HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#301 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 26. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 11:01

Nincs. :(

Szomorúan hallom.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#302 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 08:27

Ehh, sorry, kicsit kiengedtem a gőzt...

Nem baj, igazad van.

Szerintem a cégek azért erőltetik ezt a papíros dolgot, mert azt hiszik, hogy ez majd megoldja a gondjukat. Nekikezd egy ember 20 másik munkáját csinálni, persze hogy belebukik egy idő után. Aztán jön a következő, aki addig sem bírja, mint az elődje. Persze a munkáltató ebből nem azt vonja le következtetésnek, hogy nem kéne ilyen mértékben rabszolgáltatnia, hanem azt mondja: akkor jöjjön egy szuper diplomás, az majd rózsaillatút sz@rik az elődeihez képest. Majd csak észreveszik, hogy nem old meg semmit ez a hozzáállás.

Szerkesztette: Wile E 2010. 03. 26. 12:56 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#303 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 26. 12:56

Szerintem a cégek azért erőltetik ezt a papíros dolgot, mert azt hiszik, hogy ez majd megoldja a gondjukat. Nekikezd egy ember 20 másik munkáját csinálni, persze hogy belebukik egy idő után. Aztán jön a következő, aki addig sem bírja, mint az elődje. Persze a munkáltató ebből nem azt vonja le következtetésnek, hogy nem kéne ilyen mértékben rabszolgáltatnia, hanem azt mondja: akkor jöjjön egy szuper diplomás, az majd rózsaillatút sz@rik az elődeihez képest. Majd csak észreveszik, hogy nem old meg semmit ez a hozzáállás.

Én úgy vettem észre, létezik valami éles határvonal az alsó szinten lévő, hozzám / hozzánk hasonló "munkások" (elsősorban "last line, all 7/24"-stílusú bázis megoldók) és a felső menedzsment között, amit a köztes szabályozási szintek képtelenek kitölteni. Nálunk (mint mondtam, állami cég) nincs közvetlen átjárás, nekem is a középszintet kell megcéloznom a panaszaimmal, kéréseimmel, ha van valami, de az a baj, hogy ezek 90-95%-át még a közvetlen vezetőm csak megérti, hiszen szakmabeli ő is, de feljebb már hiába is prezentálja, képtelenek vagyunk áttörni az agyakat védő betonfalakat. Teljesen más rugóra jár az agyuk, vagy nem tudom. És mint állami cég, iszonyatos a kül- és belpolitika, középszinttől lefelé minden és mindenki kőkeményen csak szám és statisztika. Valamint egy, vagy több oldal egy dossziéban. Itt bizony sokan dossziéznak mindenkiről, akivel kapcsolatba kerülnek... (Pár, rólam szóló bejegyzésről én is tudok. :laugh: )
Öt év után jutottam el odáig, mint más, már korábban itt dolgozó munkatársaim: nem érdemes foglalkozni vele. Csak eszi az embert, a gyomrot, vérnyomást és semmi eredménye (nem is tudom, nagyságrendileg úgy 50 esetből talán ha 4-5 ment át a mi javaslatainkkal, azok is csak kompromisszumokkal). Úgyhogy most már nálunk is általános az, hogy nem foglalkozunk a saját megérzéseinkkel, megcsinálunk mindent betű szerint, dokumentálunk, csatoljuk, aláírjuk, aztán, amikor belerepül a sz*r a ventillátorba, hátradőlünk. Végeredményben akkor is nekünk kell majd megcsinálni, de tök más érzés, ha a nagy arcok meglepően kicsire összemenve ereszkednek le hozzánk kérni. :) Jó, a bunkóbbik fajta ilyenkor átmegy üvöltözős utasítósba, de ha tartod magad a betű szerinti munkavégzéshez és a "keep smile" ott villan a homlokodon, akkor semmi gond, csak ő fog agyvérzést kapni. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#304 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 13:56

Én úgy vettem észre, létezik valami éles határvonal az alsó szinten lévő, hozzám / hozzánk hasonló "munkások" (elsősorban "last line, all 7/24"-stílusú bázis megoldók) és a felső menedzsment között, amit a köztes szabályozási szintek képtelenek kitölteni. Nálunk (mint mondtam, állami cég) nincs közvetlen átjárás, nekem is a középszintet kell megcéloznom a panaszaimmal, kéréseimmel, ha van valami, de az a baj, hogy ezek 90-95%-át még a közvetlen vezetőm csak megérti, hiszen szakmabeli ő is, de feljebb már hiába is prezentálja, képtelenek vagyunk áttörni az agyakat védő betonfalakat. Teljesen más rugóra jár az agyuk, vagy nem tudom. És mint állami cég, iszonyatos a kül- és belpolitika, középszinttől lefelé minden és mindenki kőkeményen csak szám és statisztika. Valamint egy, vagy több oldal egy dossziéban. Itt bizony sokan dossziéznak mindenkiről, akivel kapcsolatba kerülnek... (Pár, rólam szóló bejegyzésről én is tudok. :laugh: )
Öt év után jutottam el odáig, mint más, már korábban itt dolgozó munkatársaim: nem érdemes foglalkozni vele. Csak eszi az embert, a gyomrot, vérnyomást és semmi eredménye (nem is tudom, nagyságrendileg úgy 50 esetből talán ha 4-5 ment át a mi javaslatainkkal, azok is csak kompromisszumokkal). Úgyhogy most már nálunk is általános az, hogy nem foglalkozunk a saját megérzéseinkkel, megcsinálunk mindent betű szerint, dokumentálunk, csatoljuk, aláírjuk, aztán, amikor belerepül a sz*r a ventillátorba, hátradőlünk. Végeredményben akkor is nekünk kell majd megcsinálni, de tök más érzés, ha a nagy arcok meglepően kicsire összemenve ereszkednek le hozzánk kérni. :) Jó, a bunkóbbik fajta ilyenkor átmegy üvöltözős utasítósba, de ha tartod magad a betű szerinti munkavégzéshez és a "keep smile" ott villan a homlokodon, akkor semmi gond, csak ő fog agyvérzést kapni. :)

Ez az, ami mindig fel tudta b@szni az agyam...

Apám amióta az eszemet tudom közép- majd felsővezető volt egy elég nagy cégnél. A cég érdekeit tartotta szem előtt, de valahogy mindig megtalálta a közös hangot a beosztottaival, emberként kezelte őket, és tisztelték, szerették is ezért.

8 éve kerültem a harmadik munkahelyemre import beszerzőként, a közvetlen főnököm egy igazi bajszos paraszt volt, de azért viszonylag jól kijöttem vele. Egyik nap meglátogattuk a részlegvezetőt, aki egy hardcore kommunistából átvedlett tekintélyelvű kapitalista f@sz volt. Az "eligazítás" végén rákérdeztem, hogy mégis mi az a "Helvár", aminek az alkatrészeit majd én fogom beszerezni. Rámnézett és szép tagoltan, jó hangosan kimondta, hogy megértsem: "Hel-vár!!!" Jól van, te meg egy "segg-fej" vagy, gondoltam magamban és inkább csendben maradtam. Itt se dolgoztam sokáig...
Wherever you go, go with all your heart.

#305 Felhasználó inaktív   mz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 27. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Galapow - Dátum: 2010. 03. 24. 19:05

ITIL-t oktatnak vmelyik fősulin/egyetemen?

Ha más nem, legalább azt illő tudni, hogy mi az.

Más kérdés, hogy egy átlagos egyetemista nem üzemeltet olyan környezetben, ahol élesben is megtapasztalhatná az ITIL lényegét.

#306 Felhasználó inaktív   mz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 12:56

Én úgy vettem észre, létezik valami éles határvonal az alsó szinten lévő, hozzám / hozzánk hasonló "munkások" (elsősorban "last line, all 7/24"-stílusú bázis megoldók) és a felső menedzsment között, amit a köztes szabályozási szintek képtelenek kitölteni.

Ez a versenyszférában is tud ám így lenni. Helyfüggő, hogy mennyire.

Idézet

Mert minden szinten politizálás folyik. Ti meg, egyszerű informatikusként, a saját nyelveteken, a logikus és ésszerű gondolkodás mentén érveltek. Csakhogy a fenti fülek a politika nyelvét értik, a tieteket nem.

A megoldás vagy a fenti, vagy pedig politizáltok ti is. Na, ez általában nem szokott menni. :) A jó az, ha van egy olyan IT-vezető, aki tud egy kicsit politizálni.

#307 Felhasználó inaktív   mz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 25. 15:27

Ezzel a téves szemlélettel fogsz mellé az egész papírmániás magyar társadalommal együtt. Ha valakinek fogalma sincs szakmailag semmiről, már az állásinterjún kibukik. Pl. nincs egy értelmes magyar mondata és az illető a szakma legalapvetőbb fogalmaival sincs tisztában. Esetleg ott van még a referenciakérés lehetősége, de azzal lehet csalni. Aztán még mindig ott van a próbaidő. Sőt, még próbaidőn túl is ki lehet dobni lazán bárkit mondvacsinált indokkal. Nem tudom mire fel ez a papírmánia. Valaki vagy ért valamihez és el tudja látni a rábízott feladatot, vagy nem.

Aha... Elsőre én is ezt hittem. Aztán elmagyarázták: ki a francnak van ideje és pénze ezt végigzongorázni?

1. lehetőség: meghallgatok és felveszek bárkit, aki jónak tűnik
-> Kb. x% eséllyel szívni fogok vele, mert kamuzott vagy nem elég jó stb.

2. lehetőség: felveszek valakit, akinek van egy jó papírja (ÉS szakmailag is jónak tűnik)
-> Kb. (x/3)% eséllyel fogok szívni vele, mert a papírjai alapján egyszer már végigcsinált egy akadálypályát

#308 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 20:29

Az az x% van olyan kicsi, hogy felesleges legyen a helyzetet ennyire túlvédeni. 0-ra úgyse lehet soha leszorítani.

Szerkesztette: Wile E 2010. 03. 27. 20:30 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 28. 00:26

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 13:56

Csak eszi az embert, a gyomrot, vérnyomást és semmi eredménye (nem is tudom, nagyságrendileg úgy 50 esetből talán ha 4-5 ment át a mi javaslatainkkal, azok is csak kompromisszumokkal). Úgyhogy most már nálunk is általános az, hogy nem foglalkozunk a saját megérzéseinkkel, megcsinálunk mindent betű szerint,

Most megint eljutottam oda, hogy ha nem én/mi tervezzük, aztán üzemeltetjük, akkor mondja meg mi legyen, írja le, azt fogom csinálni. Ötletből és jóságból elég volt, mert minden megy a "majd" dossziéba, vagy éppen nincs rá lóvé, vagy valaki aki csak számokat lát, az beleszól. Aztán ha ég a ház, akkor meg kell menteni, ilyenkor jó 1-2 levelet visszaküldeni, amiben az "ugye megmondtuk" de sajna lassan már az is unalmas, felelős felfelé tud bukni, oszt jónapot.
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 28. 01:26

Most megint eljutottam oda, hogy ha nem én/mi tervezzük, aztán üzemeltetjük, akkor mondja meg mi legyen, írja le, azt fogom csinálni. Ötletből és jóságból elég volt, mert minden megy a "majd" dossziéba, vagy éppen nincs rá lóvé, vagy valaki aki csak számokat lát, az beleszól. Aztán ha ég a ház, akkor meg kell menteni, ilyenkor jó 1-2 levelet visszaküldeni, amiben az "ugye megmondtuk" de sajna lassan már az is unalmas, felelős felfelé tud bukni, oszt jónapot.

Ez mindenhol így van. Itthon legalábbis. "Jólesszazoda..."
Az nevet utoljára, aki először üt.

#311 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2010. 03. 26. 08:27

Kérdezni nem tud, feltett kérdést nem érti, el kell magyarázni neki, pedig - papíron - szakmája az, amivel megbízták.

saját tapasztalatom, hogy a "jól specifikált, világos és egyértelmű hibabejelentés" soxor ennyiből áll:

"Lassú az internet!"

Szerkesztette: tanulgat 2010. 03. 28. 13:00 -kor

"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#312 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: mz - Dátum: 2010. 03. 27. 17:55

Aha... Elsőre én is ezt hittem. Aztán elmagyarázták: ki a francnak van ideje és pénze ezt végigzongorázni?

1. lehetőség: meghallgatok és felveszek bárkit, aki jónak tűnik
-> Kb. x% eséllyel szívni fogok vele, mert kamuzott vagy nem elég jó stb.

2. lehetőség: felveszek valakit, akinek van egy jó papírja (ÉS szakmailag is jónak tűnik)
-> Kb. (x/3)% eséllyel fogok szívni vele, mert a papírjai alapján egyszer már végigcsinált egy akadálypályát

És a referencia mire jó?
Mindenki dolgozott már valahol. Papírt mutathat arról is, nem?
Vagy a teszt mire jó?
Leültetsz egy papírral és tollal. Ha nem tudok válaszolni a kérdések 80%-ra, akkor tuti hazudozom. És minden területen fel lehet tenni olyan kérdéseket, amire egy kezdő nem tud válaszolni. Ha pedig Te nem tudsz feltenni 10 ilyen kérdést, akkor Te vagy az, aki nem arra a posztra való. De akár azt is lehet játszani, hogy Te kérdezel én válaszolok, aztán fordítva. Aki ebben a legcsúnyábban elver, vagy a legkevésbé kap ki, azt kell felvenni. :-) A személyes elbeszélgetés úgyis elkerülhetetlen.

Egy példa kérdés, itt van felettünk: "Lassú az internet!"
1, hogyan vizsgálnád ki, hogy tényleg lassú-e?
2, hogyan próbálnád elhárítani a hibát?

Az elsőt én is meg tudnám oldani. De ha kiderül hogy egy szobában csak egy gépen lassú és az összes gép egyforma, akkor aligha tudnám elhárítani a hibát. Bár lennének ötleteim, de kész tervem nincs. Órákat szöszmötölnék vele.

Szerkesztette: nova 2010. 03. 29. 20:01 -kor

Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#313 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 03. 29. 20:54

...

Az elsőt én is meg tudnám oldani. De ha kiderül hogy egy szobában csak egy gépen lassú és az összes gép egyforma, akkor aligha tudnám elhárítani a hibát. Bár lennének ötleteim, de kész tervem nincs. Órákat szöszmötölnék vele.

Nem vagy valami optimista alkat.
Én már rengeteg hibának álltam neki "Akkor most próbálkozzunk..." alapon és az esetek 90-95 százalékában mindig született épkézláb megoldás.

#314 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 29. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 03. 29. 20:54

És a referencia mire jó?
Mindenki dolgozott már valahol. Papírt mutathat arról is, nem?
Vagy a teszt mire jó?
Leültetsz egy papírral és tollal. Ha nem tudok válaszolni a kérdések 80%-ra, akkor tuti hazudozom. És minden területen fel lehet tenni olyan kérdéseket, amire egy kezdő nem tud válaszolni. Ha pedig Te nem tudsz feltenni 10 ilyen kérdést, akkor Te vagy az, aki nem arra a posztra való. De akár azt is lehet játszani, hogy Te kérdezel én válaszolok, aztán fordítva. Aki ebben a legcsúnyábban elver, vagy a legkevésbé kap ki, azt kell felvenni. :-) A személyes elbeszélgetés úgyis elkerülhetetlen.

Azért ki lehet azt, nem olyan sok mindentől tud belassulni szvsz. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#315 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 03. 29. 19:31

Nem vagy valami optimista alkat.
Én már rengeteg hibának álltam neki "Akkor most próbálkozzunk..." alapon és az esetek 90-95 százalékában mindig született épkézláb megoldás.

Ja, próbálkozni lehet, azt a kis pistike is tudja a szomszédból. De mi a szakember terve?
Példaterv:
1., Megnézzük hogy hasonlóak-e a hálózati beállítások. Esetleg nem egy másik DNS szerver a hiba oka, stb.
2., Megnézzük a feltelepített szoftvereket. És leszedjük ami nem kell. Ha már úgyis ott vagyunk csináljunk rendet :-)
3., Megnézzük hogy egy töredezettség mentesítés, vagy a temp könyvtárak ürítése megoldja-e a problémát.
4., Vírust, trójait írtunk. Kitöröljük valami erre való szoftverrel a registryben található hibás bejegyzéseket.
5., Esetleg egy másik gépből kihúzott kábellel kipróbáljuk a hálózatot.
6., Esetleg gondolhatunk arra is, hogy a HDD kezdetleges hibái okozzák a lassulást (ez akár egy harddisk sentinel segítségével leellenőrizhető).

Szóval ez a kis pistike terve, a szomszédból, mivel programozóként nem a szakterületem az ilyen hiba elhárítása. :-) Ezek után is lenne még ötletem, de nagyjából ezekkel kezdenék. És ha én HRS lennék, valami ilyesmi választ várnék. A Te válaszodon meg mosolyognék, és soha vissza sem hívnálak. Aztán jönnél ide felháborodottan, hogy még vissza sem hívtak, pedig Te úgy érezted hogy lehengerlő voltál... :-)

#316 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 03. 31. 16:26

Ja, próbálkozni lehet, azt a kis pistike is tudja a szomszédból. De mi a szakember terve?
Példaterv:
1., Megnézzük hogy hasonlóak-e a hálózati beállítások. Esetleg nem egy másik DNS szerver a hiba oka, stb.
2., Megnézzük a feltelepített szoftvereket. És leszedjük ami nem kell. Ha már úgyis ott vagyunk csináljunk rendet :-)
3., Megnézzük hogy egy töredezettség mentesítés, vagy a temp könyvtárak ürítése megoldja-e a problémát.
4., Vírust, trójait írtunk. Kitöröljük valami erre való szoftverrel a registryben található hibás bejegyzéseket.
5., Esetleg egy másik gépből kihúzott kábellel kipróbáljuk a hálózatot.
6., Esetleg gondolhatunk arra is, hogy a HDD kezdetleges hibái okozzák a lassulást (ez akár egy harddisk sentinel segítségével leellenőrizhető).

Szóval ez a kis pistike terve, a szomszédból, mivel programozóként nem a szakterületem az ilyen hiba elhárítása. :-) Ezek után is lenne még ötletem, de nagyjából ezekkel kezdenék. És ha én HRS lennék, valami ilyesmi választ várnék. A Te válaszodon meg mosolyognék, és soha vissza sem hívnálak. Aztán jönnél ide felháborodottan, hogy még vissza sem hívtak, pedig Te úgy érezted hogy lehengerlő voltál... :-)

Én ebből élek, de végül is kioktathatsz, maximum mosolygok jókat. :)
Azért még mielőtt nekiállnál a Nagy Tervnek, érdemes letisztázni, hogy a gép általánosan le van-e lassulva vagy pedig csak a gépbe bejövő sávszél csökkent le valamiért, mert teljesen eltérő javítást igényel a kettő.

#317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 03. 29. 21:55

Azért ki lehet azt, nem olyan sok mindentől tud belassulni szvsz. :)

Első sorban relatív lassú, mert a júzert azt hiszi, hogy lassú, amúgy meg nem. Vállalati környezetben néha egyszerűbb, de van mikor különböző irányok lassulnak, ha nem ismerjük az infrastruktúrát, akkor érdekes is lehet egy ilyen lassulás, helyi proxytól a vírusölőn át, zajos falicsatlakozó, dugult wlan, döglődő gateway, bármi, vagy akármi.
Make love not Wor.

#318 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 03. 31. 18:04

Azért még mielőtt nekiállnál a Nagy Tervnek, érdemes letisztázni, hogy a gép általánosan le van-e lassulva vagy pedig csak a gépbe bejövő sávszél csökkent le valamiért, mert teljesen eltérő javítást igényel a kettő.

Igen, de legalább kérdezni kell, vagy nagyságrendileg átlátni a dolgot. A próbálkozzunk, az elég érdekes megfejtés. Főleg mert nekem is jöttek, hogy lassú, aztán egyik gépen az volt, másikon nem. Vagy csak a külföld, de olyan is volt, hogy itt a fél emelet döglött le, mert lanon kihajtották a portokat, de nem kicsit. Ízlés kérdése.
Make love not Wor.

#319 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: mz - Dátum: 2010. 03. 27. 19:17

Ha más nem, legalább azt illő tudni, hogy mi az.

Más kérdés, hogy egy átlagos egyetemista nem üzemeltet olyan környezetben, ahol élesben is megtapasztalhatná az ITIL lényegét.

Szia,

Na ja. Legalább utánanézhetne. :) Link: http://www.itil-offi...m/home/home.asp
(off: Expert szintől kihívás. Márha meg szeretné valaki igazán érteni. Foundation szint igazából csak tartalomjegyzéknek jó. Ilyen tanfolyamokat HP ill. Számalk is tart az érdeklődőknek. Expert moduloknál meg a gatyát felkötni és bankszámlát megtömni. Nem olcsó és nem könnyű.)

Bár megjegyzem, bizonyos szintől/poziktól elvárás lehet ezen módszerek ismerete. Sixsigma/Lean/Kaisen/ISO20000/ISO27000/MOF is érdekesek. Mondjuk az is igaz, hogy ezeket nem a KKV-k fogják használni. Azt se tudják eszi-e vagy isszák ezeket. :)

Zoli_The_Hun

#320 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 03. 31. 16:04

Nem szakmailag akartalak kioktatni.
Csak arra írtam, hogy ha egy HR-es-nek Te és Én közöttem kellene választani, akkor az adott válaszok alapján engem választana, és nem azért mert elfogult vagyok :-) Hanem mert nem hadoválok, hanem az egyes teendőkre tértem egyből. Nem az a lényeg hogy megoldod-e a problémát. Valószínűleg megoldod, hiszen évek tapasztalata áll mögötted. Valószínűleg én is megoldanám, habár nem rendelkezem túl sok tapasztalattal. De ha felvételiztetnek, akkor erről szóban csak így tudnak megbizonyosodni. Hiszen azt, hogy évek tapasztalata áll mögötted, vagy elhiszik, vagy nem. Ráadásul ezt állíthatom én is. De ha tényleg így van, vagyis hogy sokkal nagyobb tapasztalattal bírsz, mint én, akkor a HRS valószínűleg rosszul döntene. Te meg azzal a válasszal két emberrel babrálnál ki, a HRS-el és magaddal. A mostani válaszod már jobb, de szerintem még vezetnék egy HRS szemében. ;-)

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.