HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 08:39

A fentebb linkelt dimarsonról mi a vélemény?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#222 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 15:48

némi problémába ütköztem, a fa dobozos genius hangfal setjéből szerttem volna a két frontot a falra szerelni, (kb 2 cm távol lennének a faltól de elég zárt környezetben) viszont van a front satok hátulján egy lyuk, (gondolom reflex nyilás) számít ez? vagy nyugodtan rakhatom a falra?

#223 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 13:50

Nekem csak 2 sima hangszoró kéne, de nem nagyon találtam hozzá témát, ezért inkább itt kérdezek. :)
Szeretnék az egyik géphez venni valami normálisabb hangszorót. Sajnos tapasztalatom nincs, mert a másik gép rendes erősítőre van kötva, és soha nem volt még géphez való kis hangszóróm.
Van pár Genius ami tetszik, de jó lenne valami tapasztalat róluk. Ezen az oldalon a lap alja felé vannak amik tetszenek, konkrétan az SP-HF 2.0 500, 800 és az 1250-es.
Van valakinek tapastztalata ezekkel a hangszórókkal?

#224 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:08

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 13:54

Örülünk!

Novemberben érkezik!

Kép

Remélem jön cseresznye fa színben is!

Teszt lengyelül :) :http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=peryferia,71,1#igbody

Kép Kép

Érdekes hogy úgy néz ki mégis 2db mélyközép szélessávú van a centerben 2db csipogó helyett:
Driver Unit    Subwoofer: 6.5 Woofe
Front Speaker: 4" Full Range and 1" Dome Tweeter
Rear Speaker: 3" Full Range and 1" Dome Tweeter
Center Speaker: 4" Full Range and 1" Dome Tweeter x 2

de:
Kép

Hmm, úgy néz ki hogy újak a magasok is, más mint a régiben...
(Kép)

Megérkezett, kapható!!!

Még a héten vagy köv héten jön egy összehasonlító teszt tőlem ;)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#225 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 11:08

Még a héten vagy köv héten jön egy összehasonlító teszt tőlem ;)

Én kíváncsian várom. Külsőre szebb lett, az tény és a surround hangszórók is 2 utasok lettek. :up: De csak azért nem cserélem le a DHT-510-est. :D
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#226 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:26

A 2 legyengébb ponton tjavítottak, új mélyet kapott (45 helett 75W) és 2 utasok a hátsók, és a távirányító is megújult.

Sajnos viszont kék ledes lett a cucc, ezért nagyon  mérges vagyok, de ha a hangja kárpótól, akokr majd átcserélema ledeket benne.

Majd 2-3 napot járatom elötte  20-30Hzen a szórókat fél hangerőn hogy bejáratódjon... (és hogy a lakás többi lakóját se zavarjam vele)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#227 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:32

Ejha! Majdnem duplája lett a mélynyomó teljesítménye? Mondjuk ezzel a 45W-tal is elégedett vagyok (előtte egy 17W-os Creative P380-om volt). A távirányító elég puritán, azon volt pofozgatnivaló. De ránézésre a surroundot tartom a legjobb újításnak.

#228 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:42

Erőben bőven elég volt amélnyomó, de dinamikában és frekvenciátvitelben volt még pótolni valója - remélem ez történt meg.

#229 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 12:07

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 11:42

Erőben bőven elég volt amélnyomó, de dinamikában és frekvenciátvitelben volt még pótolni valója - remélem ez történt meg.

Annyira sajnos nem értek hozzá, hogy tudjam mit kellett volna hallanom. :) :(

#230 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 12:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 11:26

Majd 2-3 napot járatom elötte  20-30Hzen a szórókat fél hangerőn hogy bejáratódjon... (és hogy a lakás többi lakóját se zavarjam vele)

Szerintem addig nem megy le egy ilyen cucc, még a gyári adatok szerint is 40Hz-20kHz.

#231 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 12:53

Pont ezért nem fogják hallani ;)
(Nem hallják, mégis úgy járatódik be mintha full hangerővel bömböltetnéd...)

#232 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 13:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 12:53

Pont ezért nem fogják hallani ;)
(Nem hallják, mégis úgy járatódik be mintha full hangerővel bömböltetnéd...)

De maga a hangszóró nem tud kiadni ilyen frekit, ezért nem értem, hogy minek 20Hz-cen küldeni. :)

#233 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 13:08

Most írtam le :omg:

A hangszóró nem autó, lehet neki küldeni az első 10.000KM-en is. Kell is, mert elején még nem elég rugalmas a gumi, meg kell puhulni, be kell járatódnia.

Hangfalat úgy járatunk általában be, hogy a hangfalpárt egymással szembe fordítjuk, és az egyiket fordított polaritással kötjük be. Így a hanghullámok kioltják egymást, és 3/4 hangerőn lehet egy hétig járatni, mégsem zavarjuk vele a szomszédokat. Mivel itt erre nincs lehetőség, ezért olyan frekvancián hajtom, amit nem hallanak az itthoniak, nem zavarja őket hogy 3 napig éjjel-nappal járatom a falakat. Viszont mehet 2/3-3/4 hangerővel (meglátom mi kényelmes neki), és járatódik szépen be. Ezért.

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 08. 13:12 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 13:58

Értem én amit írtál, de ennek a hangszorónak hiába adsz 20Hz-cet, nem fog mozogni a membrán szerintem, mert képtelen ilyen alacsony frekvenciára.
Tehát nem arra gondolok, hogy az ember nem hallja, hanem, hogy eleve képtelen megszólaltatni ilyen alacsony frekit. Csak állni fog a membrán, nem fog mozogni.

#235 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 14:01

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 14:58

Értem én amit írtál, de ennek a hangszorónak hiába adsz 20Hz-cet, nem fog mozogni a membrán szerintem, mert képtelen ilyen alacsony frekvenciára.
Tehát nem arra gondolok, hogy az ember nem hallja, hanem, hogy eleve képtelen megszólaltatni ilyen alacsony frekit. Csak állni fog a membrán, nem fog mozogni.

Tévedés; próbáld csak ki hogy akkor is mozog a membrán mikor már nem hallod! Hogy hány Hznél lesz majd ez azt majd meglátom, legjobban 60-90Hz környékén mozog, de fog még 30 környékén is...

#236 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 14:18

Félreértjük egymást. Persze, hogy mozoghat a membrán amikor már már nem hallod, de szerintem ebben a cuccban a membrán nem tud 20Hz-cen mozogni (gyárilag is 40Hz a legalacsonyabb frekije). Ez lett volna a lényeg.
A nagy autókba való subok tudnak 18Hz-cet.

#237 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 14:39

Pedig mozog. Így járattam be a mostani Home Theatre center sugárzóját is. Simán mozog hogy csak látod és nem hallod. Miért ne mozdulna meg? Kapja a jelet...

#238 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 15:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 14:39

Pedig mozog. Így járattam be a mostani Home Theatre center sugárzóját is. Simán mozog hogy csak látod és nem hallod. Miért ne mozdulna meg? Kapja a jelet...

Attól még, hogy kapja a jelet nem kell feltétlenül mozognia. A hangszoró tulajdonságaitól függ, hogy meg tudja e szólaltatni az adott frekvenciát. Egy sima kis PC-hez való hangszóra hiába adsz 20Hz-ces jelet, meg se fog mozdulni.
Nekem főleg az nagyon furcsa, hogy a center hanszóród mozgott 20Hz-ces jelnél, pedig még a mélynomója se tud lemenni addig.

(Mivel adtál neki pontosan 20Hz-ces jelet? Nekem van egy gyári tesztlemezem, amin különböző frekik vannak, ha kell, akkor majd meg tudom oszani valahol.)

#239 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 15:17

Mértne mozogna ha megkapja a jelet? :think: Ebben nincsenek annynira gagyi szórók hogy 'átlagos' tartományban ne működjenek rendesen, nem extrém frekvenciáról/amplitudóról (nem nagy dinamikával&hangerővel) van szó.

De ez egy HT, nem egy kolink 2.0 ;)

Tonegenerator programokkal tudsz tetszőleges frekit előállítani, az impulzus módját, stb, stb. Természetesen tesztlemezem is van, de nem azt fogom loopoltatni; azért köszönöm a felajánlást! :respect:

Szal nyugi, menni fog a bejáratás így; ha nem, marad a hagyományos módszer, de igen meglepődnék ha nem menne rajta.

#240 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 15:26

A hivatalos Genius oldal részletei. :)

A szub kapott egy nagyobb hűtőt, ez várható volt. Viszont én még mindig nem értem, hogy miért nem lehet távirányítóval szabályozni a csatornák hangerejét, csak a master hangerőt. :confused: De legalább a bemeneti csatornák között váltogathatunk anélkül, hogy fel kéne állnunk. :)

Távirányító

Szerkesztette: Lali-213 2006. 11. 08. 15:32 -kor

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.