HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1821 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 05. 21:25

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 21:24

Köszönöm a gyors választ.  :respect:
Tehát akkor nem érvényes az a freki, amit megadtak a honlapon, ennek örülök.

Közben rájöttem, hogy az antenna kábele könnyen hosszabbítható, mivel elvileg annak is koax dugó van a végén. Jól gondolom?

Az előző kérdést a programmal kapcsolatban pedig rosszul tettem fel. Helyesen: Az ArcSoft Totalmedia az a teljes progi és nem trial változat?

Szabvány koax. Gondolom teljes, mert van egy serial a cd tokon, de mint említettem, sosem volt felrakva.

szerk:

dobozán 51-858 MHz-ig ír frekit.

Szerkesztette: VKP 2009. 10. 05. 21:27 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1822 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 14:40

Mivel az Alcorhoz is ugyanezt adják, így valószínűleg az msi-re fog esni a választásom.
Olcsóbb, ugyanazt tudja, sőt még rendes koax csatlakozó is van rajta.  :)

Köszönöm, hogy minden kérdésemre válaszoltál VKP. :respect:

#1823 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 21:31

Végülis megvettem a digivox mini III-t, minden olyan, amilyet vártam. :)
Egy dolgot leszámítva: ez pedig a hang. Az AAC hangú csatornáknak (RTL Klub, TV2 és a Euronews) nincsen hangja. A többinek mindnek van, csak ezeknek nincsen. Mit tegyek? :confused:

#1824 Felhasználó inaktív   wwenigma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 10. 19:06

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 21:31

Mit tegyek? :confused:

Kodeket. Fel.
ASUS M2N-E , AMD X2 5000+, 2x2048 DDR2, Sapphire HD4670, blablabla..

#1825 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 14:01

Bocsánat, de a Freecom DVB-T 14aa:0222-ről volt már szó? Mert nem találom. A kérdésem egyszerű, hogyan lehetne WindowsXP alatt MPEG4-es földi adásokat fogni vele. MPEG2-höz van a CD-jén a szoftver. Van valami megoldásotok?

#1826 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 22:06

TV2 szelesvasznuban adta szombat este DVB-T-n a Sztarral Szembent. Remelem egyre gyakrabban lesz ilyen.

#1827 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 22:10

Idézet: wwenigma - Dátum: 2009. okt. 10., szombat - 20:06

Kodeket. Fel.

Tettem fel. Próbálkoztam többel is. Persze nem egyszerre, hanem egymás után felraktam, aztán amivel nem ment azt töröltem. Végül arra jutottam, hogy nem kodek gond van, hanem maga a gép a gyenge pont. Azt tudtam, hogy HD-t semmiképpen nem fog vinni, de az SD adókat sem viszi rendesen.

Így max. rögzítésre tudom használni, de még nem találtam olyan programot, ami a stream megjelenítése nélkül tudott volna menteni. Az egyedüli ilyen a VLC, de az meg a komplett multiplexet rögzíti: mind a kb. 25 megabitet. Ezt szét lehet szedni utólag - megfelelő programmal - a PID-ek kiválasztásával, csak rengeteg időt vesz igénybe.

Ha valakinek lenne megoldása/programja a problémámra, hogy tudjak egy adott csatornát menteni, a csatorna megjelenítése nélkül, akkor kérem jelezze.

Waldi: A TV2 a 2009. október 10.-től november 28.-ig minden szombaton 19:35-kor műsorba kerülő "Sztárral szemben" című műsorát 16:9 anamorf formatumban fogja sugarozni.
forrás:http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/16-9-es-adas-a-tv2-n.html?Itemid=2

Szerkesztette: bris 2009. 10. 11. 22:12 -kor

#1828 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 09:24

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 14:01

Bocsánat, de a Freecom DVB-T 14aa:0222-ről volt már szó? Mert nem találom. A kérdésem egyszerű, hogyan lehetne WindowsXP alatt MPEG4-es földi adásokat fogni vele. MPEG2-höz van a CD-jén a szoftver. Van valami megoldásotok?

Senki sem tudja a választ?  :(

#1829 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 11:08

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 10:24

Senki sem tudja a választ?  :(

ProgDVB (probaverziot) + HD Pack

Ha mukodik, akkor erdemes megvenni a DVBViewer-t (15 euro, nincs probaverzio)

Normalis antennad legyen a cucchoz, a pocok amit a tunerekhez adnak, nagyjabol semmit sem er.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1830 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 08:07

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 21:10

A TV2 a 2009. október 10.-től november 28.-ig minden szombaton 19:35-kor műsorba kerülő "Sztárral szemben" című műsorát 16:9 anamorf formatumban fogja sugarozni.
forrás:http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/16-9-es-adas-a-tv2-n.html?Itemid=2

A múlt héten elfelejtettem, de tegnap este belenéztem. Még véletlenül se volt anamorf. Alul-felül fekete csík, bele kell zoomolni hogy teljes képenyős legyen...

#1831 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 09:28

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 9:07

A múlt héten elfelejtettem, de tegnap este belenéztem. Még véletlenül se volt anamorf. Alul-felül fekete csík, bele kell zoomolni hogy teljes képenyős legyen...

Igen, a nyomorultak azt hiszik, hogy emiatt bukott a musoruk... pedig ez pont egy jo iranyba tortent valtozas volt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1832 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 09:49

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 8:28

Igen, a nyomorultak azt hiszik, hogy emiatt bukott a musoruk... pedig ez pont egy jo iranyba tortent valtozas volt.

Yep. Pedig az m1 + m2 + Dunán milyen sokszor van rendes 16:9-es műsor (pl. a U20-as foci az elmúlt hetekben), és ez miatt nem hallottam senkit se panaszkodni.

#1833 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 21:42

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 9:07

Az első adás még anamorf volt, WSS jellel.

Aztán rájöttek, hogy egy valamit elfelejtettek: a 4:3-as képarányú tévék nagyobb arányban vannak jelen ma Magyarországon, mint a 16:9-es tévék, és sajnos a 4:3-asoknak is csak egy kis hányada tudja az anamorf képet helyesen átalakítani, azaz összenyomni. Ebből következően rengeteg tévén uborkafejeket láthattak az emberek, és biztos sok volt a reklamálás, valószínűleg ezért döntöttek a letterbox mellett. :down:

Itt jön egy újabb hiba: a letterboxot nem minden hálózaton, csak az analóg hálózatokon kéne adni, a digitálisokon mehetne anamorfban, mert ott a boxok tudják alakítani a megfelelő képarányra, használva az adásban küldött jelet. 

De ők az egyszerűbb utat választották, és szerintem a közeljövőben nem is láthatunk újra anamorf adást a TV2-n, hacsak nem csinálják azt, amit leírtam.

#1834 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 03:31

Nem pont dvb-t, inkább dvb-c. Olyan tvm van ami mindkettőt tudja. Matávos területen vagyok. A digit részen jön minden ami kell, csak ugye kép és hang nincs. Pár hete / napja viszont a hbo HD és a film csatornák nem voltak lekódolva, így HDben 1080/25-ben vagyis 1080i-ben néztünk pár filmet. Tetszett a minőség, jó volt. A sima pal adások kb azt tudják mint az analógon, csak valamivel élesebbek és sok külföldi csatornán jön az 5.1 hang, így még ez is tetszik. Faternak van előfizetése és egy CA modullal kipróbáltam a kártyáját, müxik, amire előfizetett az bejött nálam is. Valszeg előfizetnék, de nem akarnék beltérit, tudom, nem lehet, a beltérit még el is fogadnám és akkor a régi tvre is rákötném és lent a CA modullal használnám a tv-t. Viszont macera a kártyát mindig tv nézés előtt ki-be dugogatni és a nagy tvhez már nem akarnék beltérit, (mert görény, nem fér el, elég a távirányítóból, tv tudja amit tudnia kell) viszont itt sem lehet megúszni a beltérit, de annyit meg nem akarok fizetni. Mivel egyszerre csak egy helyen szoktunk tvt nézni ezért a kártya kibedugdosása megoldás lenne, de macerás. Kártyát gondolom nem lehet másolni, vagy saját felhasználásra lehet elméletileg? lehet hülyeséget kérdeztem.. kövezzetek meg;) vagy másolni sem lehet?

#1835 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 12:54

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 11:08

ProgDVB (probaverziot) + HD Pack

Ha mukodik, akkor erdemes megvenni a DVBViewer-t (15 euro, nincs probaverzio)

Normalis antennad legyen a cucchoz, a pocok amit a tunerekhez adnak, nagyjabol semmit sem er.

Samott

Köszönöm a választ! Megpróbálok előbb törtet szerezni, aztán ha megy, akkor megveszem.

Hogy csináljam, előbb felrakjam a saját szoftverét és aztán ezt, vagy ... ?

#1836 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 13:13

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 13:54

Köszönöm a választ! Megpróbálok előbb törtet szerezni, aztán ha megy, akkor megveszem.

Hogy csináljam, előbb felrakjam a saját szoftverét és aztán ezt, vagy ... ?

Igen, telepitsd fel amit a tunerhez kaptal aztan meg amit linkeltem... a tort nem lesz megbizhato, de legalabb megismered a feluletet. A legalis peldany stabil, nem fagyogat mint a tort verziok, es tenyleg nem draga.

Samott

#1837 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 14:38

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 13:13

Igen, telepitsd fel amit a tunerhez kaptal aztan meg amit linkeltem... a tort nem lesz megbizhato, de legalabb megismered a feluletet. A legalis peldany stabil, nem fagyogat mint a tort verziok, es tenyleg nem draga.

Samott

A 2baksa oldalán találtam egy 4.0-ás pró verziót, de azzal nem hoz állomást. Majd most megpróbálok egy eősítős antennát beszerezni.

#1838 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 14:43

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 15:38

A 2baksa oldalán találtam egy 4.0-ás pró verziót, de azzal nem hoz állomást. Majd most megpróbálok egy eősítős antennát beszerezni.

Itt nezd meg feled milyen antenna kell...

Samott

#1839 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 19. 15:05

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 14:43

Ismerem ezt az oldalt, köszi!

#1840 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:19

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. okt. 19., hétfő - 15:05

Ismerem ezt az oldalt, köszi!

Sajnos nem jött össze. Megpróbálom majd linux alatt.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.