HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1981 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 04. 04:48

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 19. 11:30

Remélem, lesz más fajta csomag is, talán még olcsóbban is! Itt egész jól összeválogatták, hogy gyerektől nagymamáig mindenkinek legyen csatorna, viszont ennek következménye, hogy 10-ből 5-öt soha nem néznék. És annyira azért nem is olcsó...

A válogatás a következőképp történt: aki a legolcsóbban adta, az került be. Így volt kiírva a tender állítólag.

#1982 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 07. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 06. 03. 21:02

Alcor HD-2000 és 30 alatt megszerezhető.

Nem látom az adatlapján azt a kismillió médiát (mkv, mp3, stb.) amit az 1500-ös lapján írnak, hogy lejátszik :(
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1983 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 23:58

Echolite HD-T 2200 esetleg?

#1984 Felhasználó inaktív   ZoliJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 12:40

Sziasztok,

létezik olyan USB vevő, amivel a kódolt adásokat is tudom fogni (előfizetési díj fizetése mellett persze)? Ha igen, melyiket ajánljátok?

#1985 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 12. 17:39

Üdv. Pár hete vettem egy szobaantennát, kipróbáltam, semmi. Ma jöttem rá, hogy esetleg be is kellene állítani, rákeresni frekvenciákra a TVben, nem csak mozgatni :D Bejött a "MUX-C" minden adással(Duna, Duna II elérhető, és ráadásul szép is) Az lenne a kérdésem, hogy ha MUX-C ilyen szép, akkor a MUX-A-nak is be kellene jönni, vagy lehet, hogy teljesen más szög, más hely, más utca kell hozzá? Vagy mit kell tennem, hogy a MUX-At lássam?
Előre is köszi a segítséget!

#1986 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2010. 06. 12. 18:39

Üdv. Pár hete vettem egy szobaantennát, kipróbáltam, semmi. Ma jöttem rá, hogy esetleg be is kellene állítani, rákeresni frekvenciákra a TVben, nem csak mozgatni :D Bejött a "MUX-C" minden adással(Duna, Duna II elérhető, és ráadásul szép is) Az lenne a kérdésem, hogy ha MUX-C ilyen szép, akkor a MUX-A-nak is be kellene jönni, vagy lehet, hogy teljesen más szög, más hely, más utca kell hozzá? Vagy mit kell tennem, hogy a MUX-At lássam?
Előre is köszi a segítséget!

Hasonló bajom van nekem is, most, hogy belőttem a legjobb irányt.
Szóval egyrészt nagyjából irányba kéne állítnod az antennát, mert nagyon nem mindegy, merre néz. A másik meg, hogy bár ugyanarról az adóról sugároznak, mégis más frekvencián jönnek az adások. Nálam is a Duna és DunaA szuper jó minőségben jön már, nem szakadozik, a másik kupac csatorna viszont gyakorlatilag nézhetetlen. Gyanítom, hogy azon a frekvencián több a zaj, vagy eleve az antenna nem veszi jól a jeleket azon a frekin.
Itt van egy táblázat: http://www.mindigtv....to_musorok.aspx
ahol megnézheted, hogy az általad befogott adó melyik frekvencián sugároz és hányas csatornákat kell mondjuk manuálisan beállítanod a tv-n ha magától nem találja meg. De mondom simán lehet, hogy nem is jó irányba van forgatva az antenna és valami más tornyot fogsz be ami már gyenge.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1987 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 09:20

Igen, ez alapján meg is próbáltam beállítani az 55-öst is, de semmi. Forgattam mindenhova, többször, több szögben rákerestem, de nem találta csak a Dunákat, azt is csak 1 szögben persze.

#1988 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 17:16

Sziasztok!

Mióta Budapesten bekapcsolták a HHH-i adót, ezzel az antennával fogom a DVB-T-t:

Kép

Körben 2,5mm2-es rézhuzal és alul az a fémdoboz egy ilyen erősítőmodul.
Kiraktam az erkélykorlátra és szépen 80%-os jelerősséggel és 90%-os minőséggel bejön mindkét Mux.
Csak egy panelház árnyékol be, egyébként látnám a HHH-i adótornyot. Az utcán így is szépen végig tud jönni jel.
Kap majd egy vizálló műanyagdobozt, hogy megvédjem az erősítőt a mostanában sűrűn előforduló viharoktól és kész is az új antennám.
STB-ből kapja az 5V-ot, az is elég neki.

Üdv:
SAti

#1989 Felhasználó inaktív   zeuss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 19:01

Helló !Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a készülékkel amelyet nem régiben vettem : http://www.boltcente...2200-dvb-t.html Kékesről :digi10-es antennával,(s100%/q100% ) ma vettem hozzá MinDigTv extra előfizetést, megfelelően kezelia kártyát is, ajánlom mindenkinek, én kinéztem magamnak , másnap már ki is szállították.Üdv,Zeuss

Csatolt fájl:

Szerkesztette: zeuss 2010. 06. 21. 19:04 -kor

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Amit nem tudok , arról kérdezek.... :) De amit tudok.............:) na ugye ...

#1990 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 16:24

Sziasztok!
Ma próbálgattam a dvb-t antennámat és végre bejött 6 tv csatorna, de nem dtv, csak sima tv.Fehérvári vagyok DK irányú fekvéssel.Azt szeretném megtudni, hogy érdemes még próbálkoznom így h bejött 6 tv csatorna, vagy inkább hagyjam, mert dtv-t azt nem talál:(Amúgy az úzdit meg kabhegyit próbáltam befogni.
Kérlek segítsetek!
Üdv
Jim

#1991 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 23. 17:24

Ma próbálgattam a dvb-t antennámat és végre bejött 6 tv csatorna, de nem dtv, csak sima tv.Fehérvári vagyok DK irányú fekvéssel.Azt szeretném megtudni, hogy érdemes még próbálkoznom így h bejött 6 tv csatorna, vagy inkább hagyjam, mert dtv-t azt nem talál:(Amúgy az úzdit meg kabhegyit próbáltam befogni.

Mivel(milyen készülékkel) próbáltad venni?

#1992 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2010. 06. 24. 18:00

Mivel(milyen készülékkel) próbáltad venni?

Egy LG LD750-nel.Közben tegnap bejöttek az adások, nagyon szépek.Viszont a jelerősségem csak 10%, a minőség meg 40, így néha bekockásodik.Gondolom érdemes lenne vennem egy erősítőt(?)

#1993 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 24. 21:45

Egy LG LD750-nel.Közben tegnap bejöttek az adások, nagyon szépek.Viszont a jelerősségem csak 10%, a minőség meg 40, így néha bekockásodik.Gondolom érdemes lenne vennem egy erősítőt(?)

Nem. A legjobb erősítő maga az antenna. Erősítő max a kábelveszteség kompenzálására kell. Milyen antenna? (Beltéri/Kültéri) Kábelezés állapota?
Könnyen előfordulhat, hogy a digitális vételhez picit más írányba kell forgatni. Próbáld forgatni jobbra/balra (beltéri esetén ide-oda tenni) miközben a digitális adás minőségét figyeled a tv-n.

Szerkesztette: cigam 2010. 06. 24. 21:47 -kor

#1994 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2010. 06. 24. 21:44

Nem. A legjobb erősítő maga az antenna. Erősítő max a kábelveszteség kompenzálására kell. Milyen antenna? (Beltéri/Kültéri) Kábelezés állapota?
Könnyen előfordulhat, hogy a digitális vételhez picit más írányba kell forgatni. Próbáld forgatni jobbra/balra (beltéri esetén ide-oda tenni) miközben a digitális adás minőségét figyeled a tv-n.

A kábelezés nem a legjobb.Holnap akkor inkább vegyek rendes koax kábelt?Az eladó a boltban mondta, hogy az erősítő 32dB-lel megdobja a vételt.Vagy inkább normális koax kábel..

#1995 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 24. 23:36

A kábelezés nem a legjobb.Holnap akkor inkább vegyek rendes koax kábelt?Az eladó a boltban mondta, hogy az erősítő 32dB-lel megdobja a vételt.Vagy inkább normális koax kábel..

Megdobja a zaj vételét is... Milyen antennád van? Nincs abban véletlenül erősítő? Fura, hogy amerre néz az ablakod, egyáltalán ennyire bejön egy nem-erősítős antennával. :)Kiv lennék az antennádra.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1996 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 24. 23:36

A túrót. Az ilyen eladók max. polcmanager-nek jók. (árufeltöltő) Ha nincs jel (az antenna nem fog semmi) mit segít egy erősítő? Max megkapod a zajos semmit. A közeli analóg adók akár túl is vezérelhetik a készüléket/erősítőt, ami megintcsak ront a helyzeten.

Inkább ellenőrizd az antennacsatlakozást(oxidáció, megfelelő fémes kapcsolat biztosítása)/illesztést(baluntrafó!), régi, töredezett rosszminőségű kábel cseréje csodát tehet.

Szerkesztette: cigam 2010. 06. 25. 12:03 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2010. 06. 25. 11:58

A túrót. Az ilyen eladók max. polcmanager-nek jók. (árufeltöltő) Ha nincs jel (az antenna nem fog semmi) mit segít egy erősítő? Max megkapod a zajos semmit. A közeli analóg adók akár túl is vezérelhetik a készüléket/erősítőt, ami megintcsak ront a helyzeten.

Inkább ellenőrizd az antennacsatlakozást(oxidáció, megfelelő fémes kapcsolat biztosítása)/illesztést(baluntrafó!), régi, töredezett rosszminőségű kábel cseréje csodát tehet.

Van már jel, erőssége 10, minősége már javult, most.Annyi h 12dB-es az antenna, nem tom h van e benne erősítő, de kétlem, mert csak egy nyák van rajta.Viszont a tv-n van olyan opció h erősítő be.A 38as csatornán mi van?Azt befogja 30/100zal, de semmi kép, 0 találat..Valami kódolt lehet?

#1998 Felhasználó inaktív   cigam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jimanszky - Dátum: 2010. 06. 25. 13:35

Van már jel, erőssége 10, minősége már javult, most.Annyi h 12dB-es az antenna, nem tom h van e benne erősítő, de kétlem, mert csak egy nyák van rajta.Viszont a tv-n van olyan opció h erősítő be.A 38as csatornán mi van?Azt befogja 30/100zal, de semmi kép, 0 találat..Valami kódolt lehet?

A 38-as csatornán a DVB-H adás megy (Mobiltelefonos TV adás)

#1999 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2010. 06. 25. 12:40

Esetleg lehet vmi trükközést csinálni, hogy olyat is befogjak, ami számomra nem érhető el?

#2000 Felhasználó inaktív   Jimanszky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2010. 06. 25. 12:40

Vagyis 12dB-es az antenna erősítője.

Gyulavitéz: sima, mezei antenna, valami lengyel lehet a felirat rajta :D

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »