HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:27

Idézet: Csoszi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 7:30

Beszélhetsz rendesen, de azért fizetni is kell ám a percdíjat (kivéve, ha másik upci telefont hívsz; azt mindig ingyér' teheted)! Vagy rendelsz havi plusz 1250 Ft-ért Itthon kiegészítő díjcsomagot, és akkor csúcsidőn kívül az összes belföldi vezetékes számot ingyen hívhatod.

(szerk.: Viktorka gyorsabb volt)

:offtopic:
Amúgy fatáv nagyon nyomul, pár napja felhívott egy csajszi, hogy hallottam-e már a favorit csomagjukról. Ingyen csacsogás, 4xxx Ft, blablabla...
Mondom hallottam, én is így csinálom, ráadásul fatávos szám goto upci. Pillanatnyi hatásszünet, majd szépen elköszöntünk egymástól.

Minket is megkerestek a favorittal. Most XXL van&CXsevegő. Jah és a Favorital valami hűségnyilatkozat lenne. Sejtettem én hogy valami van emögött a nyomulás mögött. De szerintem nem sokáig leszünk fatávosak :)

Ma hív visssza a csajszi, hogy hpgy döntöttünk. Lehet nagyot néz(hall) :) majd ha benyögjük hogy az egész fatávot visszamondjuk  :D

#742 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:33

Leírom az első (bekötés utáni)  tapasztalatomat a UPCfonról :D:D

Múlthéten bekötötték (modem csere + kábelek) és mondták, hogy 5-én adja át a matáv a vonalat, és délutántól elérhető lesz a UPCfon... Ma délután csörgött a telefon, és közölték, hogy még megse indították a vonalat, de máris technikai problémáik vannak, ezért csak 17-e után lesz vonal :D:D:D:D Legszívesebben jól kiröhögtem volna a telefonost, de nem ő tehet róla, hogy egy nagy szerencsétlenség a cége... :(:(

Azon gondolkodom, hogy szóljak nekik, hogy figyu ha már azelött technikai problémáik vannak, mielött elkezdenék a "szolgáltatást" akkor inkább else indítsák...

Legalább a matáv volt olyan rendes, és átállásig szolgáltat vonalat...  :respect: Sajnos viszont a Tele2-t lemondtuk :(

ui: minek keresnek új előfizetőket, ha a jelenlegieknek sem tudják tartani a színvonalat?
Van egy sejtésem, hogy a UPC nagyon penge élen táncol a rendszer összeomlás felé :)
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#743 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:59

Idézet: Grausz - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 17:33

Múlthéten bekötötték (modem csere + kábelek) és mondták, hogy 5-én adja át a matáv a vonalat, és délutántól elérhető lesz a UPCfon... Ma délután csörgött a telefon, és közölték, hogy még megse indították a vonalat, de máris technikai problémáik vannak, ezért csak 17-e után lesz vonal :D:D:D:D Legszívesebben jól kiröhögtem volna a telefonost, de nem ő tehet róla, hogy egy nagy szerencsétlenség a cége... :(:(

Azon gondolkodom, hogy szóljak nekik, hogy figyu ha már azelött technikai problémáik vannak, mielött elkezdenék a "szolgáltatást" akkor inkább else indítsák...

Legalább a matáv volt olyan rendes, és átállásig szolgáltat vonalat...  :respect: Sajnos viszont a Tele2-t lemondtuk :(

ui: minek keresnek új előfizetőket, ha a jelenlegieknek sem tudják tartani a színvonalat?
Van egy sejtésem, hogy a UPC nagyon penge élen táncol a rendszer összeomlás felé :)

Én is kicsitezért húzószkodom ettől az UPC-s dologtól. Eddig inkább csak rosszat hallottam a cégről, mint jót. 

#744 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:24

Idézet: Grausz - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 17:33

Miért kellett a Tele2-őt lemondani? Ezt most komolyan kérdezem.
Nekem júli 8-ra ígérték az átállást, remélem menni is fog. Addig én le nem mondom a Tele2-őt. Ha már upc-s leszek, akkor már úgy sem fog élni a 1502, aztán majd csak észreveszik, hogy már nem vagyok matávos. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#745 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 07:05

Sziasztok!

"Sajnos viszont a Tele2-t lemondtuk " 
Csak egy telefonodba kerül és használhatod újra az előhívót, aztán majd megszűnik magától. Én sem jelentettem be nekik, mikor megtörtént az átállás. :)
A Matávtól engem is megkerestek és nyomta az ember a szöveget és mikor Ő levegőhöz én meg szóhoz jutozzam, mondom neki, hogy már jupcis vagyok, akkor neki állt hisztizni, hogy akkor minek adták ezt a számot neki? Mondom , ezt tán nem tőlem kéne kérdeznie. :)
Remélem számlákat már nem fognak küldeni :think:  :)

#746 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 07:19

Idézet: Grausz - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:33

Lehet, hogy pengeélen táncol, de én az elmult időszakban akárhányszor akartam telefonálni, mindig volt vonal, és a mobilomon sem hivott senki azzal, hogy mi van a vezetékes számommal. Szoval, én tökéletesen meg vagyok a minőséggel elégedve, a telefonszámláim meg kb ugyanazon az összegen mozok, mint az előzző szolgáltatónál, csak itt a pofázással töltött idő lényegesen több. Igy reggel még annyit füznék hozzá, hogy ha majd nem leszel megelégedve, mondd vissza nyugodtan a próbaidő alatt a vonalat.

#747 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:42

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:24

Miért kellett a Tele2-őt lemondani? Ezt most komolyan kérdezem.
Nekem júli 8-ra ígérték az átállást, remélem menni is fog. Addig én le nem mondom a Tele2-őt. Ha már upc-s leszek, akkor már úgy sem fog élni a 1502, aztán majd csak észreveszik, hogy már nem vagyok matávos. :)

Hello!

Csütörtökön vagy mikor bekötötték a UPCfont, és mondták, hogy kedd délután már menni fog a vonal, ezért mondtuk le hétfőn dél körül a Tele2-t, mert azthittem, hogy legalább addig nem lesznek problémáik, amíg elindítják a szolgáltatást... tévedtem :D
Mostmár belátom vétek volt lemondani :(
Intel Intel D945GCLF2, Intel Atom330HT, Kingmax 2Gbyte DDR2, Hitachi 1Tbyte 3,5"Sata, Western Digital 320Gbyte 2,5"Sata, Samsung SH-S202 DVD-RW, Lian Li PC-Q07 miniITX, FSP 360W

#748 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:48

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 7:05

Sziasztok!

"Sajnos viszont a Tele2-t lemondtuk " 
Csak egy telefonodba kerül és használhatod újra az előhívót, aztán majd megszűnik magától. Én sem jelentettem be nekik, mikor megtörtént az átállás. :)
A Matávtól engem is megkerestek és nyomta az ember a szöveget és mikor Ő levegőhöz én meg szóhoz jutozzam, mondom neki, hogy már jupcis vagyok, akkor neki állt hisztizni, hogy akkor minek adták ezt a számot neki? Mondom , ezt tán nem tőlem kéne kérdeznie. :)
Remélem számlákat már nem fognak küldeni :think:  :)

Köszi a választ!
Mondjuk kicsit furán venné ki magát, hogy bocsi, de csak 2 hét múlva mondanám le a tele2t :)
Mondjuk nekik az a lényeg, hogy én telefonáljak, no mind1.

Viktorka:

Igen, sajnos abban a helyzetben vagyok, hogy inkább tűrök, de kevesebbet fizetek, lemondani nemszeretném, mert személy szerint egy hónapban max 5ször telefonálok, leginkább akkor ha nincs a mobilomon pénz, viszont édesanyámat sokszor keresik fatávon (ezért volt számhordozás). SZóval a régi számlánk 70%-a csak a havidíj :(

Viszont azt olvastam, hogy nincs vissza számhordozás, így próbaidő után felesleges lenne lemondani... 

17-éig van időm eldönteni, hogy mi legyen...

#749 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:49

Idézet: Grausz - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 19:33

Szüleim is kértek számhordozást vidéken, ma estére ígérték, hogy megtörténik a hordozás, hát nagyon kíváncsi leszek ...

Amúgy szegény anyám nem tudta, hogy csak este fog megtörténni a számhordozás, és már ma reggel elvágta a T-Com telefon kábelét. Így elég nagy sz*rban lesznek szegények, ha mégsem lesz UPC-s vonal estére.  :rolleyes: Anyámnál jelentkeznek majd  az elvonási tünetek :)

Itt nálam Bp-en a kezdeti nehézségek és kimaradások után elégedett vagyok, bár néha, ha hív valaki, nem csöng ki a telefon. Nem tudom, mitől lehet ...

Kíváncsi lennék, hogy hogyan történik egy ilyen számhordozás ... Nincs itt valami hozzáértő emberke, aki le tudná írni röviden és velősen a számhordozás műszaki hátterét?

#750 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:00

Idézet: Grausz - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:48

Köszi a választ!
Mondjuk kicsit furán venné ki magát, hogy bocsi, de csak 2 hét múlva mondanám le a tele2t :)
Mondjuk nekik az a lényeg, hogy én telefonáljak, no mind1.

Viktorka:

Igen, sajnos abban a helyzetben vagyok, hogy inkább tűrök, de kevesebbet fizetek, lemondani nemszeretném, mert személy szerint egy hónapban max 5ször telefonálok, leginkább akkor ha nincs a mobilomon pénz, viszont édesanyámat sokszor keresik fatávon (ezért volt számhordozás). SZóval a régi számlánk 70%-a csak a havidíj :(

Viszont azt olvastam, hogy nincs vissza számhordozás, így próbaidő után felesleges lenne lemondani... 

17-éig van időm eldönteni, hogy mi legyen...

Szerintem amíg használod az előhívószámot , addig küldik a számlát. :) Nekik az bevétel és különben is jogodban áll "hülyének lenni" .
Meg ne sértődj!!!!!
Valakitől idéztem. :))

Nekik is csak a bvevétel számít. :)

#751 Felhasználó inaktív   _Gekko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:09

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:53

Ez egyébként joghézag, ha nem kötelező "visszavennie" az egyszer már elhordozott számokat. .... Ily módon teljesen nonszensz, hogy csak 1x lehessen számhordozni x és y cég között, hiszen később bármikor kijöhet x cég egy olyan kedvező csomaggal, ami miatt megérné visszahordozni a számot.

Így van, nonszensz ,és mint ilyen nem is lehetséges. Sem az EHT, sem a végrehajtási rendeletek, sem pedig a NHH szabályozás nem ad lehetőséget a jogszerű számhordozás megakadályozására, illetve a hordozott szám befogadásának megtagadására.

A lényeg, hogy a telecom egy koncessziós tevékenység, és mint olyan, nem tagadhatja meg a szolgáltatást (természetesen ha az üf rendeltetés szerűen él e szolgáltatással, és fizeti a díjakat).

A 30 nap moratórium az adatbázisok frissítése miatt kell, egyszerű fék, nehogy inkonzisztens legyen a nyilvántartás.

Nem tudom, hogy konkrét esetről írtatok, vagy csak hallomás alpján, minden esetre kiváncsi lennék, hogy tényleg megtörtént-e, hisz üzleti racionalitása nincs. Ha nem lennék DSL miatt "röghöz" kötve, kipróbálnám:-) 

Üdv

#752 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:14

ööö.. Hirtelen elgondolkoztam. Ha váltunk fatávról UPC-re akkor a bekötési díjat is ki kell csengetni? Az utcába most hoztákbe, itt van a kapunk előtt.  Ez a bekötés kikre vonatkozik?

#753 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:33

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:14

ööö.. Hirtelen elgondolkoztam. Ha váltunk fatávról UPC-re akkor a bekötési díjat is ki kell csengetni? Az utcába most hoztákbe, itt van a kapunk előtt.  Ez a bekötés kikre vonatkozik?

Hát ez jó kérdés.

Vidéken nagyi is hasonló cipőben jár  -a kábel az utcán fut-, és ellentmondó infókat kaptuk arról, hogy ilyen esetben ki kell-e fizetni a bekötési díjat, ami elég húzós lenne, mert 50.000 Ft.

Az 1. variáció szerint nem kell, mert az a lényeg, hogy aláírj valamelyik szolgáltatásra hűségszerződést.

A 2. variáció szerint kábeltévét is meg kell rendelni ahhoz, hogy a telefont (is) ingyen bekössék.

És az a szomorú, hogy nem tudom, melyik igaz.

Azt tanácsoltam nagyinak, hogy menjen be az ügyfélszolgálatra, mondja, hogy be akarja köttetni a telefont, aztán ha azt mondják, hogy 50.000 a bekötés, akkor inkább hagyja az egészet.

#754 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:34

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:49

Kíváncsi lennék, hogy hogyan történik egy ilyen számhordozás ... Nincs itt valami hozzáértő emberke, aki le tudná írni röviden és velősen a számhordozás műszaki hátterét?

Én írtam róla picit korábban. Vagy nem ezt érted műszaki hátteren? Ha magát a számot kérdezed, az csak annyi hogy az adott számra, melyik szolgáltatónak van jogosultsága, kb mint internetes TLD-knél, hogy milyen testület/ország adhatja ki.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#755 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:47

Idézet: moq - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:34

Én írtam róla picit korábban. Vagy nem ezt érted műszaki hátteren? Ha magát a számot kérdezed, az csak annyi hogy az adott számra, melyik szolgáltatónak van jogosultsága, kb mint internetes TLD-knél, hogy milyen testület/ország adhatja ki.

Engem az érdekelne, hogy lépésről lépésre mi történik addig, amíg a számhordozás megtörténik.
Nem a papírok kitöltésére gondolok, hanem arra, hogy a műszaki emberkéknek miket kell buherálniuk mindaddig, amíg a számhordozás lezárul.
Nézegettem ábrákat a neten a számhordozás műszaki menetéről, de nem bírtam megérteni, annyira kesze-kusza.

#756 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:52

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 21:47

Engem az érdekelne, hogy lépésről lépésre mi történik addig, amíg a számhordozás megtörténik.
Nem a papírok kitöltésére gondolok, hanem arra, hogy a műszaki emberkéknek miket kell buherálniuk mindaddig, amíg a számhordozás lezárul.
Nézegettem ábrákat a neten a számhordozás műszaki menetéről, de nem bírtam megérteni, annyira kesze-kusza.

Jahm, ennyire én se tudom. Ötletem van, de mivel nem vágom a témát, inkább megtartom magamnak, mivel csak találgatás lenne.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#757 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 12:13

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 18:33

Hát ez jó kérdés.

Vidéken nagyi is hasonló cipőben jár  -a kábel az utcán fut-, és ellentmondó infókat kaptuk arról, hogy ilyen esetben ki kell-e fizetni a bekötési díjat, ami elég húzós lenne, mert 50.000 Ft.

Az 1. variáció szerint nem kell, mert az a lényeg, hogy aláírj valamelyik szolgáltatásra hűségszerződést.

A 2. variáció szerint kábeltévét is meg kell rendelni ahhoz, hogy a telefont (is) ingyen bekössék.

És az a szomorú, hogy nem tudom, melyik igaz.

Azt tanácsoltam nagyinak, hogy menjen be az ügyfélszolgálatra, mondja, hogy be akarja köttetni a telefont, aztán ha azt mondják, hogy 50.000 a bekötés, akkor inkább hagyja az egészet.

Nekem is az a gyanum hogy 50000-t ki kellene csengetni. Valószínű Telefonvonal & Chello Light lenne, de lehet hogy még +ba kábelTV is. Szerintem ha mind a hármat beköttetnénk már csak nemkellene kicsengetni azt az 50000-t. :D

#758 Felhasználó inaktív   Grausz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 21:19

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 12:13

Nekem is az a gyanum hogy 50000-t ki kellene csengetni. Valószínű Telefonvonal & Chello Light lenne, de lehet hogy még +ba kábelTV is. Szerintem ha mind a hármat beköttetnénk már csak nemkellene kicsengetni azt az 50000-t. :D

A chellonál meg a kábeltévénél mindig szoktak lenni ilyen ingyen bekötési akciók, régebben tuti volt, és ha a netet ingyen bevezetik, akkor a telefon már nem kerül semmibe sem, csak olyan modem kell, amin lehet telefonálni.

#759 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 20:58

most milyen modemet adnak a telefonhoz?

#760 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 21:08

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 21:58