HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:40

ertekrend kerdese, hogy draga-e. vannak nemzetkozi/magyar VoIP szolgaltatok, akik olcsobbak. lassuk a kerdeseidet:

1. a neophone ilyen, bar kerdes, hogy mit ertesz rendes szamon. ott BP-i szam es egy "mellek" tarcsazasaval lehet hivni. de a 21-es korzet elvben erre van kitalalva, ott majd rendes szamaik lesznek a VoIP szolgaltatoknak.
2. miert kene ugyanarrol hivni? ha tobbet hasznalok egyszerre (konnyen megteheto), akkor arrol hivok, ami olcsobb. netan ingyenes! azaz ugyanarrol a telefonrol hivsz, az ATA donti majd el, hogy melyik hivasiranyt valasztod. a "nagymama" eszre sem veszi, hogy mast hasznalt.
3. egyik sem, ez teny.
4. a UPC is ATA-t hasznal a telefon-VoIP "konverziora", ugyanilyen ATA-kat lehet hasznalni akarkinek. egyszeru web-es feluleten konfiguralhatod. (igaz nem olcso 20-30e Ft.)

szumma szummarum: nem vitazom veled, sok elonye van a UPC-nek, es magadnak kiepiteni otthon egy hasonlo dolgot sok hozzaertest, macerat, megkotest jelent. de nem annyit, amennyit Te feltetelezel rola. remelem hasznosnak veszed megjegyzeseimet, es nem tamadasnak!  :respect:

Nem vettem támadásnak és örülök hogy te se az enyémet. A 3-4-es pontban egyetértünk.

Az 1-esről annyit, hogy alapvető dolog szerintem a 21. században, hogy egyszerű földrajzi számon hívd a telefont, ne mindenféle alközponton keresztül. Márcsak azért is, mert sok ember nem tudja az új dolgokat megszokni, jó példa erre, hogy az én (1) 789-xxxx számomra is sokan azt kérdezték hogy pesti-e meg nem emeltdíjas-e  :omg: Mostanában már hála istennek kezdik megszokni, hogy nem csak matáv számok vannak, de ehhez egy év kellett és még mindig találkozok érdesek kérdésekkel erre vonatkozóan. Egy ilyen körzetet megszokni megint évekbe tellik az embereknek.

A 2-es pont a hívó fél azonosítására szolgál, sok cégnél nem veszik komolyan az ismeretlen számról hívókat, és sok magánember se veszi fel úgy a mobilját. Egyfajta ellenőrzés ez ma már.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1042 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 13:34

1-hez: erre irtam a 21-es korzetet! az csak megfelel ennek a kenyes igenynek, nem? ;)
2-hoz: ugy hiszem, hogy itt azert nehez lesz egyetertenunk. a hivoszamkijelzes amugy sem mindenhol mukodik (titkositott szamok), ettol meg tudnak azok az emberek is telefonalni gond nelkul. edesanyameknal igy van beallitva a matav, es sohasem panaszkodtak erre. akinel valoban fontos lehet ez (szerintem letezo, de minimalis kategoria), az esetleg a cegek, akiknek amugy is fontos az extrem megbizhatosag, azoknak viszont mar a UPC sem biztos, hogy jo lesz. egyszoval el kell donteni, hogy az ar-szolgaltatas(+megbizhatosag) merteken belul ki milyen szintet szeretne. van akinek az utobbi fontos, van akinek az elobbi. (ne felejtsuk el, hogy az egesz abbol indult ki, hogy van aki dragalta a UPC-t. termeszetesen ezeket melle kell rakni ilyenkor! de az is teny, hogy nehany oraja hivtam Franciaorszagot, es az is ingyen volt -- az "elofizetesi" dijba belefoglalva, ahogy Magyarorszagi vezetekesek is. a UPC ezt nem nyujtja..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1043 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 02:09

Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:12

Hogy lenne drága? Nekem pl Itthon csomaggal 2390 egy hónapban és ugye UPC számok ingyen hívhatók. Szerintem a többi irány se vészes.

Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető ÉS arról hívható ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el ÉS nem kell hozzá PC?

Szia!
Igen , nekem drága  a UPC telefon. Persze elsősorban nem a 2-3 eFt-os havi előfizetés díj miatt, hanem a sok a külföldi telefonálási költségem miatt. Anno Matávos  időszakban a számlám  25-30 eFt körül mozgott havonta. Most  többet  telefonálok és mindössze CSAK 1-2 e Ft-ba kerül. A 2 vonalas ATA készülék ára 1 hónap alatt bőven megtérült.
A Neot közel egy éve használom. Az elején volt egy-két apróbb probléma, de ezeket már a múlté, főleg  mióta ATA-val használom. Neot, vagy más voip szolgáltatót a világ bármely pontján be lehet állítani ATA-ra, IP telóra, vagy PC-re (a UPC-t nem, mert az helyhez  kötött) és hálózaton belül szintén  free. Előfizetés viszont nincs és a beszélgetési díj is csupán töredéke a UPC-ének. Az, hogy nincs (jelenleg még) fővonala, engem annyira nem zavar, de szerintem azt sem aki hívni akar. A UPC-t, közintézményt , céget stb., ha hívsz , akkor is nyomogathatod a telón a gombokat, hogy célba érj.  ;)  Nem?  Meg különben is a memoba is be lehet tenni és akkor egy gombnyomás és mehet.
Számhordozás ? Új autó vásárlásakor sem tartom + a régi rendszámot ;)  Idönként nem árt lecserélni a tel. számot sem , a "nem kívánatos" hívók miatt is.
A UPC mellett a hazai piacon már 3 fövönalas  és 2 alállomásos voip szolgáltató is működik, s remélem ezek száma gombamód fog szaporodni.
No és akkor még nem szóltam az elmúlt év közepétől üzemelő Finaera cégek free vonalas jó minőségű szolgáltatásairól, melyekről a UPC-t is ingyen lehet hívni éjjel-nappal, na meg persze a mobilok hívása is kedvezőbb.
Arról  nem is beszélve, hogy az ATA-ra akkor és olyan szolgáltatót konfigolhatok, amelyik számomra a legmegfelelőbb. Dial plan-ból pedig másik szolgáltatót is lehet ingyenesen hívni stb. Nem egy bonyolult dolog ezeket a kütyüket beállítani, hiszen sok fórum ad hozzá használható útmutatót.
Egy előnye van a UPC -nek hogy olcsobb, mint a Tbirodalom. A többi voipal szemben talán az, hogy lehet 3 - 4 számjegyú és emelt díjas számokat is hívni , de ezeket szerencsére nagyon ritkán (mobil) szoktam használni.
Bocsi a kicsit hosszúra sikeredett  :offtopic: -ért
Hello

#1044 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 10:13

ne legyunk igazsagtalanok, masba is jobb a UPC! annak, aki nem ert hozza, de meg akar szabadulni a matavtol a legjobb megtoldas. (mert ugye a voip-hoz internet is kell, az meg ha adsl-en megy, akkor csoborbol vodorbe.. ;))

szoval ha valaki otvozni kivanja a voip olcsosagat es a hagyomanyos telefon "megrendelem, hozzak ki, mukodjon, azt se kelljen tudnom mi az" tulajdonsagait, akkor a UPC a legjobb megoldas ma magyarorszagon. ha valaki meg olcsobbat akar, es lemond a masodik pontrol, akkor mas. :)
a forum ma:

#1045 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 10:20

Mi az a "közületi előfizetés"?  :think:
Online megrendelőn kérdés.

#1046 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:20

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, még nem javult annyira a szolgáltatás minősége. Egyébként  300000-es előfizetői számot hallottam. Reális ez?
"Légy szerény mint én..."

#1047 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 10:19

kozuleti elofizetes: ha nem maganszemelykent, hanem jogi szemelykent (cegkent) fizetsz elo.

a 300e elofizeto teljesen realis. nem sok, nem is keves. (tobb tucat varosban vannak mar, es budapesten is nagyon nyomulnak! a 4-5 millios telefonos tarsadalomhoz kepest meg mindig 10% alatt vannak.
a forum ma:

#1048 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:08

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:20

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, még nem javult annyira a szolgáltatás minősége. Egyébként  300000-es előfizetői számot hallottam. Reális ez?

Teljesen hibátlan a szolgáltatás minősége. Az árakról lehet vitázni, mindenki döntse el maga, hogy neki jó-e, ez kell-e.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1049 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:10

Nem 300ezer előfizető, hanem több mint 50ezer háztartás. Persze ha mindenhol 6-an laknak, úgy lehet 300ezer aki használja, de ezt kétlem. Amúgy az 50ezer háztartás kifejezetten soknak számít ennyi idő (1 év) után.

#1050 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:12

Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:08

Teljesen hibátlan a szolgáltatás minősége. Az árakról lehet vitázni, mindenki döntse el maga, hogy neki jó-e, ez kell-e.

Ezt én így nem állíthatom. Sokszor megszakad beszlgetés közben és sokszor jelez foglaltat a hívó félnek, pedig nem beszélünk rajta. De olcsó, ez tény.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1051 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 18:15

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:12

Ezt én így nem állíthatom. Sokszor megszakad beszlgetés közben és sokszor jelez foglaltat a hívó félnek, pedig nem beszélünk rajta.

Még mindig? Nekünk az elején volt ilyen, egy éve, az első 1-2 hónapban.

#1052 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 19:48

Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:08

Én csak a fórumban olvasott véleményekből alkottam képet. Amúgy is szerintem, ha nincs technikai akadály(áramszünet) akkor jó minőségűnek kell lennie. Nekem is van oylan ismerősöm, akinek ilyen száma van, semmilyen minőségi hibát nem tapasztaltunk a beszélgetések során.
"Légy szerény mint én..."

#1053 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 19:48

Én csak a fórumban olvasott véleményekből alkottam képet. Amúgy is szerintem, ha nincs technikai akadály(áramszünet) akkor jó minőségűnek kell lennie. Nekem is van oylan ismerősöm, akinek ilyen száma van, semmilyen minőségi hibát nem tapasztaltunk a beszélgetések során.

Ha már van beszélgetés, viszonylag kevés a hiba, eltekintve a visszhangtól, és néha a zajosságtól.
De, amíg felépül. Sokszor nincs vonal, néha van, de tárcsázni nem lehet, és van olyan is, hogy kifelé semmi baj, de befelé nem jönnek a hívások.
Ezek nagy részét javítja a modem és/vagy az ATA újraindítása, de ki tudja kitalálni azt, hogy éppen mikor kell újraindítani. Sokszor csak abból jön rá az ember, hogy ismerősök panaszkodnak, hogy nem vagyok elérhető. Szóval, telefonnak éppen nem nevezhető, de annyira van megbízható, mint más Voip telefon. Az igaz viszont, hogy azokhoz képest drága.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 15. 22:21 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 10:03

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:20

Ha már van beszélgetés, viszonylag kevés a hiba, eltekintve a visszhangtól, és néha a zajosságtól.
De, amíg felépül. Sokszor nincs vonal, néha van, de tárcsázni nem lehet, és van olyan is, hogy kifelé semmi baj, de befelé nem jönnek a hívások.
Ezek nagy részét javítja a modem és/vagy az ATA újraindítása, de ki tudja kitalálni azt, hogy éppen mikor kell újraindítani. Sokszor csak abból jön rá az ember, hogy ismerősök panaszkodnak, hogy nem vagyok elérhető. Szóval, telefonnak éppen nem nevezhető, de annyira van megbízható, mint más Voip telefon. Az igaz viszont, hogy azokhoz képest drága.

Az SA Webstarral is rendszeresen szétesik a konneksön?

#1055 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 10:27

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:12

Ezt én így nem állíthatom. Sokszor megszakad beszlgetés közben és sokszor jelez foglaltat a hívó félnek, pedig nem beszélünk rajta. De olcsó, ez tény.

Egy időben tényleg voltak gondok; de ahogy én tapasztalom, már megoldották a nagyobb parákat.
Mondjuk ennek pont ellentmond az, hogy ma tök visszhangos volt a vonal (upc(bp)->T-com(bp) -motorola-ciscoATA kombóval); de ez mostanában nem volt szokása.

Összességében mi meg vagyunk elégedve vele -amikor voltak parák, az nem volt túl jó; de azt már megoldották - többségében teljesen jól működik, és annak az alternatívának, hogy BPi számrendszerbe illeszkedő számunk legyen, ami "kvázi" mindig működik && olcsóbb mint T* && egyszerű bekötni, arra tökéletes!

Más:
Holnap jönnek Webstarra cserélni, telefonon mondtak olyat, hogy majd egy idő után nem fogom tudni használni a szolgáltatást ilyen kombó megoldással. Remélem jó lesz.
Aki ilyet használ, van tippje, mire figyeljek oda cserekor? Mondjuk tőlem szerelő addig nem megy el, amíg minden nem műxik, de néhány tipp jól jönne! ;) Köszi!
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1056 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:03

Sziasztok!

Felhívott ma a jupci, hogy jönnének modemet cserélni. Mondom nem kérem, mert direkt van a Motorola és az Ata , csak ezzel működik a telefonom. A hölgyet ez nem érdekelte, azt mondta, hogy ezt majd a kijövő műszaki kollegával beszéljem meg.
Van tapasztalat, hogy van-e változás a Webstarban? Fog most már működni az Avenámmal?

#1057 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 17. 19:17

Úgy látszik, elkiabáltam: tegnap egyszer csak fogta magát, és elment a net. Meg a telefon is. Vivaldi azt mondta, központi hibájuk volt, megjavult magától, de aztán újra elromlott. Szerencsére kb. egy 3/4 óra alatt megjavult, de akkor sem volt szimpatikus dolog!  :down:

Más:
Megjött a webstar modem, kb. 3 perc alatt rájött, hogy reseteli magát, és azóta újra van telefonunk is.  :up:

Meg tudja valaki (Dömpi? ;) ) mondani, hogy ezek jó értékek e?

Receive Power Level
  5.8 dBmV
Transmit Power Level
  48.0 dBmV
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1058 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 19:28

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:17

Úgy látszik, elkiabáltam: tegnap egyszer csak fogta magát, és elment a net. Meg a telefon is. Vivaldi azt mondta, központi hibájuk volt, megjavult magától, de aztán újra elromlott. Szerencsére kb. egy 3/4 óra alatt megjavult, de akkor sem volt szimpatikus dolog!  :down:

Más:
Megjött a webstar modem, kb. 3 perc alatt rájött, hogy reseteli magát, és azóta újra van telefonunk is.  :up:

Meg tudja valaki (Dömpi? ;) ) mondani, hogy ezek jó értékek e?

Receive Power Level
  5.8 dBmV
Transmit Power Level
  48.0 dBmV

Na én ezért félek a cserétől!
Lassan egy éve, hogy UPC-s vagyok és az első időben a Webstar-al gondjaim vboltak és ezért lett a a régebbi 2 ketyós megoldás nálam. Ezekkel minden klappol. Félek, hogy ha megint a Ws. lesz bekötve akkor megint kezdődik minden előlről.  Úgymint; kihúz...bedug újraindít

#1059 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 12:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 10:03

Az SA Webstarral is rendszeresen szétesik a konneksön?

Még nem tudom, csak pár napja van.
Van egy előnye, hogy a modem újraindításakor automatikusan újraindul az ATA is, hiszen egybe van építve. Ettől, gondolom, minden nethibánál kijavul magától. Eddig, ha valami gond volt, és a modemet újra kellett indítani, az ATA nem mindig vette jónéven ezt, és azt is újra kellett indítani. Most ez kiesik.

Azt még nem tudom, most is lesz-e külső elérhetetlenség. Ha lesz, megírom.

Jelenleg (pár napja) nem tapasztaltam visszhangot, de a Cisco-nál sem volt mindig. Nem tudom, ez a modemtől, az atától, vagy a hálózattól van-e. Majd most kiderül.

Szerk: Mindenesetre, a MediaMarktban vettem Kopp távirányítós konnektort (adapternek nevezik, nem tudom miért) (kapcsolós kivitel, nem szabályzós) (Tipusszám: RCS2-1, Art.-Nr. 2922.0401.8. ) Kettőt adnak + egy távirányítót 4500-ért. Arra dugtam a modemet. Ha gond van, két gombnyomás, és újraindult. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 18. 12:58 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 18. 14:01

Idézet: Stuci - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:28

Na én ezért félek a cserétől!
Lassan egy éve, hogy UPC-s vagyok és az első időben a Webstar-al gondjaim vboltak és ezért lett a a régebbi 2 ketyós megoldás nálam. Ezekkel minden klappol. Félek, hogy ha megint a Ws. lesz bekötve akkor megint kezdődik minden előlről.  Úgymint; kihúz...bedug újraindít

Amit írtam, hogy újraindult: az most pont nem hiba volt: amikor beregisztrálják a modemet, akkor az első használatbavétel előtt reszetelnie kell saját magát, hogy letöltse az új configfile-t. Egyelőre nincs baj ezzel a webstarral (fél nap alatt), bár a diszkófényei idegesítőek tudnak lenni. :)

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.