Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:40
1. a neophone ilyen, bar kerdes, hogy mit ertesz rendes szamon. ott BP-i szam es egy "mellek" tarcsazasaval lehet hivni. de a 21-es korzet elvben erre van kitalalva, ott majd rendes szamaik lesznek a VoIP szolgaltatoknak.
2. miert kene ugyanarrol hivni? ha tobbet hasznalok egyszerre (konnyen megteheto), akkor arrol hivok, ami olcsobb. netan ingyenes! azaz ugyanarrol a telefonrol hivsz, az ATA donti majd el, hogy melyik hivasiranyt valasztod. a "nagymama" eszre sem veszi, hogy mast hasznalt.
3. egyik sem, ez teny.
4. a UPC is ATA-t hasznal a telefon-VoIP "konverziora", ugyanilyen ATA-kat lehet hasznalni akarkinek. egyszeru web-es feluleten konfiguralhatod. (igaz nem olcso 20-30e Ft.)
szumma szummarum: nem vitazom veled, sok elonye van a UPC-nek, es magadnak kiepiteni otthon egy hasonlo dolgot sok hozzaertest, macerat, megkotest jelent. de nem annyit, amennyit Te feltetelezel rola. remelem hasznosnak veszed megjegyzeseimet, es nem tamadasnak!
Nem vettem támadásnak és örülök hogy te se az enyémet. A 3-4-es pontban egyetértünk.
Az 1-esről annyit, hogy alapvető dolog szerintem a 21. században, hogy egyszerű földrajzi számon hívd a telefont, ne mindenféle alközponton keresztül. Márcsak azért is, mert sok ember nem tudja az új dolgokat megszokni, jó példa erre, hogy az én (1) 789-xxxx számomra is sokan azt kérdezték hogy pesti-e meg nem emeltdíjas-e
A 2-es pont a hívó fél azonosítására szolgál, sok cégnél nem veszik komolyan az ismeretlen számról hívókat, és sok magánember se veszi fel úgy a mobilját. Egyfajta ellenőrzés ez ma már.

Súgó
A téma zárva.