HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 17:37

Egy ismerősöm anno a 486-os időkben ház nélkül használta a gépét (nekem is volt ilyen). Szépen minden kiterítve az asztalon. Az asztal fölött viszont volt 1 polc amin különféle tárgyak voltak, többek között 1 doboz szög is. Egy szép napon a doboz szöget sikerült levernie a polcról, egyenesen az alaplapra. Az alaplap azonnal karácsonyi csillagszóróvá változott és Mulder ügynök szava járását követve rögtön 'odaátra' költözött. A srác fogta a lapot, és 1 elegáns mozdulattal elhelyezte a kuka nevű raktározóhelyen. Arról sajnos nem tudok hogy közben milyen káromkodások hagyták el a száját.
benjami

#82 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 30. 09:46

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 15:07

És így is van....  :)

Ez fura. Ha a srác azt akarja, hogy működjön, akkor a c:\dos-ba nem rakhatta be ezt a bat-ot, ugyanis így a "format a " parancs értelmetlen lenne, hiszen a .com-ot találná meg elsőnek és akkor nem ér semmit. Tehát ha a c-e-b él, akkor a format.bat csak egy másik könyvtárban kaphat helyet a format.com-tól távol és a path első eleme ez a könyvtár kell legyen.
Értelmesség rulz-nekem is volt anno egy c:\köteg <DIR>, benne 34 gondosan megírt bat fájllal és a path első bejegyzése is ez volt. Zsír volt. Dos Navigator menüje ízlésesen megcsinálva, egérrel, funkciógombbal mindent elértem, király voltam és szép.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#83 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 30. 11:52

Egyik ismerős hölgynek anno összeraktam egy ütős 586-os masinát yool-óccsón mondván szövegszerkeszteni-nyomtatgatni tökéletes lesz ez is, ha meg bővítgetni kell csak szóljon nyugodtan.

Egyszer a hölgy keresztfia gondolta meglepi a keresztanyut  szépen egy félig kimustrált CD-íróval annál is inkább, mert a teljesen puritán konfigban amúgy nem volt CD-olvasó. A srác, mint negyedikes infószakos deák a környék legmenőbb gimnáziumában, úgy gondolta egy CD-ROM beépítése neki mácsak nehogy ne sikerülne. Igen ám, csakhogy egy őskövület 486-os alaplap azért mégsem ugyanaz, mint pl. egy csilivili P3 lap színes műanyag keretekkel, megvezetésekkel mindegyik alaplapi tüskesoron jónagy lóbetűkkel odaírva mi-micsoda, mit-hova.

Szóval a srácocska teljesen tanácstalan lett, amikor be akarta szerelni a helyére a CD-ROM-ot és felnyitotta a fekvő AT-s házikó tetejét. Túl rövid volt az az 1 db IDE madzag amire a vinyó volt rádugva az 5,25"-ös hely meg túl messze volt.  Ígyhát hozott mégegy IDE kábelt. Valószínűleg elsőre jól tippelhette meg a szabad IDE2 csatit, csakhát némi lyukérzék híján 1-2 tüske már mingyá az elején kihajlott meg az sem lehetett neki egyértelmű, hogy melyik irányból dugja rája. Biztos ami biztos megpróbálta innét is meg onnét is oszt mikor a Windózka mégse látta a CD-ROM-ot, fogta a legényke és az összes alaplapi tüskesoron az összes variációt végigzongorázta.  :oops:

Az eredménye az lett, hogy az összes tüskesor tüskéi mind összevissza hajoltak előre-hátra-jobbra-balra. Az egészben az volt a legsz@r@abb, hogy már a gép sem bootolt, vagyis nyekk.:mad2:  :fear:  :grrr:

Nahát itt léptem be újra a képbe amikor a hölgyismerős jajgatva hívott. Látva, hogy a masina az elemkivétel után azért csak-csak magához tért, szépen szorgalmasan mind az ezer darab :tooth: kis tüskét kiegyengettem, az  CD-írót a helyére raktam és mint a svájci óra szépen ment utána minden ahogy kell.

Nem is tudom, ez a történet talán nem is nagyon illik ide. A júzer sem volt pocsék meghát igazából nem is ment tönkre semmi sem. :&ETH;
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#84 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 13:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 22:25

format.bat max akkor indulhatott el a format.com elott, ha a bat fajl a %path-ban elorebb szereplo konyvtarban volt, mint a DOS konyvtar, es igy elobb talalt format nevu futtathato fajlot mashol...

És így is volt! A format.bat a főkönyvtárban volt, a path pedig a C:\ -vel kezdödött.
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#85 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 13:49

Nálam is volt egy valag ilyen batch, aq-ra bontotta ki szépen a rar-zip-pak-arj mindent, huhh de nosztalgikus.

#86 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 09:40

Vagy 3 évvel új cd-írót tettem a gépbe, és már visszatettem az asztalra, de kellett a csavarhúzó, hogy visszarakjam az oldallapot. Ez úgy nézett ki, hogy fél kézzel tartottam a gépet, hogy le ne billenjen, másikkal meg kaparásztam a csavarhúzó után. A csav húzó pont olyen messze volt, hogy épp nem értem el. Egy határozott mozdulattal utánna nyúltam, de ekkor a gép megbillent, és fejjel lefelé lezúgott az asztalról.  :D . 1 percig nem mertem hozzányúlni, csak álltam.
Aztán megnéztem. A ház  megroppant, mintha egy 50-50%-os töréstesztet hajtottak volna végre rajta.
Erősen meg kellett kalapálni, hogy az oldallap visszamnejen rá.
Ja, és alegjobb: a vadi új cd-írónak annyi lett, szerencsére cserélték, mert külsérelmi nyom nem volt rajta. :D
Szerencsére mást nem vitt el a Kaszás. Azóta a padlón tartom a gépet. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#87 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 08:30

A hajhullst csak a padló állíthatja meg.
Summa: A géphullást is.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#88 Felhasználó inaktív   eziskamu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 15:52

Én meg asszem rossz tanácsot adtam, de az user is láma volt. Szép vasárnap délután, épp készülök zh-ra. Valaki megáll az ajtónk előtt (nem kopog). Megnézem ki az, valami nő (age cirka 45) aki állítólag valamelyik ismerősöm ismerősének a szomszédja, kérdezi zavar-e, mondom, mi a probléma (amúgy még tanulok, és nem is reklámozom szaktudásom (de szép is lenne ha lenne, na azért valamit tudok)) ?
Vettek NFSU2-őt és nem megy fel (konkrétumokat nem tudok kiszedni belőle) valakinek a gépére aki jeles városunk (nevezzük N city-nek) másik fertájában lakik és persze oda kéne mennem, mondom nem érek rá, de megkérdezem, min van, azt mondja cd-n, én kérdezem hányon, ő azt mondja egyen, én mondom nem lehet, mert 2 cd-s ( na itt nem kapcsoltam mert esetleg dvd-s is lehet, csak nem tudja a különbséget, de amúgy sem a játékok a szakterületem, hanem a gépösszerakás, hibaelhárítás (először a saját hülyeségeim elhárításából tanultam)), kérdezi vigye-e vissza a teszkóba  :D  , mondom hozza el, én itthon megnézem (másolom/telepítem,  na persze mindenféle Warezolás szándéka nélkül  :D ) , azt monta ok, de azért kértem, hogy legalább a nevét mondja meg, megmondta, és megint megemlítette a szoros és közeli kapcsolatokat :D . Elment, én hívom havert, kit küldtek már megint rám, de szerencséjére ki volt kapcsolva. Amúgy a hölgy azóta is jön, és én azóta sem tudom, hogy mi is volt a hiba. Talán a gép se bírta, mert azt sem tudtam meg mire akarták felrakni.
Ja amúgy azt mondta hogy 6900 ft volt, pedig azt hittem hogy egy tizes legalább (november elején legalább is ennyiért láttam)
Gumidominó! Elmeosztály, mert megérdemlem....

#89 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 21:24

Idézet: N_Gabber - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 11:58

tegnapi élményem DC++-ról:

<[HUN]....> Megnéztem az Ati oldalát, megnéztem a Google-ban, de nem találok sehol drivert az Ati 9200 SE videókarimhoz...

no comment. :nevet2:  :omg:

Szoktam itt sírni, hogy kezdőnek szabad lenni... Volt magyar leírás hozzá? Van magyar support hozzá? Nincs? Akkor miért baj ha _kérdez_? Az már baj lenne, ha azt mondaná, hogy pl. "de ez Radeon nekem meg 9200SE van"...

#90 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 21:34

Bean. Az ATI oldalán, vagy goglival nem találni driver-t egy 9200-hoz szvsz azért gyanús. Ha nem túl jó az angol tudása, akkor azért ez emyhítő körülmény, de akkori...Ha ott virít a kareszom az odalon és ott van, hogy drivers... , akkor azért...

#91 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 16:00

Hihetetlenül kemény takonykórban szenvedtem az elmúlt hét folyamán. Napi kb. 50 db papírzsebkendőt használtam el. És hétfőn gépet kellett szerelnem.

VGA kártya csere, RAM bővítés, az eredeti "gépösszerakó" baromságainak megszüntetése sűrű orrfujások és tüszkölések közepette. Már szinte kész voltam a melóval, amikor egy nagy kövér "naftacsepp" az orromról a gépbe hullott. Na akkor most mi van?  :think:

Mákom volt. Az alaplapra csöppent, de teljesen alkatrész-forrasztás-foglalat mentes helyre, így sikerült letörölnöm.  :respect2:

De ha mindez proci csere közben történik......... 
Lenne valakinek ötlete arra, hogy a socket478-ból hogy kell kitakarítani az ilyen naftát ?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#92 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 16:06

Kicsapatni léggel, aztán várni ami megszárad :D

#93 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 16:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 17:06

Kicsapatni léggel, aztán várni ami megszárad :D

Ja.  :D

Aztán a beszáradt vékonyrétegen keresztülbrutálozni a procilábakat.  :nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#94 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 16:19

Gumikalapáccsal jól Amugy a taknyom meg a nyálam már nekem is csöpögött gépházba, főleg mikor a szádban van a csavarhúzó vagy csipesz :D

#95 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 16:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 17:19

Gumikalapáccsal jól Amugy a taknyom meg a nyálam már nekem is csöpögött gépházba, főleg mikor a szádban van a csavarhúzó vagy csipesz :D

Az afro-afrikai szervizesek a fülcimpájukban tartják eme szerszámokat. Praktikus megoldás.  :D

#96 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 15:02

Zsiva :D :D :D
Ártalmatlan dolog, enyhén savas, az orrodat is tiszticcsa' , akkor mi kárt tehet ott? :D

#97 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 15:49

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 16:00

Hihetetlenül kemény takonykórban szenvedtem az elmúlt hét folyamán. Napi kb. 50 db papírzsebkendőt használtam el. És hétfőn gépet kellett szerelnem.

VGA kártya csere, RAM bővítés, az eredeti "gépösszerakó" baromságainak megszüntetése sűrű orrfujások és tüszkölések közepette. Már szinte kész voltam a melóval, amikor egy nagy kövér "naftacsepp" az orromról a gépbe hullott. Na akkor most mi van?  :think:

Mákom volt. Az alaplapra csöppent, de teljesen alkatrész-forrasztás-foglalat mentes helyre, így sikerült letörölnöm.  :respect2:

De ha mindez proci csere közben történik......... 
Lenne valakinek ötlete arra, hogy a socket478-ból hogy kell kitakarítani az ilyen naftát ?  :D

Íme az igazi vírusgazda  :D  :D  :D
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#98 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:39

Pfujj! :D :D :D

#99 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 10:20

Mit pfuj...
Meg mindig jobb,mintha szakacs lenne... :nevet:
Forumlako

#100 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa