Idézet: nova - Dátum: 2010. 04. 14. 19:00
Nálunk mégegy kérdés felmerülne ilyenkor. Kinek spóroltál? A cégnek, vagy vezérigazgatónak? Ügye hogy nem mindegy?
A beszállítok lecserélése sokszor igen érzékeny pont. Általában ahogy a vezérigazgatók jönnek mennek, a beszállítók is jönnek mennek...
Természetesen a cégnek. A beszállítókat én válaztom meg, szép is lenne ha az igazgatónak beleszólása lenne olyanba amihez nem ért! A beszállítókat azért cseréltem le, mivel például nem akarták belevenni a resolution time-ot a szerződésbe. Márpedig akinek kifizetek elég nagy összeget, az igenis garantálja a probléma elhárítását adott időn belül! Ezért fizetem. Volt, hogy Szlovént cseréltem le Osztrákra, SAP-ot meg másik rendszerre.
Drága jó SAP beszállító 4e Eurot kért havonta a hostingért. 1 production meg 2 teszt rendszer - virtuális az egész. Semmi extra, 4-5 user. Mikor mondtam, hogy hozza át, akkor habozott, meg húzta az időt. Kibasztam, mert miért fizessek olyanért, ami baszott drága és csak lehúzás. Olyanokat csináltak, hogy kb 100 emberre a bérelszámoláshoz szükséges importért (excelből SAP-ba, mivel a kártyás beléptetőrendszer excelbe exportált adatait vették át) havi 4e Eurót kértek. Szóval szépen lefaragtam az ingyenélést, meg még jobb feltételekkel újra kötöttem a szerződéseket.
Funny: Asteriskes topikban irtam, hogy 3 PBX van a házban. Volt vele gond, de csak nem akarták megoldani a gondokat, illetve kb 2e Euro/hó karbantartási díjat akartak - és persze még külön leszámlázni a telepítés során kihagyott dolgokat. Pár hónapig harcoltam velük, majd küldtem egy hivatalos levelet, hogy kapnak 1 hónapot a problémák megoldására, azután meghívom az ország összes bulvár lapját és technikai magazinját a hotelbe és ünnepélyesen kibaszom a rendszerüket - meg szépen megemlítem, hogy 1.5 év alatt nem voltak képesek kijavítani a dolgokat.
Most 3 ember melózik már 3 napja a dolgok megoldásán. Variálnak erősen, mert beszopatták magukat. PL: a Zultys PBX ISDN vonalon van a többihez kötve, mivel elfelejtettek SIP licenszt hozni rá. Emiatt a név kijelzés nem megy át a többiből. Meg fogják oldani és utána már lehetünk jó üzletfelek.