt által felkínált cseredarab bár olcsóbb mint az eredeti, azzal azonos teljesítményt ad...

csaxólok hogy a jelen leoszlás szerint a gainward minőségibb dolgokat gyárt mint az MSI a középkategóriában.

amúgy az MSI R9700Pro-mon cseréltem már dög ram csipeket meg a megdöglött hűtést is kicseréltem zalman féle 2 panelwes heatpipeosra...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 06. 22:58 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#549 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 23:03

Bocs, ha úgy érzed nyerészkedés.

Lehet, hogy neked nem pénz 15eFT, de nekem igen.
Bocs, ha neked csak mondjuk 300eFT-tól jogos egy panasz.
(bocs nem olvastam az írt topicokat, és nem tudom ott mia bajod)

Amúgy meg nem maga a pénz a lényeg, hanem az, hogy úgy érzem sérelem ért.
Mindenki úgy van, hogy nem éri meg (ÉS VALÓBAN NEM), és mindenki tudja, hogy úgy sem panaszolják be.
És szerintem ez a lényeg. Ezért nem változik semmi.
Mert mi van ha kap a cég egy birságot. Kifizeti.
De ha minden 2. nap kapna, akkor lehet változna is egy idő után valami.

Hidd el nem szándékozok pereskedni, ha nem kell, mert elsőkézből tudom milyen.
De egyenlőre úgy érzem hogy sérelem ért.

De remélem, hogy hétfőn más választ kapok és trárgytalan lesz az egész.

És mint talán kiderült már, természetesen ha egy ugyanolyat kapok, akkor nem fogok lázadni.
Sőt. Hisz nagyobb kártyák esetén dobhatom ki a mostani gépem, mert nincs benne PICE.
De emiatt nem fogok akármit a gépembe tenni.

És ha én annak idején vettem a fáradságot és nem csak bementem az első boltba és azt mondtam, hogy kérek egy 6600GT, hanem hajlandó voltam többet fizetni azért, hogy ezt a kártyát kapjam, akkor ragaszkodnék hozzá, vagy ahoz ami jár.

Szerkesztette: World-Soft 2007. 10. 06. 23:05 -kor

World-Soft

#550 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 23:28

Amúgy a 2 kártya ahogy közben néztem nyilván PCIE és nem is AGP.

Talán ez szintén olyan dolog amiért egy az egyben csere szintén nem oké.

Persze lehet, hogy nem csak az van ami az oldalra ki van rakva.

Közben lenne még egy kérdésem ami már régóta foglalkoztat.

Ha egy terméket cserélnek egy teljesen újra, vagy ha egy másik hasonló típusú termékre, akkor a garancia hogyan változik?

Folytatódik az eredeti garanciális idő, újra indul az eredeti garanciális idő, vagy az új termékhez járó garanciális idő kezdődik meg?

Szerkesztette: World-Soft 2007. 10. 06. 23:31 -kor

World-Soft

#551 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 00:20

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 0:03

Bocs, ha úgy érzed nyerészkedés.

szóvalsem mondtam. ittvan avman tollából egy mintapéldány az elállásra. hasonló szövegezéssel feladod tértivevénnyel. ezek után a BKIK BT-jére fogtok valszeg menni, ahol vagy meg1eztek, vagy nem. ha nem, akkor bepereled a céget. javasolt 1ügyvéd azért. lesz 1 elsőfokú nem jogerős ítélet amit a cég még lehet megtámad, utána nyersz másodfokon azmár jogerős lesz. ezek után valszeg eljátsszák a nem fizetnek, mert csak. ekkor megindítasz a cég ellen egy felszámolási eljárást. ekkor már valszeg fizetni fognak, mert hiába valszeg az enterpreror céggel állsz csak viszonyban annak bukása 3 misis bukta, míg a te 15 ezeres követelésed, meg az idő közben per és ügyvédi meg eljárási költségeid uszkbe 100-120 ezer lesz max. namost ha van ennyi likvid pénzed meg kedved és dühöd akkor hajrá. a jogi háború nem ocsó mulattság...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#552 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 02:39

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 22:28

Ha egy terméket cserélnek egy teljesen újra, vagy ha egy másik hasonló típusú termékre, akkor a garancia hogyan változik?

Folytatódik az eredeti garanciális idő, újra indul az eredeti garanciális idő, vagy az új termékhez járó garanciális idő kezdődik meg?

Kicserélés esetén, mivel új terméket kapsz, ezért a jótállás és a szavatosság is újraindul. Ha közös megegyezéssel szerződést módosítotok(más terméket kapsz), akkor is, hiszen új termékről van szó.

Egy AGP-s kártya helyett semmiképp nem elfogadható csere, ha PCI-E-s kártyát akarnak adni. Hiába is tud ugyanannyit a kártya, vagy akár többet, ha a te gépedhez nem használható.

#553 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 09:21

Én amúgy azt az egyet nem értem, hogyha órajelek, memóriabusz sebessége a kártya típusa 6600gt vivo neadjisten 256mb rammal stimmel, akkor miért kell a gyártón kukacoskodni. Az MSI mellett a Gainward, Asus, Gigabyte, Leadtek ugyanolyan jó márka. Az meg, hogy a jelenlegi ára egy 20-assal kevesebb, mint amennyiért te vetted, nem értem miért probléma. Kapsz egy ugyanolyan tudású kártyát nem?
Nekem volt gondom egy Sapphire x1950 pro-val, nagyker mondta, hogy rövid időn belül nem tudják cserélni, mert nehézkes a Sapphire termékek beszerzése. KÉrdeztem mi van rakin. Asus volt nekik, azóta is az ketyereg a gépben. Mit számít az, hogy melyik gyártó van a dobozra írva.
Garancia (az új termékhez tartozó) egyébként cserekor újraindul természetesen, javításnál szokott az lenni, hogy a javítás idejével hosszabodik a gar.
Amúgy mi pont az ilyen a vevő és a kereskedő számára is kellemetlen helyzetek miatt nem adtunk már több mint egy éve 3 év garral agp-s vga-t.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 07. 09:27 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#554 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:52

avman arra utalt, hogy kijelentheti a panaszos júzer az elállási szándékát csak ekkor a vételár behajtása kereskedőn egy macerás és hosszadalmas bírósági procedúra eredménye lesz. és mint felperes ennek a költségeit te finanszírozod meg (nyertes per esetén persze visszakapod). avman arra hívta fel a faigyelmet, hogy a perlekedés költsége meghaladhatja a 15 ezer forintot, eltarthat másfél évig is akár, a végén lehet hogy adósságbehajtóhoz kel fordulni, meg kell indítani a boltot üzemeltető GT felszámolását, stb...

miközben ez a módszer a jogállamiság működésének megismeréséhez kitűnően elvezet, megeshet hogy fiskálisan nem éppen célravezető ilyen kis viatott érték esetében :D

jaja.  :respect:
ilyen párezer pézes tyúkpernál egyetlen megoldást látok: ráírni egy papírra, h ez nem volt szép, titeket elsőként fog a falhoz állítani a forradalom, majd a papírlapot belecsomagolni egy féltéglába és belebaszni a kirakatba. :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 10. 07. 10:08 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#555 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:22

Nekem nem mind1.

Lehet kukacoskodásnak tűnik, de én mindig egyedileg válogatom ki mi kerüljön a gépbe.
Az enyém éppen csak 128MB RAM-ot tartalmaz. Éppen azért nem 256RAM-ot (ezt könnyebb lett volna szerezni és még olcsóbban is sok helyen), mert a 6600 GPU már nem tudja alap helyzetben fogadni a 256MB-ot. Így ezek a kártyák bár több memóriával rendelkeznek, de mégis több helyzetben lassabbnak bizonyulnak.

Az, hogy miért ez az MSI?
Mert végignéztem a fórumbeli tapasztalatokat és több 6600-nak van hűtési gondja.
Több típusnál, vagy hangos a hűtés, vagy érdemes lecserélni, ami viszont ugye garanciavesztéssel ját.
Ezért kerestem olyan típust aminek jó a hűtése, és nem úgy, hogy mondjuk cserébe vissza van fogva a kártya.

Tudom nem sokan vagyunk akik ilyen apró dolgok alapján döntenek egy-egy beépítendő dolog alapján, de én a gépemmel kapcsolatban mindig ilyen dolgok alapján döntök. Talán ezért is van, hogy egy-egy bővítés miatt 1-1.5 hónapot is időbe vesz, mire eldöntöm mit is vegyek, amit persze még megborít az ezen időszak alatt érkező újabb infók, árak, termékek.

És ha már esetleg másik kártyára (esetleg csatolóra) kell átállnom, akkor megint én szeretném eldönteni mi legyen az. És az, hogy 6600 helyett mondjuk ajánl egy 7300-at az még semmit nem jelent, mert lehet mind teljesítményben, mind egyéb paramétereiben alulmarad a számilag kisebb kártyához képest (pedig lehet több ram van benne és nagyobb az órajel).

SFIJ:
Értem amit írsz. És köszönöm. Sajnos tisztában vagyok vele. Éppen egy behajtási fázisnál tartok egy peres ügyben és 5-6 évig tartott a peres rész. Csak ott nem is én hanem az ipari kamara jelentette fel a szakit, mert csalás történt és rendőrségi ügy lett belőle (persze a saját károm megtérítéséhez egy külön polgári peres ügyet is kellett indítanom).
World-Soft

#556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 23:52

fel a faigyelmet, hogy a perlekedés költsége meghaladhatja a 15 ezer forintot, eltarthat másfél évig is akár, a végén lehet hogy adósságbehajtóhoz kel fordulni, meg kell indítani a boltot üzemeltető GT felszámolását, stb...

Azt a verziót kihagytad, miközben a bolt jogutód nélkül megszűnik.
Make love not Wor.

#557 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:37

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 10:21

Én amúgy azt az egyet nem értem, hogyha órajelek, memóriabusz sebessége a kártya típusa 6600gt vivo neadjisten 256mb rammal stimmel, akkor miért kell a gyártón kukacoskodni.

Egyrészt mert csak, másrészt 6600-aknál már annyira nem, de előtte annyi gagyi ATI volt forgalomban, meg az Inno kártyák zizegős képe, meg a különböző kártyák elhulló hűtése. Ez a nem mindegy.
Make love not Wor.

#558 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:40

ez szörnyű. legrosszabb esetben kapsz egy 3db-el hangosabb vga-t, ami 2 fps-el kevesebbet fog teljesíteni itt-ott. az évszázad átqrása és jogsérelme, tényleg. néha azért megértem amikor a kereskedelemben érdekelt fórumtársak anyáznak a vevőre. igaz, néha ezt már reflexből és csípőböl teszik.  :Đ

#559 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 10:50

Többéves tapasztalatom az eladott kártyák után azt mutatja, hogy az inno-n kívül szinte teljesen mindegy milyen márkájú a kártya. Sőt az elmúlt pár évben eladott 6600-ak között van legalább 20-25 inno is és egyik hűtésével sem volt gond, még garidőn túl sem.
Azért egy asus meg egy gainward hűtése nemigen marad alul az msi-ével szemben, sőt. De ezt csak az 5 év alatt eladott vga-k tapasztalatai mondatják velem, szal lehet én vagyok a hülye.  :think:

Szerk:
World-Soft:

Idézet

Amúgy szerintem ha te vettél volna egy SONY hásimozit, majd mikor visszaviszed azt mondanák, hogy kapsz helyette egy KUJKUJ tipusút ami ugyanazt tudja mint a SONY, akkor szerintem neked sem tetszene.

Azért a házimozi elég rossz példa volt, mert ott igenis sokat számít a gyártó. Nem mindegy, hogy Sony, Pana, Logitech vagy vmi dzsunka chingchong márka. A számítástechnikában a főalkatrészeknél nagy különbség nincsen sem a felhasznált alapanyagok minőségében valamint a gyártás technológiájában sem. Eltekintve persze pár szélsőséges esettől pl Asrock, M-tech. A húzómárkák kb ugyanolyan szinten vannak, a teljesítménybeli különbségek százalékos különbsége meg egy számjeggyel kifejezhető.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 07. 11:28 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#560 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 11:39

avman:
Nem akarok vitázni, mert úgy is felesleges.

Neked nem, és sok vásárlónak nem számít, de van pár idióta mint én akinek igen.

Ha nem számított volna, akkor nagykerből másikat ismeretségi alapon jóval olcsóbban tudtam volna venni. Sőt ugyanakkor ugyanott vettem egy CHIEFTEC tápot is a kártyához, pedig vehettem volna egy Codagen, vagy Vargáné és társát típusút is (hasonló paraméterekkel), de nem tettem.

És nem kell hogy érdekeljen kit hogy kárpótolnak a láncban (gyártótól nagykeren át a kiskerig).
A bolt a nagykertől egy hasonló értékű kártyát kap -e vagy csak ő is 15eFT értékűt, vagy a gyártó a nagykernek hasonló értékű kártyát ad -e vagy nem. (bár van olyan érzésem, hogy hasonló értékű kártyát kap a következő szállításkor.)
De tényleg ezt én nem láthatom.

Mi digitális tartalmat értékesítünk, és mi is ha gond van, akkor visszafizetünk mindent. Még akkor is, ha a partnereink nyereségét így mi álljuk és negatív lesz a végösszeg.

És ha már itt tartunk.
Azért kérdeztem a garancia időt is, mert igazából én is így tudom ahogy írtátok, mégis a gyakorlatban mindenhol az van, hogy ha már csak 2 hét maradt, akkor a csere termékre 2 hét garanciát kapsz.
Nem csak számítástechnikai üzletben, hanem mindenhol. És mivel senki sem teszi ezt szóvá, mert nem biztos a jogaival, ezért így is marad.

Az meg, hogy az ember meddig megy el, az meg magának az embernek kell eldönteni.
Persze sokat számít az is, hogy a bolt hogy áll hozzá a dologhoz.

Mindenki el tudja ezt dönteni. Én is csak arra voltam kíváncsi, hogy jól tudom -e, hogy milyen jogaim és lehetőségeim vannak. Ez alapján fogok majd elmenni a boltba és ez alapján fog kiderülni, hogy mi lesz a vége.
De nem hiszem, hogy mindig mindent le kell nyelni egy végfelhasználónak, mert örüljünk, hogy vásárolhattunk. Ha a garanciát 3 évre adták, akkor igen is azért fizetett 1-2 ezer forinttal többet az ember, hogy akkor 3 éven belül azzal ha kell élni is tudjon.
World-Soft

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.