HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 20:59

Idézet: Samm - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 16:58

off: anyád ;)

on: Viccet félretéve sztem nincs igazad:
http://www.tomshardw...speaker-04.html

A fentebb említett tesztből:
"A futurisztikus kinézet? hangfalakban microdrive-ok állítják el? a közepes és a magastartomány hangjait. Bár ez els?re nem t?nik túl jó hírnek a hangmin?ség szempontjából, az 5100 hangja mind tisztaság, mind h?ség tekintetében felveszi a versenyt a klasszikus megoldásokkal."

Persze. A fizika meg le van ejtve magasról ugye? Arra próbáltam utalni hogy lehetetlen a jelenlegi ismereteink szerint ilyen kialakítású hangszórókból használható hangot kiszedni. Ennyi. Nagyon tiszta ahogy szól, csillog villog, csak épp a 200Hz-ig felmászú sub tönkrevágja az egészet. Mondom, ha beraktak volna egy sima 3"-os meghajtót, ahogy az ATPknél, már nagyjából jó is lenne.
Egyébként ha jól emléxem azt is írtam hogy az 5100 hangját nem olvastam, hanem saját magam hallgattam, teszteltem.

ADAMX: Őszintén akármelyik Creative vagy Logitech szett, ami _klasszikus_ építésű (azaz egy normális 3-4" os szélessávút tartalmaz) jobb nála. Ha nem félsz egy kis DIY munkától, akkor meg Genius 5.1, igaz ott lehet hogy egy kis tömítgetés, ez-az elkellhet, olvass utánna a topicjában, itt van a környéken. :)

Samm: PS: egy megjegyzés, hogy a legtöbb ilyen netes review mennyire használhatatlan: olvass utánna hogy az Altec 621-ről mit írnak. Elárulom: agyba-főbe dicsérik, már-már a hifihez hasonlítják. Namost hogy mennyire távol van a hifi-től azóta tudom, hogy vettem mellé egyet, annyiból, amibe egy 5.1es csúcs creative szett kerül. Egy világ dőlt össze bennem :(  ;)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#62 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 11. 15:54

Egyrészt a DTS csak digitális úton hallható meg, ugye? A PC-s dolog nem érdeklődnek a szüleim, jó lesz neki a házimozi rendszer, sokkal barátságosabb mint a PC. Apróneten bukkantam rá a milliós tételű RECEIVER-re. :o A THX-es, digitális 4.1-es nem létezik, ha jól tudom.

U.I.: azért választottam a TOSLINK-et, mert ez a leggyorsabb, lehet hogy 10 év múlva ez lesz az alap jelátviteli kábel. :think:  :fuck:

Szerkesztette: bolic77 system 2004. 12. 11. 15:56 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#63 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:25

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:54

Egyrészt a DTS csak digitális úton hallható meg, ugye? A PC-s dolog nem érdeklődnek a szüleim, jó lesz neki a házimozi rendszer, sokkal barátságosabb mint a PC. Apróneten bukkantam rá a milliós tételű RECEIVER-re. :o A THX-es, digitális 4.1-es nem létezik, ha jól tudom.

U.I.: azért választottam a TOSLINK-et, mert ez a leggyorsabb, lehet hogy 10 év múlva ez lesz az alap jelátviteli kábel. :think:  :fuck:

Már 4 év múlva sem ez lesz a csúcs, hanem a HDMI.

#64 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:29

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:25

Már 4 év múlva sem ez lesz a csúcs, hanem a HDMI.

Csak akkor érdemes, hogyha van HDTV készülék! Magyarországon nem valószínű a gyors bevezetése, de azért remélem.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#65 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 19:48

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 15:54

A DTS-hez mindenképp kell egy DTS-jelfolyamot dekódolni képes dekóder. Amúgy ha 5.1-et vagy bármilyen körkörösen szóló (értsd: sztereónál több hanszórót használó) rendszert akarsz, kell dekóder. Igaz nem minden dekóder tud DTS, bár ma már ez nem jellemző. (hisz házimozit DD-vel vagy esetleg Dolby ProLogiccal is lehet építeni :) )
És hogy az olcsó DVD játékosokon mind van sztereó hangkimenet, de arra a DTS nem megy ki, csak a DD, sztereóra lekeverve. Koaxon/optikain persze a DTS is megy.

#66 Felhasználó inaktív   Tyrael001 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 12:55

Hello
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kimeneteknek kell lenni a dvd lejátszón, ahhoz, hogy rá lehessen kötni egy 5.1 vagy 6.1-es hangfalrendszert?
Még nagyon kezdő vagyok, úgyhogy ha lehet próbáljátok meg minél egyszerűbben leírni.

Előre is kösz.

#67 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 14:57

Idézet: Tyrael001 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:55

Hello
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kimeneteknek kell lenni a dvd lejátszón, ahhoz, hogy rá lehessen kötni egy 5.1 vagy 6.1-es hangfalrendszert?
Még nagyon kezdő vagyok, úgyhogy ha lehet próbáljátok meg minél egyszerűbben leírni.

Előre is kösz.

Üdv!

Lásd picit fentebb. Egyébként update-elném magam. Ahogy látom a Panának van olyan olcsó játékosa, ami tud 2 csatis DTS-t az RCA-n.

Szóval olyan játékost kell választanod, amin van 5.1-es RCA hang kimenet, azaz amiben van saját dekóder. Namost ez egyre nehezebb, mert a nagy márkák olcsóbb modelljeiben ilyen nincs, afelé tendálunk hogy inkább a házimozierősítőbe építik a dekódereket, tehát vagy veszel márkásat drágán (50e környéke vagy inkább afelett) vagy szerzel vhonnan egy noname készüléket, mert azokon 20-30e ft. magasságában néha még dekóder is szokott lenni.

#68 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:26

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:29

Csak akkor érdemes, hogyha van HDTV készülék! Magyarországon nem valószínű a gyors bevezetése, de azért remélem.

úgy hallotta, hogy készülőben van a rendszer..
kicsit off ugyan, de februárban, volt szerencsém a várgesztesi tv stúdióban tölteni pár percet, illetve pár szót beszélni az ott dolgozó fazonnal. Kis falu tv jellegű dolog, egyszerű stúdió, majd a megjegyzés, ami után levegőt nem kaptam úgy három napig: "jövőre állunk át hdtv-re".
szóval nincs az olyan messze ;)

on: én is terveztem egy 5.1es hangcuccot, bár nincs túl sok pénz rá. egy 3*3as szobában analóg pc jelből kéne kihozni a legjobbat. ötlet esetleg?
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#69 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:18

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:54

Egyreszt:
"Digitalis uton" semmit se tudsz meghallgatni, mert a digitalis hangszorot egyelore nem talaltak meg fel :D
Masreszt:
Azt a kifejezest, hogy hazimozi felejtsd el az ilyen PC-hez valo hangfalszettekkel kapcsolatban! Koze nincs hozza.
Harmadreszt:
En nem 4.1rol beszeltem, hanem 4.0-rol (mar ha ez nekem szolt).

Egyebkent en ugy tudom, hogy a TOSLINK az csatlakozo es nem kabel :D
De majd az okosok kijavitanak, ha nem.

Es igen, letezik millios nagysagrendu erosito... Fejhallgatot is lattam mar 1.5 millioert, megsem azt akartam megvenni, hanem valasztottam olyat, amire volt penzem, es a minosege is megfelel nekem.

Szerkesztette: Temes 2004. 12. 14. 10:20 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#70 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:17

Idézet: fotel - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 14:29

Segítsetek!

Meghalt a Klipsch Promedia 4.1-em, és ha nem lehet megjavítani, akkor új cucc után kell néznem.

Preferálom a 4.1/5.1 -et, de ajánlottak egy Promedia 2.1-et elég olcsón, mondjuk 45% engedménnyel ami új, csak hát ugye 2.1 és még így is 36e Ft. Illetve egy Altec LAnsing 621 sem rossz, elvileg - 25e Bruttóért.

Viszont a következő 4.1/5.1 cuccokat néztem ki, amik minőség alapján szóbajöhetnek (zárójelben a minimum árak, áfával)

Altec Lansing 641 (62e)
Klipsch Promedia 4.1 (80e)
Klipsch Promedia 5.1 (120e)
Klipsch Promedia GMX 5.1 (50e)
Logitech Z560 (62e)
Logitech Z680 (87e)
Logitech Z5500 Digital (86e)

Az ár számít, sajnos, így tanács mellett tippeket is várnék hogy hol melyik kapható feltűnően olcsón. Tudom hogy a Klipsch 4.1/5.1 drága, a GMX 5.1 hangja meg tetszik, árban rendben van de RONDA.

Hali

Megkérdezhetem hogy hol láttál gmx-et bruttó 50-ért?
Nyomát nem látom ennyiért sehol :(

thanx

feró

#71 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:49

meglehtősen láma vagyok az 5.1-es rendszerekhez, eddig egy 2.1-est használtam de ma lett upgradelve egy creative t5900-re.

nem egészen úgy szól mint a régi 2.1-es a mély sokkal erősebb, gondolom sok múlik a beállítosokon,
szóval milyen kezdő tippek vannak 5.1-hez?

#72 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 09:12

mostmár van konkrét kérdésem is! szóval, alacsonyabb hangerőnál a magas és a kőzép tartomány érezhetően gyenge, mit lehet ezzel tenni? Furcsa módon ha felveszem annyira hogy beterítse a szobát akkor van rendesen minden. de az mégsem jó hogy az egész ház azt halgassa amit én :D

#73 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 21:16

Idézet: gtr-x - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:12

mostmár van konkrét kérdésem is! szóval, alacsonyabb hangerőnál a magas és a kőzép tartomány érezhetően gyenge, mit lehet ezzel tenni? Furcsa módon ha felveszem annyira hogy beterítse a szobát akkor van rendesen minden. de az mégsem jó hogy az egész ház azt halgassa amit én :D

Sub helyezgetése javallott. De konkrétan milyen rendszer volt a régi 2.1-es? Rendszer és rendszer között sok difi lehet...

#74 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 20:12

eddig egy genius spk-16 a régebbi fehér, és egy subwoofer aminek a márkáját nem ismerem volt a géphez, utóbbi nem valószínü hogy számítógépes lenne, ezt egy sb pci 128 hajtotta,
most egy kölcsön sb live 24bit és a creative t5900 szól.

valószínüleg neked lesz igazad mert ez első csak egy összetákolt rendszer volt, meg mostanában a sok rohangálás miatt sokkal többet halgattam discman-t és hát ott a magas és közép dominál inkább.

#75 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 15:44

Sziasztok!

A következő problémám volna: szeretném a PS2m optikai kivezetéséről a hangot egy Genius SW-Home Theater 5.1 Deluxe -ra rákötni. A geniuson nincs optikai bemenet, csak 6 RCA. Ezt az átalakítást kéne valami köztes eszköznek elvégezni. Szerintetek megoldható-e, és ha igen, hogyan?

Ezt találtam: 00-099 RCA INPUT - Optikai alj OUTPUT átalakító 8.112 Ft
Itt: Link

Ez jó erre? Thx

EmPhY

Szerkesztette: emphyteuta 2004. 12. 25. 15:56 -kor

A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#76 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 17:19

Idézet: emphyteuta - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 15:44

Sziasztok!

A következő problémám volna: szeretném a PS2m optikai kivezetéséről a hangot egy Genius SW-Home Theater 5.1 Deluxe -ra rákötni. A geniuson nincs optikai bemenet, csak 6 RCA. Ezt az átalakítást kéne valami köztes eszköznek elvégezni. Szerintetek megoldható-e, és ha igen, hogyan?

Ezt találtam: 00-099 RCA INPUT - Optikai alj OUTPUT átalakító 8.112 Ft
Itt: Link

Ez jó erre? Thx

EmPhY

NEM! A PS2-ből ha jól értem digitális jelfolyam jön ki, azt vhogy dekódolni kell 6 csatornára. Pl. a Creative-nak van ilyen  ->dekódere<- 30 körül, de talán más cég is gyárt ilyet olcsóbban. A lényeg hogy Neked dekóder kell!

#77 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 22:26

Nos mivel khmm... elromlott az Altecem, fejlesztésre adtam a bucimat! Olvasgattam itt is meg a PH-en is, Google-n, nézegettem árlistákat, az alábbi hangfalak maradtak bent a körben:

> Creative Inspire P5800
Kép

> Altec Lansing 251
Kép

> Logitech X-530
Kép

> Logitech Z-640
Kép

Érdekelne, hogy szerintetek melyiket érdemes venni! Igazából bármelyiket elfogadnám, de mindegyikkel van bajom még így +hallgatás nélkül is! Úgyhogy ha valakinek van valami tapasztalata a fentiek valamelyikével, az legyen szíves ossza meg velem, valamint azt, hogy most melyiket venné! 17-18e már a felső határ, úgyhogy a szokásos Geniust nem veszem. Nekem csak játékra, kell, filmekhez vannak nagy falaim! Persze az is szempont lesz, hogy melyiket tudom beszerezni a jövő 7en, de legalább lesz valami prioritás a szettek között. (Ha esetleg van más ötletetek hangfal téren azt is szívesen veszem 17-18e-ig, 5.1) Köszönöm szépen!

#78 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 23:07

Ezek közzül az Altec Lansing 251 és a Creative Inspire P5800-at hallotam szólni, ezek egyike sem győzött meg a vásárlásnál, igaz 2.1-et akartam venni dehát nézelődik az ember mindenfele.

Az altec szépen szól de kevés, ha csak a gép előtt ülsz akkor jó de ennyi pénzért egy kicsit erősebb is lehetne + ha jól emlékszem müanyag a mély.

A P5800-at nem láttam boltban, (havernál halgattam meg) nekem nagyon hiányoztak a magas hangok belőle. Tudom hogy írtad hogy 18k a felső határ de ha ki tudod húzni 21-re akkor
ajánlom neked a Creative Inspire T5900et. Ezt nyúzom most és elég jó tapasztalattal
(ebben a kategóriában itt kapsz csak 2 utas satokat ami elég sokat számít)

a fentebb leírtak szigoruan szvsz.

#79 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 00:30

Idézet: gtr-x - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 0:07

Ezek közzül az Altec Lansing 251 és a Creative Inspire P5800-at hallotam szólni, ezek egyike sem győzött meg a vásárlásnál, igaz 2.1-et akartam venni dehát nézelődik az ember mindenfele.

Az altec szépen szól de kevés, ha csak a gép előtt ülsz akkor jó de ennyi pénzért egy kicsit erősebb is lehetne + ha jól emlékszem müanyag a mély.

A P5800-at nem láttam boltban, (havernál halgattam meg) nekem nagyon hiányoztak a magas hangok belőle. Tudom hogy írtad hogy 18k a felső határ de ha ki tudod húzni 21-re akkor
ajánlom neked a Creative Inspire T5900et. Ezt nyúzom most és elég jó tapasztalattal
(ebben a kategóriában itt kapsz csak 2 utas satokat ami elég sokat számít)

a fentebb leírtak szigoruan szvsz.

Nem akarok 18-nál többet költeni. Pár napja még tervben sem volt a vásárlás. Én a bot fülemmel, majd úgyis megszokom a kisebb hibákat. Többiről tud valaki valamit?

#80 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 00:37

Aquanál az 5900-as 15+áfa=18750 az még lehet hogy beleférne. ;) Na, de azért a többiről is várok valami infót, ha hallotta őket valaki!

szerk.: Sőt 14400-ért is találtam, ha még annyiért tudnak hozni!

Szerkesztette: -=G.I.JOE=- 2004. 12. 26. 00:41 -kor

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.