HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#161 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 09:33

Idézet: hag - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 9:21

miert szerinted egy felsofoku informatikai vegzettseggel rendelkezo programozo nem tud rendszergazdai feladatokat is ellatni? eleg kozel van egymashoz a 2 terulet, bar ez relativ.

Általában nem, legalábbis jól biztos nem, ahogy a rendszergazda sem tud túlzottan jól programozni. A két terület ég és föld.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#162 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 13:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 23:39

Felsőfokú informatikai végzettség
...
...
Hajlandóság a tanulásra új operációs rendszerekkel és alkalmazásokkal kapcsolatban

ebben szerintem semmi túlzó nincs...

Mondom, a feladatok rovatban lévők valahogy durvábbnak tűnnek, mint az elvárásoknál. Igazi multiuniverzális feladatkör.
Végül is lehet... biztos van ilyen ember, aki mindehhez ért, de azért ez igencsak nem egy ember dolga kéne, hogy legyen.

Szerkesztette: Taranis 2008. 02. 29. 13:56 -kor

#163 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 14:34

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 9:33

Általában nem, legalábbis jól biztos nem, ahogy a rendszergazda sem tud túlzottan jól programozni. A két terület ég és föld.

naja
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#164 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 23:09

Idézet: bean - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 2:01

Csak lassan: Installálja, vezeti és karbantartja az alkalmazásokat (Samba serverek, NFS, Apache server, db2, mysql, php alkalmazások, cgi scriptek..)

Kivitelezi és karbantartja a házon belüli php/java/html alkalmazásokat a termelés támogatásánek érdekében

Hopp. Ez most akkor egy programozo (PHP - JAVA...) meg a rendszergizda igy egybegyurva?

figyu az a rész a vázlatos munkaköri leírása. még azsem biztos hogy egyidőben csinálja. hanem mondjuk felvesznek 3 emberkét és leosztják a taskokat 3 felé a képességek szerint.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#165 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 23:11

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 9:33

bocs, ez szerintem butaság. sőt mondok roszabbat. ha úgy hozza a sors még esetleg a répaföldekere is kimész majd kapálni, pedig arról se MCSE papaírajad se egyetemi diplomáid nem lesznek :)

#166 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 23:13

Idézet: Taranis - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 13:52

Mondom, a feladatok rovatban lévők valahogy durvábbnak tűnnek, mint az elvárásoknál. Igazi multiuniverzális feladatkör.
Végül is lehet... biztos van ilyen ember, aki mindehhez ért, de azért ez igencsak nem egy ember dolga kéne, hogy legyen.

(5430745)

#167 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 02:35

Idézet: bean - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 2:01

Hopp. Ez most akkor egy programozo (PHP - JAVA...) meg a rendszergizda igy egybegyurva?

Kábé ez a tesztmérnök definíciója, gyengébb programozó rendszergazdai ismeretekkel.

#168 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 10:50

Idézet: hag - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 10:21

miert szerinted egy felsofoku informatikai vegzettseggel rendelkezo programozo nem tud rendszergazdai feladatokat is ellatni? eleg kozel van egymashoz a 2 terulet, bar ez relativ.

nem feltétlenül tud. én programozó vagyok és soha eszembe nem jutna rendszergizdáskodni. az totál más.
sőt, nem is tudok mindenben programozni, mégsem szégyellem magam miatta... a programozás maga is túl nagy terület. (más kérdés, hogy kicsi a cég, s néha designolok, sőt rajzolok :) na ez a kettő is tökmás terület, van, aki csak grafikus, van, aki csak designer, s nyilván van, aki mind a kettő...)

mondjuk az egyetemről kijőve a php/javaról sem volt fogalmam, sőt, html-t sem tanítottak az egyetemen  :Đ

Szerkesztette: shr 2008. 03. 01. 11:01 -kor

#169 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:12

Idézet: shr - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 10:50

nem feltétlenül tud. én programozó vagyok és soha eszembe nem jutna rendszergizdáskodni. az totál más.

igen. és így készülnek sajnos a rendszerbe rosszul integrálódó szofferek.... így van az, hogy minden nyüves proggi saját loggolási technikájú, nem viselkedik megfelelően a rendszerüzenetekre (pl shutdown), stb...

#170 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 12:37

Elcoteq Magyarország Kft Pécsen állandóan keres munkaerőt.Végzetség nem kell.Nem tudja valaki,hogy mennyit fizetnek és hány órát kell ledolgozni?Persze tudom ez a legalja dehát gyorsan kell meló és náluk rögtön lehet kezdeni.
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#171 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 15:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 16:12

igen. és így készülnek sajnos a rendszerbe rosszul integrálódó szofferek.... így van az, hogy minden nyüves proggi saját loggolási technikájú, nem viselkedik megfelelően a rendszerüzenetekre (pl shutdown), stb...

ezt nem teljesen értem, hogy milyen környezet és programfajta, de nem hiszem, hogy mondjuk egy egyszemélyes flash játéknak feltétlenül szoros kapcsolatban kellene lennie a server adminisztrációjával.
viszont sajna mikor a cégek bérelnek egy servert, akkor úgyis brutálisan ketté van választva a két rész, s nagyon szépen kell kérni, hogy mondjuk a session változók ne szinte azonnal haljanak meg, aztán az üzemeltető vagy csinál valamit, vagy nem... legalábbis van ilyen, az biztos.

#172 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 07:13

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 2:35

Kábé ez a tesztmérnök definíciója, gyengébb programozó rendszergazdai ismeretekkel.

na most arrol ne is beszeljunk, hogy egy kepzett es minositett tesztmernok(igaz idehaza ez kb. feher hollo kategoria) ezen valoszinuleg megsertodne(jogosan)  :rolleyes:

#173 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 20:26

Nálam eddig ez vezet:
**** (ez egy város akar lenni) irodánkba ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRSAT keresünk.

Elvárásaink: kiemelkedő programozói, hardver és szoftver ismeretek (Windows, Linux)
jó kommunikációs készség
önállóság
Előnyök: idegen nyelv ismeret
hálózati ismeret

Szerintetek egy ügyfélszolgálaton mi a lópikulát kell programozni???

#174 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:04

comlogo-t :)

#175 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:16

Idézet: Capri - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:04

comlogo-t :)

Hát biztos. :)

Másik érdekes eset. Meghirdetett állás megnevezése: IT oktató. Az lett volna a feladat, hogy a cég saját fejlesztésű szoftverjét betanítani, illetve támogatást adni.
Na mondom, ez nekem való. Minden felsorolt elvárásnak eleget tettem, ami oda volt írva. De akkor jött a telefon...
Elutasítás oka, bár tényleg minden nagyon szuper (infó tanár egyetem, korom, gyakorlatom), de mivel bér-rel kapcsolatos szoftvereket kellene betanítani, egy 25 éve bérszámfejtő Mariska néninek én nem tudnám elmagyarázni, hogy mit csináljon. LOL.

Mondom neki, tanítottam én már be fogorvost is fogorvosi szoftver használatára, és eddig még nem szólt, hogy valaki miattam vesztette volna el a fogát.

Ezért ő csak saját magát tudja hibáztatni, hogy hasonló kvalitású emberek jelentkeztek, mint én (nem is tudom, hogy egy IT oktató hirdetésre, miért infós diplomájúak jelentkeztek), de át fogja fogalmazni a hirdetést, hogy olyan IT-s szakembert keres, aki pénzügyekben, bérszámfejtésben minimum 5 év gyakorlattal rendelkezik.
Hát kíváncsi vagyok.

Mert abba már belenyugodtam, hogy még egy ügyfélszolgálatosnak is profin kell programozni, de hogy infó tanárként IT oktatónak sem vagyok jó, az már eléggé bosszant.

#176 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 21:32

Idézet: tusi - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 20:16

de át fogja fogalmazni a hirdetést, hogy olyan IT-s szakembert keres, aki pénzügyekben, bérszámfejtésben minimum 5 év gyakorlattal rendelkezik.

Tehát olyan IT szakembert keresnek, aki egy felkapott területen dolgozik egy olyan munkára ami Mariska nénik betanításáról szólna?? Sok sikert...

#177 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 09:51

Idézet: Capri - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 22:32

Tehát olyan IT szakembert keresnek, aki egy felkapott területen dolgozik egy olyan munkára ami Mariska nénik betanításáról szólna?? Sok sikert...

Igen, rendszeres vidéki kiszállással, saját autó használatával.

#178 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 10:23

nem tudok szo szerint idezni, es linket sem tudok, de ha valaki nem hiszi el, bescannelem.
Tiszaujvarosi kronikaban a polgarmesteri hivatal allashirdeteseket adott fel iktato, es kozterulet felugyelo munkakorok betoltesere. mindket allas betoltesenek elofeltetele felsofoku egyetemi, vagy foiskolai diploma... azt hittem, hogy csak vicc, de telefonon megerositettek, hogy halal komoly.

#179 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:06

Idézet: Haderach - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 10:23

nem tudok szo szerint idezni, es linket sem tudok, de ha valaki nem hiszi el, bescannelem.
Tiszaujvarosi kronikaban a polgarmesteri hivatal allashirdeteseket adott fel iktato, es kozterulet felugyelo munkakorok betoltesere. mindket allas betoltesenek elofeltetele felsofoku egyetemi, vagy foiskolai diploma... azt hittem, hogy csak vicc, de telefonon megerositettek, hogy halal komoly.

Idézet

Pályázati felhívás - közterület-felügyelői munkakör betöltésére
Tiszaújváros Városi Önkormányzat Jegyzője pályázatot hirdet a Polgármesteri Hivatalban közterület-felügyelői munkakör betöltésére, 6 hónap próbaidő kikötéssel, határozatlan időre szóló kinevezéssel és közterület-felügyelői vizsga letételével.
Pályázati feltételek:
-      felsőoktatási intézményben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,
-      magyar állampolgárság,
-      büntetlen előélet,
-      a közterület-felügyelőkre vonatkozó egészségügyi alkalmasság.
Előnyt jelent:
-      a Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán vagy a Rendőrtiszti Főiskolán szerzett diploma,
-      közterület-felügyelői vizsga,
-      szakmai gyakorlat.
Bérezés a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint.
A pályázathoz csatolni kell:
-      kísérőlevelet,
-      önéletrajzot,
-      3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt,
-      oklevelek, bizonyítványok másolatait.
A pályázat benyújtásának határideje: 2007. december 31.
A pályázat elbírálásának határideje: 2008. január 15.
Az állás az elbírálást követően azonnal betölthető.
Érdeklődni és a pályázatokat benyújtani Tiszaújváros Jegyzőjénél lehet.
Cím: 3580 Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.
Telefon: 49-548-015;  Fax: 49-548-001
Felkérem az internetes pályázati felhívásokat közzétevő cégeket, hogy a pályázati kiírást csak változatlan formában jelentessék meg.

:omg:  :bolond: :nevet2:

Ja, és biztos meg van már, hogy majd a "Jó cimborám, a szomszéd Józsi" lesz a befutó.
----------
rohamkocka

#180 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:14

vicc ez az egész.. Kiváncsi lennék milyen plusz tudás kell ehhez az érettségin kívül..

Vagy pontosan mit is takar ez a munkakör, valaki tudja?

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.