HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 09:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 10:27

Nem biztos, hogy hazudnak, lehet ügyfélrabszolga sem tudja, hogy mi van...

Egyrészt. Másrészt ha a telefonközpont automata hangbemondása mondta, akkor ott azért nincs minden specifikus hibára végtelen számú hangbemondás rögzítve, csak a gyakoriakra, aztán ha az épp fennállóra nincs, akkor valamit bemond. Ez egy gép, nincs benne intelligencia.

NSD nem elszólta magát, hanem közölte hogy mi az ábra. A hazugságot feltételező mondatot pedig nem is kommentálom, annyira sértő. :mad:

szerk: nem neked szólt, WR-nek, csak erre nyomtam a reply-t.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2006. 07. 20. 09:57 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 20. 09:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 10:55

Egyrészt. Másrészt ha a telefonközpont automata hangbemondása mondta

Meg jut eszembe, hogy ha saját automatátok mondja be a dumát, akkor annak korlátos bejövő vonala van. Cégeknél jókat szoktak szívni, mikor egy ilyen ISDN trönkre rászabadul félmillió ember, aztán akkor UPCig el sem jut a hívás, hanem a MATÁV nem bírja kapcsolni, aztán mondja be, hogy yááááj, beszoptál.
Make love not Wor.

#1223 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 11:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 10:59

Meg jut eszembe, hogy ha saját automatátok mondja be a dumát, akkor annak korlátos bejövő vonala van. Cégeknél jókat szoktak szívni, mikor egy ilyen ISDN trönkre rászabadul félmillió ember, aztán akkor UPCig el sem jut a hívás, hanem a MATÁV nem bírja kapcsolni, aztán mondja be, hogy yááááj, beszoptál.

Ezt nem az ügyfélszolgálat mondta be, hanem a telefonközpont, amikor bármilyen hívást próbáltam kezdeményezni. Tehát a hívás el sem indult, hanem a központ egyből az automata szöveget adta.
A telefonközpont pedig az UPC (Monortel) tulajdona, kár ide bármiféle tékomot keverni. Azt mondja az automata, amit rávesznek.

#1224 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 11:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 10:55

Egyrészt. Másrészt ha a telefonközpont automata hangbemondása mondta, akkor ott azért nincs minden specifikus hibára végtelen számú hangbemondás rögzítve, csak a gyakoriakra, aztán ha az épp fennállóra nincs, akkor valamit bemond. Ez egy gép, nincs benne intelligencia.

NSD nem elszólta magát, hanem közölte hogy mi az ábra. A hazugságot feltételező mondatot pedig nem is kommentálom, annyira sértő. :mad:

szerk: nem neked szólt, WR-nek, csak erre nyomtam a reply-t.

Neked is megírom. Nem az ügyfélszolgálat automatája mondta azt, hogy túlterheltség van, hanem a telefonközpont. Akkor, amikor hívást próbáltam kezdeményezni.
Ilyen esetekbben nincsenek specifikus hívások, és válaszok. Csak két eset van: működik, és kapcsol, vagy nem működik, és mond valamit.
Azt, hogy mit mond, az UPC (Monortel) telefonközpont kezelői döntik el. Ha nem igazat mond, az, szerintem, hazugság. Már pedig nem mondott igazat. Azt mondta, hogy piilanatnyi túlterhelés miatt nem tudják kapcsolni (fél napos pillanat). Te pedig azt írtad, hogy hiba van, és javítják.
Most akkor döntsd el, hogy melyik igaz. Mert mind a kettő nem lehet az.

Ne rám legyél dühös azért, mert a céged automatája nem az igazságnak megfelelően tájékoztatja az ügyfeleit. Talán inkább én lehetnék dühös azért, mert félrevezetnek. :think:

#1225 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 14:48

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 11:21

Neked is megírom. Nem az ügyfélszolgálat automatája mondta azt, hogy túlterheltség van, hanem a telefonközpont. Akkor, amikor hívást próbáltam kezdeményezni.
Ilyen esetekbben nincsenek specifikus hívások, és válaszok. Csak két eset van: működik, és kapcsol, vagy nem működik, és mond valamit.
Azt, hogy mit mond, az UPC (Monortel) telefonközpont kezelői döntik el. Ha nem igazat mond, az, szerintem, hazugság. Már pedig nem mondott igazat. Azt mondta, hogy piilanatnyi túlterhelés miatt nem tudják kapcsolni (fél napos pillanat). Te pedig azt írtad, hogy hiba van, és javítják.
Most akkor döntsd el, hogy melyik igaz. Mert mind a kettő nem lehet az.

Ne rám legyél dühös azért, mert a céged automatája nem az igazságnak megfelelően tájékoztatja az ügyfeleit. Talán inkább én lehetnék dühös azért, mert félrevezetnek. :think:

Gondolom te sem hallottál még arculati kézikönyvről. Például olyanok is lehetnek benne, hogy egy gépnéni nem lehet bácsi. Vagy hogy érthetőbb legyek: konkrétan meg lehet határozva, hogy az esetleges hibák esetén milyen mennyiségű és minőségű információt kell adni az ügyfeleknek - beleértve mondjuk például azt is, hogy milyen hangmagasságú emberke olvashatja fel az adott szöveget.

Ha tegyük fel, tiszta véletlenségből nincs ilyen személy a központban, merthogy " A Hang"-okat elképzelhető, hogy bérlik (pl. a metróban sem utazik mindig minden szerelvényben a szöveget eredetileg felmondó személy), akkor nehezen tudja a konrkét hibaüzeneteket azonnal felmondani.
(És itt ne gyere azzal, hogy a metróvezető bezzeg ott van... a BKV nem egy olyan volumenű cég, ahol az arculati kézikönyv ilyeneket tartalmazna, illetve a közlekedés sokkal inkább emberi erőforrásigényes témakör)

Valamint: tegyük fel, csak a példa kedvéért: az volt a hiba, hogy a UPC telefonközpontjában egy mérnök elvágott egy csatlakozó zsinórt, ami éppen egy fő kapcsolódási pontot szüntetett így meg. Ezt hogy mondja be a gép? Azt már érted, hogy nem lehet mindig ott a bemondó, csak előre felvett szövegekkel dolgozhatnak. Ha meg egy olyan hiba van, amire nincs jó szöveg -például erre nem sok jó szöveg lehet előre felvéve szerintem - akkor valamit be kell mondani -vagy éppenséggel nem kell. De akkor meg az lenne a baj, hogy süket a telefon. Szerinted melyiket kellene választaniuk?

Azt írod, hogy nem az ügyfélszolgálat automatája volt: akkr még egyszerűbb a dolog: egy telefonközpontban, ami konkrétan a kapcsolásokra van kihegyezve, szerinted hány hibaüzenetre van fentartva külön deklarált memóriaterület?

Nem kell szidni UPCt, ez nem az a topic. Én nem azt mondom, hogy ők az álomszolgáltató, viszont ennek az ellenkezőjét sem hangoztatom fennhangon. Jó lenne, ha visszavennél egy kicsit. Szerintem.  A többiek majd megmondják nekem, ha tévedek.
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1226 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 21:35

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 14:48

(pl. a metróban sem utazik mindig minden szerelvényben a szöveget eredetileg felmondó személy)

Nem? :(  :eek:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1227 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 22:05

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 9:21

Ha rossz a telefon, akkor csak mobilon tudod bejelenteni. Az pedig drága. Vivaldit hallgatni mobilos tarifáért luxus!

Hát, én ezzel értek egyet.
Persze az is igaz, ha nem szólsz, akkor lehet nem is tudják hogy gond van. Eleinte jelentgettünk, aztán próbálkoztam modem reszettel, de nagyon ritkán oldotta meg a problémát. Ha NET kimaradás volt (régebben) inkább csak azon segített.
Még hezitálok, de alapvetően rossz véleményem van az UPC-s telefonszolgáltatásról. Azoknak ajánlanám csak akik elviselik a hibákat.

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1228 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 16:21

Hali!

Mióta anyám csütörtökön bekötette a UPC telefon a netem átmen Classicbol Ligthba :mad:

Communications  609,56 Kilobits pro Sekunde
Storage 76,19 kilobytes pro Sekunde
1MB file download in 13,44 Sekunden

Most kb 3 percekre szakadozik a netem, biztos h az egész telefonos modemes szark kibaszom innen! Nem is tudom idejét mióta nem volt bajom a nettel, tényleg stabilan jol ment már nagyon rég óta erre tessék amitöl féltem beigazolódott! :(
The Sky Was Pink

#1229 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 16:37

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 15:48

Azt írod, hogy nem az ügyfélszolgálat automatája volt: akkr még egyszerűbb a dolog: egy telefonközpontban, ami konkrétan a kapcsolásokra van kihegyezve, szerinted hány hibaüzenetre van fentartva külön deklarált memóriaterület?

Mondjuk ez nem lehet olyan dráma, itt most egy 50 fős cégnél szívtam a telefonközponttal, aztán alapkiszerelésben 4 nyelvet tud, tán 2500 menü mélységig, az előre benyomott üzenetek meg 200x40 nyelv, és nyelvenként mintha 20 perc hosszúságban lehetnének. Vagy valami hasonlatosan bődületes számok.

Itt inkább a MATÁV nem bírhatta odakapcsolni a rohamot, vagy ha ott tele van az ISDN behívás, akkor maga a TCom központ ugat vissza, hogy "átmeneti túlterheltség" szerintem inkább ez lehetett, UPC központig el sem jutott a hívás.
Make love not Wor.

#1230 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 23:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 17:37

Mondjuk ez nem lehet olyan dráma, itt most egy 50 fős cégnél szívtam a telefonközponttal, aztán alapkiszerelésben 4 nyelvet tud, tán 2500 menü mélységig, az előre benyomott üzenetek meg 200x40 nyelv, és nyelvenként mintha 20 perc hosszúságban lehetnének. Vagy valami hasonlatosan bődületes számok.

Itt inkább a MATÁV nem bírhatta odakapcsolni a rohamot, vagy ha ott tele van az ISDN behívás, akkor maga a TCom központ ugat vissza, hogy "átmeneti túlterheltség" szerintem inkább ez lehetett, UPC központig el sem jutott a hívás.

Még mindig nem érted?
A telefont felemelve, és BÁRMIT hívva közölte a gépnéni, hogy a hívást túlterheltség miatt nem tudja kapcsolni. Nem a tékom, sem más szolgáltató. Nem ügyfélszolgálat, bármit hívtam, így működött (illetve nem működött).
Sehova nem kapcsolt. Az UPC (illetve a Monortel ami ugyanaz) központja mondta be az üzenetet a kapcsolás helyett. Anyámat sem tudtam hívni, őt pedig más nem hívja, tehát a torlódás kizárva. Nem az ügyfélszolgálat irányában volt rossz, hanem mindenh irányba.
Egyszerűen az UPC nem tudta kezelni a hívásokat, bárhova is irányultak.
Miért kell minden hibát rögtön a tékomra fogni? Megszokásból? :think:

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 07. 22. 23:58 -kor

#1231 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 00:21

Végülis, jó hely arra a fórum, hogy panaszfalnak használva kidühöngje magát az ember... meg a holló... értelme? semmi.

egy darabig volt értelme a topicnak. most már semmi. lakat.

#1232 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:18

Idézet: bean - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 0:21

Végülis, jó hely arra a fórum, hogy panaszfalnak használva kidühöngje magát az ember... meg a holló... értelme? semmi.

egy darabig volt értelme a topicnak. most már semmi. lakat.

Ha egyszer egy szolgáltatás minősége rossz, és többen megírják a véleményüket (persze ez panaszkodás lesz, mivel sz@r), akkor az azért is hasznos, mert ha valaki éppen váltani akar, akkor gyakorlati tapasztalatokat is figyelembe tud venni, nem csak a csili-vili-csalogató üres reklámdumákat.

g.

Szerkesztette: gsc73 2006. 07. 23. 09:19 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1233 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 11:09

Túlzónak tartom a magam részéről azt a megállapítást hogy a szolgáltatás minősége rossz.
Általában működik, néha nem ez tény. Nekem belefér ennyi azért cserébe, hogy a más városban élő szeretteimmel jóval olcsóbb lett így a kommunikáció.
Mobilt úgy is tartok, SOS hívásokra így mindig van valami kéznél....

#1234 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 15:41

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 11:09

Általában működik, néha nem ez tény.

Én nem is akarom (fogom) tovább ragozni részemről, de pontosan ez a probléma! Egy vonalas szolgáltatónál, a "hol működik hol nem" sztem nem elfogadható. (mobilnál megértem, a levegőben el tud veszni a rádióhullám :D )

g.

#1235 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 23:37

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 12:09

Túlzónak tartom a magam részéről azt a megállapítást hogy a szolgáltatás minősége rossz.
Általában működik, néha nem ez tény. Nekem belefér ennyi azért cserébe, hogy a más városban élő szeretteimmel jóval olcsóbb lett így a kommunikáció.
Mobilt úgy is tartok, SOS hívásokra így mindig van valami kéznél....

Arra, hogy néha működik, néha nem, vannak ingyenes VoIP szolgáltatók. Ott is ingyenes a VoIP hívás, és még havidíj sincs.
Ráadásul mindig akad olyan, amelyiknél éppen ingyen lehet vonalasra telefonálni.

Azt azért szeretném tudni, hogy az UPC a havidíjért milyen plusz szolgáltatást nyújt? Szerintem semmit.

#1236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 23:48

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 0:37

Azt azért szeretném tudni, hogy az UPC a havidíjért milyen plusz szolgáltatást nyújt? Szerintem semmit.

Van kintről hívható "rendes" matávosnak kinéző közvetlen számod.
Make love not Wor.

#1237 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 00:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 0:48

Van kintről hívható "rendes" matávosnak kinéző közvetlen számod.

Ilyen van néhány magyar VoIP szolgáltatónál is. Havidíj nélkül.

Ja, és amikor közvetlenül nem hívható? Pédául foglaltat jelez, holott senki nem telefonál rajta. Aztán pár óra múlva megjavul. Ez így elég bizonytalan, főleg ennyiért.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 07. 25. 00:10 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 00:49

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 1:08

Ilyen van néhány magyar VoIP szolgáltatónál is. Havidíj nélkül.

Melyik az? Faxolás is műxik?
Make love not Wor.

#1239 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 06:31

Szerintem ezért az 1200valahány forintos havídíjért elmegy az a néhányszori kiesés. A teljes havi fogyasztásom+előfizetés nem éri el a tcom alapdíját, pedig nem beszélek kevesebbet.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1240 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 09:05

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 0:37

Arra, hogy néha működik, néha nem, vannak ingyenes VoIP szolgáltatók. Ott is ingyenes a VoIP hívás, és még havidíj sincs.
Ráadásul mindig akad olyan, amelyiknél éppen ingyen lehet vonalasra telefonálni.

Például megpróbálja megutáltani velem a Négy évszakot. :) Ami roppant nagy szemétség tőle, mert az egyik kedvenc darabom, megvan DVD-Audión is (96kHz/24bit, 5.1 csatorna).

Amúgy:
Nekem még volna számítógépem, próbáltam is Voip-et, de komoly gondok voltak az érthetőséggel a hívott oldalon. Na most ha a gépem folyamatosan bekapcsolva lenne, hogy lehessen engem is bármikor hívni annak a villanyszámlája pedig simán lenne annyi mint a upc telefon havidíja....
És akkor még csak rólam beszéltünk. Se anyámnak, se nővéremnek nincs számítógépe (netje)....

A hozzászólásaid alapján én úgy érzem, hogy te némileg egyoldalúan gondolkozol és túl sok indulatot viszel bele. Lehet, nekem azért könnyebb, mert túl sok nagy nevű gyártó (pl. IBM, Oracle, EMC, stb...) nagyon sok milliós (HA) termékét láttam már összeomlani és a saját szakembereiket fölöttük órák hosszat fejet csóválni...
(És persze közben engem, mint szolgáltatót anyáztak az ügyfelek ezerrel - ami csak belefért.....)

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.