UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2005. 03. 05. 09:21
Ha rosszabb a szolgáltatás színvonala (rendelkezésre állás, hibák...stb) akkor az is jogos, hogy olcsóbb legyen.
Lehet elgondolkozni. Stabil, és drága telefont akarunk, vagy bevállaljuk, hogy esetleg nem lehet mindig telefonálni, és választjuk az olcsóbb UPC telefont.
Elküldve: 2005. 03. 05. 10:03
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 9:21
Ha rosszabb a szolgáltatás színvonala (rendelkezésre állás, hibák...stb) akkor az is jogos, hogy olcsóbb legyen.
Lehet elgondolkozni. Stabil, és drága telefont akarunk, vagy bevállaljuk, hogy esetleg nem lehet mindig telefonálni, és választjuk az olcsóbb UPC telefont.
igen, ezen el lehet gondolkozni, hogy az ember milyet akar...
én még mindig azt mondom, hogy fizetnék kevesebbet, a kevésbé jóért, mint ilyen sokat a matávért...
jó, mondjuk ez azért attól is függ, hogy kinek mire kell egy vezetékes telefon...
amire nekem/illetve a családomnak kell, arra pénzkidobás ez a szar matáv, ami ráadásul nálunk még műszakilag is rossz szokott lenni...
de ezt mindenkinek magának kell elldöntenie és mérlegelnie, már ahol megvan a lehetőség a választásra, nálunk nincs
Elküldve: 2005. 03. 05. 11:19
De ezt csak gondolatébresztőnek írtam arra az esetre, amikor valaki nagyon megsajnálná ezt a feltörekvő, gyermekcipőben bukdácsoló multit.
Elküldve: 2005. 03. 05. 12:48
Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:19
De ezt csak gondolatébresztőnek írtam arra az esetre, amikor valaki nagyon megsajnálná ezt a feltörekvő, gyermekcipőben bukdácsoló multit.
én így tudom, hogy a PTK alapján van joga az összes cégnek számlázni a késedelmi kamatot, ezzel vagy él a cég vagy nem.
és mivel a tv. és rendelet is szabályozza azt, hogy mire lehet késedelmi kamatot szedni, így én úgy gondolom, ha neked valaha vki kiszámlázott ilyet, akkor az azért lehetett, mert "véletlenül" elfelejtetted határidőben befizetni a csekket...
akkor pedig ugyebár jogos, a késedelmi kamat nem arra vonatkozik, hogy milyen időszakot nem fizettél be időben, hanem arra, hogy a SZÁMLÁD kifizetetted-e vagy sem! Szerintem ez baromi egyszerű és józan paraszti ésszel meg is érthető az ok- okozati összefüggése
Elküldve: 2005. 03. 05. 13:01
Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:19
Még annyit, hogy a Matáv, a mobil szolgáltatók és úgy általában mindenki előre kéri a havi díjat, ezért is hívnak előfizetőnek.
Elküldve: 2005. 03. 05. 13:14
Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 13:48
és mivel a tv. és rendelet is szabályozza azt, hogy mire lehet késedelmi kamatot szedni, így én úgy gondolom, ha neked valaha vki kiszámlázott ilyet, akkor az azért lehetett, mert "véletlenül" elfelejtetted határidőben befizetni a csekket...
akkor pedig ugyebár jogos, a késedelmi kamat nem arra vonatkozik, hogy milyen időszakot nem fizettél be időben, hanem arra, hogy a SZÁMLÁD kifizetetted-e vagy sem! Szerintem ez baromi egyszerű és józan paraszti ésszel meg is érthető az ok- okozati összefüggése
Így van
Tudod, határon túl ez úgy megy (nem mindegyiken... ), hogy min. elnézést kérnek az üzemszünet után vagy ha reklamálsz és jogos, akkor kompenzálnak, esetleg kiengesztelnek valamivel, hogy ott ne hagyd a céget. Csak mivel itt 1-2 évre kell szerződni "előnyös" árakhoz, nem érdeke a szolgáltatónak jópofáskodnia.
Tudod amikor általam alá nem írt bizonylatokkal jönnek elő, hogy aláírtam és miután kiderül, hogy valamit összekevertek... a következő hivásomkor pedig minden rendben van... Na de kérem!!!
Szerinted miért van az, hogy a Fogyasztóvédelemnél lebeszélnek az upc-vel szembeni érdekérvényesítésről? Igaz, csak egyszer próbáltam és nem túl kitartóan.
Tudod, az a baj velünk magyarokkal, hogy mintha mostanában olyan megalkuvó néppé kezdenénk válni. Túl sok lett a teher és ilyen fikarcnyi pár száz forintos, ezres tételekkel már nincs erőnk foglalkozni. Nos, amikor a szolgáltató azt látja, hogy a birka előfizetői mindent elviselnek, akkor úgy lesz vele, hogy mi a fenének erőltesse magát.
Nézz csak körbe, hogy mennyi minden működik nálunk erre alapozva! Ezért értékelem a gazdák kitartását is, mert végre valakik veszik a fáradtságot. Igaz, kicsit komikus dolog engedéllyel tüntetni, de legalább hallatják a hangjukat. Nekem nincs traktorom, csak telefonom ami egyes napokon 4-5 órát megszünik működni. Igenis, hogy működjön! Mert hiába van 3hónap ingyen, két évre elköteleztek! Amit hamarabb fizettetnek ki, azt igenis, hogy értékeljék, mert részemről ez kikényszerített bizalom! És ne varjenek rám húsz fillért se addig, amíg kifogásolható a rendszer működése!
Elküldve: 2005. 03. 05. 13:25
Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 14:01
De merő kíváncsiságból előszedtem a t-mobilos számlámat. A számlázott időszak pl. 12.01-12.31
a számla kelte: következő év 01.03
a fizetési határidő pedig 01.21
Nos, hogy is néz ki ez a chellonál? Példa: Számlázott időszak: 01.11-02.10ig Fizetési határidő: jan24.
Gondolod megnézem a régi matáv számláimat is
Elküldve: 2005. 03. 05. 13:34
Ja! Matávon ilyen áll a befizetés szó után: Köszönjük!
Ettől persze még nem lett kevesebb az összeg, de legalább az illemnek próbálnak eleget tenni.
Egyetlen egyszer fordult elő, hogy upc helpdesk elnézést kért a kollégája nevében, mert az nem tudott eligazodni a monitoron és sületlenségeket beszélt. Akkor kivételesen jó hangulatban váltunk el és tovább nem is feszegettem a témát. Néha csak ezen múlna...
Elküldve: 2005. 03. 05. 14:39
Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 14:34
Ettől persze még nem lett kevesebb az összeg, de legalább az illemnek próbálnak eleget tenni.
Egyetlen egyszer fordult elő, hogy upc helpdesk elnézést kért a kollégája nevében, mert az nem tudott eligazodni a monitoron és sületlenségeket beszélt. Akkor kivételesen jó hangulatban váltunk el és tovább nem is feszegettem a témát. Néha csak ezen múlna...
A havi díj és a forgalmi díj számlázását azért ne keverjük. Előttem is van ilyen számla...
Elküldve: 2005. 03. 05. 15:03
Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 13:34
na nem akarok kötekedni, de a matáv is ugyanúgy számláz megnyugtatlak, csak a ciklusa más, mivel ő hó 1-től számláz 31-ig, de a havidíj a számlán ugyanúgy ELŐRE van kiszámlázva, hiszen hó 15-ig nekem ki kell fizetnem az előfizetési díjakat 31-ig (ez nálam szintén ELŐRE van )...
a forgalmi díjakat mneg ugyanúgy utólag számlázza, mint az UPC, ugyanis megnyugtatlak, hogy az UPC se tud forgalmi díjakat előre számlázni, sőt 10 nap lemaradásban van a számla ciklushoz képest...
ja ha meg az ADSL-t nézzük az invitel is detto ugyanígy számolja a havidíjakat...
Elküldve: 2005. 03. 05. 15:45
Elküldve: 2005. 03. 05. 17:38
Sajnos vodával soha nem álltam szerződésben, róluk nem tudok nyilatkozni.
Megismételném más szavakkal mondandómat, mert látom ez egy érzékeny pont lett egyeseknek: Kifizetek én előre én egy évet is. Sőt, terheljenek rám büntető kamatot. A Citi banknál is aláírtam, hogy 1 nap késedelemért cirka 4000 ft késedelmi pótlékot vagyok köteles kipengetni. DE MŰKÖDIK BASSZUS!
Arról nem akar senki vitatkozni, hogy mi az én törvényadta jogom?
Csendben üldögélni a süket telefonnal, 33+áfáért hívogatni az 1221-et, várni a kezelőre olykor 30-40 percet (mostanában azért kevesebb, ez érdemükre szóljon), írásban leszerződni, hogy csak akkor kapok részletes számlát, ha minden általam felhívott szám tulajdonosát tájékoztatom arról, hogy tudni fogom, hogy őket hívtam...
Tudjátok mit? Amikor két hónapig szinte minden nap elment a kábelnetem-olykor napokra- és 3500 forintot költöttem a helpdesk hívogatására, néhány ismerősöm kinevetett, hogy mit lázadok. Azt mondták, náluk is ilyen, mit tudnak csinálni... Benyelték. Hát akkor kívánom nektek is, hogy most még csak kicsit húzzanak meg, aztán még egy kicsit, úgy forintonként, hogy csak két év múlva kapjad azon magad, hogy mennyit fizetsz és mire!
Szükség van a szigorra, mert az a piszok polgár kihasznál minden kiskaput. De akkor kéretik következetesen csinálni! Az a helyzet, hogy nékem is véletlenül netes vállalkozásom van és ha tévedek vagy valami hibádzik a rendszerben, akkor a reklamálót kárpótlom valamivel! És ha hiszitek, ha nem, így is növekszik a forgalmam... Csak errefelé ez még nem divat, mert ... na ezt nem tudom. Ha valaki tudja, megoszthatná velem is!
Azt mondta egyszer x.y említett szolgáltatónál: Azért ilyenek a szabályaink, mert ilyenek a magyar törvények.
Én azért kijavítanám: Azért ilyenek a szabályaik, mert a törvény lehetővé teszi egyenlőre, hogy ilyen legyen.
Biztosan vannak országok, körzetek, ahol még ennél is ilyenebb a helyzet. De engem ez sajnos nem érdekel! Egyébként az sem érdekel, hogy a matáv vagy a többiek mit csinálnak, ha nekem olyan nincs!!!
Az érdekel amim van. Ha majd lesz egy társaság, aki négy hónapra előre szedi be a dijakat, akkor azzal fogtok előhozakodni?
Így már érthetőbb vagyok? Lehet, hogy én fogalmazok ám rosszul. Akkor szóljatok!
Elküldve: 2005. 03. 06. 15:36
lehet volt már, de nem olvasok most vissza, emiatt bocsi. az a gondunk hogy nem irja ki a telefon a bejovo hivásokhoz rendelt neveket. a számot kiirja, pl a sajátomat is, de azt hogy Viktor, azt már nem. meg persze másét sem. a telefonkészulék biztosan jo, ez 1000%. tudja vki hol a gond esetleg?
kösz
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2005. 03. 07. 09:10
Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 17:38
Sajnos vodával soha nem álltam szerződésben, róluk nem tudok nyilatkozni.
Megismételném más szavakkal mondandómat, mert látom ez egy érzékeny pont lett egyeseknek: Kifizetek én előre én egy évet is. Sőt, terheljenek rám büntető kamatot. A Citi banknál is aláírtam, hogy 1 nap késedelemért cirka 4000 ft késedelmi pótlékot vagyok köteles kipengetni. DE MŰKÖDIK BASSZUS!
Arról nem akar senki vitatkozni, hogy mi az én törvényadta jogom?
Csendben üldögélni a süket telefonnal, 33+áfáért hívogatni az 1221-et, várni a kezelőre olykor 30-40 percet (mostanában azért kevesebb, ez érdemükre szóljon), írásban leszerződni, hogy csak akkor kapok részletes számlát, ha minden általam felhívott szám tulajdonosát tájékoztatom arról, hogy tudni fogom, hogy őket hívtam...
Tudjátok mit? Amikor két hónapig szinte minden nap elment a kábelnetem-olykor napokra- és 3500 forintot költöttem a helpdesk hívogatására, néhány ismerősöm kinevetett, hogy mit lázadok. Azt mondták, náluk is ilyen, mit tudnak csinálni... Benyelték. Hát akkor kívánom nektek is, hogy most még csak kicsit húzzanak meg, aztán még egy kicsit, úgy forintonként, hogy csak két év múlva kapjad azon magad, hogy mennyit fizetsz és mire!
Szükség van a szigorra, mert az a piszok polgár kihasznál minden kiskaput. De akkor kéretik következetesen csinálni! Az a helyzet, hogy nékem is véletlenül netes vállalkozásom van és ha tévedek vagy valami hibádzik a rendszerben, akkor a reklamálót kárpótlom valamivel! És ha hiszitek, ha nem, így is növekszik a forgalmam... Csak errefelé ez még nem divat, mert ... na ezt nem tudom. Ha valaki tudja, megoszthatná velem is!
Azt mondta egyszer x.y említett szolgáltatónál: Azért ilyenek a szabályaink, mert ilyenek a magyar törvények.
Én azért kijavítanám: Azért ilyenek a szabályaik, mert a törvény lehetővé teszi egyenlőre, hogy ilyen legyen.
Biztosan vannak országok, körzetek, ahol még ennél is ilyenebb a helyzet. De engem ez sajnos nem érdekel! Egyébként az sem érdekel, hogy a matáv vagy a többiek mit csinálnak, ha nekem olyan nincs!!!
Az érdekel amim van. Ha majd lesz egy társaság, aki négy hónapra előre szedi be a dijakat, akkor azzal fogtok előhozakodni?
Így már érthetőbb vagyok? Lehet, hogy én fogalmazok ám rosszul. Akkor szóljatok!
Persze meg lehet érteni a te gondod-bajod, csak én úgy érzem, hogy túlságosan is felfújtad a dolgot.
Nem tudom, hogy konkrétan mikor és mit szúrt el nálad az UPC és mennyire jogosan tette azt.
Az, hogy milyen a cég politikája, felépítése egy más kérdés, megnyugtatlak, hogy kevés dologban függ össze a többi UPC-vel ami külföldön van, csak beszámolnak az anyacégnak,de különálló project sztem a MO-i UPC. Mivel MO-on vannak törvény adta kiskapuk, így azt az UPC is kihasználja, ugyanúgy mint mi "kisemberek"...
az emberek nagyon nagy százaléka él ezzel, tisztelet a kivételeknek (azoktól sorry, nem akartam megrágalmazni őket)...
Elküldve: 2005. 03. 07. 10:42
Idézet: Wyco - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 16:36
lehet volt már, de nem olvasok most vissza, emiatt bocsi. az a gondunk hogy nem irja ki a telefon a bejovo hivásokhoz rendelt neveket. a számot kiirja, pl a sajátomat is, de azt hogy Viktor, azt már nem. meg persze másét sem. a telefonkészulék biztosan jo, ez 1000%. tudja vki hol a gond esetleg?
kösz
Nekem ilyet akkor csinált, amikor az adott szám kétszer szerepelt a telefonkönyvben és így nem tudta, hogy melyik nevet írja ki. (pl. SIM kártyán is, meg a telefonban is megvan a lista)
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 03. 07. 13:36
Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:10
Nem tudom, hogy konkrétan mikor és mit szúrt el nálad az UPC és mennyire jogosan tette azt.
Az, hogy milyen a cég politikája, felépítése egy más kérdés, megnyugtatlak, hogy kevés dologban függ össze a többi UPC-vel ami külföldön van, csak beszámolnak az anyacégnak,de különálló project sztem a MO-i UPC. Mivel MO-on vannak törvény adta kiskapuk, így azt az UPC is kihasználja, ugyanúgy mint mi "kisemberek"...
az emberek nagyon nagy százaléka él ezzel, tisztelet a kivételeknek (azoktól sorry, nem akartam megrágalmazni őket)...
Hát azért nem teljesen független. Még a szerverek sem itthon vannak, a levelek megjárják ausztriát. Még a DMS szerver is kinn van. Hol itt a függetlenség?
A döntések sem itt születnek. Legjobb példa a korlátozás. Nem azért van korlát, mert műszaki okai vannak, hanem mert a kinti fejesek úgy döntöttek, hogy a gyarmatokon csak korlátos internet lehet, drágábban, mint nyugaton. Ezt NSD is elmondta néhányszor, Ő pedig biztosan tudja.
Gyarmatosítás ez, nem önállóság.
Elküldve: 2005. 03. 07. 13:49
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:36
A döntések sem itt születnek. Legjobb példa a korlátozás. Nem azért van korlát, mert műszaki okai vannak, hanem mert a kinti fejesek úgy döntöttek, hogy a gyarmatokon csak korlátos internet lehet, drágábban, mint nyugaton. Ezt NSD is elmondta néhányszor, Ő pedig biztosan tudja.
Gyarmatosítás ez, nem önállóság.
persze önállóak úgyse tudnak lenne teljesen, de annyira nem kötődnek az anyacéghez, mint a többiek...
NSD-nek meg biztos igaza van műszaki oldalról a chello-val kapcsolatban, az az ő asztala azt elismerem, én nem műszaki oldalról állok kapcsolatba a szélessávú internettel, szal azt a részét nem vitatom...
Elküldve: 2005. 03. 07. 14:25
Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 13:49
NSD-nek meg biztos igaza van műszaki oldalról a chello-val kapcsolatban, az az ő asztala azt elismerem, én nem műszaki oldalról állok kapcsolatba a szélessávú internettel, szal azt a részét nem vitatom...
Nem műszaki döntés az, hogy korlátoznak. Szinte minden döntést külföldön hoznak. Még a valódi vezetők sem magyarok.
Gyarmat vagyunk, bele kell törődni.
Elküldve: 2005. 03. 07. 14:36
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:25
Gyarmat vagyunk, bele kell törődni.
megnyugtatlak, hogy akiknek az ötlet megszületik a fejében azok igenis magyarok, csak akik a papírt végül aláírják (néha 0 ismerettel az adott témát illetőleg) azok a külföldiek...
Elküldve: 2005. 03. 07. 15:02
Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:36
Ki az a barom magyar, aki kitalálta a korlátot. Nyilvánosságra kellene hozni a nevét, hogy mindennapi imáinkba foglalhassuk.
Nem normális az, aki a saját népét szándékosan hátrányos helyzetbe hozza. Az ilyen nem érdemli meg, hogy embernek nevezzék!

Súgó
A téma zárva.