HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:00

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:12

Maximális összeg 25.000 Ft-ban állapították meg. Efelett az összeg felett kiszámlázzák a hívásdíjat. Ti erről mit tudtok, mert végig olvasva a forumot itt mindenki azt írta, hogy nincs semmilyen korlát?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Huhh, ez elég gáz lenne ...

A következő lépés az lesz a UPC-től, hogy a saját hálózatukon belüli ingyenességet is korlátozzák havi 25.000 Ft-nyi beszélgetés erejéig, mert néhány előfizető este hattól reggel hétig a telefonon ül vagy szórakozik vele?

Amúgy olyankor lehet következmények nélkül hűségszerződést bontani, ha nagyon egyoldalúan, és bizonyíthatóan az ügyfél hátrányára, a beígért kedvezmények rovására módosítanak valamin?

Amúgy nem látok a honlapon semmi arra utaló jelet, hogy létezne ez a 25.000 Ft-os határ. Pedig egyértelmű utalásnak kellene lennie mondjuk apróbetűs részben is, de ott sem találom. Tehát lehet, hogy rosszul tájékozott az üzletkötő, vagy még csak tervben van a UPC-nél ...

A 25.000 Ft határ amúgyis kevés szerintem, hiszen az havi 42 óra belföldi távolsági beszélgetést jelent, azaz napi kb. 90 percet.
Ez már oly mértékben lenne korlátozás, és oly mértékben a T-Com (rivális) hasonló XXL kedvezménye által nyújtott havi 100 óra "ingyen" beszélgetés alá "licitálna", hogy az üzletkötőtől kapott információ hitelességét én mindenképp megkérdőjelezném.

Holnap reggel felhívom az ügyfélszolgálatot (úgyis ingyen van), és megkérdezem tőlük, hogy akkor most mi a helyzet ...

Szerkesztette: Adam84 2005. 05. 18. 22:42 -kor

#502 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:17

Nah, ilyet még nem pipáltam :)

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és a következő felvilágosítást adták nekem:

A UPC Magyarország Kft. néhány bp-i előfizetői visszaélés miatt a telefonszolgáltatás használatát napi  10.000 Ft-nyi beszélgetés erejéig biztosítja, és a havi letelefonált összeg nem haladhatja meg a 25.000 Ft-ot.
A korlátozás pontosabb háttere: néhány ügyfél rendszeresen emelt díjas számokat tárcsázott, és a kiszámlázott összeget nem lehetett rajtuk behajtani (gondolom, hogy az egy hónapos próbaidősök közül kerültek ki ezek az "előfizetők"). Ezért került bevezetésre napi viszonylatban a 10.000 Ft-os, és havi viszonylatban a 25.000 Ft-os határ; elővigyázatosságból, és egy átlagos telefonáló igényeit figyelembe véve.

Az én gondolatmenetem szerint: mivel a UPC hétköznap este hat és reggel hét között valamint hétvégén és munkaszüneti napokon egész nap 0 Ft-os percdíjjal számláz az Itthon kiegészítő díjcsomaggal rendelkező ügyfeleknek, ezért a fenti korlátozás az Itthon kiegészítő díjcsomag előfizetőit nem érinti.
Azok szívhatják meg, akik mondjuk halomnyi mobilszámot hívnak vagy órákat cseverésznek vidéki ismerősükkel csúcsidőben, mert a napi 10.000 Ft beszélgetés után már nem tudnak hívást kezdeményezni, valamint ha több nap alatt elérik a 25.000 Ft-os határt, akkor is korlátozva lesznek.

Kiszámoltam, hogy mennyi fér bele havi 25.000 Ft-ba:

Mobilhívás: kb. 8,5 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőben: kb. 23/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): kb. 42 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül: (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
Helyi hívás csúcsidőben: kb. 47 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): 94 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
UPC hálózaton belüli hívás: korlátlan beszélgetés

Persze a legtöbb esetben a fenti hívásformák kombinációiból épülnek fel egy átlagos előfizető beszélgetései.

Szerintem nem annyira gáz ez a korlát, aki ennél többet beszél, annak ott a UPC Telefon Business ajánlat ...

Végső következtetés: Akinek Itthon kiegészítő díjcsomagja van -és túlnyomó részt ezt a kedvezményt használja telefonáláskor-, annak abszolút nem kell tartania a 25.000 Ft-os korláttól, mert sohasem éri el azt 0 Ft-os percdíjjal.

Szóval ennyit tudtam meg.

Szerkesztette: Adam84 2005. 05. 19. 09:21 -kor

#503 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:05

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:17

Nah, ilyet még nem pipáltam :)

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és a következő felvilágosítást adták nekem:

A UPC Magyarország Kft. néhány bp-i előfizetői visszaélés miatt a telefonszolgáltatás használatát napi  10.000 Ft-nyi beszélgetés erejéig biztosítja, és a havi letelefonált összeg nem haladhatja meg a 25.000 Ft-ot.
A korlátozás pontosabb háttere: néhány ügyfél rendszeresen emelt díjas számokat tárcsázott, és a kiszámlázott összeget nem lehetett rajtuk behajtani (gondolom, hogy az egy hónapos próbaidősök közül kerültek ki ezek az "előfizetők"). Ezért került bevezetésre napi viszonylatban a 10.000 Ft-os, és havi viszonylatban a 25.000 Ft-os határ; elővigyázatosságból, és egy átlagos telefonáló igényeit figyelembe véve.

Az én gondolatmenetem szerint: mivel a UPC hétköznap este hat és reggel hét között valamint hétvégén és munkaszüneti napokon egész nap 0 Ft-os percdíjjal számláz az Itthon kiegészítő díjcsomaggal rendelkező ügyfeleknek, ezért a fenti korlátozás az Itthon kiegészítő díjcsomag előfizetőit nem érinti.
Azok szívhatják meg, akik mondjuk halomnyi mobilszámot hívnak vagy órákat cseverésznek vidéki ismerősükkel csúcsidőben, mert a napi 10.000 Ft beszélgetés után már nem tudnak hívást kezdeményezni, valamint ha több nap alatt elérik a 25.000 Ft-os határt, akkor is korlátozva lesznek.

Kiszámoltam, hogy mennyi fér bele havi 25.000 Ft-ba:

Mobilhívás: kb. 8,5 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőben: kb. 23/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): kb. 42 óra/hó
Belföldi távolsági csúcsidőn kívül: (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
Helyi hívás csúcsidőben: kb. 47 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomag nélkül): 94 óra/hó
Helyi hívás csúcsidőn kívül (Itthon díjcsomaggal): korlátlan beszélgetés
UPC hálózaton belüli hívás: korlátlan beszélgetés

Persze a legtöbb esetben a fenti hívásformák kombinációiból épülnek fel egy átlagos előfizető beszélgetései.

Szerintem nem annyira gáz ez a korlát, aki ennél többet beszél, annak ott a UPC Telefon Business ajánlat ...

Végső következtetés: Akinek Itthon kiegészítő díjcsomagja van -és túlnyomó részt ezt a kedvezményt használja telefonáláskor-, annak abszolút nem kell tartania a 25.000 Ft-os korláttól, mert sohasem éri el azt 0 Ft-os percdíjjal.

Szóval ennyit tudtam meg.

némi módosítás...
Valóban van egy , május 10-től már 15000 Ft-os ÁSZF szerint szabályozott limit a 9.2 pont alapján, de az csak az Emelt díja számokra és a Nemzetközi számokra vonatkozik,  többire nem.
Viszont ha befizeted a 15000 ft-os hóközi előleg számlát amit az ügyfélszolgálati irodában kiállítanak, akkor vissza is kapcsolják a fent említett két hívásirányt is.

#504 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:08

Köszi az információt!  :respect:

Viszont az szerintem nagyon gáz, hogy erre még utalás sincs a honlapon!  :mad: Legalábbis én nem találtam.

Közben Buffy_21 írt, ha ÁSZF-ben benne van (én nem néztem),akkor nem gáz annyira, de legalább kicsillagozva kisbetűvel lehetne valami a balalsó sarokban...

Szerkesztette: BuPe 2005. 05. 19. 10:10 -kor

#505 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:11

Illetve fölmerül a kérdés, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mennyire megbízható, ha képesek így félreinformálni egy előfizetőt... :rolleyes: az üzletkötőről nem is beszélve...  :omg: 

#506 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:24

Nah, akkor csak összeállt a kép.

Pedig még direkt rá is kérdeztem, hogy csak emelt díjas hívásokra vonatkozik-e vagy minden hívásra.
És azt mondták, hogy minden hívásra.

Amúgy tényleg egy kalap szar az ügyfélszolgálat.
És nem csak a telefonos ügyfélszolgálatos hölgyek bugyuták, hanem az urak többsége sem tudja szerintem még azt sem, hogy melyik cégnél dolgozik, és hogy milyen szolgáltatásokat nyújt a cég. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)
Én már mindig nevetve hívom a 1221-et, tudva, hogy úgyis félreinformálnak :mad:
Minimum kétszer-háromszor kell felhívni az ügyfélszolgálatot, és három különböző embert kell megkérdezni ahhoz, hogy aránylag biztos infót kapj.

Egyedül talán a személyes ügyfélszolgálat minősége tűrhető, ott aránylag tájékozottak minden kérdésben, de ott is akadnak ám gubancok a tájékoztatás terén.

Az üzletkötőkről meg nem is beszélve ... Siralmas, hogy mennyire tájékozatlanok.

#507 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:36

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:24

Nah, akkor csak összeállt a kép.

Pedig még direkt rá is kérdeztem, hogy csak emelt díjas hívásokra vonatkozik-e vagy minden hívásra.
És azt mondták, hogy minden hívásra.

Amúgy tényleg egy kalap szar az ügyfélszolgálat.
És nem csak a telefonos ügyfélszolgálatos hölgyek bugyuták, hanem az urak többsége sem tudja szerintem még azt sem, hogy melyik cégnél dolgozik, és hogy milyen szolgáltatásokat nyújt a cég. (Akinek nem inge, nem veszi magára.)
Én már mindig nevetve hívom a 1221-et, tudva, hogy úgyis félreinformálnak   :mad:
Minimum kétszer-háromszor kell felhívni az ügyfélszolgálatot, és három különböző embert kell megkérdezni ahhoz, hogy aránylag biztos infót kapj.

Egyedül talán a személyes ügyfélszolgálat minősége tűrhető, ott aránylag tájékozottak minden kérdésben, de ott is akadnak ám gubancok a tájékoztatás terén.

Az üzletkötőkről meg nem is beszélve ... Siralmas, hogy mennyire tájékozatlanok.

Nem akarom menteni a céget ahol dolgozom, de most talán bekavart az, hogy mint ahoyg írtam május 10-től lépett érvénybe ez az ÁSZF, sajnos még megtévesztő, de teljesen igazad van... vagy 1-2 ember akiknek nem ott lenne a helye ahol van, vagy legalább is még nem...
Én kérek elnézést az ő nevükben...
Én is borzasztóan utálom, hogy némelyik olyan szinten tájékoztatja félre az ügyfeleket (nem egyszeri eset), hogy én kezdem el sajnálni őket...

#508 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 12:28

Ráadásul honlapon még csak az áprilisi ÁSZF van... Legalábbis a fájlnévből erre következtetek... meg nem találtam benne semmit erről az új korlátozásról (április ÁSZF pdf-ben)

#509 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 12:44

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 13:28

Ráadásul honlapon még csak az áprilisi ÁSZF van... Legalábbis a fájlnévből erre következtetek... meg nem találtam benne semmit erről az új korlátozásról (április ÁSZF pdf-ben)

Szia!
Van már májusi ászf is, az elöbb töltöttem le. Ebben már benne van, hogy a nemzetközi és az emelt dijas számokat 15000 FT elérése után korlátozzák az előfizetők érdekében!
Gábor

u.i. beidézem az erre vonatkozó szakaszt:

"A Szolgáltató az előfizetők védelme érdekében az EHT 136.§. (4) pontja alapján az Emelt Díjas Szám Hívás;
Távszavazás, valamint a Nemzetközi Hívás szolgáltatások esetében a mindenkori fogyasztói szokásoknak
megfelelő, jelenleg a fentiekben meghatározott szolgáltatások bármelyike által generált napi 10,000 Ft,
valamint havi 15,000 Ft összeghatárnál a szolgáltatást az érintett irányokban részlegesen szüneteltetheti.
Ilyen esetben az előfizető a telefon szolgáltatást továbbra is igénybe veheti, azonban újabb Emelt Díjas
Szám, Távszavazás, illetőleg Nemzetközi hívást csak abban az esetben kezdeményezhet, ha a Szolgáltató
által kiállított időközi számlát megfizeti, vagy a szolgáltató által meghatározott összegű vagyoni biztosítékot
nyújt."

#510 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:26

Ok, igazad van!  :respect: Nem néztem meg elég alaposan... viszont ugyanazon az oldalon van egy ilyen a fejlécben:

"Készítés időpontja: 2004. május 18.
Utolsó módosítás időpontja: 2005. április 5."

Érdekes... :D

#511 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:31

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 13:26

Ok, igazad van!  :respect: Nem néztem meg elég alaposan... viszont ugyanazon az oldalon van egy ilyen a fejlécben:

"Készítés időpontja: 2004. május 18.
Utolsó módosítás időpontja: 2005. április 5."

Érdekes... :D

igen. mert áprilisban adtuk be, azért az a módosítás dátuma...
De amúgy az áprilisiba is a 9.2-es pont, csak ott még nem a 15000 ft szerepel hanem a 25000 ft...
de ugyanez a szöveg is

#512 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:57

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:31

igen. mert áprilisban adtuk be, azért az a módosítás dátuma...
De amúgy az áprilisiba is a 9.2-es pont, csak ott még nem a 15000 ft szerepel hanem a 25000 ft...
de ugyanez a szöveg is

Mikor döntüttek úgy, hogy krolátozzátok a telefont?
Gábor

#513 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:02

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 13:57

Mikor döntüttek úgy, hogy krolátozzátok a telefont?
Gábor

hogy hogy mikor döntöttek úgy??
melyik korlátozásra gondolsz? erre a 15000 ft-osra?

#514 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:04

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 15:02

hogy hogy mikor döntöttek úgy??
melyik korlátozásra gondolsz? erre a 15000 ft-osra?

Arra godolok amikor a 25000 Ft-os korlátozásról meghoztátok a domtést.
Gábor

#515 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:08

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:04

Arra godolok amikor a 25000 Ft-os korlátozásról meghoztátok a domtést.
Gábor

ez a mobilszolgáltatókhoz hasonlóan lett nálunk is bevezetve és ha olvastad a becopyzott részt, akkor láthatod, hogy az EHT alapján lett megalkotva.

#516 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 15:30

Szerintem az érthető, hogy egy szolgáltató nem kockáztatja meg, azt, hogy több tíz- (vagy száz-)ezres számlákat produkáljon egy előfizető, amit aztán meg nem fizet ki. Ez az előfizetőnek is jó, mert nem lehet még véletlenül se beleszaladni ilyen emelt díjas mókákba.

Az viszont durva - de sajnos általános dolog, - hogy az üzletkötők és az ügyfélszolgálatosok rossz és kevés információval rendelkeznek és ezért félrevezetik az érdeklődőket.

#517 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 16:36

Idézet: Taip - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 15:30

Szerintem az érthető, hogy egy szolgáltató nem kockáztatja meg, azt, hogy több tíz- (vagy száz-)ezres számlákat produkáljon egy előfizető, amit aztán meg nem fizet ki. Ez az előfizetőnek is jó, mert nem lehet még véletlenül se beleszaladni ilyen emelt díjas mókákba.

Az viszont durva - de sajnos általános dolog, - hogy az üzletkötők és az ügyfélszolgálatosok rossz és kevés információval rendelkeznek és ezért félrevezetik az érdeklődőket.

a baj az, hogy így is gyártanak, 300000-1000000 ft-os számlákat vagy mégtöbbet, mert sok minden nem tartozik bele ebbe a számtartományba (mármint amit az ÁSZF meg az EHT miatt tilthatunk).

#518 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 07:08

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 17:12

Nekem Panasonic van, az kezdetben a fatávval nem akart együttműködni, aztán rendbejött. UPC-nél ment alapból

Nekem ez a kütyü a "fatávval" rögtön működött.
A gond az, hogy az ismeretségi körömben nincs senki aki kölcsön tudná adni egy próba erejéig a készülékét .
Akinek kijelzős van, annak meg Cisco ATA -hoz adták a telefont, gondolom akkor az helyből nem lehet jó ehhez a modemhez amit én kaptam.

#519 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:50

Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem. Matávról hordoznám a számom UPC-re, akkor a Matávhoz be se kell menni lemondani, hanem automatikusan megszünik és ki küldenek egy zárószámlát, a UPC elintéz mindent helyettem? A bekötéstől számítva pedig mennyi idő múlva történik a számhordozás? Az üzletkötő azt mondta, hogy mivel számhordozos vagyok ezért nekem nem jár a mostani akcióban érvényes egy hónap próbaidő és havidíj menetesség erről mit tudtok?

#520 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:03

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:50

Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem. Matávról hordoznám a számom UPC-re, akkor a Matávhoz be se kell menni lemondani, hanem automatikusan megszünik és ki küldenek egy zárószámlát, a UPC elintéz mindent helyettem? A bekötéstől számítva pedig mennyi idő múlva történik a számhordozás? Az üzletkötő azt mondta, hogy mivel számhordozos vagyok ezért nekem nem jár a mostani akcióban érvényes egy hónap próbaidő és havidíj menetesség erről mit tudtok?

Szia!
nekem kb. 2 hét volt az átfutás,a Matávnál neked nincs dolgod, a jupci intéz mindent. Majd ha elsüketül a telefonod akkor kell átdugni a kanócot a modembe.Zárószl.-át még nem kaptam, de biztos jön majd.
Számhordásra nekem is azt mondták, hogy nincs próbaidő.
Majdan kiváncsi vagyok , hogy a számkijelzés /ha egyáltalán kérsz olyat/ fog-e működni nálad???

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.