HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 17. 21:23

Na akko itt teszem fel a kérdésemet:

Milyen 7.1-es hangfalrendszert ajánlotok a hangkarimhoz? (aláírásban sztem ott van) (olyan 30-40es árkategóriában)

Előre is köszi :)

#382 Felhasználó inaktív   Bad_Boy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 10:28

Kicsit OFF, de igazából nem találtam meg a megfelelő helyet ahová ezzel kapcsolatban írhatnék, és ez áll hozzá a legközelebb, no mindegy.

Szóval arról lenne szó, hogy van egy Logitech-es 5.1-em szol meg minden, de a kábele rövid, hogy én megfelelően el tudjam helyezni. Érdeklődtem én ismerőseim közt, azt mondták sima Jet hosszabítóval meg tudom oldani.
Két kérdésem lenne: 1 nem tudja valaki hogy hol lehet ilyet kapni, és mennyiért...
a másik kérdés, nem lesz ettől hang romlás, hogy még beleteszek több méteres kábelt...?

Válaszotokat előre, köszi....
Légy minél hülyébb.. Hogy miért?? Mert hülyéknek áll a világ.

#383 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:08

Szevasztok!
A következő a kérdésem:
5.1-et szeretnék venni,10-18e-ig.
Kinéztem egyet szerintetek milyenEzt néztem ki :)
és tudtommal ez vezeték nélküli, nem lesz bajom hogy nincsenek vezetékek, mármint pl: a hanggal hogy nem megy át rendesen a jel?
:respect:

Szerkesztette: Taki0019 2009. 02. 03. 14:09 -kor

#384 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 18:13

Jet hosszabítóról nem hallottam de lehet hogy van.
Szerintem nem fog romlani a hangminősége, eddig is kábelen ment, csak most hosszabbon fog :Đ
Nézz körül ipon.hu-n ott lehet hogy találsz :)

#385 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 12:04

Sziasztok!

Szeretni vennék egy hangfalrendszert, mivel bár a 10 éves 2.0 hangfalak tökéletesek, de kényeztetni szeretném magam egy viszonylagos ár/érték győztessel.
Két rendszert néztem ki:

1. Creative 5.1 Inspire T6100
vagy
2. Logitech 5.1 X-530

Melyik a jobb? Általában játékra és filmre és néha zenére használnám, de természetesen olyat szeretnék ami a maga kategóriájában a legjobb. Ha esetleg ezen a két rendszeren kívül tudtok olyat ami jobb és az ára is hasonló, akkor ne habozzatok szólni és megosztani velem(ünk).
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, HuNReal

#386 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 15:16

Genius SW-HF5.1 5000
Kép

Nekem is ez van, brutál.

Szerkesztette: laragirl83 2009. 03. 18. 15:17 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#387 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 15:29

Osztom a véleményt. Ár/kategóriát nézve best buy.  :up:

#388 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 18:12

Szervusztok!

5.1 hangrendszerek működéséről szeretnék kicsit olvasgatni ill. konkrét információhoz jutni.
Van most nekem egy 2.0 rendszerem két gyönyörű, csodás angol gyártmányú Marantz hangszóróval. Szépek, nagyok, csuda jók és egy ezer éves Sanyo hifi, ami RCA(?) felületen kap egy jelet jack kábelen a gépből :Đ

No ezen szeretnék kicsit változtatni. Konkrétan egy 5.1 rendszert szeretnék a szobába és az érdekelne, hogy ennek mik a feltételei a PC szempontjából. Milyen hangkártya kell ennek, stb..?
Egy Audigy SB0160 vagy SB160 kártyám van. Van rajta sok sok jack aljzat, meg a kártyán maga(ami a gépházon belül van) vagy 40 tű, amire rálehet dugni valami JP1-2-t és AUD_EXT-et, de nem értek hozzá :(
A kérdés az, hogy a kártya tud-e kiadni valamelyik csatlakozóján 5.1 jelet a hifinek valami szabvány csatlakozón vagy jól kell vennem egy kártyát is meg hi-fit is mellé, hogy minden passzoljon? A kártyán van valami digitális kimenet is, ami olyan, mint a jack, de passzolom, hogy ez mit takar :/

Bocsánat a sok értetlenkedésért, de tényleg sosem foglalkoztam a témával még korábban, de egyszer elkell kezdeni ezt is ;)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#389 Felhasználó inaktív   Dragon11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 21. 18:06

Helló mindenkinek.

4emberből 4nek különböző a véleménye.. Remélem, hogy itt van olyan, aki ért a hangrendszerekhez.. Lehet hozzászólásom picit OFF-nak minősül, ezért elnézést kérek, de nem találtam jobb topikot a kérdésemnek.

A kérdésem a következő lenne..

Hangrendszer vásárlásba kezdenék, egy integrált hangkártyához (MSI 915P Combo 2) alaplapról van szó.. 5.1-es hangrendszer lehet, !!csak!! analóg jelen.;-)

A hangrendszer !!főleg!! zenére, másodlagosan film nézésre és harmadlagosan kellene csak játékra.

Gondolkodtam már eleget, hogy 2.1 , 5.1 , sztereó erősítő+?2.1 hangrendszer?(v. 2hangszóró 3utas 1xűen), vagy házimozi erősítő+?5.1?(vagy ugyancsak 3utas hangszórók, de akkor külön kell centert venni, drágább lenne..) Az erősítős megoldásokat, persze használtan.:) a többi ismerősöm azt mondta, ez jó lenne használtan is, mert időtállóak.. és minőségileg is jobb lenne, meg cuccilag(teljesítményileg) is, de mindenki mást mondd.. Már nem tudom kinek higgyek.:)

Ha 2.1 kellene, akkor Logitech Z4-re gondoltam..
Ha 5.1 kellene, akkor Genius SW. Home Theatre 5005ösre gondoltam..

Viszont mivel említettem, hogy Zenére kellene a legjobban, ezért tisztázom, hogy milyen fajta zenéket is hallgatok Én.:) Pl.: Lady GaGa.. és a hozzá hasonló stílusúakat hallgatom.. tehát csak POP zenéket.

A hangrendszer egy 15négyzetméteres szobába kéne, tetőtérben.. A mély, közép, magas egyaránt fontos lenne, mert zenére kéne.. de én, kis naivan mondom, hogy a mély számomra nagyon fontos..:) rezegjen az asztal azért..;-)

A hangrendszerre maximum 30ezret szánok..(minden megoldásra) többet nem! Hangkártyát ha muszáj, csak akkor veszek.. de akkor azt külön számítva..( hangkártyából ha kell is, nem kell csúcskategóriás, csak legyen rajta Digi kimenet és azé' jó driverje legyen.. amúgy, a mostani is -sztem- egy jó kártya)

Örülnék, ha végre egy hozzáértő segítene Nekem(igen, értek Én is hozzá egy picit, de nem annyira, hogy ne kérjek segítséget), mert sokan segítettek már és mindenki mást mondott és egymást "hülyézték".

A 30 000Ft-os keretből a legeslegjobban szeretnék kijönni.. a 15négyzetméteres szobát nagyon fel szeretném tölteni zenével.;-) de néha a film is jó lenne.:) de arra már 5.1 kell, hogy élvezd, ha jól tudom.:) Viszont, az erősítős megoldásra is kíváncsi lennék, mert arról annyira nem tudok sokat és lehet érdekelne.. mert használtan 30ból ki lehetne hozni egy normálisat.. most néztem az apronet-en egy házimozi rendszer hangfalszettet 20ért, alkudni lehet azért.:D:D és akkor még 15ért mellé analóg jeles erősítőt.. de én annyira nem értek hozzá, ezért kérném a segítségétek.:)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.:) Remélem itt tudnak a problémámra megoldást találni, mert elszomorodtam egy másik fórumon.:)

Várom a válaszaitokat.

#390 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 20:16

Zenére ilyen pc hangfalak akárhány csilivili x.1 esek is felejtősek,egy régi erősitő meg 2 sima 3 utas doboz leszólja őket bármikor minőségbe meg hangerőbe is.
Genius SW-HF5.1 5000 volt nekem is de meguntam vettem egy ezer éves siemens rádioerősitőt meg két pioneer hangfalat hozzá.Ó borzalom mekkora különbség van a két rendszer hangzása között.persze aki dvd zik annak meg a genius a jobb,de zenére 0.

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 21. 20:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#391 Felhasználó inaktív   Dragon11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 20:28

Értem. Nagyon szépen köszi a válaszod.. főleg így, hogy már tapasztalatból mondod.:) felvettelek MSN-re.. mikor érsz rá kb.?^^

#392 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 20:32

Idézet: Dragon11 - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 20:28

Értem. Nagyon szépen köszi a válaszod.. főleg így, hogy már tapasztalatból mondod.:) felvettelek MSN-re.. mikor érsz rá kb.?^^

oksa megvagy.Amugy nem fikázom én ezeket de pl a géniusnak van olyan szériája amibe passiv subhagszoró van mögötte meg egy kis 8 centis hajtaná meg szegényt.Meg a táp is elég alulméretezett.Tényleg megkell hallgatni egy ilyet hogy elég e az embernek,nekem is jó volt jódarabig de zavart hogy eléggé idegen zajok is jönnek néha a subrészböl.Filmnél persze nem hallani valahogy.Ph-n már külön tuning szekcio nyilt a sub tuningolására,meg rendbehozatalára,ott is lehet a témába olvasgatni.

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 21. 20:40 -kor

Hádédész..

#393 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 16:54

Zenére én se ajánlom, de filmekhez egy kisebb szobában tökéletes. :) Legalábbis számomra az.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#394 Felhasználó inaktív   Dragon11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 20:58

Értem.. djculture segített eldönteni.. sztereó erősítő(ajánlanátok egy jót használtan max 20kiló-ért?Meg mégis milyen márka jó belőlük:-s) + 2 sal hangfal 3 utas lesz..

Ez zenére tökéletes, de kérdés.. dr. house filmeket megnézni jó-e ? Nem kell nekem mozi hangzás..:)

THX.

Külön köszönet djculture-nak, hogy foglalkozim velem MSN-en..:D:D ezt is Tőle kérdeztem volna, de nem elérhető..:)

#395 Felhasználó inaktív   tucsok82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 21:45

Sziasztok!

Genius SW-HF5.1 5000 hangfalszetet tervezek venni inkább zenei, mint mechanikai károkat okozó hangerőélmény reményében, lossless audióhoz (elsősorban jazz és klasszikus). Minőségbeli elvárásaim felső-középszerűek, így nem igénylem, hogy a karmester véletlenül lecsúszó sliccének hangját se torzítsa a rendszer.  :)

Naivan azt találtam ki, hogy az Acer Aspire One netbookomról fog szólni a zene egy 5.1-es, USB-csatlakozós külső hangkártyán keresztül. 

Három kérdés fogalmazódott meg bennem:

1) Működhet ez így??? :eek:

2) Milyen hangkártyát ajánlotok? (Első körben a következőket találtam: TERRATEC Aureon, TRUST SC-5500p 5.1)

3) Elérhető ezzel az összeállítással egy olyan júzer normális elvárásainak megfelelő eredmény, aki rendelkezik zenei hallással, azonban vájtfülű hifihallással és -tapasztalattal nincs megáldva?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
tücsök

#396 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 23:37

Legelőször is avval kell tisztában lenni hogy az adott helyiség akusztikája nagyon sokat befolyásol.Tehát lehet máshol jól szól és ajánlja neked nállad meg elmászik a hangkép stb az adott helyen.Legdurvább az volt mikor erősitőt vettem nemrég/ csak sztereo retro erősitőket veszek itthonra/ és vagy 20 félét elhoztam a havertol mire egy ugy szólt ahogy kell a hangfalaimmal.Amugy zenére csak sztereo erősitő+ hangfal.5.1 es cuccok istenek házimozira de zenére alkalmatlanok,pláne az ilyen 5,1 es egybe cuccok,sokszor a mély elnyomja a fenébe a magas közép tartományt a hangok pozicionálása meg kritikán aluli.Az általad emlitettre is igaz ez.Ha nagyon muszáj ilyet venned zenehallgatásra akkor probálj meg egyet szerezni kölcsönbe és hallgasd meg neked megfelel e,ha nem igy teszel lehet kidobott pénz lesz az ára.Nem kell ehez nagyon vájtfülünek lenni hogy az ember meghallja pl ahogy szuszog a mélyládája a cuccnak vagy elnyomja pl az éneket amit alig hallani/sokan le is szigetelték a mély dobozát külön topik van erre a ph-n tapasztalat cserére/.
Üdv:Djc

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 21. 23:39 -kor

Hádédész..

#397 Felhasználó inaktív   tucsok82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 05:56

Köszi a választ!

#398 Felhasználó inaktív   Dragon11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 13:34

djculture, nincs kedved msn-re jönni? vizsgáim voltak, azért voltam innaktív..(kitűnő lett minden:D)

#399 Felhasználó inaktív   tex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 11:27

Hy!
Kinéztem magamnak egy ilyen hangfalat: My Webpage. Mi a véleményetek esetleg, ha van vkinek ilyen az is szóljon már pár szót róla.
thx

#400 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:29

Idézet: tex - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 12:27

Hy!
Kinéztem magamnak egy ilyen hangfalat: My Webpage. Mi a véleményetek esetleg, ha van vkinek ilyen az is szóljon már pár szót róla.
thx

Géniuszból az 5005 ami már jó valamire az alatta lévőknek torzitásuk és hangjuk max kis (félig kivezérelve) amig elviselhető.Mélyládájukra jellemző a recsegés és a lenemszigeteltség miatt a csatiknál a szuszogás.Mindenféle nem zenébe lévő mellékhangot adnak ki.
Hádédész..

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.