HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:50

Idézet: lazac - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 19:16

Egyrészt (csak a topicját figyelembe véve) nem egy mai technológia a Genius, másrészt a "vezetéknélküli" Jazz (aminek táp ugyanúgy kell...) bebizonyítja: alacsony költségvetésből csak sustorgó átviteli rendszer jön ki (legalábbis az általam olvasottak alapján).

Pont ezert kerdeztem azt, hogy "ugye NEM wireless?" :D

Mind1, mar megrendeltem a cuccot, remelem jobb lesz a creative inspire 5300 -asomnal.

#122 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 13:53

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 8:50

Pont ezert kerdeztem azt, hogy "ugye NEM wireless?" :D

Mind1, mar megrendeltem a cuccot, remelem jobb lesz a creative inspire 5300 -asomnal.

helyesbites: 5100 -esemnel

#123 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 21:19

lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy a z5300-asomra lehet-e digitális jelet rákötni valahogy? hátul csak a 3db sima 3,5feles jac bemenet van.
és amúgy miben jobb a digitális jel mint az analóg?
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

#124 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 21:31

Idézet: sgery - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 21:19

lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy a z5300-asomra lehet-e digitális jelet rákötni valahogy? hátul csak a 3db sima 3,5feles jac bemenet van.
és amúgy miben jobb a digitális jel mint az analóg?

Csak egy dekóder közbeiktatásával. A kérdés ebben a formájában értelmetlen: a digitális jelből előbb-utóbb muszáj analóg jelet csinálni, hisz csak azt tudod vhogy erősíteni. Hogy ez a DA átalakítás a gépben a CPU álltal történik, és a hangkarin 5.1 analóg jel jön ki, vagy a gép nem csinál semmit csak kiküldi a digitális jelfolyamot, és egy külső dekóder konvertál, hát tök mindegy. Gyakorlatilag. Manapság már a legtöbb gépben gyárilag integrált 5.1-es hangkari van, így leginkább dekóder nélküli hangfalszetteket gyártanak, így azokat 3 db. kábellel lehet csatlakoztatni.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#125 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 09. 21:42

okés, köszi, bár egy szót sem értettem  :)
arra viszont nem kaptam választ, hogy miben más ha digitálisan megy a hang vagy analógon? úgy általában, nem pont az én esetemben. Szebb lesz a hang? vagy mi?
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
-----

#126 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 22:11

Idézet: sgery - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 21:42

okés, köszi, bár egy szót sem értettem  :)
arra viszont nem kaptam választ, hogy miben más ha digitálisan megy a hang vagy analógon? úgy általában, nem pont az én esetemben. Szebb lesz a hang? vagy mi?

Ennek nincs így értelme, mondom :) A digitális jel egy nagy böszme 0,1 jelfolyam. Ezzel nem sok mindent tudsz kezdeni! Ahhoz, hogy hang legyen belőle, konvertálnod kell analóg jellé. És szét kell szedned mondjuk 6 csatornára. Eddig vili? Hogy ez a konvertálás hol történik, ebben van difi. Legegyszerűbb módon a szgépben, alaplapi karival, vagy egy zajblasterrel. Ekkor van 3 jack aljzat, amiken sorrendben az első jobb+bal, hátsó j+b, center+sub jelek jönnek analóg módon a hangszórószettbe. Ok? De kijöhet a digitális jelfolyam is, anélkül hogy bármit is csináltunk volna vele, de eztet még dekódolni kell. Tehát dekóder. Ez vagy egy külön egység, pl a creative-nak van ilyene, vagy maga a hangfalszett tartalmaz dekódert, pl. a logitech legdrágább cucca. Hogy melyik jobb? Minőségre talán a külső/hangfalszettbe rakott dekóderes, mert nem szed össze zajt a gépből. A legtöbb mai alaplapon van 5.1 kimenetes integrált kari, ami olcsó...Kicsit világosabb? :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#127 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 22:25

megvilágosodtam.  :respect:
köszönöm!

egyszóval nemtom rákötni
-----

#128 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 22:55

Tesztelt vki már Yamada hangrendszereket?

#129 Felhasználó inaktív   xoffox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 14. 22:22

Tudom az 5.1 -esek nem éppen zenehallgatásra valók (inkább film, játék), de érdekelne a szubjektív véleménye a Creative 5900 tulajoknak, hogy átlagos disco, illetve egyéb pop zenék (klassszikus kizárva) lejátszása során milyen hangérzetet adnak egy kisebb szobában. (Jó - rossz, elmegy, valami hiányzik ,stb.)
:think:

#130 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 00:44

Szia, nem régóta vagyok 5900 tulaj (javarészt csak zenehalgatásra használom, tudom 2.1 jobb rá de így alakult).

Szubjektíven: discora jó! Kifejezetten szép telt hangja van, és hozzá kellően erős mély. Pop zene közben már más, ha sok gitár van a számban kicsit hiányzik a magas tartomány, nem nagyon zavaró de vannak zenék amik máskép szólnak. pl: Alanis Morissette.
amúgy a hangja nagyon egységes, nem hallod hogy mi jön a satokból és mi a subból.

hangerő van, talán sok is hangosabban hallgatva érezhetően jobb. Nálam egy 4x4x4-es szobát tölt be korrekten.

szerk: hangkártya: sb live 24bit

Szerkesztette: gbr 2005. 01. 18. 00:46 -kor

#131 Felhasználó inaktív   SecMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 18:19

Mostanában szeretnék venni 5.1-es hangrendszert. A jelöltek árban és minőségben a következők:
Logitech Z-640
vs.
Creative Inspire T5900

Terratec HomeArena 5.1
vs.
Ozaki Homme HM050 B5

Azért választottam külön, mert nem egy árkategóriában vannak. Ezért szeretném tudni mind2 kategóriából a jobbat, illetve mindközül a legjobbat, illetve, hogy megéri-e annyival többet fizetni?
Egy 4x3-as szobába lesz, szgéphez, mp3, játék, divx, esetleg dvd-hez.
Inkább a hangzás, mint a hangerő a lényeg.
Esetleg, ha van más javaslat, 30k alatt, az is jöhet.

Köszi.

#132 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:45

csekk disz

#133 Felhasználó inaktív   SecMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 23:33

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:45

Kösz, de ezzel nem jutottam előrébb, max. annyira, hogy most már a genius-on is gondolkozom. (csak az nagyon elütne a többi cucctól) Még1 kérdés: van rá esély, hogy ezeket valahol boltban meg lehet hallgatni?

#134 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 08:17

hat ha vegigolvastad ezt meg a masik forumot, azert kozelebb kellene, hogy legyel a megoldashoz.

En Geniust vettem, es gyonyoruen szol. Elotte Creative Inspire 5300 -asom volt (nem a digital), ez anno 30 rugo volt. Most a Genius is 30 rugo volt, de SOKKAL szebb es tisztabb, teltebb a hangja.
A fadoboznal meg nincsen jobb. Szep, esztetikus is, nem az a hi-tech kinezet, bar van aki ezt szereti, en a termeszetes szineket es formakat jobban kedvelem.
Ebben az arketogiriaban ez e legjobb vetel, es ezt sokan mondjuk.

Ha tobbet akarsz rakolteni, mint 30e ft, akkor nem tudok tanacsot adni, ha kevesebbet, akkor Logitech vagy Creative.... De ez a Genius nagyon jo :) Ha gondolod, tudok kepeket kesziteni rola.

(nem is beszelve arrol, hogy a center meg a ket front sokkal nagyobb, mint ebben a kategoriaban barmi. Hat meg a sub :))

#135 Felhasználó inaktív   SecMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:29

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 8:17

hat ha vegigolvastad ezt meg a masik forumot, azert kozelebb kellene, hogy legyel a megoldashoz.

En Geniust vettem, es gyonyoruen szol. Elotte Creative Inspire 5300 -asom volt (nem a digital), ez anno 30 rugo volt. Most a Genius is 30 rugo volt, de SOKKAL szebb es tisztabb, teltebb a hangja.
A fadoboznal meg nincsen jobb. Szep, esztetikus is, nem az a hi-tech kinezet, bar van aki ezt szereti, en a termeszetes szineket es formakat jobban kedvelem.
Ebben az arketogiriaban ez e legjobb vetel, es ezt sokan mondjuk.

Ha tobbet akarsz rakolteni, mint 30e ft, akkor nem tudok tanacsot adni, ha kevesebbet, akkor Logitech vagy Creative.... De ez a Genius nagyon jo :) Ha gondolod, tudok kepeket kesziteni rola.

(nem is beszelve arrol, hogy a center meg a ket front sokkal nagyobb, mint ebben a kategoriaban barmi. Hat meg a sub :))

Azóta láttam Genius-t és kiesett a jelöltek közül. Amit hallottam belőle az szépen szólt, de egyrészt nem tetszik, másrészt nem illene a szobába. Úgyhogy maradt az Ozaki (közel 30k) és a Creative T5900 ami 22k. Mivel ez lesz az első ilyen rendszerem összehasonlítási alapom úgysincs, szóval nemtom megéri-e az Ozaki azt a plusz 7-8k forintot. Ozakit is láttam, de az sajnos nem volt beüzemelve, szal nem hallottam működés közben  :(

#136 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:20

Idézet: SecMan - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 9:29

Azóta láttam Genius-t és kiesett a jelöltek közül. Amit hallottam belőle az szépen szólt, de egyrészt nem tetszik, másrészt nem illene a szobába. Úgyhogy maradt az Ozaki (közel 30k) és a Creative T5900 ami 22k. Mivel ez lesz az első ilyen rendszerem összehasonlítási alapom úgysincs, szóval nemtom megéri-e az Ozaki azt a plusz 7-8k forintot. Ozakit is láttam, de az sajnos nem volt beüzemelve, szal nem hallottam működés közben  :(

Kicsit hasonlítasz egy régi barátomra. Elhívott magával csengőt venni a lakásukba. Ő azt nézte, hogy hogy fog mutatni a falon, és meg azt, vajon meghallja-e, ha csengetek neki...
:D  :think:
A Geniusnál kötöttem ki, egyenlőre nem bántam meg (sulinet, így csak felében fog kerülni...  :D  )
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#137 Felhasználó inaktív   SecMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:08

Idézet: alexha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:20

Kicsit hasonlítasz egy régi barátomra. Elhívott magával csengőt venni a lakásukba. Ő azt nézte, hogy hogy fog mutatni a falon, és meg azt, vajon meghallja-e, ha csengetek neki...
:D  :think:
A Geniusnál kötöttem ki, egyenlőre nem bántam meg (sulinet, így csak felében fog kerülni...  :D  )

Én elhiszem, hogy jól szól, de attól még rusnya(szvsz) és kvára elüt a fekete bútoroktól. Hiába jó a fülnek ha szar a szemnek...

#138 Felhasználó inaktív   Incendium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:45

http://www.mistral.h...d_cat=001025037

Gembird WCS-MT 5.1 -18000 ezer forint. Fadobozos minden hangszóró és olyan súlya van hogy ketten vittük ki a kocsiig :D  Véleményem szerint megüti azt a szintet amit kell.Nem a legcsúcsabb minőség,de a kategóriájában a legolcsóbb és Fadobozos.Nálam ez van a szobámban ami olyan 4x4 es kb és kellemeset szól.A mélynyomótól meg rezeg az üveg ha odaragom kicsit a hangerőt.És tisztán szól.Nekem csak egy Live 5.1 esem van,de elégedett vagyok mind zenei mind játék szempontból.És ami plussz,hogy erre a redszerre még rá lehet asztali DVD-t ,Videót vagy amit akar az ember kötni.Benne van az AC3 as dekóder. ;)
Ha valakit igazán meg akarsz ismerni adj hatalmat a kezébe..És ha mégjobban akkor vedd el tőle..

#139 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:22

Idézet: Incendium - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:45

http://www.mistral.h...d_cat=001025037

Gembird WCS-MT 5.1 -18000 ezer forint. Fadobozos minden hangszóró és olyan súlya van hogy ketten vittük ki a kocsiig :D  Véleményem szerint megüti azt a szintet amit kell.Nem a legcsúcsabb minőség,de a kategóriájában a legolcsóbb és Fadobozos.Nálam ez van a szobámban ami olyan 4x4 es kb és kellemeset szól.A mélynyomótól meg rezeg az üveg ha odaragom kicsit a hangerőt.És tisztán szól.Nekem csak egy Live 5.1 esem van,de elégedett vagyok mind zenei mind játék szempontból.És ami plussz,hogy erre a redszerre még rá lehet asztali DVD-t ,Videót vagy amit akar az ember kötni.Benne van az AC3 as dekóder. ;)

Nem néz ki rosszul, de az a AC3 dekóder? Van rajta digitális bemenet? Optikai, vagy koax? :omg:
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#140 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:28

Idézet: SecMan - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:08

Én elhiszem, hogy jól szól, de attól még rusnya(szvsz) és kvára elüt a fekete bútoroktól. Hiába jó a fülnek ha szar a szemnek...

Sajnos a fa színe már csak ilyen. Kevés fekete színű és jó hangú, valamint viszonylag olcsó 5.1 rendszer van. Valamiben kompromisszumot fogsz kötni. Vagy színben, vagy hangzásban, vagy talán még többen is.

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.