HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:28

Ha csak visszhangos lenne! De nem kétirányú a kapcsolat. Ha beszélsz, nem hallod a másik oldalon beszélőt. (Mondjuk az anyóssal való beszélgetésnél ez hasznos is lehet :) ).
De komolyan: Nem igaz, hogy ezeket nem lehet megoldani.

A másik a telefonkönyv. Milyen telefonkönyv? Semmilyen! Nincs is telefonkönyve az UPC-nek! Tudakozója sincs. A Matáv tudakozó nem tartja nyilván az UPC-s számokat. Nekem tavaly óta van telefonom, nem titkosítottam a számot, és még mindig nem ismeri a tudakozó. Szerintem a Matávos telefonkönyvben sem lesznek benne a számok, hiszen csak az van benne, amit a tudakozó is ismer.
Nem is értem, miről kellett nyilatkozni. Az UPC-nek pedig szándékában sincs kiadni telefonkönyvet. De, ha kiadna, azon a pár UPC-telefonoson kivül ki kapna belőle? Még online tudakozót sem csináltak!

Az egész olyan esetleges, mintha nem is gondolnák komolyan.

#302 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:38

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:28

Ha csak visszhangos lenne! De nem kétirányú a kapcsolat. Ha beszélsz, nem hallod a másik oldalon beszélőt. (Mondjuk az anyóssal való beszélgetésnél ez hasznos is lehet :) ).
De komolyan: Nem igaz, hogy ezeket nem lehet megoldani.

A másik a telefonkönyv. Milyen telefonkönyv? Semmilyen! Nincs is telefonkönyve az UPC-nek! Tudakozója sincs. A Matáv tudakozó nem tartja nyilván az UPC-s számokat. Nekem tavaly óta van telefonom, nem titkosítottam a számot, és még mindig nem ismeri a tudakozó. Szerintem a Matávos telefonkönyvben sem lesznek benne a számok, hiszen csak az van benne, amit a tudakozó is ismer.
Nem is értem, miről kellett nyilatkozni. Az UPC-nek pedig szándékában sincs kiadni telefonkönyvet. De, ha kiadna, azon a pár UPC-telefonoson kivül ki kapna belőle? Még online tudakozót sem csináltak!

Az egész olyan esetleges, mintha nem is gondolnák komolyan.

Telefonkönyvet egyetlen telefon szolgáltató sem ad ki.
A vezetékes számok telefonkönyvét a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság adja ki, nekik pedig meg kell jelentetniük a publikus számokat, szolgáltatótól függetlenül. A Matáv tudakozója meg megint más tészta. Szerinted melyik cégnek érdeke jobban és melyiknek kevésbé, hogy a UPC előfizetők száma elérhető legyen, ha Ők akarják?

#303 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:45

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:28

Ha csak visszhangos lenne! De nem kétirányú a kapcsolat. Ha beszélsz, nem hallod a másik oldalon beszélőt.

A Matáv tudakozó nem tartja nyilván az UPC-s számokat.  is gondolnák komolyan.

Akkor ezek szerint a visszhang miatt hallom olyan hangosan a másik felet?
Nem lehetne ezt valahogy megoldani, mert nagyon zavaró, hogy még 10 cm-ről is halláskárosodást szenvedhetsz, ha nagyon beleüvölt az illető a telefonba?!

Nekem a Tudakozó (198) ismeri a UPC-s számomat a pontos névvel és címmel együtt, sőt a Matáv netes tudakozójában is rákerestem, és kidobta a nevemet.

White Raven! Nézd meg a szerződéseden és a papírokon, hogy nem cseszett-e el valamit az ügyintéző, mert lehet, hogy rosszul töltötte ki a tudakozóra vonatkozó részt ...
Ha kérted, akkor szerepelnie kellene a tudakozó adatbázisában ...

#304 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:23

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:38

Telefonkönyvet egyetlen telefon szolgáltató sem ad ki.
A vezetékes számok telefonkönyvét a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság adja ki, nekik pedig meg kell jelentetniük a publikus számokat, szolgáltatótól függetlenül. A Matáv tudakozója meg megint más tészta. Szerinted melyik cégnek érdeke jobban és melyiknek kevésbé, hogy a UPC előfizetők száma elérhető legyen, ha Ők akarják?

A Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság által kiadott telefonkönyv kinézete meglehetősen hasonlít a régi Matáv telefonkönyv kinézetére. Legalább is a budapesti kiadás. Szinte kizárólag Matáv reklámok vannak benne, a szinvilága is a matávé.
EZ a társaság kb annyira független a Matávtól, mint a Monortel az UPC-től. ;)

#305 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:24

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:45

Akkor ezek szerint a visszhang miatt hallom olyan hangosan a másik felet?
Nem lehetne ezt valahogy megoldani, mert nagyon zavaró, hogy még 10 cm-ről is halláskárosodást szenvedhetsz, ha nagyon beleüvölt az illető a telefonba?!

Nekem a Tudakozó (198) ismeri a UPC-s számomat a pontos névvel és címmel együtt, sőt a Matáv netes tudakozójában is rákerestem, és kidobta a nevemet.

White Raven! Nézd meg a szerződéseden és a papírokon, hogy nem cseszett-e el valamit az ügyintéző, mert lehet, hogy rosszul töltötte ki a tudakozóra vonatkozó részt ...
Ha kérted, akkor szerepelnie kellene a tudakozó adatbázisában ...

A szerződésben igen van. Majd vivaldizok egy kicsit. :)

#306 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:25

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:23

A Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság által kiadott telefonkönyv kinézete meglehetősen hasonlít a régi Matáv telefonkönyv kinézetére. Legalább is a budapesti kiadás. Szinte kizárólag Matáv reklámok vannak benne, a szinvilága is a matávé.

Vidéken meg az Invitel telefonkönyve néz ki úgy. Az meg, hogy ki veszi meg benne a felületeket. :)

#307 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:50

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:23

Nekem pest megyei telefonkönyvem van (invitel-territórium), azon az elején található egy darab, 2x3 cm-es invitel logó és a belsejében található 3 egész oldalas hirdetés emlékeztet arra, hogy inviteles számokat tartalmaz. Az egész telefonkönyvnek a matávra jellemző design-ja, színei, betűtípusa, tipográfiája van, és a matáv szolgáltatásait reklámozza a belső oldalakon.

#308 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:19

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:50

Nekem pest megyei telefonkönyvem van (invitel-territórium), azon az elején található egy darab, 2x3 cm-es invitel logó és a belsejében található 3 egész oldalas hirdetés emlékeztet arra, hogy inviteles számokat tartalmaz. Az egész telefonkönyvnek a matávra jellemző design-ja, színei, betűtípusa, tipográfiája van, és a matáv szolgáltatásait reklámozza a belső oldalakon.

Eredetileg a postából kivált matáv adta ki a telefonkönyveket. Akkor alakulhatott ki a dizájn.
Aztán jött az új cég, és átvette az egészet, gondolom még a sablonokat is. De lehet, hogy csak a tervező ugyanaz? Kicsi ország, elég egy tervező. :)

#309 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:22

Apropó.
A Matáv ingyen adja a helyi telefonkönyvet, gondolom, az Invitel is.
Az UPC-nél hogy áll a helyzet? Igaz, még nincs új 2005-ös, de ha megjelenik, megkapják az előfizetők?

#310 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:52

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:22

A Matáv ingyen adja a helyi telefonkönyvet, gondolom, az Invitel is.

Igen.

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:22

Az UPC-nél hogy áll a helyzet? Igaz, még nincs új 2005-ös, de ha megjelenik, megkapják az előfizetők?

Nem tudom. Lesz telefonkönyv? Megmondom őszintén, fogalmam sincs a jogszabályi hátteréről és hogy kötelező-e. Ha kötelező, akkor biztos lesz. Ha meg nem, akkor nem tudom.

Egyébként ezzel kapcsolatban bennem is megfogalmazódott pár kérdés, amire nálam okosabbak biztos tudnak válaszolni: a telefonkönyv nem szolgáltató- hanem területalapú, nem? Pont ezért adja ki (elvileg) telkófüggetlen cég. A Pest-megyei telefonkönyv viszont remek állatorvosi ló boncolgatni:
1) 3 szolgáltató szolgáltatás pest megyében (Matáv (23, 26, 53), Invitel (24, 27, 28), Monortel (29))
2) Ebből "másfél" van a telefonkönyvben (Matáv: 23, 26; Invitel: 27, 28)

Miért maradt ki:
- egy Matáv körzet
- egy Invitel körzet
- a monorteles körzet?

Esküszöm nem értem. Földrajzi ismereteim talán nem csalnak, és mindegyik fent említett körzet közigazgatásilag Pest-megyéhez tartozik. Akkor mi alapján válogatnak?

Tovább: tegyük fel, hogy a UPC kiad egy saját, szolgáltató telefonkönyvet. Milyen gyakorlati haszna lenne? Jelenleg párezer előfizetője van, aminek a száma viszont nagyon dinamikusan emelkedik, és ez még hatványozottabb lesz a vidéki indulás után. Gyakorlatilag 1-2 hónap után mit sem érne az egész, csak felesleges papírfelhasználás, pluszmunka, pluszköltség. (És miattunk vágnának ki feleslegesen egy csomó fát és kihalnak a bíbicek. Vagy mi.)

#311 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 15:55

Én is telókönyv ellen vagyok. A sok telomarketinges okoska is onnan nezi ki a szamot is hivogatja, kozben aszondja hogy ittott megattuk, aminek a közeleben sem voltunk.

NSD: közben sikerult beizzitani az ismerosnel a chellot akit irtam neked, naon okos modon a dhcpd-jet a windowsnak anno tiltottam... :p

#312 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:15

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 15:55

NSD: közben sikerult beizzitani az ismerosnel a chellot akit irtam neked, naon okos modon a dhcpd-jet a windowsnak anno tiltottam... :p

Anélkül pedig lehet hogy nem megy :D

#313 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:35

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 16:15

Anélkül pedig lehet hogy nem megy :D

Szerintem bisztos. :) Viszont teljesen kikepzodott kozben az ismeros chello+dhcp kerdesekben. :) Mondjuk az hogy a windozerrel van vmi vegig sejtett volt, de aze vmi hibauzit dobhatna a draga.

Apropo: NSD azt elmondhatnad, hogy a chello dhcphez konkretan milyen ip(tartomany)rol es milyen porton engedje az ember a forgalmat. Szerintem ez tok hasznos lenne annak aki eroteljesen tuzfalazik.

Szerkesztette: andrej 2005. 03. 21. 16:37 -kor

#314 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:56

Hát engem kurvára zavar ha visszhangos és ordít a telefon. Az üzemszünetekről nem is beszélve. A napokban akartam megrendelni, de asszem várok vele még 1-2 hónapot, ingyen hónapok ide vagy oda.

A matávról sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a telefon szolgáltatása nem lenne megbízható vagy jó minőségű.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#315 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:03

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:47

Hát nekem van tapasztalatom:

Mióta előfizető vagyok (márc. 3.) egy nagy kimaradás volt (ami miatt a UPC adott is ingyenes beszélgetést a napokban), és több (talán 1-2) 1-2 órás szünet, amikor szintén süket volt a telefon.
Meg néha tárcsázok egy számot, és azt mondja be, hogy a hívott szám nem létezik, holott jól ütöttem be.
Valamint engem még az zavar -de nagyon-, hogy nagyon hangosan hallom azt, akivel beszélek.
Eddig matávos vonalam volt, és miután lebonyolítottam az első UPC-telefonos hívást, azt hittem, hogy megsüketülök ...

Vagy nekem túlzottan érzékeny a fülem?

Nem tudom, hallottam olyanokat, hogy csak olyan telefonra lehet tácsázni ami UPC-s telefon.. Lehet, hogy csak egy kósza hír volt, nekem ez volt az utolsó hír amit kaptam a UPC telefonról.. A hangos beszédről sajnos nem tudok nyilatkozni mert nekem nincs:(
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#316 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:06

Idézet: Bad_Boy - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:03

Nem tudom, hallottam olyanokat, hogy csak olyan telefonra lehet tácsázni ami UPC-s telefon..

Ha pár hozzászólást visszaolvasnál is rájönnél, mekkora blődséget mondtál.

#317 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:06

Ha pár hozzászólást visszaolvasnál is rájönnél, mekkora blődséget mondtál.

Én viszont nem mondtam azt.... :(
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#318 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:14

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:12

Én viszont nem mondtam azt.... :(

Nem hinném, hogy ezek a hibák általánosak lennének, mert akkor már felgyújtották volna az efik a Kinizist :)

#319 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 17:48

Na mégis megrendeltem, mert megtudtam, hogy 30 napon belül akkor is visszavihetem, ha aláírok hűséget és nem minősül hűségszegésnek :)

De ha nem lesz jó, leverem rajtad, NSD :)

#320 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:00

Ja még egy plusz infó, mert azt hiszem ezzel ellentétes is elhangzott itt: a Matáv se az XL, se az XXL díjcsomagok esetében nem biztosítja a UPC számok ingyenes hívását.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.