HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:05

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:06

Ha pár hozzászólást visszaolvasnál is rájönnél, mekkora blődséget mondtál.

Elképzelhető lehet.. de azt az xxx üzenetet végigolvasni :think:
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#322 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:52

Nem tudom. Lesz telefonkönyv?
[...]
Tovább: tegyük fel, hogy a UPC kiad egy saját, szolgáltató telefonkönyvet.
[...]
Gyakorlatilag 1-2 hónap után mit sem érne az egész, csak felesleges papírfelhasználás, pluszmunka, pluszköltség. (És miattunk vágnának ki feleslegesen egy csomó fát és kihalnak a bíbicek. Vagy mi.)

A jóöreg UPC.hu kisegít a bajból:
**Telefonkönyv: 3,150**

Na azt nem tudom,  hogy ebben mi lesz benne, de hogy ennyiért inkább a webes tudakozókat használom, az biztos! ;)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#323 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 18:49

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 7:52

Azt hittem, hogy sokkal komolyabb késedelmi kamat van.
Ez azt jelenti, hogy ha tartozom mondjuk két havi Chello számlával (2*10.990), és hatvan nap a késedelmi idő, akkor 21.980*0,11/365*60=397 Ft körüli összeg a kamat.

kb igen, erről van szó..
mondanom se kell, hogy naponta 7-8 olyan késedelmi kamat kerül elém, aminél az összes összege nem éri el a 397 ft-ot.. :)

#324 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:17

Na ma reggel megint áramtalanítanom kellett az ATA-t, mert nem volt vonal.

Most meg egy budaörsi számot próbálok hívni egy ideje, de egy női hang folyamatosan azt szajkózza hogy átmeneti túlterheltség miatt nem kapcsolható...  :(

#325 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:24

Na ma reggel megint áramtalanítanom kellett az ATA-t, mert nem volt vonal.

Most meg egy budaörsi számot próbálok hívni egy ideje, de egy női hang folyamatosan azt szajkózza hogy átmeneti túlterheltség miatt nem kapcsolható...  :(

#326 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:27

BP-i számot sikerült tárcsáznom minden gond nélkül, ez az átmeneti túlterheltséges probléma valószínűleg a hívott fél alulméretezett telefonközpontjának köszönhető.

#327 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:24

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:14

Nem hinném, hogy ezek a hibák általánosak lennének, mert akkor már felgyújtották volna az efik a Kinizist :)

És akkor mi van a viszhanggal, és az egy irányú kapcsolattal? Ezeket mindenki tapasztalja.
Ezek nem olyan gondok amiket orvosolni kellene? Vagy ez vele járója az IP tipusu telefonnak?
Kíváncsi lennék külföldön hogy műxik a dolog.

Az év elején úgy megörültem, hogy végre spórolhatok a telefonszámlán, sőt kapok egy ingyen telcsit is, valamint két hónapig nincs havidíj, és hűség, de rá kellett jönnöm, hogy inkább fizetek többet a Matávnak egy (nálunk) megbízható, és technikailag jó szolgáltatásért, mint olcsóbban idegeskedjem a viszhang, az IP-t felvenni nem akaró ATA, és a sorozatos leállás miatt.
És én még rá akartam beszélni másokat is a UPC telefonra.  :bolond:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#328 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 17:53

Egy-ket kezdeti gondot leszamitva azert mostanra eleg stabil, es a visszhang is nagyon ritka (oszz. 1x - 2x volt, gyakorlatilag a szolgaltatas elso napjatol nezve).
Mondjuk azert a mentok telefonkozpontjat meg nem mernem csak erre kotni....
Vagy, atraknam oket a Kinizsi utcaba :)

Szerkesztette: llamada 2005. 03. 22. 17:56 -kor

#329 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:30

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 18:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:52

Nem tudom. Lesz telefonkönyv? Megmondom őszintén, fogalmam sincs a jogszabályi hátteréről és hogy kötelező-e. Ha kötelező, akkor biztos lesz. Ha meg nem, akkor nem tudom.
A jóöreg UPC.hu kisegít a bajból:
**Telefonkönyv: 3,150**

Na azt nem tudom,  hogy ebben mi lesz benne, de hogy ennyiért inkább a webes tudakozókat használom, az biztos! ;)

A Matáv-os (bocs Magyar Telefonkönyv Társaság) telefonkönyv is 4500 Ft-ba kerül, de annak, aki benne van jár ingyenpéldány. Pontosan úgy, ahogy a szerzők is kapnak a könyvekből.
Ha nem így lenne, fizetniük kéne a megjelentetéséert az előfizetőknek, hiszen az ő adataik jóvoltából jutnak jövedelemhez. Ezt elkerülendő adják az ingyenes példányt.

Gondolom, az UPC-s számok is a MTT könyvben lesznek, különben nem sok értelme volna. Akkor pedig ugyanúgy jár az ingyenpéldány, mint a Matáv előfizetőknek.
Ha az UPC elnyeli az ingyenpéldányt, letiltom az adataim közlését.
Csak az a gond, hogy az UPC nem nagyon válaszol a levelekre. Valamilyen automata válaszoló van, de érdemi választ nem ír senki.

#330 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:27

Sziasztok!

Ma kaptam meg az első olyan számlát, amin telefon is szerepel. Érdekessége, hogy tegnapi határidős, ez mondjuk nem érdekes túlzottan. További érdekessége, hogy a havi előfizetésidíja 2500 Ft. Persze amikor megrendeltem a szolgáltatást, kaptam egy papírt, amin ez is áll: "Az előfizetőnek nem kell belépési díjat fizetnie és havi díj kedvezményt is kap." Az üfsz azt mondja, hogy chello lightra nem jár a kedvezmény, és egyféle formanyomtatvánnyal dolgoznak. De kérdem én, ha nem jár a kedvezmény, miért adják írásba, hogy jár? Eddig meg voltam elégedve velük, de ez feltúrta az agyamat egy picit.
Ha valakinek van jó 5lete, szivesen venném.

Üdv:
Viktorka

#331 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:32

Kb. egy hónapja volt egy akció amiben az állt hogy 3 hónapig nincs havidíj. Na én ekkor köttettem be, ha esetleg te is és neked mégis kiszámláztak havidíjat, akkor hívd az 1221-et és reklamálj!

Viszont chello lightra tényleg nem jár kedvezmény csak classic/plus-ra meg CATV-re.

#332 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:36

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:27

Sziasztok!

Ma kaptam meg az első olyan számlát, amin telefon is szerepel. Érdekessége, hogy tegnapi határidős, ez mondjuk nem érdekes túlzottan. További érdekessége, hogy a havi előfizetésidíja 2500 Ft. Persze amikor megrendeltem a szolgáltatást, kaptam egy papírt, amin ez is áll: "Az előfizetőnek nem kell belépési díjat fizetnie és havi díj kedvezményt is kap." Az üfsz azt mondja, hogy chello lightra nem jár a kedvezmény, és egyféle formanyomtatvánnyal dolgoznak. De kérdem én, ha nem jár a kedvezmény, miért adják írásba, hogy jár? Eddig meg voltam elégedve velük, de ez feltúrta az agyamat egy picit.

Üdv:
Viktorka

Pedig a UPC honlapján és a sajtóban szereplő reklámokban is egyértelműen feltüntették, hogy a havidíjkedvezmény kizárólag
1. chello classic és plus
VAGY
2. chello classic/plus+kábeltévé előfizetés mellé jár, erre határozottan emlékszem.

Nekem még nem jött számla (márc. 3-án kötötték), és nekem 3 hónapig nem kell havidíjat fizetni + a kiegészítő csomag (Otthon csomag) három hónapig 1.250 helyett 990 Ft.

Nem tájékozódtál, mielőtt szerződést kötöttél, hogy vonatkozik-e rád a havidíj kedvezmény?

Szerkesztette: Adam84 2005. 03. 25. 22:38 -kor

#333 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 08:39

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:27

Sziasztok!

Üdv:
Viktorka

NEm hiszem, hogy aláírattak veled olyan szerződést és hűségnyilatkozatot amin az szerepel, hogy chello light esetén x ft kedvezményt kapsz plussz ingyenes a bekötés, stb.
Amikor kedvezményes havidíjra kötöd a szerződést, azt mi ne félj írásban is 'lefektetjük' ergo van egy hűségnyilatkozat és egy szerződés amit te aláírsz és azon vannak a kedvezmények.
Ha te nem írtál alá semmi ilyet, akkor nem is kapsz kedvezményt, az akcióról tájékoztató prospektus nem irányadó a számlázás szempontjából.

#334 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:42

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 9:39

NEm hiszem, hogy aláírattak veled olyan szerződést és hűségnyilatkozatot amin az szerepel, hogy chello light esetén x ft kedvezményt kapsz plussz ingyenes a bekötés, stb.
Amikor kedvezményes havidíjra kötöd a szerződést, azt mi ne félj írásban is 'lefektetjük' ergo van egy hűségnyilatkozat és egy szerződés amit te aláírsz és azon vannak a kedvezmények.
Ha te nem írtál alá semmi ilyet, akkor nem is kapsz kedvezményt, az akcióról tájékoztató prospektus nem irányadó a számlázás szempontjából.

Nem prospektus, hanme egy adatlap, amin még iktatószám is van, és alá is írta a upc. Hűséget nem fogadtam, pontosan azért, hogy ha inkorrekt a cég, vagy nem az van, amit mondanak, akkor bármikor megszabaduljak a szolgáltatástól.

#335 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:49

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:30

Csak az a gond, hogy az UPC nem nagyon válaszol a levelekre. Valamilyen automata válaszoló van, de érdemi választ nem ír senki.

Szoktak válaszolni, csak pár munkanappal később.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#336 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:51

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:27

Sziasztok!

Üdv:
Viktorka

Két dolgot tisztázzunk: az, hogy a formanyomtatványon mi van, nem számít semmilyen szerződésnek. A Te dolgod (lett volna) pontosan tájékozódni előtte, hogy milyen kedvezmény jár neked és milyen nem. Az akcióknál teljesen egyértelműen le van írva, hogy a Chello Light mellé nem jár. Másrészről, nyugodtan köthettél volna hűséget, ugyanis ha 30 napon belül felmondod, akkor nem számít hűségszegésnek. Csak kicsit utána kell járni a dolgoknak... Nem olyan nehéz, főleg ha van neted.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#337 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:56

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:36

Pedig a UPC honlapján és a sajtóban szereplő reklámokban is egyértelműen feltüntették, hogy a havidíjkedvezmény kizárólag
1. chello classic és plus
VAGY
2. chello classic/plus+kábeltévé előfizetés mellé jár, erre határozottan emlékszem.

Nekem még nem jött számla (márc. 3-án kötötték), és nekem 3 hónapig nem kell havidíjat fizetni + a kiegészítő csomag (Otthon csomag) három hónapig 1.250 helyett 990 Ft.

Nem tájékozódtál, mielőtt szerződést kötöttél, hogy vonatkozik-e rád a havidíj kedvezmény?

Amikor megrendeltem, direkt rákérdeztem, hogy lightra is jár a kedvezmény? A nőci hevesen bólogatott, még vissza is kérdezett, hogy miért ne járna. Kezdem úgy érezni, hogy nincs is nekem szükségem annyira a telefonra...

#338 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:58

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 11:42

Nem prospektus, hanme egy adatlap, amin még iktatószám is van, és alá is írta a upc. Hűséget nem fogadtam, pontosan azért, hogy ha inkorrekt a cég, vagy nem az van, amit mondanak, akkor bármikor megszabaduljak a szolgáltatástól.

Egy adatlap nem minősül szerződésnek, még akkor sem, ha az mindkét fél által alá van írva.
Minden esetben a tényleges szerződés (és az ÁSZF) a mérvadó kedvezmények terén.

Mennyi volt az egyszeri belépési díjad hűség nélkül?

Egyet tudok tanácsolni: ha nem tetszik, hogy nem 1.250 vagy 1.550 a havidíjad, akkor bonts szerződést, és legyen matávos telefonod!
Egy biztos: a UPC nem fog foglalkozni azzal, hogy te azt szeretnéd, hogy 1.250 ft havidíjat számlázzanak ki, mivel reklámjaikban egyértelműen feltüntették, hogy a kedvezményes havidíj chello classic/plus esetén jár.

#339 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 11:06

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 11:51

Két dolgot tisztázzunk: az, hogy a formanyomtatványon mi van, nem számít semmilyen szerződésnek. A Te dolgod (lett volna) pontosan tájékozódni előtte, hogy milyen kedvezmény jár neked és milyen nem. Az akcióknál teljesen egyértelműen le van írva, hogy a Chello Light mellé nem jár. Másrészről, nyugodtan köthettél volna hűséget, ugyanis ha 30 napon belül felmondod, akkor nem számít hűségszegésnek. Csak kicsit utána kell járni a dolgoknak... Nem olyan nehéz, főleg ha van neted.

Úgy éreztem, pontosan tájékozódtam, mivel ahol megrendeltem, rákérdeztem (február 3.án), minden részletre. Amit kaptam, az nem formyanyomtatványnak, hanem megrendelőnek tűnik, amin előfizetői információk, számlainformációk, szolgáltatás helye, modem azonosító stb. szerepel. És a lap alján hatalmas betűkkel, hogy nem kell bekötési díjat fizetnem, és havi díj kedvezményt is kapok. Ha írásba lefektették, be is kéne tartani. Ha lenne egy kis időm, beszkennelném, hogy nézegessétek meg Ti is.
Hűség kérdése: 30 napon belül felbonthattam volna (ha kötöttem volna), és ha 30 napon belül kiderül. Február 8.án kötötték be, és március 25én figyelt a postaládában az első olyan számla, amin a telcsi is szerepel.  Legyek rosszindulatú, és feltételezzem azt is, hogy ez a 30 nap kivédése céljából bevett szokás?
Na megyek dolgozni,  jó hétvégét mindnkinek, és sok locsolót.

#340 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 11:09

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 11:58

Egy adatlap nem minősül szerződésnek, még akkor sem, ha az mindkét fél által alá van írva.
Minden esetben a tényleges szerződés (és az ÁSZF) a mérvadó kedvezmények terén.

Mennyi volt az egyszeri belépési díjad hűség nélkül?

Egyet tudok tanácsolni: ha nem tetszik, hogy nem 1.250 vagy 1.550 a havidíjad, akkor bonts szerződést, és legyen matávos telefonod!
Egy biztos: a UPC nem fog foglalkozni azzal, hogy te azt szeretnéd, hogy 1.250 ft havidíjat számlázzanak ki, mivel reklámjaikban egyértelműen feltüntették, hogy a kedvezményes havidíj chello classic/plus esetén jár.

Nem volt belépési díjam (eddig), bár ezek után azt is kinézem, hogy szeretnék elkérni. Még az is lehet, hogy szerződést bontok, akkor kb ott vagyok, mintha matáv telcsit tartottam volna még 2 hónapig.  Továbbra is azt mondom, hogy február 3.án nem mondták, és nem tájékoztattak arról, hogy lightra nem jár a havidíjkedvezmény.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.