Nah, ilyet még nem pipáltam
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és a következő felvilágosítást adták nekem:
A UPC Magyarország Kft. néhány bp-i előfizetői visszaélés miatt a telefonszolgáltatás használatát
napi 10.000 Ft-nyi beszélgetés erejéig biztosítja, és a
havi letelefonált összeg nem haladhatja meg a
25.000 Ft-ot.
A korlátozás pontosabb háttere: néhány ügyfél rendszeresen emelt díjas számokat tárcsázott, és a kiszámlázott összeget nem lehetett rajtuk behajtani (gondolom, hogy az egy hónapos próbaidősök közül kerültek ki ezek az "előfizetők"). Ezért került bevezetésre napi viszonylatban a 10.000 Ft-os, és havi viszonylatban a 25.000 Ft-os határ; elővigyázatosságból, és egy átlagos telefonáló igényeit figyelembe véve.
Az én gondolatmenetem szerint: mivel a UPC hétköznap este hat és reggel hét között valamint hétvégén és munkaszüneti napokon egész nap 0 Ft-os percdíjjal számláz az Itthon kiegészítő díjcsomaggal rendelkező ügyfeleknek, ezért a fenti korlátozás
az Itthon kiegészítő díjcsomag előfizetőit nem érinti.
Azok szívhatják meg, akik mondjuk halomnyi mobilszámot hívnak vagy órákat cseverésznek vidéki ismerősükkel csúcsidőben, mert a napi 10.000 Ft beszélgetés után már nem tudnak hívást kezdeményezni, valamint ha több nap alatt elérik a 25.000 Ft-os határt, akkor is korlátozva lesznek.
Kiszámoltam, hogy mennyi fér bele havi 25.000 Ft-ba:
Mobilhívás: kb. 8,5 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőben: kb. 23/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): kb. 42 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül: (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
Helyi hívás csúcsidőben: kb. 47 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): 94 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
UPC hálózaton belüli hívás: korlátlan beszélgetés
Persze a legtöbb esetben a fenti hívásformák kombinációiból épülnek fel egy átlagos előfizető beszélgetései.
Szerintem nem annyira gáz ez a korlát, aki ennél többet beszél, annak ott a UPC Telefon Business ajánlat ...
Végső következtetés: Akinek Itthon kiegészítő díjcsomagja van -és túlnyomó részt ezt a kedvezményt használja telefonáláskor-, annak abszolút nem kell tartania a 25.000 Ft-os korláttól, mert sohasem éri el azt 0 Ft-os percdíjjal.
Szóval ennyit tudtam meg.
Szerkesztette: Adam84 2005. 05. 19. 09:21 -kor