HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 26. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: 7of9 - Dátum: 2010. 11. 26. 13:27

Mit jelent az, hogy egy monitor "sorhibás"?

Ha viszont egy szelesebb csikon hianyzik, akkor lehet a szalagkabelbe integralt meghajto IC hibaja, annak a cserejere vajmi keves esely van... :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5482 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 07:36

Akkor megint átvertek.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#5483 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 21:32

(adott egy raktár, emberekkel és polcrendszerrel) kérdés a következő:
Nem tudjátok a képen látható raktári polcrendszer szétszereléséhez, kell-e bármilyen vizsga hivatalos papirusz, végzettség.... vagy bármi?
Vagy a raktárban dolgozó bármelyik emberke szétszerelgetheti?
A polcok a földbe rögzítve vannak, valamint földeltek!

Kép

Előre is köszi ha valaki tud valami infót mondani!

#5484 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 20. 23:37

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 17. 21:32

Nem tudjátok a képen látható raktári polcrendszer szétszereléséhez, kell-e bármilyen vizsga hivatalos papirusz, végzettség.... vagy bármi?
Vagy a raktárban dolgozó bármelyik emberke szétszerelgetheti?
A polcok a földbe rögzítve vannak, valamint földeltek!
...
Előre is köszi ha valaki tud valami infót mondani!

Legalább "B" kategóriás polcrendszer-szétszerelő képesítés szükséges hozzá. :)

Szerintem elég a munkavédelmi oktatás, meg használjon védőkesztyűt a jóember.
Párszor szedtem szét már ilyesmit. Öröm és bódottá...

Szerkesztette: Dorien 2010. 12. 20. 23:39 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#5485 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 12. 21. 00:37

Legalább "B" kategóriás polcrendszer-szétszerelő képesítés szükséges hozzá. :)

Szerintem elég a munkavédelmi oktatás, meg használjon védőkesztyűt a jóember.
Párszor szedtem szét már ilyesmit. Öröm és bódottá...

Oksa ész nem kell hozzá, nem is azzal van a gond!
Csak következő a szitu főnökség velünk akarja szétszedetni, összerakást nem mi csináltuk anno (2 éve) persze szereltek össze raklapos regálokat is mind a kettőből nem keveset!
De nem vagyok biztos benne, hogy nekem ezt el kéne végeznem!
A dolog ott is sántít (szerintem), hogy vezetőség kérdezte miért nem csinálom, mondom mert nem...akarom kifejteni miért, de már közbe is vág, jó akkor ne csináljam!
Jaaaa semmi retorzió! Hm...
Ja és 12 emberből 2 bontja a többi meg nézi :laugh:
Azért érdeklődtem, hogy van-é erre valami hivatalos cucc, vagy valaki járatos ilyen szakterületen!
Azért thx. :D

#5486 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 21. 21:02

...
Csak következő a szitu főnökség velünk akarja szétszedetni, ...

Miért, mi a ti munkakörötök?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 23. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 17. 21:32

Programozó nem szerelheti szét, csak rendszergazda...

No, elvileg semmi nem kell, míg rá nem dől valakire. A bekötött kábel nem földelés, hanem EPH, azt villanyász csinálhatja, utána mérési jegyzőkönyv kell. Többire nincs kitétel, én is ilyeneket csinálok, meg felújítás után lehordtuk a gipszkartonhulladékot...
Make love not Wor.

#5488 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 12. 23. 14:18

.... és minden egyéb amit a munkáltató meghatároz.
Make love not Wor.

#5489 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 21. 21:02

Azért érdeklődtem, hogy van-é erre valami hivatalos cucc, vagy valaki járatos ilyen szakterületen!
Azért thx. :D

Járatos vagyok. Vannak olyan melóhelyek, ahol csak egyszer szólhatsz vissza.
Make love not Wor.

#5490 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 15:35

Idézet

Munkaköri leírás

Az elvégzendő munka meghatározása a munkaköri leírásban szerepel, de eseti jelleggel előfordulhat, hogy más munkahelyen vagy más munkakörben szeretne alkalmazni a munkáltatód. Erről írásban kell, hogy tájékoztasson és az időtartama nem haladhatja meg naptári évenként a két hónapot.

Ha azonban változó munkahelyre, illetve telephelyre alkalmaztak, a másik munkahelyre történő átirányítás szükségességét és indokoltságát nem vitathatod.

#5491 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 16:35

Idézet

raktáros :) (áru bevételezés, összekészítés, és kiadása)

Idézet

.. és minden egyéb amit a munkáltató meghatároz.

persze ez benne is van a szerződésünkbe, utolsó sor apró betű... :D
Viszont nem hiszem ha azt mondják menjek falazni (és tegyük fel megtudnám csinálni) akkor nekem ugranom kéne!

Idézet

Járatos vagyok. Vannak olyan melóhelyek, ahol csak egyszer szólhatsz vissza.

Persze vannak olyan helyek, de ez nem az a hely, igaz múlti cég, de ha ezért kirúgtak volna ahhoz nekem is lett volna egy két szavam! (bár akkor 2x rúgtak volna ki :D)

A story elejéhez tartozik, hogy Jun.-ba közölték idén dec. 31-től megszűnik a raktár (és akkor meg is kaptuk a felmondó szerződésünket) most a végén kitalálták szedjük szét a polcokat, mert szeretnék eladni! Közbe az is kiderült, hogy nem kevés százezer forintokat kértek volna el a szétszedésért és ezért akarták velünk (persze 2 balfasz megcsinálta)!
Múlt héten volt egy baleset is, a 2 kolléga a dübeleket nem szedegették ki azonnal, egyik kollegina hölgy meg elesett a kiálló dübelekbe, kéz zúzódás+könyök törés!

Tegnap volt egy jelenésem a főnöknél, mondja nagyon flegmán válaszoltam neki a polc szétszedésre, mondom igen...ekkor már kitudtam fejteni a véleményem most nem vágott közbe! :) Mondom neki ahogy látom meg is lett az eredménye a polc szétszedésnek, mondom na ezért sem csináltam(tuk) azt mondja az-az ő baja! Jaaaa mondom, ha rám esik valami és kórházba kerülök, vagy leflexelem az ujjam az a Te bajod??? Mondom oké!
Végül kellemes ünnepeket kívánva váltunk el! :D

#5492 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 17:27

Idézet

Ha azonban változó munkahelyre, illetve telephelyre alkalmaztak, a másik munkahelyre történő átirányítás szükségességét és indokoltságát nem vitathatod.

Csak ha a munkakóri leírás a munkaszerződés "keretein belül" marad. Egyéb esetben nem kötelező (jogilag) elfogadni, csak szerződés-módosítással. Más kérdés a gyakorlat, amit Jahno is írt: manapság inkább örüljön néha az ember, hogy VAN munka, mert ha nincs, lehet, hogy nagyobb bajba kerül.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5493 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 23. 16:35

...
persze ez benne is van a szerződésünkbe, utolsó sor apró betű... :D ...

Nem vicc, ha a szerződés tartalmazza, akkor nem is lehet kérdésed, aláírtad. Ha megtagadod, jogilag megszegted a szerződést.

ps.: ahogy olvasom a postod előjön egyéb dolog is: ha a munkahely megszűnik, akkor járhatsz jogilag a legjobban, mert a munkáltatódnak kötelezettségei vannak. Bár láttam pár olyat, aki egy "sima" közös megegyezéssel "jobban" járt... De ott jóban is kell lenni a valakikkel. :)

ps/2.: a balesetekről meg annyit, hogy egy "rendes" munkavédelmi felügyelő, ha legalábbis betartották a munkahelyen az előírásokat, úgy fogja megb@szni a céget, ahogy nem szégyen. A munkaügyi perek jelentős részét amúgy a dolgozók nyerik - persze ha mernek belevágni; van idejük s pénzük rá, amiből utóbbi megtérül, előbbi, s a stressz nemigen.

Szerkesztette: Warrior 2010. 12. 23. 17:33 -kor

#5494 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 12. 23. 17:28

...
ps/2.: a balesetekről meg annyit, hogy egy "rendes" munkavédelmi felügyelő, ha legalábbis betartották a munkahelyen az előírásokat, úgy fogja megb@szni a céget, ahogy nem szégyen. A munkaügyi perek jelentős részét amúgy a dolgozók nyerik - persze ha mernek belevágni; van idejük s pénzük rá, amiből utóbbi megtérül, előbbi, s a stressz nemigen.

Szerinted tudomására jut ez egy munkavédelmisnek, hogy mitől törött el a könyöke?

Ezt nem értettem soha, hogy miért nem tanítják meg az embereket az iskolában tornaórán esni? Hogyan kell tompítani az esést, meg hogyan kell helyezkedni. Hogy ha véletlenül megbotlasz, akkor ne törjön már el egyből egy-két csontod. (Mert pl. ziccert dobni az k*rva hasznos az életben, azt mégis tanítják.) Ha már odajár a gyerek az iskolába X évig, akkor tanulhatna olyat is, ami hasznára válik. Anno pl. a lányok tanultak főzni. Vagy a fiúk barkácsolni egy kicsit. A mai fiatal generációból meg sokan egy szöget nem tudnak beverni.

#5495 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 12. 23. 18:28

Nem vicc, ha a szerződés tartalmazza, akkor nem is lehet kérdésed, aláírtad. Ha megtagadod, jogilag megszegted a szerződést.

ps.: ahogy olvasom a postod előjön egyéb dolog is: ha a munkahely megszűnik, akkor járhatsz jogilag a legjobban, mert a munkáltatódnak kötelezettségei vannak. Bár láttam pár olyat, aki egy "sima" közös megegyezéssel "jobban" járt... De ott jóban is kell lenni a valakikkel. :)

Na na, azért arra ne kérjen már vagy kötelezzen senki, hogy magamat sodorjam veszélybe, ami a munka körömbe és azzal kapcsolatos kérjenek bármit!

A megszűnéssel kapcsolatban nincs gond :) sőt még azt is mondom, hogy jó fej a cég (ami viszont ritka)

Baleseti jegyzőkönyv készült, hogy esetleg később mi lesz a folytatása az ügynek, az már csak rajtuk múlik, ha lesz egyáltalán!

#5496 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2010. 12. 23. 20:06

Na na, azért arra ne kérjen már vagy kötelezzen senki, hogy magamat sodorjam veszélybe, ami a munka körömbe és azzal kapcsolatos kérjenek bármit!
...

Nagy tévedés, ami a szerződésedbe, azt kérhetik. :)

#5497 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 12. 23. 20:09

Nagy tévedés, ami a szerződésedbe, azt kérhetik. :)

Nem egészen.
Pl. önmagad vagy mások testi épségének veszélyeztetését megtagadhatod a törvény szerint.
Vagy ha pl. sofőr vagy, és a gumiabroncs mintázata túl kopott, akkor jogodban áll megtagadni, hogy elindulsz a járművel. (Az más tészta, hogy kirúgnak, és rögtön vesznek fel olyan sofőrt a helyedre, aki hajt kopott gumikkal is.)

#5498 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 21:46

Idézet

1.3.2. Kiküldetés
A munkáltató gazdasági érdekből, ideiglenesen, a szokásos munkavégzési helyén kívüli munkavégzésre kötelezheti a munkavállalót. Ennek feltétele, hogy a munkavállaló ezen időtartam alatt is a munkáltató irányítása és utasításai alapján végezze munkáját.
Egy naptári éven belül az átirányítás, a kiküldetés, valamint kirendelés időtartamát össze kell számítani és ezek együttes időtartama a 150 munkanapot nem haladhatja meg.

#5499 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 21:49

Idézet

5.2. Kötelező írásbeliség
A munkáltató az alábbi intézkedéseit csak írásban rendelheti el:
- két hetet meghaladó mértékű helyettesítés,
- ideiglenesen más munkakörben történő munkavégzés elrendelése és díjazásának feltételei,
- készenlét elrendelése,
- pihenőnapon és munkaszüneti napon történő rendkívüli munkavégzés elrendelése.
Az írásba foglalás elmulasztása esetén a munkavállaló hátrányos jogkövetkezmények nélkül megtagadhatja az intézkedés teljesítését.

#5500 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 24. 01:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 12. 23. 21:11

Nem egészen.
Pl. önmagad vagy mások testi épségének veszélyeztetését megtagadhatod a törvény szerint.
Vagy ha pl. sofőr vagy, és a gumiabroncs mintázata túl kopott, akkor jogodban áll megtagadni, hogy elindulsz a járművel. (Az más tészta, hogy kirúgnak, és rögtön vesznek fel olyan sofőrt a helyedre, aki hajt kopott gumikkal is.)

Aha, csak egy raktárostól, aki mint fent írta is, hogy "apró betűs részben ott van", attól bizony elrendelheti hogy szedje szét a polcot, természetesen a megfelelő munkavédelmi előírások betartásával. De elrendelheti, s ez a lényeg! Mivel gyakorlatilag szerepel a szerződésében! (az csak 1 dolog, hogy a dolgozó mit hisz, én is hiszek dolgokat, a munkáltató mégis másként hisz sokszor, és jogilag bizony helyes is lehet)

Úgy néztem, tehát azt írta a kolléga, hogy a szerződésében (ill. munkakörijében) ott vagyon leírva! Akkor pedig e munkáltató nem kér semmi extrát, hanem azt, amit a dolgozó már aláírt...

Azt meg mind jól tudjuk, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető utasításokat elvileg meg is kell tagadni. Nem tudom, etikai kódexük van-e pl., meg az ide vonatkozó szabályzatok, stb.

De a lényeg, hogy ha benne van a papírjában, akkor miért ne kérhetné?

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.