HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2101 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 22. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 17. 11:33

Milyen olcsó szobaantennával lenne érdemes nekiesni a XIII. kerületben, Béke tér környékén? Nyugat felé elvileg lehet rálátás...
Havernak kéne, jelenleg nincs antenna és úgy nem szeretne vmi drága cuccot venni, hogy nem is biztos a vétel.

Asszem tán itt ajánlotta valaki régebben a Tesco gazdaságos szoba antennát, vettem egyet a konyhai TV-hez, meglepően jó a nyeresége, főleg az UHF teteje felé.

#2102 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 23. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 17. 11:33

Milyen olcsó szobaantennával lenne érdemes nekiesni a XIII. kerületben, Béke tér környékén? Nyugat felé elvileg lehet rálátás...
Havernak kéne, jelenleg nincs antenna és úgy nem szeretne vmi drága cuccot venni, hogy nem is biztos a vétel.

Én jelenleg egy ilyen antennával veszem a 60 km-re levő adást: http://www.m0ukd.com...m_Jim/index.php
Egy 4 mm-es réz drótból lett hajtogatva és kb 9-10 méteres kábellel megy be a tv-ig. Nincs erősítve...
A lényeg, hogy a tehozzád/haverodhoz közel levő legerősebb adónak a frekvenciájára kell kalkulálni az antenna méretét és viszonylag pontosan legyártani. Már kettőt gyártottam, mindegyik működik. Székesfehérváron nézem vele a Kabhegyről jövő adást...
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2103 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 09:47

Köszi, nem igazán akartam vacakolni vele, ezért jobb lett volna vmi jó kész megoldás. De mivel kölcsön sem nagyon tudok kérni semmit így lehet, hogy mégis megpróbálkozom a hajlítgatással. Így még ez a leggazdaságosabb megoldás. :)

#2104 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:50

Sziasztok,
Kis segítséget kérnék. Vettem egy sencor sda 300-at beltéri antennának, rádugtam tv-re, majd nyomtam egy keresést. Tv megtalált minden csatornát, de akármelyikre kapcsolok, az info-n kívül nem mutat semmit, valamiért nincs kép. Bp, 13. ker., a tv egy pana g20. A beállításokkal kellene szórakozni, vagy csak szimplán szar az antenna?
Thx,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2105 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 03. 26. 13:50

Kis segítséget kérnék. Vettem egy sencor sda 300-at beltéri antennának, rádugtam tv-re, majd nyomtam egy keresést. Tv megtalált minden csatornát, de akármelyikre kapcsolok, az info-n kívül nem mutat semmit, valamiért nincs kép. Bp, 13. ker., a tv egy pana g20. A beállításokkal kellene szórakozni, vagy csak szimplán szar az antenna?

Frekvencia? 746 es 802 MHz kell neked... (55 es 62 ha csatonakent jelzi) Ha a 610 MHz-en (38-as csatorna) talaltal jelet, akkor az a DVB-H adas, az nem mukodik ezeken a TV-ken.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2106 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 14:30

A csatornák egy része ch55 (746MHz), másik része ch62 (802MHz).
A jel erőssége mindenhol 10-es, a minősége 2-6ig terjed.
Hálózat neve DTT Hungary.
Ennyit tudtam megnézni. Állítási lehetőség meg nem nagyon van más.
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#2107 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 16:47

Akkor nem tudom, a prohardveren masnak megy vele a mindgitv, a tipus kezeli az mpeg4-es dvb-t-t... persze csak a kodolatlanok jonnek kartya nelkul, de az m1, rtl meg hasonlo csatiknak mukodnie kellene. Talan itt tudnak segiteni

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2108 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 19:06

Azért köszi.
Megpróbálom PH-n is.
J

#2109 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 28. 07:35

Tudtok ajánlani egy olcsó DVB-T vevőt, amin van VGA kimenet?
Kipurcant a konyhai kistévénk, viszont van egy elfekvő 17"-os LCD-m, amit feldobnék a falra, ehhez kellene egy vevőt találni.

#2110 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 28. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 03. 28. 08:35

Tudtok ajánlani egy olcsó DVB-T vevőt, amin van VGA kimenet?
Kipurcant a konyhai kistévénk, viszont van egy elfekvő 17"-os LCD-m, amit feldobnék a falra, ehhez kellene egy vevőt találni.

Lehet kapni HDMI-VGA átalakítót és így már egyszerű a választás.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2111 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 28. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2011. 03. 28. 09:14

Lehet kapni HDMI-VGA átalakítót és így már egyszerű a választás.

Az áráért veszek egy kistévét meg egy ATD boxot.

#2112 Felhasználó inaktív   kochpisti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 31. 01:18

Jó estét mindenkinek! A következő problémámra kérnék segitséget. Vettem egy ATD STB-838-as mpeg4-es mindigtv tunert a földi digitális műsorok vételéhez analóg tévével. (Eddig az analóg sugárzást használtam a tv tunerjével és analóg erősitős szobaantennával). A hely ahol használom (tam) a belváros durván közepe, 6.ker Dessewffy utca egy félig pince munkahely (az ablak közepe kb. a járda szintje) és igy az analóg sugárzással viszonylag elfogadhatóan lehetett tévézni, néha kellett az antennát mozgatni az ablaknál. Bekötöttem a rendszerbe a mindigtv tunert, maradt az analóg antenna és jól beállitva az antennát 65-74%-os vétellel tökéletes képem lett az 55-ös csatornán (a 62-esen a két Duna nem jött, de nem baj hiszen a Forma1 miatt az RTLklub a fontos. Nagy öröm (hiszen pincében vagyunk). Ekkor jött a baj, ami miatt kérném a segitséget. Mint már emlitettem ez egy munkahely, tele elektromos készülékekkel ( kis és nagy hűtők, hűtő kamra, ipari fritőz, kis és nagy habverő stb.) egy konyha. Minden elektromos ki-be kapcsolásnál (hűtők, fritöz, stb.), vagy ha elhajt egy robogó az utcán az ablak elött, el megy a kép és kiirja a STB, hogy nincs jel, 2-3-4 másodperc múlva vissza jön és minden megy rendesen tovább, de az elektromos kapcsolások miatt ez elég sűrün van. (Meg is őrűlnék ha ez miatt maradnék le monjuk a rajtról) Vittem be egy erősitős nagy lepke antennát vadonat új háromszorosan árnyékolt koax kábelel és F csatlakozóval szerelve. Semilyen digitális jelet nem tudtam vele fogni, az analóg is nagyon rossz volt. Elmentem és vettem egy Meliconi nevű 47 decibelt erősitő különböző szűrőkkel szerelt DVB-T szobaantennát 8500 forintért. Ekkor ért a nagy meglepetés, az analóg antenna 36 decibelt erősit ellenben a dvb-tvel ami 47-et. Nem volt jel erősődés!!, megmaradt a 65-74% és az elektromos zavarok ugyan úgy megmaradtak!!. A DVB-T antennát vissza vittem és maradt az analóg. A STB egy 5 voltos hálózati adapterrel kapcsolódik a 220 volthoz amin van ferrit szűrő. Hogyan tudnám ezt a hiba jelenséget kiküszöbölni, megszüntetni? A tető antenna nem jó megoldás, mert belvárosi kb 100 éve épült társasház, felettünk még 5 emelet+tető. Talán tudtok tanácsot adni,hogy milyen szürőt kéne vennem és hova kéne tennem, ami kiszűri az elektromos kapcsolások valamilyét valahonnan (pl. elosztó ahova be van dugva az antenna és a STB). Bocs ha kicsit hosszúra sikerült, de szerintem csak igy lehet érteni a helyzetet. Segitségeteket előre is köszönöm. Üdv kochpisti

#2113 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 16:23

Üdv!

Nagyszülőknek kellene valami könnyen kezelhető és olcsó STB a szabadonfogható adások vételére. Melyik ami ezeknek a feltélteknek megfelel?

#2114 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: mcsjunior - Dátum: 2011. 03. 31. 17:23

Üdv!

Nagyszülőknek kellene valami könnyen kezelhető és olcsó STB a szabadonfogható adások vételére. Melyik ami ezeknek a feltélteknek megfelel?

Kérdés, hogy mikor gondolják úgy, hogy mégis beledugnának egy kártyát a többi csatornához.
Mert az egyéves előfizu mellé óccsítva van a kártyás beltéri.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2115 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 03. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 03. 31. 18:12

Kérdés, hogy mikor gondolják úgy, hogy mégis beledugnának egy kártyát a többi csatornához.
Mert az egyéves előfizu mellé óccsítva van a kártyás beltéri.

Mivel 2 TV van, a terv az, hogy egyikhez megy a jóárasított mindigtv extrás cucc, STBstől, előfizetésestől. A másik helyre meg elég lesz a síma, a szabadonfogható adásokkal.

Szerkesztette: mcsjunior 2011. 04. 03. 22:45 -kor

#2116 Felhasználó inaktív   fifferfiffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 04. 00:53

Sziasztok!

Örömmel olvasom hogy 2011 április végén indul Karancson is a Mindigtv adás. Én konkrétan Balassagyarmaton venném az adást, és itt is egy gödörben (a várostól délre pár km, Nyírjes(168m magasan, 40km az adótól). A Karancson pontosan hol van az adó (és hány méter magasan?), és mekkora teljesítménnyel fog sugározni?
Megnéztem itt http://www.dvbtmap.eu/ és azt írja hogy 718m (ami gyakorlatilag a Karancs legmagasabb pontja, szó szerint pár méterre a szlovák határtól) plusz 20m a torony, ami nagyon jó lenne, mert elég magasan van, de ráklikkelve a details on map-ra kiadja, hogy az adó nem is ott van, hanem Salgótarján közepén 351m magasan.
Plusz a műholdas képen látszik, hogy 351m magasan tényleg van tv adó a városban, de 718m magasan max egy túrista kilátó van.

Ugyanis megnéztem terrain profile-t a vételi hely és adó közt (szintén http://www.dvbtmap.eu/ itt a "Distance and terrain profile map") és 351m magasból már Salgótarján közelében takarásba kerül a jel, és mindenkinek persze Szécsény felé is egyúttal. Na ha ezt megspékelik egy gyenge teljesítménnyel, akkor még tetőantennával sem fog jönni. Mindenesetre egy erősítős Televes DAT75 antennával várakozok, de pl Kékest(60km, 15KW, dvb-t) ezzel sem tudom venni, de onnan az analóg adást viszont nagyon szépen, bár az 440KW.

Remélem megnyugtat valaki, hogy valóban 718m magasról fognak sugározni, és min. 20-30 KW-tal.

#2117 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 15:40

Hadd közelítsem meg a DVB-T témát anyagi oldaláról, egy körmondatban: tényleg megéri tízezreket befektetni egy csúcsminőségűnek nem mondható, bizonytalan vehetőségű, sok csatornával nem rendelkező szolgáltatásba, mikor ugyanezt a pénzt fel lehet használni egy havidíjas, kedvezőbb csatornakínálattal rendelkező pl. műholdas szoláltatásra?

#2118 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 04. 07. 16:40

Hadd közelítsem meg a DVB-T témát anyagi oldaláról, egy körmondatban: tényleg megéri tízezreket befektetni egy csúcsminőségűnek nem mondható, bizonytalan vehetőségű, sok csatornával nem rendelkező szolgáltatásba, mikor ugyanezt a pénzt fel lehet használni egy havidíjas, kedvezőbb csatornakínálattal rendelkező pl. műholdas szoláltatásra?

Az alapkoncepció még mindig az ingyenes, közszolgálati csatornák eljuttatása a nézőkhöz. Anno a konvertert is megvettük, hogy a "kettest" nézhessük, pedig akkor még csak napi 3-4 órányi műsora volt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2119 Felhasználó inaktív   fifferfiffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2011. 04. 07. 16:40

Szia!

Nálunk pl az a helyzet hogy megérett a crt tv váltása amúgy is, és 80k ért vettünk egy 32' lg lcd-t, tehát ez amúgy is lett volna, ebbe van dvb-t tuner. Így az antenna számít plusznak, egy Televes DAT75 22k plusz az erősítője 6k, tápegység meg volt a lepkéről de az 1k. Ez 28k extra, de kb ez a legdrágább antenna. Kábeltv itt nincs.
Ha pl digi műholdast veszek ott 15k beltéri +5k a vevőfej, és kb 14k éves díj, az alap adókkal, ez 34k az első évben, vagyis 1 év alatt térül az antenna.
Persze ide elég lesz a néhány alap adó, mert nem kell több, ha valakinek kell jobbfajta műsor is akkor mehet a kábel(ha van), vagy a műhold.

#2120 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 15:56

Ha az ingyenes DVB-T szolgáltatást nézem, akkor egy "középkategóiás" antenna kb. 7500 Ft, de ha ezt még fel is kell szereltetni, az még mondjuk 6000, alsó hangon. Ha kicsit többet akarok nézni, akkor kell vennem egy Conax CI-t durván 12e-ért plusz kártya, 15300 Ft-ért.

Ez eddig 40800 Ft, ha van újabb kiadású lapos tévém. Ha nincs, akkor STB kell, ez még egy ötös, mondjuk.

Az egyik nagy műholdas szolgáltatótól ebből az összegből nézhetek egy évig több, mint 70 csatornát. Noha az igaz, hogy a befektetett DVB-T eszközök ára megtérül, a csatornaválaszték viszont szegényes marad.

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.