HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1921 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:56

Idézet: lanlaf - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 17:46

Gondolkodom az UPC Gold HD csomagom lemondásán, mert az a napi fél óra, amíg nézzük (híradó), nem ér meg havi 7800 Ft-ot. Egy Leadtek Winfast DTV Dongle Gold és valamilyen antenna (semmiképpen sem tetőantenna) beszerzésén gondolkodom. Újpesten vagyok, panelházak között, 1. emeleten. Nem biztos sajnos, hogy bejön a Mindigtv, még így adóteljesítmény-növelés után sem. Igaz, nem próbáltam, egyelőre nincs mivel. A régi, MPEG2-es tesztadást tudtuk fogni, igaz, csak kipróbáltuk a tv-be épített mpeg2-es DVB-T tunert annó egy teleszkópos antennával.

- Ezzel a DTV Dongle Gold USB-s kütyüvel van valakinek tapasztalata?
- Jó lenne több beszámoló, hogy Budapesten az emelés után milyen antennával sikerül fogni a mindigtv-t?
- Ha bedugok egy antennát a TV régi MPEG2-es DVB-T tunerébe, és hangolok, meg kell találja a mostani csatornákat? Persze kép-hang nem lesz, de jelerősséget, jelminőséget ki kell írjon, nem?

A régi MPEG-2 DVB-T vel is tudod venni az adásokat, hang is lesz, csak kép nem, mert az MPEG-4 ben jön.

#1922 Felhasználó inaktív   djmezo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:19

Sziasztok!

Azzal a nagy gonddal fordulok hozzátok, hogy vettem egy usb-s DVB-T tv tunert. Megérkezett kicsomagoltam szomorúan véltem, hogy a kis botantennával nem megy. De hát Pesttől 60kmre lakok. Mondom üsse kavics beruháztam egy ilyenre.
Antenna  http://kepfeltoltes.hu/100213/IMG_0589_www...ltoltes.hu_.jpg
És ez van ráírva http://kepfeltoltes.hu/100213/IMG_0591_www...ltoltes.hu_.jpg
Adatok

Nos ezzel sikerült elérnem, hogy az m1 hd m2 hd hirtv(kodolt) atv(kodolt) továbbá 3rádió bejön.
A kérdésem az, hogy rtl klub tv2 duna duna2 miért nincs?
Előrre is köszi a válaszotokat

#1923 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:25

Idézet: djmezo - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 17:19

Sziasztok!

Azzal a nagy gonddal fordulok hozzátok, hogy vettem egy usb-s DVB-T tv tunert. Megérkezett kicsomagoltam szomorúan véltem, hogy a kis botantennával nem megy. De hát Pesttől 60kmre lakok. Mondom üsse kavics beruháztam egy ilyenre.
Antenna  http://kepfeltoltes.hu/100213/IMG_0589_www...ltoltes.hu_.jpg
És ez van ráírva http://kepfeltoltes.hu/100213/IMG_0591_www...ltoltes.hu_.jpg
Adatok

Nos ezzel sikerült elérnem, hogy az m1 hd m2 hd hirtv(kodolt) atv(kodolt) továbbá 3rádió bejön.
A kérdésem az, hogy rtl klub tv2 duna duna2 miért nincs?
Előrre is köszi a válaszotokat

Csatornakiosztás
Ez választ adhat a kérdésedre.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1924 Felhasználó inaktív   djmezo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:29

Idézet: VKP - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 16:25

Csatornakiosztás
Ez választ adhat a kérdésedre.

Jah és Kékesre néz az antenna. M1 m2 hd full szaggatás mentesen és kockásodás mentesen jön. amint látom a Kékesről 69 csatornán jön. Ezek szerint rossz antennát vettem :(

#1925 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:57

Idézet: djmezo - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 16:29

Jah és Kékesre néz az antenna. M1 m2 hd full szaggatás mentesen és kockásodás mentesen jön. amint látom a Kékesről 69 csatornán jön. Ezek szerint rossz antennát vettem :(

Kékestől milyen messze vagy?
Szerintem egy sima halszálkával többet érsz, legalábbis régen, amikor szerelgettem még ilyeneket, jobb tapasztalataim voltak velük, mint ezekkel a lepkékkel.

#1926 Felhasználó inaktív   djmezo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 16:11

Idézet: Bucy - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 16:57

Kékestől milyen messze vagy?
Szerintem egy sima halszálkával többet érsz, legalábbis régen, amikor szerelgettem még ilyeneket, jobb tapasztalataim voltak velük, mint ezekkel a lepkékkel.

Olyan 100km!
De történt vmi! :o Kajak nem csináltam semmit. Csatornát se kerestem. És egyszercsak megjelentek. a + csatornák. Ki is írja mi megy rajta. Kép az nincs se hang. De más progi nem találja meg őket. :o
Nah ilyenkor mit tegyek?

Szerkesztette: djmezo 2010. 02. 16. 16:20 -kor

#1927 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 19:41

Idézet: Little Bit - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 13:56

A régi MPEG-2 DVB-T vel is tudod venni az adásokat, hang is lesz, csak kép nem, mert az MPEG-4 ben jön.

Köszönöm! Igazad van, tényleg pár csatornának bejön a hangja a régi mpeg2-es tunerrel.

Találtam egy antennának csúfolt drótot itthon, amit egy 300/75 ohm-os átalakítón át bekötöttem kb 5 méter koaxba, és bele a tv-be.

Kép

Az antennát legjobb tudásom szerint beállítottam úgy, hogy a legnagyobb jelerősséget jelezze ki a tv. Olyan 40 körüli jelerősséget sikerült elérni, ezzel szinte folyamatos volt a hang azokon a csatornákon, ahol képes volt dekódolni a hangot.

Kép

Mindez Újpesten. Szóval van remény, hogy normálisabb antennával jobb eredményt lehet elérni, és nézhető lesz a végeredmény (persze nem ezzel a tunerrel). További kísérletek másik antennával még a héten.

Szerkesztette: lanlaf 2010. 02. 16. 19:53 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1928 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 18. 23:55

Láttam, hogy kapható több olyan divx/xvid-es dvd felvevő is amiben van dvb-t tuner. Ezek képesek lehetnek a magyar dvb-t adások vételére?

Szerkesztette: KaLeun 2010. 02. 18. 23:55 -kor

#1929 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 01:52

Idézet: KaLeun - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 0:55

Láttam, hogy kapható több olyan divx/xvid-es dvd felvevő is amiben van dvb-t tuner. Ezek képesek lehetnek a magyar dvb-t adások vételére?

Én fordítva csinálnám :) Ez itt a reklám helye: Strong SRT-8100

DivX/Xvid lejátszás, MKV/H.264 1080p lejátszás, SRT feliratok. Egyedül kártyaolvasó nincs benne.

#1930 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 11:39

Egy erősítős szobaantennával próbálkoztunk újra, amelynek van két kihúzható teleszkópantennája, és egy kör alakú antennája. Megint 5 méter koax, az antenna kikerült az erkélyre, mint legutóbb. A teleszkópantennákat a legkisebbre összetolva lett a legjott a vétel, ha a kör alakú antenna síkjára merőlegesen volt a a Széchenyi hegyi adó. A jelerősség nagyon nagymértékben függött attól, hová teszem az antennát az erkélyen. Végül találtam egy jó helyet, ahol 70-80 közötti jelerősséget jelzett a tv, és alig voltak bithibák.

Kép

Viszont ez csak az 55-ös csatornára volt jó, a 62-esen csak kb 40-es jelerősség volt ugyanabban a pozícióban. Ezt viszont nem értem, gyengébben adnak a 62-esen? Vagy ennyivel rosszabb lenne az antenna kb 50 MHz-el magasabb frekin? Vagy az erősítője ilyen?

Más. A tv jelzi az EPG-ben, mikor kezdődnek, és végződnek a műsorok, de a műsorok címe helyett "No Data" jelenik meg.

Nálatok működik az EPG rendesen?
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1931 Felhasználó inaktív   tneilc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 16:27

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 23:39

Sajnos DVBDream-mel próbáltam, azzal nem jelenik meg semmi. Térerő/minőség 100%, CoreAVC fent van. 330E és 340E ugyanezt csinálja. Most a DVDViewer nem venném meg látatlanban, ahhoz látnom kéne hogy működik...

Nekem ugyan ez a tunerem van és a VLC 1.0.5-vel simán ment a dolog. Nem kell semmilyen extra kodeket telepíteni.

Indíatása
802MHz: vlc.exe dvb-t://frequency=802000000 (DunaTV HD,Autonomia,RTL Klub,TV2,Euronews EN,Euronews FR,Euronews GER)
746Mhz: vlc.exe dvb-t://frequency=746000000 (m1 HD,m2 HD)

Indulás után simán megy, ha a driver-je telepítve van!

#1932 Felhasználó inaktív   Vela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 11:51

Sziasztok !

Egy kis segitséget szeretnék kérni a TotalMediaval (v3.5) kapcsolatban. Egy MSI Digivox II mini v3.0 USB-s tunerrel nézem és veszem fel a Téli Olimpiát az m1 és m2-ről. A problémám, hogy a felvett anyagokat semmi mással nem tudom lejátszani, csak a TM-val. Próbáltam VLC-től kezdve, WM Player-en keresztül Avidemux-ig mindennel. Egyedül ez utóbbival értem el némi eredményt. De ez is néhány másodperc után crash-el.
Nem értem a dolgot : milyen formátumban, vesz fel ez a cucc ? A kiterjesztés MPG de a Avidemux szerint H.264 . Ami ugye jogos, mert hogy ebben a formátumban sugározzák az adást, de mintha mégsem teljesen az lenne, mert furcsa üzenetet kapok megnyitáskor. Vagy csak arról van szó, hogy vételi gyengeség (vagy bármi más) miatt korrupt lesz a file ? Akkor a TM miért tudja kifogástalanul lejátszani az anyagot ?
Ja, egyébként tetőantennával próbálkozom, és a TM szerint 100 % -os a vételi minőség.
Ennek függvényében marhára nem értem a dolgot. Van valakinek ilyen problémája ?

Köszi

Vela

Csatolt fájl:

#1933 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 24. 13:58

Idézet: Takeshi - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 1:52

Én fordítva csinálnám :) Ez itt a reklám helye: Strong SRT-8100

DivX/Xvid lejátszás, MKV/H.264 1080p lejátszás, SRT feliratok. Egyedül kártyaolvasó nincs benne.

Kösz.
Tudnám egy ilyennel az osztrák dvb-t adásokat is fogni?

#1934 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 17:34

Idézet: KaLeun - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 14:58

Kösz.
Tudnám egy ilyennel az osztrák dvb-t adásokat is fogni?

Természetesen igen. A készülék támogatja az összes szabványos kép- (MPEG2/4) és hangformátumot (MPEG, AAC+, AC3).

#1935 Felhasználó inaktív   korga001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 23:49

Idézet: tneilc - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 16:27

Nekem ugyan ez a tunerem van és a VLC 1.0.5-vel simán ment a dolog. Nem kell semmilyen extra kodeket telepíteni.

Indíatása
802MHz: vlc.exe dvb-t://frequency=802000000 (DunaTV HD,Autonomia,RTL Klub,TV2,Euronews EN,Euronews FR,Euronews GER)
746Mhz: vlc.exe dvb-t://frequency=746000000 (m1 HD,m2 HD)

Indulás után simán megy, ha a driver-je telepítve van!

Szisztok!
nekem egy 340e -s tunerem van, és a Széchenyi hegyi adó jelét nem akarja fogni. Próbáltam TVCenter-rel, WindowsMediaCenter-rel és  VLC-vel is, de legjobb esetben is csak listázza a digitális csatornákat, se képet se hangot nem játszik le... Ráadásul csak a 610MHz-re hangolva talál csatornákat, viszont ott a mindigtv.hu oldalon jelzett muxA és muxC csatornáit is... 802MHz-en nem talál semmit.
A TVCenter nem ismeri fel, hogy TV csatornákkal lenne dolga, a WMC semmit nem talál, a VLC meg csak 610MHz-en listáz, de lejátszani semmit nem tud...
van valakinek valami ötlete? Dél Budapesten, már működött szépen a tuner, csak a III-kerületben nem sikerült még munkára bírnom.
üdv korga

#1936 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:47

Vettem egy Leadtek Winfast DTV Dongle Gold-ot. Ezzel próbálkoztunk tovább. A hozzáadott PVR2 nevű szoftver nem jött be nekünk, lépten nyomon lerogyott XP alatt.

Windows 7 Eval,  Media Center-rel próbáltuk, azzal teljesen jól működik, megy az EPG is, és szép a felülete. Mondjuk a távirányító működése nem tökéletes, összevissza vannak a gombok. Az erősítős szobaantennával is küzdünk, nagyon nem mindegy, hol van, és merre néz, hogy legyen vétel.

#1937 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 15:49

Üdvözletem!

Hozzám került egy Gigabyte U7200-as USB-s DVB-T tuner, de a hozzá adott antennával egyelőre 8 osztrák adón kívül nem tudok (magyar nyelvűt) semmit fogni.
Helyileg Szombathelyen élek, jó lenne beszerezni egy szobaantennát, erre vonatkozóan szeretném megkérdezni van-e valami fontos dolog amire ügyelnem kell, vagy a teszkóban simán levehetem az első (erősítős) darabot a polcról?

Jövő hét elején megpróbálom a koliablakból is kilógatni a berendezést (Veszprém), meglátom mire jutok vele, bár sok jóra nem számítok.

#1938 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:03

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 15:49

vagy a teszkóban simán levehetem az első (erősítős) darabot a polcról?

A tescos 690-790 forintos antennaval (Tesco Value TT-701) meglepoen jo tapasztalatok vannak... bar asszem az nem erositos.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1939 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:17

Idézet: Samott - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:03

A tescos 690-790 forintos antennaval (Tesco Value TT-701) meglepoen jo tapasztalatok vannak... bar asszem az nem erositos.

Samott

Köszönöm a gyors választ!

Mennyit érhet vajon az erősítő?
Most már azokat is lehet kapni párezer forintért, ha sokat számít, azesetben nem "kockáztatnék"...

Azt mondjuk nem értem, hogy az elvileg messzebb lévő osztrák adótornyokból hogy tudok erős jelet venni, miközben magyaroktól az ég világon semmit....

Szerkesztette: AViD 2010. 03. 06. 16:19 -kor

#1940 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:27

Idézet: AViD - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:17

Azt mondjuk nem értem, hogy az elvileg messzebb lévő osztrák adótornyokból hogy tudok erős jelet venni, miközben magyaroktól az ég világon semmit....

Sajnalom, nem ismerem a Szombathelyi veteli viszonyokat, itt erdemes olvasgatni, kerdezoskodni ok tobbet tudnak segiteni mint mi itt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.