HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:14

Na most chateltem az UPC-vel. Kiderülhogy központot cserélnek. Persze erről nem értesítettaz előfizetőket, hiszen csak az AFSZ-ben van leírva, tehát nem kötelező rájuk nézve.
Azt sem tudják, mikor javítják ki.
De azért arra van gondja a g**i vezetőiknek, hogy NSD-t letiltsák. A b**ös k**a an****t! Rohadjanak meg!
:mad:

#982 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 14:34

ezt az NDS letiltast kifejtened bovebben? erdekelne..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#983 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 16:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 14:34

ezt az NDS letiltast kifejtened bovebben? erdekelne..

Itt olvashatod.
A lényege az, hogy az UPC vezetőségnek nem tetszik az, hogy NSD segített. Nem fér bele az UPC imidzsébe. Az a jelszavuk, hogy az ügyfél le van sz@rva, és NSD nem így állt hozzá. :mad:

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 02. 03. 16:34 -kor

#984 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 12:40

Ki lehet valahogy kapcsolni ezt az elég idegesítő hangpostát az ügyfélszolgálat zaklatása nélkül???
Így közel egy év után már kezd elegem lenni belőle ...

#985 Felhasználó inaktív   Ghoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 19:26

Ahoj mindenki!

Sajnálom, de első hozzászólásom alkalmával most egy kicsit negatívan fogok hozzáállni UPC telefonhoz.
Na szóval (jó) pár perc alatt átolvastam a topikot, és látom sokaknak megvan a következő hibácska:
Nem tudnak hívni / Én nem tudok hívni. Helyette "a szám nem létezik", foglalt "tű tű" stb... jelzéseket ad a csudamasina. :mad:  Nekem fél éve vezették be a chellofon-t, és azóta kisebb nagyobb megszakításokkal folyamatosan megvan ez a grrr hiba. Ez napi vagy mégsűrűbb rendszeresegét jelent. Persze Scientific Atlanta Webstar ATA + modem kütyü megerőszakolása (ki-be dugdosás az áramból) megoldja a problémát.  :D

Kétszer szóltam be UPC-nak. Előszőr teflonon, akkor a kapcsolt illetékes elszörnyülködött, hogy hogy lehet ez, mert ő most bemérte, és nem is érti, hogy tudunk telefonálni.  Másnap kijött egy technikus, aki elmondta hogy kicsit fejletlen a rendszer, de az evolúció folyamatos, és majd meggyógyul. Nem tette. :mad:
Pár héttel ezelőtt írtam egy mail-t. Kijött két emberke, méregettek, csodálkoztak. A két elosztó meg a központi elosztó (ami a lakásokba osztja az adatfolyamot) nem tetszett nekik. Egyszer OKés érték gyütt ki, máskor nem. Valahogy meghegesztették, és működött egy darabig. De má megint nem  :reklamacio:

Nem mintha életbevágóan fontos lenne, de egy teflon azért van, hogy ha az ismerősöknek kell valami, vagy valami nyügük van (pölö nagymamáknak) akkor azért el tudjanak minket érni - a mobilon kívül is.

Szal hálás lennék, ha valaki sokat tudó mesterember tudna egy pár szót mondani, hogy ez most hánykalács... Mikor várható a megjavulás, lehet-e valamit tenni ellene? Esetleg az egyik telefon lekapcsolása arról az egy szem LINE1 vonalról, vagy a két koax elosztó közül az egyik kiiktatása okozhat-e valami javulást?! (Az elosztókat - vagy minek hívjam - egyből kicserélték, mikor bekötésre került a net. Ilyen nagyobbacska fehér dobozok vannak. Gondolom van bennük valami passzív szűrő, de nem tudom hogy ez most mit árthat... Hiradástechnikából MÉG nem vagyok otthon).
Ha nem javul szerkesztek valami időkapcsolót a modem áramellátására, ami mondjuk óránként lekapcsol... De azért ez sem a legjobb megoldás... A UPC nem tudná valahogy napközben egyszer-kétszer inicializálni a cuccot vagy vmi? :confused:  Na mindegy, csak ennyit akartam...

Hmmm... Kicsit hosszú lett, már megint nem fog senki elolvasni, de én már csak ien vagyok  :D

Üdv:
Ghoo from Sopron city
szerk.:
Ufff... effelejtettem: Chello light mindvégig übersirályosul megy! Mint a villám. Azzal meg is vok elégedve :)

Szerkesztette: Ghoo 2006. 02. 06. 19:29 -kor

#986 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:08

Zuglóban is ugyanez van. :reklamacio:

#987 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 06. 23:59

Idézet: Warton - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:08

Zuglóban is ugyanez van. :reklamacio:

Sőt, állítólag az egész országban. :(

Ma megint beszéltem 1221-gyel (direkt nem írok vivaldit, egyből felvették -ez szemtelenség, úgy rákészültem :p ).  Végülis csak azt kérdeztem meg, hogy már múltkor bejelentettem, hogy hiba van, és hogy most be kell e jelenteni újra, vagy ugye a hibabejelentésemet már ismerik ők is, és amikor a jóváírásról lesz szó, akkor a korábbi időpontot veszik figyelembe. Megnyugtattak, hogy a korábbit. Azért megkérdeztem, hogy mi is ez, erre előszedett egy technikai szöveget, mondta, hogy van itt egy papír -hallatszott belőle, hogy nem akarja felolvasni, de megkértem rá. Valahogy így hangzott:
"***". Hogy folytatódott e, vagy sem, azt nem tudom, mert abbahagyta, szerintem szegény semmit nem értett ebből.

Úgyhogy most szenvednek eleget ezzel. Megjavulásra időt nem tudott mondani.

Szerk.: az idézetet kiszedtem, nehogy NSD sorsára jussak. ;) (pü.ben elküldhetem...)

Szerkesztette: gdeak 2006. 02. 07. 00:00 -kor

"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#988 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:23

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 23:59

Szerk.: az idézetet kiszedtem, nehogy NSD sorsára jussak. ;) (pü.ben elküldhetem...)

Erre én is kívácsi lennék itt a keleti végeken (Nyíregyháza). Nálam is gyakran csinálja ezt a nem vagyok hívható/nem tudok hívni mókát. És ezen még az ATA megszexualizálása sem segít.
Előre is köszönöm!

#989 Felhasználó inaktív   Ghoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 07. 13:31

Én már olvastam az idézetet, de az csak a hosszabb hívásfelépítési időről nyilatkozik. :( Most én végtelen hosszú hívásfelépítési időről beszélek... És ennek az okát a kétszer két technikussal és kétszer a központtal folytatott kommunikáció során nem bírtam kideríteni. Csak azt mondták, hogy fejlesztenek. :think:

Olvastam itt néhány olyan post-ot, ahol a forumozó kollega azt írja hogy még soha semilyen baj nem volt... Most én ebből két dologra lehet következtetek:
1) Valami területi hiba van sok területen. Ez ellen csak a UPC tehet. :(
2) Az előző nem igaz, hanem "az Ön rendszerében van a hiba" módjára valamilyen konfigurációkat vagy helyzeteket nem csipáz a technology. Ezt utóbbit statisztikai adatokkal ki lehet deríteni. ;)

Kezdem én :D
Sopron városkában élek.
Már millió éve van az utcánkban földkábel.
Ez bejön a lakóházba, és egy központ dobozba ami szétosztja a 12 lakás között a cumót.
Eddig nem lehet gond.
Lakásba begyün, egyből kettéágazik: egy koax a nappaliba, egy nem oda.*
A nem oda menő kábel szétmegy még: Egy TV-felé, egy TV-nek nevezhető 200 éves valami felé, meg a WebStar felé.
A Webstarból kigyön a teflon kábel és két régi matáv (t-valami) teflonba dugódik bele (mindkettő a line1-ről). A telefonokon nincs semmi extra. Gyorshívás funkció, ami mellesleg néha nem tetszik a UPC-nak, gondolom túl gyors  :D De ez nem számít.

A koaxokat anno kicsérélték jóra. Meg most ez elosztó dobozkákat, de ezt már írtam.

Ha valakinek ugyan ilyen vagy ehhez hasonló a drotozása, és müxik a telefon, akkor szomorú leszek. Ha ráadásul még a térségben van az illető, akkor UPC monnyon le :reklamacio:  :D

Háááát. Má' megint sokat írtam  :D Ejnye-bejnye

#990 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:23

Ez az UPC telefon egy szemét!
Semmire nem jó. Ha éppen van kedvük, működik, ha nincs kedvük, nem. Az ATA-k ócska kezdetleges darabok. Állandóan újra kell indítani őket.
Semmiből nem lehet rájönni, hogy éppen rossz. Van olyan, hogy tárcsahang van, de hiába tárcsázol, van olyan, gofy tárcsahang sincs, és olyan is, hogy csak téged nem tudnak hívni. Ezek egy részén segít az újraindítás, de nem mindegyiken.
Már több mint egy hete nem lehet faxolni. Az ügyfélszolgálat elismeri, de nem javítja!

Más (kevésbé sz@revő) szolgáltató ezt a tesztüzemet ingyenesen nyújtaná, de az UPC még azért is pénzt kér, hogy rajtad tesztel. Pofátlanság egy ilyen használhatatlan sz@rért pénzt kérni!

Ez csak amolyan hobbi telefonálgatásra jó, de az ára profi magas!
Senki ne fizessen elő rá, aki komolyan akar telefont használni! Ez nem telefon!

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 02. 08. 13:23 -kor

#991 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:32

WhiteRaven véleményét csak alátámasztani tudom, hogy akinek valóban komolyan szüksége van egy vonalas telefonra az messze kerülje el a UPC-t, ettől független az Internetük nagyon jó legalábbis ezen a környéken.

#992 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 07:59

Az egyszer biztos, hogy "mission critical" felhasználásra nem alkalmas ez a bétateszt jellegű valami. Nyáron jár le a rabság, addig mentem tékom díjszabást nézegetni.
Apropó, elhurcolt telefonszámot vissza lehet vajon vinni a komához?  :think:

#993 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:26

miert ne lehetne? persze. (igaz van valami idolimit ket valtas kozott, talan 3 honap, hogy ne naponta csinalj ilyet..)

egyebkent az ilyen felhasznaloknak, mint Ti (akiknek joggal van szuksege biztos telefonra, de joggal elnenek az olcsobb lehetosegekkel is) a dupla vonal a megfelelo. ajanlom a szomszed Voipbuster topicot.

azert az "ez nem jo semmire" kijelentesetek melle tegyetek legyszives hozza, hogy szamotokra, mert ha a felhasznalo tudatosan valasztja a kevesbe megbizhato de olcsobb megoldast, abban azert semmi, de semmi kivetnivalo nem lehet!
a forum ma:

#994 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 15:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:26

miert ne lehetne? persze. (igaz van valami idolimit ket valtas kozott, talan 3 honap, hogy ne naponta csinalj ilyet..)

egyebkent az ilyen felhasznaloknak, mint Ti (akiknek joggal van szuksege biztos telefonra, de joggal elnenek az olcsobb lehetosegekkel is) a dupla vonal a megfelelo. ajanlom a szomszed Voipbuster topicot.

azert az "ez nem jo semmire" kijelentesetek melle tegyetek legyszives hozza, hogy szamotokra, mert ha a felhasznalo tudatosan valasztja a kevesbe megbizhato de olcsobb megoldast, abban azert semmi, de semmi kivetnivalo nem lehet!

Már amikor tudatosan választja.
Az UPC a reklámokban nem hirdeti, hogy ez egy hobbitelefon!
Csak akkor használható, ha éppen van kedvük. Soha nem lehetsz biztos abban, hogy éppen most használható-e.
Az az ostoba újraindítgatás kifelyezetten a hozzá nem értő felhasználóknak lett kitalálva. Nem igaz, hogy nem tudnak olyan ATA-t csinálni, amelyik újraindítás nélkül is képes működni.
Aki pedig téged akar hívni, egyáltalán nem képes újraindítani. Legfeljebb felhív mobilon, hogy csinálj valamit. Ez nem telefon szolgáltatás. Aki annak reklámozza, az hazudik! :mad:

A Voipbustert kivülről k**va drága hívni. Az nem megoldás arra, hogy nem vagy elérhető szinte soha.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 02. 09. 15:48 -kor

#995 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:03

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 15:47

Az az ostoba újraindítgatás kifelyezetten a hozzá nem értő felhasználóknak lett kitalálva. Nem igaz, hogy nem tudnak olyan ATA-t csinálni, amelyik újraindítás nélkül is képes működni.

Nekem az a rejtély, hogy vajon ezeket az ATA-kat ugyanaz a Cisco gyártaja-e, amelyik a routereket meg switcheket meg stb-ket ?
Mert ha azok is így működnének,akkor kétnaponta kéne újraindítani az egész Internetet...

Ja, ilyen rendelkezésre állással tényleg valami másnak kéne hívni, nem telefonnak.

#996 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:23

Lehet én vagyok a kivétel, de nálam a telefon műxik rendesen. Tegnap előtt éjjel lecserélték az IP-met is, ilyenkor régebben volt hogy újra kellett indítanom a modemet, hogy legyen net rendesen, most meg reggel minden OK volt, a telefon is.
Ugyan nem sűrűn használjuk a "vezetékes" telefonunkat, mongyuk napi 3-4 beszélgetés, de amikor használjuk akkor műxik. Még sms-t is tudok küldeni róla. :)

Webstar modemem meg egy Panasonic dect cordless telefonom van.

Akkor én most lehet, hogy csak szerencsés vagyok az upcfonnal itt dél-zalában? :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#997 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 18:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:26

Nem vagyok hardcore telefonáló, sőt, nagyon ritkán telefonálok róla, de abból a kevés hívásból is előfordult, hogy akartam hívni ezt vagy azt és nem lehetett. Sőt olyan is volt, hogy nem voltunk hívhatók, kárunk nem lett belőle, de lehetett volna. Az egyszeri felhasználónak sem lehet szart adni. :reklamacio:

#998 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 19:08

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:47

1. Már amikor tudatosan választja.

2. A Voipbustert kivülről k**va drága hívni. Az nem megoldás arra, hogy nem vagy elérhető szinte soha.

1. tokeletesen igazad van!! (bar halkan megjegyzem, hogy a tudatos vasarlas lassan mindenhol alapkovetelmeny, mert semmit sem lehet ugy venni, hogy nem tudod mi az, kulonosen a technologiai szektorbol.)

2. voipbuster? egyfelol en dupla vonalat ajanlottam, igy hivni a matavon hivnanak. de ha nincs penzed (/kedved) ket vonalat fenntartani, akkor neophone. azt ugyanannyi hivni, mint a matavot vagy a upc-t. ennyire egyszeru. :)
a forum ma:

#999 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 09:38

Idézet: Warton - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 17:18

Nem vagyok hardcore telefonáló, sőt, nagyon ritkán telefonálok róla, de abból a kevés hívásból is előfordult, hogy akartam hívni ezt vagy azt és nem lehetett. Sőt olyan is volt, hogy nem voltunk hívhatók, kárunk nem lett belőle, de lehetett volna. Az egyszeri felhasználónak sem lehet szart adni. :reklamacio:

Ja nekünk is panaszkodnak ismerősök, hogy nem tudnak hívni, meg üzenetrögzítőnk van, vagy mi? Ilyen sípolást hallanak :( Mi tudunk telefonálni, csak minket nem tudnak hívni sokszor :rolleyes:

Na mindegy, tényleg hobbitelefon :D

#1000 Felhasználó inaktív   eros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 14:08

Sziasztok.
Ez már ilyen régi téma.
Én most vettem a héten egy fax készüléket és szinte lehetetlen a UPC telefon vonalon faxot küldeni.
Na jól befaragtunk az olcsó telefonnal.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.