HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#321 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 08. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 04. 01. 12:06

Nem szakmailag akartalak kioktatni.
Csak arra írtam, hogy ha egy HR-es-nek Te és Én közöttem kellene választani, akkor az adott válaszok alapján engem választana, és nem azért mert elfogult vagyok :-) Hanem mert nem hadoválok, hanem az egyes teendőkre tértem egyből. Nem az a lényeg hogy megoldod-e a problémát. Valószínűleg megoldod, hiszen évek tapasztalata áll mögötted. Valószínűleg én is megoldanám, habár nem rendelkezem túl sok tapasztalattal. De ha felvételiztetnek, akkor erről szóban csak így tudnak megbizonyosodni. Hiszen azt, hogy évek tapasztalata áll mögötted, vagy elhiszik, vagy nem. Ráadásul ezt állíthatom én is. De ha tényleg így van, vagyis hogy sokkal nagyobb tapasztalattal bírsz, mint én, akkor a HRS valószínűleg rosszul döntene. Te meg azzal a válasszal két emberrel babrálnál ki, a HRS-el és magaddal. A mostani válaszod már jobb, de szerintem még vezetnék egy HRS szemében. ;-)

Lehet, de ki nem sz@rja le? :)
Én Neked válaszoltam, az "akkor aligha tudnám elhárítani a hibát" c. mondatodra, nem pedig egy HR-esnek.
Szerencsére ellavírozok egyedül is valahogy...
Wherever you go, go with all your heart.

#322 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 04. 08. 20:28

Lehet, de ki nem sz@rja le? :)
Én Neked válaszoltam, az "akkor aligha tudnám elhárítani a hibát" c. mondatodra, nem pedig egy HR-esnek.
Szerencsére ellavírozok egyedül is valahogy...

azert abban igaza van a kolleganak, hogy egy hozza nem erto ember kerdesere nem lehet a szokasos IT stilusban valaszolni. O egy nem muszaki ember, csak annyit tud, hogy hatarozottan es konkretan kell hozzaallni. Pistiket es a mernokot is az kulonbozteti meg (tobbek kozott), hogy pistike nekiall baszakodni mindenfelevel ami eszebe jut, a mernok meg papir, ceruza, atlatja a helyzetet, azonositja az erdekesebb pontokat, majd arra rarepul (vagy inkabb rarepit valakit).

Plane felvetelin, ahol sosem a megoldas erdekel senkit, hanem az, hogy milyen uton tervezel eljutni a megoldasig. Amikor felveteliztetek, egy jo regi, de vaskos szobeli tesztsorom van, kerdesekkel. Altalaban 30%-ra tudnak valaszolni, de szandekosan nehez mert nem a megoldasok erdekelnek, hanem a jelolt hozzaallasa. Aki meg a megoldasokat is tudja, annak nagyon szoktunk orulni :) sajnos nincs sok ilyen.

#323 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2010. 04. 13. 14:37

azert abban igaza van a kolleganak, hogy egy hozza nem erto ember kerdesere nem lehet a szokasos IT stilusban valaszolni. O egy nem muszaki ember, csak annyit tud, hogy hatarozottan es konkretan kell hozzaallni. Pistiket es a mernokot is az kulonbozteti meg (tobbek kozott), hogy pistike nekiall baszakodni mindenfelevel ami eszebe jut, a mernok meg papir, ceruza, atlatja a helyzetet, azonositja az erdekesebb pontokat, majd arra rarepul (vagy inkabb rarepit valakit).

Plane felvetelin, ahol sosem a megoldas erdekel senkit, hanem az, hogy milyen uton tervezel eljutni a megoldasig. Amikor felveteliztetek, egy jo regi, de vaskos szobeli tesztsorom van, kerdesekkel. Altalaban 30%-ra tudnak valaszolni, de szandekosan nehez mert nem a megoldasok erdekelnek, hanem a jelolt hozzaallasa. Aki meg a megoldasokat is tudja, annak nagyon szoktunk orulni :) sajnos nincs sok ilyen.

Annyira tipikusan hülye helyzetbe kerültem..... :)
Nemzetközi cég (külföldön dolgozom), helyi IT managere vagyok. Bepróbálkoztak, hogy akkor még valami mást is csináljak meg (tök más dolog, köze nincs az IT-hoz - tényleg csak a normál munkától venné el az időt, mert van mit csinálnom), amire konkrét nem volt a válaszom. Erre ugye az igazgató próbált keménykedni, hogy majd ő megmondja, hogy mit csináljak és nem én döntöm el. Én meg mondtam neki, hogy akkor május hatodikán úgyis lejár a szerződésem és így nem áll szándékomban meghosszabbítani. Hétvégén mindenki gondolkodott. Tegnap megint leültünk és a helyzet annyit változott, hogy befenyítettem őket azzal, hogy már a jövő héten lelépek, hiszen túl sok kiadatlan szabim van és megtehetem. Ma persze már visszább fogták az agarakat, gondolom rájöttek, hogy lehetetlen ide bárkit beállítani a helyemre, hiszen a munkahelyemen tényleg minden számítógép vezérelt és én vagyok az egyetlen aki tudja mi hogyan működik leállás meg nem lehet (hotel biznisz). Szóval kezdik egymásra halmozni a kedvezményeket és a jutalmakat - hátha elállok a szándékomtól. Hülye helyzet, hiszen az igazgató nem hátrálhat meg - nekem meg eszemben sincs megcsinálni amit akar. Hiába ígérgetnek fűt-fát. Megoldás: felvesznek egy embert mellém aki megcsinálja amit én nem vagyok hajlandó + plusz még ugye amit beígérnek azt is meg kell adniuk. Kellett ez bárkinek is? Nem. Csak ugye vannak keményfejű emberkék akik próbálnak istent játszani. Úgy néz ki végül jól jövök ki a dologból, mert nem is csinálom amit akartak és még egy csomó egyebet is elértem. Hogy a jövőben ez mit eredményez: nem tudom.

Mondjuk a HR mellettem állt végig - kerek perec megmondták az igazgatónak, ha engem elveszít akkor nagy szarban vannak. Ebben az egy esetben ürölök a HR-nek.

Nem értem mire volt ez jó.

Szerkesztette: FőDudu 2010. 04. 13. 19:47 -kor

#324 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 19:18

[...]

hogy sajnáljunk :]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 20:18

Mondjuk a HR mellettem állt végig - kerek perec megmondták az igazgatónak, ha engem elveszít akkor nagy szarban vannak. Ebben az egy esetben ürölök a HR-nek.

Mercsak. Ellenben elég sok olyan céget látok, ahol az ilyen kulcsfigurát is szó nélkül kibasszák, mert csak. Aztán persze megy a fejvakarás.
Make love not Wor.

#326 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 13. 20:22

Mercsak. Ellenben elég sok olyan céget látok, ahol az ilyen kulcsfigurát is szó nélkül kibasszák, mert csak. Aztán persze megy a fejvakarás.

De ez nem is külföldia...
Valami okos ember egyszer azt mondta, hogy ha egy cégnél van olyan ember, aki pótolhatatlan, azt ki kell rúgni.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#327 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 13. 21:41

De ez nem is külföldia...
Valami okos ember egyszer azt mondta, hogy ha egy cégnél van olyan ember, aki pótolhatatlan, azt ki kell rúgni.

Van ahol ezt nem engedhetik meg.
Ez nem állami pénzszóró intézmény, itt illik ésszerű döntéseket hozni.
Összeirtam hogy kb 150e Eurót spóroltam egy év alatt a dolgok racionalizálásával és a túlszámlázó, lusta beszállítók kibaszásával, új szerződések kötésével (kevesebbért jobb feltételekkel) - kezébe nyomtam az igazgatónak.
Addig fel sem fogta, hogy tényleg nem humbug amit csinálok.

Most elutazott - következő menet jövő hétfőn.

#328 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 13. 21:14

hogy sajnáljunk :]

Kérdés: te mondjuk egy a munkádhoz nem kapcsolódó dologhoz mit szólnál?
pl: Holnaptól te hozod az ebédhez a fagyit mindenkinek. Mit szólnál egy ilyen agyament hülyeséghez?
Röhögnél egyet és igen, persze - vagy elhajtanád mint én?

#329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 22:25

pl: Holnaptól te hozod az ebédhez a fagyit mindenkinek. Mit szólnál egy ilyen agyament hülyeséghez?

Ez van. Ismerős a főnök csaját hordja bevásárolni, oszt megvárja a pláza előtt, meg hasonlók. Mondjuk munkaidősben, bár az idehaza elég tág fogalom.
Make love not Wor.

#330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 22:19

Itt változó, néha a pénzt is leszarják akár 10milliójával, de van mikor 10ezresért üvöltenek. Vagy éppen nem engedhetik meg, de utólag mikor rájönnek, akkor késő. Oszt hiába buknak, vagy kerül négyzetesen többe, akkor késő bánat. Lassan havonta látok ilyeneket a cégeknél, lásd szerverszoba klimatizálás, vagy világítás korszerűsítés. 1-2milliót kellett volna befektetni, aztán havi 1 misit megtermel. Nem bírtam keresztülverni. Így most már nem is próbálkozok, legfeljebb 5 év múlva valaki okoskának eszébe jut a hülyeség, engem elzavarnak, az meg jóval drágább lesz, vagy előveszem a levelet, fw:, "nem megmondtam". De ez már csak olyan kopasz pinán hajolaj effekt.
Make love not Wor.

#331 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 21:25

Van, amit én se csinálnék meg.
De én Magyarországon vagyok, kicsit szűkebbek a lehetőségeim.
Nekem nem az igazgató diktál, hanem az alatta 3-4 szinttel alacsonyabban levő kisfőnök.
Hiába vagyok qrva jó a szakmámban, van, amit le kell nyelni, mert a hitelem nagyobb, mint az önérzetem.
5 évvel ezelőtt szó szerint hajtottam el a qrvannyába az ügyvezető igazgatót. Akkor még más világ volt.
A smiley meg nem véletlen volt a végén a mondandómnak. Örülök, hogy megteheted, és irigyellek kicsit, mert megteheted. :Đ

#332 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 22:25

Vennék egy hűtőtáskát :nevet:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#333 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 09:35

Itthon amugy is ugy működik, felveszik az embert melléd,közbe azt szépen beoktatod és aztán kirúgnak.Nem nézik azt hogy esetleg az új emberke tök hülye hozzá .Nem az új emberke minél hülyébb annál jobb mert megcsinál bármit csak hogy ott legyen.Van kit szivatni,ráfogni bármit mert ő ugyis hagyja magát.:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#334 Felhasználó inaktív   hag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 14. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 20:18

Nemzetközi cég (külföldön dolgozom), helyi IT managere vagyok. Bepróbálkoztak, hogy akkor még valami mást is csináljak meg (tök más dolog, köze nincs az IT-hoz - tényleg csak a normál munkától venné el az időt, mert van mit csinálnom), amire konkrét nem volt a válaszom. Erre ugye az igazgató próbált keménykedni, hogy majd ő megmondja, hogy mit csináljak és nem én döntöm el. Én meg mondtam neki, hogy akkor május hatodikán úgyis lejár a szerződésem és így nem áll szándékomban meghosszabbítani. Hétvégén mindenki gondolkodott. Tegnap megint leültünk és a helyzet annyit változott, hogy befenyítettem őket azzal, hogy már a jövő héten lelépek, hiszen túl sok kiadatlan szabim van és megtehetem. Ma persze már visszább fogták az agarakat, gondolom rájöttek, hogy lehetetlen ide bárkit beállítani a helyemre, hiszen a munkahelyemen tényleg minden számítógép vezérelt és én vagyok az egyetlen aki tudja mi hogyan működik leállás meg nem lehet (hotel biznisz). Szóval kezdik egymásra halmozni a kedvezményeket és a jutalmakat - hátha elállok a szándékomtól. Hülye helyzet, hiszen az igazgató nem hátrálhat meg - nekem meg eszemben sincs megcsinálni amit akar. Hiába ígérgetnek fűt-fát. Megoldás: felvesznek egy embert mellém aki megcsinálja amit én nem vagyok hajlandó + plusz még ugye amit beígérnek azt is meg kell adniuk. Kellett ez bárkinek is? Nem. Csak ugye vannak keményfejű emberkék akik próbálnak istent játszani. Úgy néz ki végül jól jövök ki a dologból, mert nem is csinálom amit akartak és még egy csomó egyebet is elértem. Hogy a jövőben ez mit eredményez: nem tudom.

igy adnak fizetes emelest :) kicsit sajatos, dehat legalabb nem olyan unalmas ;)

#335 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: tanulgat - Dátum: 2010. 03. 28. 13:00

saját tapasztalatom, hogy a "jól specifikált, világos és egyértelmű hibabejelentés" soxor ennyiből áll:

"Lassú az internet!"

Nekünk idebent erre volt egy cizellált megoldásunk...letiltottuk a videómegosztó oldalakat és lőn tsoda :laugh:

#336 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 04. 14. 10:35

Itthon amugy is ugy működik, felveszik az embert melléd,közbe azt szépen beoktatod és aztán kirúgnak.Nem nézik azt hogy esetleg az új emberke tök hülye hozzá .Nem az új emberke minél hülyébb annál jobb mert megcsinál bármit csak hogy ott legyen.Van kit szivatni,ráfogni bármit mert ő ugyis hagyja magát.:)

Itthon kirúgják a melósokat és megtartják a vezetőket, pont úgy mint itt: http://index.hu/x.ph...szabadsagtol%2F

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#337 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2010. 04. 14. 17:29

Itthon kirúgják a melósokat és megtartják a vezetőket, pont úgy mint itt: http://index.hu/x.ph...szabadsagtol%2F

Normális piacgazdaságban ez is lenne a normális.
Van ahol beirják a szerződésedbe, hogy annak lejártával egy darabig nem heylezkedhetsz el hasonló területen...
Persze itt, gondolom joggal feltételezheted, hogy nem a szakértelműk miatt nem váltak meg a felsőbb beosztású emberektől. :-)
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#338 Felhasználó inaktív   nova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 04. 13. 21:19

Összeirtam hogy kb 150e Eurót spóroltam egy év alatt a dolgok racionalizálásával és a túlszámlázó, lusta beszállítók kibaszásával, új szerződések kötésével (kevesebbért jobb feltételekkel) - kezébe nyomtam az igazgatónak.
Addig fel sem fogta, hogy tényleg nem humbug amit csinálok.

Most elutazott - következő menet jövő hétfőn.

Nálunk mégegy kérdés felmerülne ilyenkor. Kinek spóroltál? A cégnek, vagy vezérigazgatónak? Ügye hogy nem mindegy?
A beszállítok lecserélése sokszor igen érzékeny pont. Általában ahogy a vezérigazgatók jönnek mennek, a beszállítók is jönnek mennek...
Ha te mondod és úgy van, akkor valószínű

#339 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 04. 14. 18:56

Normális piacgazdaságban ez is lenne a normális.
Van ahol beirják a szerződésedbe, hogy annak lejártával egy darabig nem heylezkedhetsz el hasonló területen...
Persze itt, gondolom joggal feltételezheted, hogy nem a szakértelműk miatt nem váltak meg a felsőbb beosztású emberektől. :-)

Elolvastad a cikket?

Idézet

Információink szerint az elbocsátások a cégnél főleg az alacsonyabb szinteket érintették, holott a külföldi cég épp a számtalan vezetőtisztségen csodálkozott: túl sok a Népszabadságnál a szerkesztő és egyéb felsőszintű titulus.

Nálunk is mikor kettőnket kitettek, a többiek egy részét pedig áttolták teljesből félállásba, maradt olyan pozíció, ami az egyik vezetőnek a harmadik pozíciója, és egyetlen napot dolgozott összevissza az ember abban a divízióban. Az ő ebből a pozíciójából (ami 3. az embernek) származó fizujának a negyedét spórolták meg velünk :)

Idézet

#340 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: nova - Dátum: 2010. 04. 14. 19:00

Nálunk mégegy kérdés felmerülne ilyenkor. Kinek spóroltál? A cégnek, vagy vezérigazgatónak? Ügye hogy nem mindegy?
A beszállítok lecserélése sokszor igen érzékeny pont. Általában ahogy a vezérigazgatók jönnek mennek, a beszállítók is jönnek mennek...

Természetesen a cégnek. A beszállítókat én válaztom meg, szép is lenne ha az igazgatónak beleszólása lenne olyanba amihez nem ért! A beszállítókat azért cseréltem le, mivel például nem akarták belevenni a resolution time-ot a szerződésbe. Márpedig akinek kifizetek elég nagy összeget, az igenis garantálja a probléma elhárítását adott időn belül! Ezért fizetem. Volt, hogy Szlovént cseréltem le Osztrákra, SAP-ot meg másik rendszerre.
Drága jó SAP beszállító 4e Eurot kért havonta a hostingért. 1 production meg 2 teszt rendszer - virtuális az egész. Semmi extra, 4-5 user. Mikor mondtam, hogy hozza át, akkor habozott, meg húzta az időt. Kibasztam, mert miért fizessek olyanért, ami baszott drága és csak lehúzás. Olyanokat csináltak, hogy kb 100 emberre a bérelszámoláshoz szükséges importért (excelből SAP-ba, mivel a kártyás beléptetőrendszer excelbe exportált adatait vették át) havi 4e Eurót kértek. Szóval szépen lefaragtam az ingyenélést, meg még jobb feltételekkel újra kötöttem a szerződéseket.

Funny: Asteriskes topikban irtam, hogy 3 PBX van a házban. Volt vele gond, de csak nem akarták megoldani a gondokat, illetve kb 2e Euro/hó karbantartási díjat akartak - és persze még külön leszámlázni a telepítés során kihagyott dolgokat. Pár hónapig harcoltam velük, majd küldtem egy hivatalos levelet, hogy kapnak 1 hónapot a problémák megoldására, azután meghívom az ország összes bulvár lapját és technikai magazinját a hotelbe és ünnepélyesen kibaszom a rendszerüket - meg szépen megemlítem, hogy 1.5 év alatt nem voltak képesek kijavítani a dolgokat.
Most 3 ember melózik már 3 napja a dolgok megoldásán. Variálnak erősen, mert beszopatták magukat. PL: a Zultys PBX ISDN vonalon van a többihez kötve, mivel elfelejtettek SIP licenszt hozni rá. Emiatt a név kijelzés nem megy át a többiből. Meg fogják oldani és utána már lehetünk jó üzletfelek.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.