HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:02

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:03

Szia!
nekem kb. 2 hét volt az átfutás,a Matávnál neked nincs dolgod, a jupci intéz mindent. Majd ha elsüketül a telefonod akkor kell átdugni a kanócot a modembe.Zárószl.-át még nem kaptam, de biztos jön majd.
Számhordásra nekem is azt mondták, hogy nincs próbaidő.
Majdan kiváncsi vagyok , hogy a számkijelzés /ha egyáltalán kérsz olyat/ fog-e működni nálad???

Szia!

Erre a két hétre valami ideiglenes számot kaptál a UPC-től? Van valami lehetőség nyomon kővetni a hivásforgalmad a Net-en? Felhívtak a UPC-től, hogy mikor lesz a számhordozás?

#522 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:25

gondolom amíg nem vitték át a számot, addig a matáv él, legalábbis a mi hordozásunk múlt péntek óta van bent, de még a matáv megy, nem is hoztak még ata-t
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#523 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:34

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:02

Szia!

Erre a két hétre valami ideiglenes számot kaptál a UPC-től? Van valami lehetőség nyomon kővetni a hivásforgalmad a Net-en? Felhívtak a UPC-től, hogy mikor lesz a számhordozás?

Nálam beszerelelték a modemet , az internet rögtön működött és megmondták, hogy melyik nap hány óra körül fog a készülékem elnémulni és akkor át kell dugni a modembe a telefon zsinórt.  Majdan áramtalanítani meg újra indítani.Na nekem ez se működött és egy barátnőm beszólt , aztán bentről csináltak valamit és most már az alapzaj is kiment belőle, csak a hívószám kijelzés nem müxik a telómon.
Van hangos telefonszámla , de még nem próbáltam ki.

#524 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:40

Szia!

Kiegészítő Szolgáltatások

Hangos számla: Ön bármikor megtudhatja tárgyhavi forgalmának aktuális összegét. Ez az összeg nem tartalmazza a havi díjakat (pl. előfizetői díj). Hívja a 1771-es rövid hívószámot, és az automata máris tájékoztatja Önt. A szolgáltatást csak arról az előfizetői állomásról lehet igénybe venni, amelyről számla információt szeretne kapni

#525 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 08:19

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 8:08

Nekem ez a kütyü a "fatávval" rögtön működött.
A gond az, hogy az ismeretségi körömben nincs senki aki kölcsön tudná adni egy próba erejéig a készülékét .
Akinek kijelzős van, annak meg Cisco ATA -hoz adták a telefont, gondolom akkor az helyből nem lehet jó ehhez a modemhez amit én kaptam.

Ha Scientific Atlantád van és nem megy vele a számkijelzés, akkor ne keresd a hibát, mert az eszköz firmware-jében van. Már szóltunk a gyártónak, ahogy elkészítik bele az új firmware-t, befrissítjük és működni fog. Szerintem max 2-3 hét, és jó lesz.

#526 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 08:21

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:50

A bekötéstől számítva pedig mennyi idő múlva történik a számhordozás?

14 munkanapra vállalja a matáv.

#527 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:02

Nekem Cisco-s ATA-m van, akkor valszeg nekem ezért műxik a számkijelzés.

#528 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 13:09

Szia!

Logikus, hogy számhordozásnál nincs egy hónap próbaidő. Gondolj bele, ez a UPC-nek költség, ami nem térül meg, ha 4 hét múlva visszaviszed. Arról nem is beszélve hogy a 4-ből 2 hét az átállással telhet el, tehát igazán ki se tudnád tapasztalni.

A számhordozás technikai hátterréről annyit (bár csak a mobilszolgáltatók köztit tudom, de gyanítom hasonló), hogy a upc küldi az általad aláírt kérvényt matávhoz, matáv ellenőrzi nincs-e tartozásod, aktív hűséged, egyeznek-e az adataid upc-nek megadott adatokkal, és ha minden oké (általában ez a rész tellik max. 2 hétbe, de azért sokszor jóval rövidebb), beteszi a sorba. Aztán egyszer csak matáv elengedi a számot (innentől kezdve matáv telefonon nem tudsz fogadni/kezdeményezni hívást) és erről értesíti a upc-t. Majd a upc ráteszi a számra a vonaladat (innentől él a upc telefon). A kettő között (szerencsés esetben pár óra, rosszabb esetben pár nap) egyik vonal se fog élni.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#529 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:52

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 9:19

Ha Scientific Atlantád van és nem megy vele a számkijelzés, akkor ne keresd a hibát, mert az eszköz firmware-jében van. Már szóltunk a gyártónak, ahogy elkészítik bele az új firmware-t, befrissítjük és működni fog. Szerintem max 2-3 hét, és jó lesz.

Szia!

Webstar  elnevezésű modemet kaptam. ebbe van a teló és a net is.  Ezt is ismered?  Jó lenne valami infó róla. Köszi!!!! :respect:

#530 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:43

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 17:52

Szia!

Webstar  elnevezésű modemet kaptam. ebbe van a teló és a net is.  Ezt is ismered?  Jó lenne valami infó róla. Köszi!!!! :respect:

Itt Szolnokon nálunk is ezt a Webstar modemet adják. Egyben van a telefon és az internet. Engem is érdekelne, hogy mi a véleménye a hozzáértőknek róla.

#531 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:17

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 17:52

Szia!

Az az, amiről beszéltem. Scientific Atlanta Webstar EPX2203. Teljesen jó, nincs vele semmi baj, meglesz az új firmware és menni fog a kijelzés is rendesen.

#532 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:17

Az az, amiről beszéltem. Scientific Atlanta Webstar EPX2203. Teljesen jó, nincs vele semmi baj, meglesz az új firmware és menni fog a kijelzés is rendesen.

Szuper!!!!!! Akkor csak legyek türelemmel és ne vegyek másik telefont?  :think:  ;)

#533 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:29

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:25

Szuper!!!!!! Akkor csak legyek türelemmel és ne vegyek másik telefont?  :think:  ;)

Nem. Az előbb félrebeszéltem, bocs. Szóval a hívószámkijelzés elvileg működik, a baj az vele, hogy a beszélgetés végén reseteli a telefon óráját. Ezt fogja az új firmware javítani. Tehát magának a kijelzésnek mennie kell(ene).

De hogy miért nem, ne kérdezd.

#534 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:31

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:17

Jajj! bocsánat, hogy ilyen bunkó vagyok és meg sem köszöntem a jó hírt! :(

Nagyon köszönöm és örülök, hogy megoldódik a dolog!!! :respect:

#535 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:33

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:29

Nem. Az előbb félrebeszéltem, bocs. Szóval a hívószámkijelzés elvileg működik, a baj az vele, hogy a beszélgetés végén reseteli a telefon óráját. Ezt fogja az új firmware javítani. Tehát magának a kijelzésnek mennie kell(ene).

Brühühühűűűűűűűű! most akkor mi lesz velem???  :confused:

#536 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 11:34

Ma (hétfő) és holnap (kedd) éjszaka VoIP karbantartás lesz (kapacitásbővítés). Nem fog kieséssel járni a redundanciák miatt, de ha mégis, akkor tudjatok róla, hogy a hiba nem nálatok van, és automatikusan helyreáll.

#537 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:30

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 12:34

Ma (hétfő) és holnap (kedd) éjszaka VoIP karbantartás lesz (kapacitásbővítés). Nem fog kieséssel járni a redundanciák miatt, de ha mégis, akkor tudjatok róla, hogy a hiba nem nálatok van, és automatikusan helyreáll.

Szia!
Kapunk erröl hivatalos e-mailt vagy csak itt a fürumon tudhatjuk ezt meg. Azért kérdezem, mrt mikror  nekem bekötöttek az elejen mindig kaptam a fejlesztésekről e-mail-t.
Köszi,
Gábor

#538 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:41

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:30

Szia!
Kapunk erröl hivatalos e-mailt vagy csak itt a fürumon tudhatjuk ezt meg. Azért kérdezem, mrt mikror  nekem bekötöttek az elejen mindig kaptam a fejlesztésekről e-mail-t.
Köszi,
Gábor

Nem jár szolgáltatáskieséssel, tehát nem. Meg nem is lehet mindenkinek küldeni, mert nem mindenkinek van chello is a voip mellett.

#539 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 12:29

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:29

Szia!
Ezzel kapcsolatban újra beszéltem a készülékem szervízével és azt mondta a szaki, hogy az óra , dátum és hívószám kijelzés között összefüggés van, mert egyszerre küldi a jelet, de megpróbál utána járni a dolognak.
A telefonom megfelel minden EU.szabványnak és szerinte a modem az ami nem igazán passzol az itteni normákhoz.
Na , hát kiváncsi leszek mi sül ki a dologból. :think:
megvárom még , hogy a szaki visszaszóljon , ha megtudott valamit, és légyszíves Te is értesíts, ha már beüzemelt az említett javítás. Hátha nem veszem észre.  :) Vagyis a telefonom. :)
Előre is köszi!!!

#540 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 12:31

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 13:29

Szia!
Ezzel kapcsolatban újra beszéltem a készülékem szervízével és azt mondta a szaki, hogy az óra , dátum és hívószám kijelzés között összefüggés van, mert egyszerre küldi a jelet, de megpróbál utána járni a dolognak.
A telefonom megfelel minden EU.szabványnak és szerinte a modem az ami nem igazán passzol az itteni normákhoz.
Na , hát kiváncsi leszek mi sül ki a dologból. :think:
megvárom még , hogy a szaki visszaszóljon , ha megtudott valamit, és légyszíves Te is értesíts, ha már beüzemelt az említett javítás. Hátha nem veszem észre.  :) Vagyis a telefonom. :)
Előre is köszi!!!

Még valami: Az FSK és RPAS szabványokat támogatjuk hívószámkijelzésre. A telód ezt támogatja?

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.