HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 08. 22:11

Idézet: didyman - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 18:03

Ez azért érdekes, mert eddigi tudomásom szerint a PS/2 egér és billentyűzet egy lábban eltér egymástól. :think:
Én legutóbb az LS120-al jártam meg. rendszeresen csinálja a kicsike, hogy újrainduláskor nem válaszol, a gép így vár-vár időtlen ideig, csak a kibekapcs segít (ötlet van rá? Mitchubichi). Na, mivel nem szeretem fel-le pörgetni a 10krpm-es vinyót, ezért oldallap levesz, táp megszüntet, dug vissza és azonnal forrókábel, amperillat. Persze, mellédugtam..A vicc az, hogy a gép le se állt. Enermax tápom van.. :) A flokicsati sarka kiolvadt, más baj a szívroham előtti állapotot leszámítva nem lett.

Najó, de nem a hidegindulásnál vanik gebasz, hanem a melegnél. Azon a delay ide initial meg már nem oszt-szoroz.
A csati ugyanaz, ezt én is észrevettem (jééé :D ), én a csatlakozón bekötött lábak viszonyában ismerek egy láb eltérést, amiértis lehetett egy kábelen madzagolni az egeret-billentyűt pl. a régi ICL gépeken, ahonnan a billentyűzetem is származik. Ennek a hátsóján van egy PS/2 egérnek való hüvely. a billa szabvány, az egér adatvezetéke megy át a bejövő kábelre és ennyi, ergo másik lábra kell csatlakozzon.

Billamosás: Ja, ezt is rendszeresen, csaka sárgaság nem jön le róla..Hanem melóhelyen szívtam vele. Kollega lekávézta, mondom add ide, kimosom. Szörnyülködött, de mondom no problemo. Szétkapom, de kiderül, hogy a 3 fólia itt-ott össze van hegesztve. És persze az egyik heg feltépődött fóliástul. És huzalozást keresztezve..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#62 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:58

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 13:18

Sziasztok!
Én VGA-val égtem akkorát, mint a rejsztág (de szép így fonetikusan)  :D
Vettem egy Diamond Speedstart. Ez volt anno az első AGP-s kartyam. Gépbe betesz gép nem indul. Kb. 5-ször kivesz-berak, semmi. Haveromhoz elcipeltem a gépet. Ott is VGA ki-be többször, semmi eredmény. PCI-os VGA-val ment a gép.
Mit volt mit tenni, bevittem a gépet, ahol a VGA-t vettem. Srác megnézi és egy szívmasszázsos mozdulattal a helyére tolta a kártyát az AGP slotban (AGP slot kicsit szoros volt). Gép bekapcsol, minden működik. Hát elég piropaprika színű arccal távoztam a szervízből. Ráadásul már több gép összerakásán túl voltunk havreom is, én is...  :D
A haverjaim azóta is ezzel sz*patnak, pedig ennek már vagy 7-8 éve  :D

Én is pontosan így jártam egy TNT2-vel. Csak én a negyvenedik próbálkozás után rávágtam, aztán elindult.  :)

#63 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:00

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 13:18

Én VGA-val égtem akkorát, mint a rejsz (de szép így fonetikusan)  :D

Bocs, hogy módosítottam az idézetet, de nem lehetett kibírni! :D :nevet: :nevet2:

Az eredeti idézet:
"Én VGA-val égtem akkorát, mint a rejsztág (de szép így fonetikusan)"

#64 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 22:22

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:00

Bocs, hogy módosítottam az idézetet, de nem lehetett kibírni! :D :nevet: :nevet2:

Az eredeti idézet:
"Én VGA-val égtem akkorát, mint a rejsztág (de szép így fonetikusan)"

No problem  :D
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#65 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 15:26

Legújabb sztorim:

Besz@rt az NF7-S onboard LAN-ja...
Sebaj, vissza a szervízbe gariba...
öt napig ott volt, aztán kiderült, hogy semmi baja, valszeg csak poros volt a csatlakozó én meg nem próbáltam meg kifújni (azóta is megy)...

:(

#66 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 15:31

Idézet: Bujdy - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 16:26

Legújabb sztorim:

Besz@rt az NF7-S onboard LAN-ja...
Sebaj, vissza a szervízbe gariba...
öt napig ott volt, aztán kiderült, hogy semmi baja, valszeg csak poros volt a csatlakozó én meg nem próbáltam meg kifújni (azóta is megy)...

:(

Én egyszer egy cd-rommal voltam így. Minden baja volt, aztán havernak odaadtam ingyé, aztán kiderült, hogy csak kicsit ki kellett volna tisztítani.... :omg:
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#67 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 13:39

Fő a jószándék... :Đ Hagy szenvedjen vele ő... :nevet:
Rhino666

#68 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 11:58

tegnapi élményem DC++-ról:

<[HUN]....> Megnéztem az Ati oldalát, megnéztem a Google-ban, de nem találok sehol drivert az Ati 9200 SE videókarimhoz...

no comment. :nevet2:  :omg:

#69 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 30. 13:18

Idézet: N_Gabber - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 12:58

<[HUN]....> Megnéztem az Ati oldalát, megnéztem a Google-ban, de nem találok sehol drivert az Ati 9200 SE videókarimhoz...

Pedig graphicsdriver/radeon való hozzá, ott van, mondjuk XPhez: http://www.ati.com/support/drivers/winxp/r...=14&submit.y=10 Osszad az észt nyugodtan.
Make love not Wor.

#70 Felhasználó inaktív   Dhamma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:34

Új arc,

nekem a király story, - most ez jut eszembe, de volt több is - programozo koromban, bösz fejlesztes hatarideje, most kell kivinni a helyszinre, elég ha a modisított modult viszem, majd ott befordítom exebe. internet akkor még nem volt...
Gyííí másolás flopira, bedug, pötyögöm: format c:, enter benyom... mennek a százalékok még rá is böktem a jóváhagyó kérdésre.
Asztalra felkönyök és lazításként szórom a hülyeséget a muunkatársnak, perzse büszke arccal vigyorgok a meló meg van.
Munkatarsam közben rákérdez, mert eppen a nalam motoszkalt az asztalon:
- Mivan szemetes a vincseszeter?
- Mert?
- formázod, vagy mi a fene?!
5% -nál tartott
Halalélményem volt, esküszöm! ... reflexböl CTRL+ALT+DEL gep ujraindít
- B.... meg, a meló elszált, hol a csavarhúzó bököm magam sziven...
Láss csodát bebutolt a HDD (DOS volt rajta) c:>_ ott villogott.
- Ááááá ez kamu! ilyen nincs!
Dir c:
minden látható.
Hiszitek vagy sem, az adatok érintetlenek maradtak ott ahol voltak. Azota mindig kétszer megnézem, mit irok a: vagy C:.

masik:
Mit utalunk legjobban?: renccert telepiteni x-edszer + adatok visszmásolása.
helyzet: tultelített hdd megy d:-nek uj bazinagy hdd c: -nek.
PQDC floppival indult, menüböl copy master to slave....
felment 30 %-ra mikor láttam, hogy basszus ez rossz iranyba dobalja a semmit... (ne mondjam, hogy fontos, egyedi céges adatok, mentés soha sem volt róla, a csavo azota mindenhová mindent ment.
A jól ismert adatvisszahozó cég hozta vissza a dolgokat...

#71 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 22:08

Hálistennek az amugy sz*rráfikázott Ghostal ilyet nem lehet csinálni :D
Amugy, a saját mai rémtettem a munkahelyen: 12 gépet le kell ghostolni, de a ghostcast a jóistennek se megy, mert nem oszt a gép IPt a klienseknek. Már a f*szunk kivolt, szorit a határidő, mondom a munkatársammal: elegem van a winhorse 2000 DHCP konfigból, nosza felkötjük a switchet a céges gerincre, onnam majd jól kap IPt, és menni fog a cast. El is indul, 12 kliens megvan, indul a másolás, mi meg addig elő a net. De nem megy. Anyázunk mindent, rohadt g*eci proxy, szemét qrva szerver, meg amit el birsz képzelni, de nem megy nem megy nem megy. Közben gyűlnek az emberek, hol a net nem megy, hol a számlázás, jajj az adatbázis, jajj ez. Nemrég betörtek a proxyra, na mondom jóóól megcsinálták a lámák. Érdekes mód mikor befejezte a ghost a kliensekre a telepitést, egyből elindult  a net, minden irodában meg rebootoltak 80adjára, és nyekeregtek hogy na véééégre. Mi meg méla kussban sunnyogtunk, és eldugtuk a kábelt ami eddig a gerincet a switchre kapcsolta. Holnap is ghostolni kell, és a DHCP megint nem fog menni... ergo SABOTAGE lesz megint munkatéren :D

#72 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:07

Idézet: Dhamma - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:34

Hiszitek vagy sem, az adatok érintetlenek maradtak ott ahol voltak.

Ha jól emlékszem az 5.0-ás DOS-tól kezdve a Format alapban nem formáz! Csak végig olvassa a lemezt esetleges rossz szektorok után kutatva (ekkor számolja a százalékokat), és csak a végén írja felül boot szektort, FAT-ot, főkönyvtárt. Tényleges formázásra a /U paraméterrel lehet rávenni. Szoval a sima format c: ha még nem érte el a 100%-ot, akkor még semmit nem írt felül, ha lelöjjük, minden megvan.
Amúgy floppy lemezeket érdemes mindig /U-val formázni, hogy a szektorok közötti terület is újra legyen írva.

Van is erről egy sztorim: a suliban egyik srác felismerve a Format eme tulajdonságát rendszeresen ijesztgette tapasztalatlanabb ismerőseit azzal, hogy beírta a gépükön, hogy format c: , aztán mikor a gép tulajdonosa infarktust kapott, akkor röhögve reset, és na ugye, hogy nem lett semmi baj...
Mígnem az egyik áldozatánál pórul járt: ez a srác a floppy lemezekre való tekintettel létrehozott egy FORMAT.BAT-ot a következő tartalommal:
C:\DOS\FORMAT.COM %1 %2 %3 /U
...a többit el tudjátok képzelni :D
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#73 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:51

Idézet: Zoz - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:07

Mígnem az egyik áldozatánál pórul járt: ez a srác a floppy lemezekre való tekintettel létrehozott egy FORMAT.BAT-ot a következő tartalommal:

Ebbe csak az a bibi, hogy az azonos nevű file -oknál CEB volt a végrahajtás sorrendje, azaz hacsak nem az épp aktuális könyvtárban volt a bat file, akkor a format -ra a format.com indult.

#74 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:57

Idézet: Zoz - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 16:07

húúúú  :eek:  :omg:
tesa

#75 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:21

Idézet: N_Gabber - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 11:58

tegnapi élményem DC++-ról:

Szintén DC++. Srác legújabb Java RE-t keres. Kérdezem, megnézte-e már a java.sun.com-ot.
Azt írja, azt ne ajánljam neki, mert már vagy 6x mondták neki, pedig nincs is ott semmi, meg különben is, ne hülyéskedjek.
Hát, bevallom, elsőre tényleg nehéz megtalálni... :)
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#76 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 11. 26. 20:45

Idézet: HaZeX - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:51

Ebbe csak az a bibi, hogy az azonos nevű file -oknál CEB volt a végrahajtás sorrendje, azaz hacsak nem az épp aktuális könyvtárban volt a bat file, akkor a format -ra a format.com indult.

Én bat-com-exe végrehajtási sorrendre emlékszem, és nem csak az abc sorrend miatt. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#77 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:25

En meg com->exe->bat-ra. Bat csak akkor futott le, ha nem volt azonos nevu binaris fajl az adott konyvtarban, vagy ha beirtad a parancs utan a bat kiterjesztest is.
Mostani Windows parancssorban is igy van.

format.bat max akkor indulhatott el a format.com elott, ha a bat fajl a %path-ban elorebb szereplo konyvtarban volt, mint a DOS konyvtar, es igy elobb talalt format nevu futtathato fajlot mashol...

Java oldal: tenyleg sok a link rajta, de figyelmes olvasassal nem nehez kiszurni a J2RE feliratot a jobboldali bekeretezett reszben.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 26. 23:30 -kor

#78 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 11:32

Hehe, jó kis történetek... :) Annak idején én is nekiálltam pucolni a billentyűzetemet, és egészen addig nem is volt gond, amíg meg nem lazítottam a csavarokat és meg nem fordítottam az egészet... 101-felé hullott szét az a sok kis vacak, órákig szedegettem össze a szoba minden sarkából, majd jött a sakkozás: mi hova kerüljön. Érdekes módon nekem sem jutott eszembe bekapcsolt állapotban próbálkozni.

Különösebb kárt nem okoztam (értsd: nem pusztítottam el egy alaplapot vagy procit sem), de IDE-kábelt már kötöttem be fordítva (naná, ki nem?), egyszer egy amúgyis is halott HDD-re kötöttem be fordítva a tápkábelt, azonnal pukkanás, amperszag, halál. Közelebbről megvizsgálva egy tökéletes szabályos, kb. fél mm-es lyuk keletkezett az egyik IC-n. Ennek ellenére sikerült legariztatni.

Egy kedves barátom viszont túlzottan megbízott a mágneses csavarhúzófejben és bekapcsolt állapotban szerelt egy p1-est. A többit már ki lehet találni: a csavar belepottyant a házba, rá az alaplapra, kis szikrák, shutdown és kuka. De lehet, hogy majd ő személyesen beszámol erről a kalandjáról, ugyanis itt is nyomul a HWSW-n.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#79 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 27. 15:07

Idézet: HaZeX - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:51

És így is van....  :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#80 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:33

Jópár hónappal ezelőtt, mikor vízhűtésre cseréltem a levegőt, először csak a processzorhoz volt blokkom! Össze is rektem semmi cink, ment minden. VGA blokk rendel, meg is érkezik nosza szereljük föl. A vizet nem volt kedvem leengedni, de hát ezért vannak a csőösszecsípő szerkezetek! Föl is tettem, de négy helyett csak hármat, nem tudom miért! Mikor lehúztam a csövet amin nem volt (persze nem utóljára) eszement módon elkezdett folyni belőle a víz és egyszerűen nem lehetett elállítani. Nagy nehezen visszadugtam, de ekkora a gépem kb másfél liter vízben úszott, a háznak a fedett oldalával lefelé! Persze pár csepp az alkatrészekre is ment! Na mondom ennek annyi! Kivettem a tócsából, egy törülközővel elkezdtem letörölni, összeraktam, aztán pár óra múlva imádkozva elindítottam! Elindult, de rövidesen lefagyott!! Ezt megcsinálta 3-4-szer azóta tökéletes! Huhh  :omg:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.