HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2061 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 08. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 11. 08. 00:36

megvolt :respect:

OK, szívesen!

Üdv:

SAti

#2062 Felhasználó inaktív   Negi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 10. 16:25

Sziasztok

Van egy LG 42LD550 es tv-m . Szeretném a kábeltévét és a földi digitális sugárzást közösíteni. Amire itt, és más fórumokon már ugyan olvastam megoldást, méghozzá egy PMSW 200-as relével. Csak arra nem tudok rájönni , hogyan lehet azt megtudni, hogy a tv- m tud e kiadni +5V ot az antenna kimenetén, a relé működtetéséhez. Segítsetek már légyszíves ebben nekem. Köszi.

Szerkesztette: Negi 2010. 11. 10. 16:29 -kor

#2063 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 12. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 07. 21:42

Esetleg hallottatok/olvastatok valamit erről? Az biztos, hogy a DTS-es filmeket nem viszi.

#2064 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 12. 15:59

Esetleg hallottatok/olvastatok valamit erről? Az biztos, hogy a DTS-es filmeket nem viszi.

Gugli: ATD STB-838 DVB-T set-top-box teszt, DVB-T-re fel!

Egyebkent csak azert linkeltem, mert kisertetiesen hasonlitott a masikra, csak ez 5 rugoval olcsobb.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2065 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 12. 16:25

Gugli: ATD STB-838 DVB-T set-top-box teszt, DVB-T-re fel!

Egyebkent csak azert linkeltem, mert kisertetiesen hasonlitott a masikra, csak ez 5 rugoval olcsobb.

Samott

ATD STB-838 DVB-T set-top-box teszt - 2010. november 10.
Ez megmagyarázza, miért nem találtam korábban ;)

Igen, nagyon hasonlatos. Találtam egyet használtan olcsóbban, csak az eladó vasárnap óta nem találja a számlaadatait, hogy küldjek neki pénzt... pf.

#2066 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 19:28

Itt is egy teszt: http://pdaplus.hu/co...t/view/5645/73/

Hát sokkal okosabb nem lettem a cikktől, de továbbra is vállalhatónak tűnik a cucc. Azért nem lenne rossz, ha a gyártónak lenne egy weboldala :), a cikkben linkelt atd.hu nem megy.

#2067 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 12. 19:28

Ez volt a masodik link a hozzaszolasomban... :-D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2068 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 11. 12. 19:37

Ez volt a masodik link a hozzaszolasomban... :-D

Samott

Ma nagyon vaksi vagyok :hemuveg: :)

#2069 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 14. 21:13

Na, vettem egy ilyen bóvlit (ATD STB-838)...

A jó hír, hogy nem hullott szét elsőre a kezemben, ami ránézésre nagy teljesítmény tőle. És egész fürgén vált csatornákat.

Viszont az biztos, hogy aki ezt tervezte, egy pillanatig sem gondolta, hogy használni fogja...
A távirányító nem tudja a tévét kapcsolni.
A menünek max. 90%-a van lefordítva magyarra.
A Timeshiftet külön be kell kapcsolni, a sima pillanatálljra nem kapcsol be, viszont mikor megy, akkor a képen alul-fülöl folyamatosan írja az infókat a timeshiftről.
Szinte minden menüből más gombbal kell visszalépni.
A zoom olyan, hogy a 16:9-es adásoknál mindig megtartja az alsó-felső fekete csíkot (4:3-as tévénél). Így ha pl. az m1-en megy egy 4:3-as adás, akkor nem lehet teljes képernyősre váltani, vagy van mind a 4 oldalon fekete csík, vagy a két szélén nincs, viszont alul-fülöl van, levágja a képet.
Van a távirányítón egy auto gomb, amit megnyomtam az előbb, erre törölte a csatornalistát, és elkezdte újra keresni őket (kb hard reset).

Hát így fél óra után kb. ennyi...

Ja, és a modell infója szerint ő egy msd7828.

Szerkesztette: szucsati 2010. 11. 14. 21:19 -kor

#2070 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 01:48

Frissítés: Eddig folyamatosan ment a cucc. Egyszer indult újra nyomkodás közben, és igazából kellemesen langyos a készülék.
1080p-s filmeket nem visz... 720p-t jól viszi. Szerencsére van itthon egy tanítható távirányító, ezen jól össze lehet kapcsolni a tévét és a tunert.

#2071 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 02. 11:46

Egy sima analóg erősített antennával lehet próbálkozni? (Szentestől kb. 30km-re)

Erre?
Vagy van vhol egy rövid howto?

#2072 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 15. 12:21

Erre?
Vagy van vhol egy rövid howto?

Ez nagyon sok mindentől függ. Kezdve azzal, hogy milyen az antenna, és milyen a tuner. Aztán hogy hányadik emelet, mi árnyékol, a háznak melyik felén lenne az antenna...

Budapest Belvárosában vagyok, a tetőre szereltem egy Yagi antennát, ezzel minden gyönyörűen megy. Van egy erősítős kis antennám is, ilyen: http://www.terratec....na_XS_2044.html
Ezzel és a szintén Terratec USB-s tunerrel gyönyörűen megy minden DVBViewer alatt. Viszont a fenti hozzászólásaimban taglalt Mediamarktos tuner csak az SD adásokat hozza be vele (de néha elveszti azt is). Viszont ezt úgy, hogy a háznak pont az átellenes oldalán vagyok az adóhoz képest, és első emeleten lakom.

Ha esetleg megvan az antenna, akkor érdemes megnézni, milyen minőségben jönnek be az analóg adások. Ha nincs, akkor zsákbamacska.
Még annyit tennék hozzá, hogy szintén a Mediamarkban (meg máshol is) lehet kapni erősítős Thomson antennát. Ilyet: http://www.edigital....nna-p48065.html
Volt nálam ilyen, ezt tessék elfelejteni, ennél a Terratec cucc ezerszer jobb.

#2073 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 15. 13:53

Ez nagyon sok mindentől függ. Kezdve azzal, hogy milyen az antenna, és milyen a tuner. Aztán hogy hányadik emelet, mi árnyékol, a háznak melyik felén lenne az antenna...

Budapest Belvárosában vagyok, a tetőre szereltem egy Yagi antennát, ezzel minden gyönyörűen megy. Van egy erősítős kis antennám is, ilyen: http://www.terratec....na_XS_2044.html
Ezzel és a szintén Terratec USB-s tunerrel gyönyörűen megy minden DVBViewer alatt. Viszont a fenti hozzászólásaimban taglalt Mediamarktos tuner csak az SD adásokat hozza be vele (de néha elveszti azt is). Viszont ezt úgy, hogy a háznak pont az átellenes oldalán vagyok az adóhoz képest, és első emeleten lakom.

Ha esetleg megvan az antenna, akkor érdemes megnézni, milyen minőségben jönnek be az analóg adások. Ha nincs, akkor zsákbamacska.
Még annyit tennék hozzá, hogy szintén a Mediamarkban (meg máshol is) lehet kapni erősítős Thomson antennát. Ilyet: http://www.edigital....nna-p48065.html
Volt nálam ilyen, ezt tessék elfelejteni, ennél a Terratec cucc ezerszer jobb.

Az antenna megvan.
Tuner nincs még... de lesz elvileg: új TV, amiben van.
Helyileg ahogy írtam: Szentestől kb. 30km-re. Falu, alföld, nincs beépítve, így egyéb árnyékolás nincs elvileg.
Az antenna a padláson van, kb. így néz ki:
Kép

Szóval csak előre gondolkodom...

Szerkesztette: vipi 2010. 11. 15. 15:40 -kor

#2074 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 15. 15:39

Az antenna megvan.
Tuner nincs még... de lesz elvileg: új TV, amiben van.
Helyileg ahogy írtam: Szentestől kb. 30km-re. Falu, alföld, nincs beépítve, így egyéb árnyékolás nincs elvileg.
Az antenna a padláson van, kb. így néz ki:
http://www.tonesys.h.../NAGYLEPKE3.jpg

Szóval csak előre gondolkodom...

Óh, hát szerintem ezzel mennie kell a padlásról. Az még azért is jó, mert nem rángatja a szél. Szerintem még erősítés sem kell hozzá.

Itt vannak jópofa térképek: http://www.dvbtmap.eu
Nem tudom, hogy a lefedettségi infók mennyire megbízhatók. De jól ki lehet számolni, milyen messze van a torony, meg milyen szögben kell állnia az antennának.

Szerkesztette: szucsati 2010. 11. 15. 15:59 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 15. 15:58

Óh, hát szerintem ezzel mennie kell a padlásról. Az még azért is jó, mert nem rángatja a szél. Szerintem még erősítés sem kell hozzá.

Itt vannak jópofa térképek: http://www.dvbtmap.eu
Nem tudom, hogy a lefedettségi infók mennyire megbízhatók. De jól ki lehet számolni, milyen messze van a torony, meg milyen szögben kell állnia az antennának.

Köszi, ez zsír. 31km-t ír távolságra.
A mindig.tv-n már néztem lefedettséget, elvileg nem lehet gáz. Itt is olyan 50-60km sugarú kört rajzol a torony körül.

Szerkesztette: vipi 2010. 11. 15. 16:07 -kor

#2076 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 16:22

Ezt nem hiszem el :) Kis vacak gyári 10cm-es botantennával jön az adás az USB-s tuneremen :) Nem valami stabil, meg a HD-hez kevés, de akkor is hihetetlen! Pláne első emeleten, a szobában. Igaz, 8km-es sugáron belül 3 adótorony is van.

#2077 Felhasználó inaktív   ludovikusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 11. 14. 22:13

Na, vettem egy ilyen bóvlit (ATD STB-838)...

A jó hír, hogy nem hullott szét elsőre a kezemben, ami ránézésre nagy teljesítmény tőle. És egész fürgén vált csatornákat.

Viszont az biztos, hogy aki ezt tervezte, egy pillanatig sem gondolta, hogy használni fogja...
A távirányító nem tudja a tévét kapcsolni.
A menünek max. 90%-a van lefordítva magyarra.
A Timeshiftet külön be kell kapcsolni, a sima pillanatálljra nem kapcsol be, viszont mikor megy, akkor a képen alul-fülöl folyamatosan írja az infókat a timeshiftről.
Szinte minden menüből más gombbal kell visszalépni.
A zoom olyan, hogy a 16:9-es adásoknál mindig megtartja az alsó-felső fekete csíkot (4:3-as tévénél). Így ha pl. az m1-en megy egy 4:3-as adás, akkor nem lehet teljes képernyősre váltani, vagy van mind a 4 oldalon fekete csík, vagy a két szélén nincs, viszont alul-fülöl van, levágja a képet.
Van a távirányítón egy auto gomb, amit megnyomtam az előbb, erre törölte a csatornalistát, és elkezdte újra keresni őket (kb hard reset).

Hát így fél óra után kb. ennyi...

Ja, és a modell infója szerint ő egy msd7828.

Szia! Én is beszereztem egyet... Crt-n használom, a zoomolás helyett a panscan jól működik, a menüben állítsd át erre és eltúnnek a fekete csíkok. Viszont nekem mindig megjelennek a teletext-es feliratok, hiába kapcsolom ki őket a subtitle gombbal, újraindítás után újra visszakapcsolódnak. Te nem tapasztaltál ilyet?

#2078 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: ludovikusz - Dátum: 2010. 11. 18. 10:00

Szia! Én is beszereztem egyet... Crt-n használom, a zoomolás helyett a panscan jól működik, a menüben állítsd át erre és eltúnnek a fekete csíkok. Viszont nekem mindig megjelennek a teletext-es feliratok, hiába kapcsolom ki őket a subtitle gombbal, újraindítás után újra visszakapcsolódnak. Te nem tapasztaltál ilyet?

Igen, néztem a Pan&Scan-t, és jó is lenne, viszont macerás előszedni, és szerintem túl sokat vág le. Legalábbis úgy éreztem.

A beállításoknál menj az opcióra (jobbról a harmadik fülecske, amin egy fogaskerék van), és ott a feliratozás nyelvét kapcsold ki. Akkor nem lesz ott a teletext.

Mikor vetted amúgy? Még mindig akciós? Elvileg múlt vasárnapig volt az, de mikor mentem, még halomban álltak.

#2079 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 19:42

Áááá... Szüleim kivitték a kütyüt, és nem lehet bedugni a Videoton tévébe, mert annyira szúk annak a SCART nyílása. Fene egye meg :(

#2080 Felhasználó inaktív   boticelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 12:37

Szerintetek karácsonyi ajándéknak megfelelne egy Alcor Hd 1800-as vevő. Nem régiben én is vettem magamnak egy Alcor vevőt és annyira megtetszett neki, hogy ő is szeretne egyet. Bár én magamnak csak egy 1500-ast vettem, de neki egy kicsit profibb gép kéne. Szerintetek érdemes venni egy 1800-as vevőt?

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.