HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2091 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 01. 11:51

Idézet: Hubert - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 9:24

Nos ez minden ilyen státuszpont alapú RPG-nek az átka. Az ember a pontokra kezd figyelni, és a tápolásra. Ez nagyon lerontja a szerepjáték hangulatot. Nem cseszegetni akarlak, mert én is elgondolkozom, mit fejlesszek, s hogyan, hogy olyan karakterem legyen akinek a borében jól érzem magam, hisz ilyenek ezek a mai RPG-k. Csak ilyenkor elgondolkozom, milyen lenne egy olyan szerepjáték ahol a játékos kell felfedezzen mindent és a fejlodés nem egy karakterlap számadataiban lenne mérheto. Ha azt hogy milyen egy jól felépített karakter nem statisztikai adatok kombinálásával, hanem mondjuk szerepjátékkal tanulnád meg. Pl. felveszel egy küldetést és bevesznek egy party-ba, s ott valamelyik karakter nagyon megtetszik, s akkor beszelgetni kezdesz vele, s barátkozol, s akkor elmeséli hogyan lett olyan über. ;)

Nyilván idealista vagyok, de általában szeretem magam felfedezni a dolgokat, s nem szorongok hogy esetleg olyan karit építek ami életképtelen. Mondjuk ez utóbbi nem sikerült még, ennyire hülye nem vagyok épp, de nem zavar ha nem a legoptimálisabb harcos-mágussal nyomulok. Személy szerint a mágiával kapcsolatosan vannak fenntartásaim, mert a realisztikusabb dolgokat szeretem. Nem mondom, el tudom képzelni azt hogy van mágia, stb, de személy szerint jobban szeretném ha pl egy karakter afejodesenek kulonbozo fázisait jelentse. Tehat ha kezdo jatekos vagy akkor egyertelmu legyen hogy harcos vagy vagy orvos esetleg pap, aki imadkozik de semmji varázsereje nincs még, aztan ha a jatekos soroztaban lekuzd kiserteseket, ami gyorsabb eredmenyre vezetne mint pl harcos lesz, vagy tolvaj stb, akkor egy ido utan eler egy bizonyos kivaltsagos helyzete, ami rejtett a tobbi ember szamara es akkor elerhetove valnanak bizonyos varazsereok. A Mágus legyen egy kiváltságos valaki, aki nem egy, hanem harcosok százait tudja egyszerre megsemmisíteni ha akarja. A mágia legyen sokkal rejtettebb, az elérése, fejlodes ebben sokkal nehezebb, áldozatosabb. (mondjuk az áldozat egy ilyen játékban nehéz mert a fejlesztok igyekeznek a frusztrációkat elkerulni ;) )  Az hogy kezdesbol valaki tuzlabdakat hajigál számomra nagyon illuzióromboló, ezért soha nem is játszom ilyen karakterrel. A mágia használata legyen a jatekbeli erkolcshoz kotheto, amolyan D&D alignment alapon, azaz ha sötét mágus vagy és ogre-kat olsz, akkor jot cselekszel ezert veszitesz a sötét mágikus tulajdonságokból, ugyanez ha feher mágus vagy akkor ha "jo" lényeket bántasz akkor megintcsak, ugyanakkor az atlagember tartson amagiatol ezert legyen korlatolt a hasznalata, tehat mindenki szeme lattara ne süss pattogatott kukoricat a tuzlabdaddal, mert biuzalmatlanok lesznek, megegetnek stb.

Nyilvan ehhez sokkal komplexebb, vilag es karakter MI kellene, meg az Oblivionnal is bonyolultabb. :)
De ha nem almodunk akkor ugye  ...

Nos igen. Hozzátenném, hogy a mage guild küldetései igen nevetésges szintűek. Szóval én nagyjából két mágiát használok, az egyik a healing, a másik a vámpír látásmódja, de ez nem gátolt meg abban, hogy én legyek az arch-mage, aki ugye a mage guild vezér...gyak a legutolsó noob aprentice mage több spellt tud elnyomni, mint én valaha fogok, hacsak nem tudok most elkezdeni mágiát tápolni, miután a tolvaj képességeket kimaxoltam. Kb ezért érdekellt a dolog, hogy van-e erre lehetőségem egyáltalán, vagy ne arra szórjam az értékes pontokat szint lépéskor, mert úgysem ér semmit.

Szerkesztette: Yv@n 2006. 04. 01. 11:53 -kor

#2092 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 13:43

Azt nem vágom, hogy a blade skillem miért nem fejlődik... csapok. csapok de nulla fejlődés.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#2093 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 14:53

Idézet: Nevl - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 14:43

Azt nem vágom, hogy a blade skillem miért nem fejlődik... csapok. csapok de nulla fejlődés.

Csak akkor fejlődik ha karddal(dagger,sword,claymore meg nemtom mik vannak még) nyomulsz. Más közelharci fegyvernél a blunt fejlődik.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2094 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:04

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 15:53

Csak akkor fejlődik ha karddal(dagger,sword,claymore meg nemtom mik vannak még) nyomulsz. Más közelharci fegyvernél a blunt fejlődik.

Felteszem, mint 60. szintű Wow harcos ezzel a ténnyel tisztában van. Ha mégsem akkor bocs, tévedtem.
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2095 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 15:11

Nem ismerem a wow-t, nem tudtam hogy az is hasonló szabályrendszerre épül.
És nem, nem is szándékoztam hülyének nézni sem, csak most hirtelen ez jutott eszembe :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2096 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 16:11

Nevl, el is kell találni, nem csak a levegőt csapkodni  :Đ
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2097 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 16:22

Agility visszaallitasa mivel tortenhet?Hiaba pihenek nem all vissza az eredeti ertekre potionom meg novenyem sincs ami azt allitana vissza---

#2098 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 16:25

Templomokban, főoltárnál lehet áldást kérni, ami mindent visszaállít.    ;)
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#2099 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 17:27

Pl destru is akkor növekszik, ha sebzel, minden mást lehet lőni simán a levegőbe csak úgy. Spider daedra kicsit Lloth beütésű. Ma megnézem hogy harcol, zombi ellen a nagydarab ukrán alligátor nem volt hatékony. Az az alienforma az nagyon jó viszont.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2100 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:03

"...Talán nem tetszett nekik hogy éjnek éjjelén a nemesi család bortermelő birtoka mellett egy gyapjúmellénybe és bőrpáncélba öltözött Khajiit lopakodva virágot szed, vagy a közeli fa mellé ügyesen leparkolt ló szúrta a szemüket? Nem lehet tudni. Mindenesetre a városból lóháton elősiető igen tekintélyes, csillogó páncélt viselő fegyveresek elől ügyesen elbújt a khajiit. Egy barlangba. Honnan is gondolhatta volna szegény, hogy miután nagynehezen leszúr egy átlagosnak tűnő figurát, a teste helyén vámpír-hamut fog találni? Persze ez még nem akkor agond, hisz útbaigazították, betegségére van gyógyír. Fel is kapaszkodott hát lova hátára, s útnak indult, s ha már arra vitt az útja, megállt gyökeret szedni egy hegyi tavacska partjáról, egy ismerősének. 10 darab kell, hármat talált. Nembaj, gondolta, megvárja míg kinő újra. A harmadik nap után megunta a várakozást, a gyökér nem akart kinőni. Ekkor jutott eszébe, hogy ha már közel van a városhoz, elviszi a reá bízott amulettet is Uriel egyik ismerősének. Mikor átadta, az felajánlotta segítségét. A hajiit nem habozott, kiszolgálta magát, a házlakók ezóta már éhen kellett hogy haljanak. Ugyanezt megcsinálta a fighters és a mage guildban, nagy nagy okossággal az ingyenkajából italokat készített és jó pénzért eladta a mage guildban. Újból lóhátra pattant, és irány a főváros. Útközben eltett láb alól pár útonállót, átvizsgált féltucat elhagyatott romot, és rájött, hogy akit ő 10-15 csapással tud csak halálba kardozni, azt lova egy rúgással elintézi..."

Thx, Bethesda! :respect: 

Az jó ha lvl 2-n kitakaríottam egy komplett scampok által lakott romot? :think:
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2101 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 01. 18:29

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 19:03

Az jó ha lvl 2-n kitakaríottam egy komplett scampok által lakott romot? :think:

lvl30 fölött sem lesz sokkal könnyebb :)
De úgy is mondhattam volna, hogy lvl2-n sem nehezebb, mint később.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2102 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:41

Scampok nem veszelyesek, sot sztem a Clanfearek sem, viszont a Dread Zombikkal ne talalkozzatok.... Hiaba utottem karddal, szinte egybol visszagyogyulta. Elo kellett vennem egy nagy ketkezes glass warhammert, szerencsere volt ra 65+ skillem, na ezzel sikerult a fold ala gyogyitanom, de csak ugy, hogy egy sziklan alltam es osztottam a fejere alattam, ha meg vedekeznem is kellett volna, meg elugralnom, akkor sose viszem le a HP-jat.... :omg:  :omg:  Talan vmi varazslat jo ellene, de harcossal nyomtam.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2103 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:49

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:41

Scampok nem veszelyesek, sot sztem a Clanfearek sem, viszont a Dread Zombikkal ne talalkozzatok.... Hiaba utottem karddal, szinte egybol visszagyogyulta. Elo kellett vennem egy nagy ketkezes glass warhammert, szerencsere volt ra 65+ skillem, na ezzel sikerult a fold ala gyogyitanom, de csak ugy, hogy egy sziklan alltam es osztottam a fejere alattam, ha meg vedekeznem is kellett volna, meg elugralnom, akkor sose viszem le a HP-jat.... :omg:  :omg:  Talan vmi varazslat jo ellene, de harcossal nyomtam.

Dread zombi ellen a clanfear hibátlan, szétszedi mint majom a zsebórát. Ütést meg se próbálom, igen gyenge warrior vagyok. Más daedrát is próbáltam, azt a szteroidos krokodilfejűt, de az a baj, hogy kikerüli, és szalad utánam. Lehet neki tüzet is adni az arcába azt szereti.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2104 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:49

Dread zombi ellen a clanfear hibátlan, szétszedi mint majom a zsebórát. Ütést meg se próbálom, igen gyenge warrior vagyok. Más daedrát is próbáltam, azt a szteroidos krokodilfejűt, de az a baj, hogy kikerüli, és szalad utánam. Lehet neki tüzet is adni az arcába azt szereti.

Naja, de egy harcossal, zero magikus tudassal mit lehet szted csinalni? :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2105 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:57

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 19:03

"...Talán [...] átvizsgált féltucat elhagyatott romot, és rájött, hogy akit ő 10-15 csapással tud csak halálba kardozni, azt lova egy rúgással elintézi..."

:up:  :up:
Nagyon nagy vagy Stipee  :Đ  :respect:  :respect:
Faster! Harder! Cadaver!

#2106 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 19:57

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 20:54

Naja, de egy harcossal, zero magikus tudassal mit lehet szted csinalni? :)

Hát azt nem tudom :)

De én már nagyon vártam egy ilyen játékot, amiben rendesen megoldottan conjurer lehetek, mégha nem is azt indítottam, csak késöbb döntöttem így.

Idézet

#2107 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:01

Na újra elölről kezdtem a játékot új karakterrel, és alacsonyabb nehézségi szinten :D Hiába én szórakozni akarok nem fél órákat kűzdeni 1-1 ellennel.  Na meg no physic guards moddal.

Az lenne a kérdésem tapasztaltabbaknak, hogy hol lehet lovat szerezni? Úgy értem legális módon pl bérelni, vagy venni  :think: ÉS a másik, hogy azt írta a tipsben, hogy lehet házat is venni, de hol és hogyan?

#2108 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:01

Na újra elölről kezdtem a játékot új karakterrel, és alacsonyabb nehézségi szinten :D Hiába én szórakozni akarok nem fél órákat kűzdeni 1-1 ellennel.  Na meg no physic guards moddal.

Az lenne a kérdésem tapasztaltabbaknak, hogy hol lehet lovat szerezni? Úgy értem legális módon pl bérelni, vagy venni  :think: ÉS a másik, hogy azt írta a tipsben, hogy lehet házat is venni, de hol és hogyan?

Házat minden városban a főnöktöl, vagy ha nem érhető el, akkor az elöljárójától lehet venni. Illetve az egyik városban egy csóka árul egy házat olcsón, de kisértetház.

Nekem 50%-on van a nehézség, ami az alap.

Idézet

#2109 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:07

A ló az mire jó amúgy? Csak utazáshoz?

Idézet

#2110 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 20:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 21:01

Ha megcsinálod az 1. főküldit (amulett leszállítása) kapsz egyet ingyen, és bérmentve valamelyik kopasz szerzetestől.
Faster! Harder! Cadaver!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.