Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:22
A Matáv ingyen adja a helyi telefonkönyvet, gondolom, az Invitel is.
Igen.
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:22
Az UPC-nél hogy áll a helyzet? Igaz, még nincs új 2005-ös, de ha megjelenik, megkapják az előfizetők?
Nem tudom. Lesz telefonkönyv? Megmondom őszintén, fogalmam sincs a jogszabályi hátteréről és hogy kötelező-e. Ha kötelező, akkor biztos lesz. Ha meg nem, akkor nem tudom.
Egyébként ezzel kapcsolatban bennem is megfogalmazódott pár kérdés, amire nálam okosabbak biztos tudnak válaszolni: a telefonkönyv nem szolgáltató- hanem területalapú, nem? Pont ezért adja ki (elvileg) telkófüggetlen cég. A Pest-megyei telefonkönyv viszont remek állatorvosi ló boncolgatni:
1) 3 szolgáltató szolgáltatás pest megyében (Matáv (23, 26, 53), Invitel (24, 27, 28), Monortel (29))
2) Ebből "másfél" van a telefonkönyvben (Matáv: 23, 26; Invitel: 27, 28)
Miért maradt ki:
- egy Matáv körzet
- egy Invitel körzet
- a monorteles körzet?
Esküszöm nem értem. Földrajzi ismereteim talán nem csalnak, és mindegyik fent említett körzet közigazgatásilag Pest-megyéhez tartozik. Akkor mi alapján válogatnak?
Tovább: tegyük fel, hogy a UPC kiad egy saját, szolgáltató telefonkönyvet. Milyen gyakorlati haszna lenne? Jelenleg párezer előfizetője van, aminek a száma viszont nagyon dinamikusan emelkedik, és ez még hatványozottabb lesz a vidéki indulás után. Gyakorlatilag 1-2 hónap után mit sem érne az egész, csak felesleges papírfelhasználás, pluszmunka, pluszköltség. (És miattunk vágnának ki feleslegesen egy csomó fát és kihalnak a bíbicek. Vagy mi.)