HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#1241 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 08:48

Melyik portokat javaslod beeci?
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1242 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:30

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 9:48

Melyik portokat javaslod beeci?

Én hasraütésszerűen beírok egy 65535 alatti, ötjegyű számot. Eddig bevált :)

#1243 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:55

Tényleg hasraütésszerűen megy, csak ne kapj el valami rendszerportot, vagy más progi portját...olyan 40000 felett bármi(persze 65535 alatt); azt ki/be engeded a routeren is.

#1244 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:19

és azureusban is írjam át ezt a számot a megadott tartomány első portszámára?

Csatolt fájl:

#1245 Felhasználó inaktív   Pax38 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 15:08

Én is Azureust használok de sajnos gondjaim vannak vele. Router mögül netezek(Surecom EP4904SX), és képtelen vagyok beállítani hogy legyen nyitott port. Illetve a virtual servernél beállitok egyet, de az Azureus NAT hibát jelez ennek ellenére. Mit kell még tennem? illetve hogy kell portot nyitni? szoval valaki segitsen mert igy elég gyatrán megy a dolog.
A nemi életem olyan szegényes, hogy amikor a múltkor felhívtam egy szexvonalat, egy női hang azt mondta a telefonba: "Ma este ne! Fáj a fülem."

#1246 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 23:54

Hümm, érdekes dologra jöttem rá... Hiába van lekorlátozva a bitcomet feltöltése, ha a források pingelését nem az végzi (vagy valami hasonló a szitu) :p 16kB-ban maximalizáltam az egész feltöltést Netlimiterrel, ezzel sikerült még jobban kontrollálni a pinget.

#1247 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 06:14

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 16:19

és azureusban is írjam át ezt a számot a megadott tartomány első portszámára?

Igen. S persze a routerben is meg kell nyitni az adott portot; én csak azt az egyet nyitottam meg.

#1248 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 06:18

Idézet: Pax38 - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 17:08

Én is Azureust használok de sajnos gondjaim vannak vele. Router mögül netezek(Surecom EP4904SX), és képtelen vagyok beállítani hogy legyen nyitott port. Illetve a virtual servernél beállitok egyet, de az Azureus NAT hibát jelez ennek ellenére. Mit kell még tennem? illetve hogy kell portot nyitni? szoval valaki segitsen mert igy elég gyatrán megy a dolog.

Vagy "NAT" néven szerepel a routerben vagy "Port Forwarding"; oda beírod a géped IP-jét és az Azureusnak megadott portszámot, vagy esetleg beteheted a gépedet DMZ-be (demilitarized zone), s akkor nem lesz bajod az ilyesmikkel, viszont akkor ajánlott egy jobb firewall a gépedre.

#1249 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 10:47

Sziasztok!

Az Azureus Nekem id irogat a 6881-es port miatt, hogy azt valami ugyfel mittudom en minek tartja fenn, annyira nem ertek hozza.:)
De ha nyomom neki, hogy elrejt es hagyom, hogy toltson akkor ugyanugy tolt mintha beallitanam a dolgot?
Koszike.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1250 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 11:27

bmw, lehet, hogy az UPnP miatt kreál magának másik port forwardot.

#1251 Felhasználó inaktív   Pax38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:58

Idézet: beeci - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 5:18

Vagy "NAT" néven szerepel a routerben vagy "Port Forwarding"; oda beírod a géped IP-jét és az Azureusnak megadott portszámot, vagy esetleg beteheted a gépedet DMZ-be (demilitarized zone), s akkor nem lesz bajod az ilyesmikkel, viszont akkor ajánlott egy jobb firewall a gépedre.

megprobálom beszurni hogyan is néz ki a routerem beállítopanelje, azon se NAT se port forwarding. vagy nem tudom hol kell keresni.

a DMZ-be hogyan kell berakni? Kerio van fönt tüzfalnak, és NOD a virusirto, ez elegendő védelem a DMZ-ben vagy valami mást ajánlanál?

thx.

Csatolt fájl:

A nemi életem olyan szegényes, hogy amikor a múltkor felhívtam egy szexvonalat, egy női hang azt mondta a telefonba: "Ma este ne! Fáj a fülem."

#1252 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:00

A nálam üzemelő routerben Virtual Server néven van a port forwarding, próbáld meg ott...

#1253 Felhasználó inaktív   Pax38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:22

Idézet: Pax38 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 20:58

megprobálom beszurni hogyan is néz ki a routerem beállítopanelje, azon se NAT se port forwarding. vagy nem tudom hol kell keresni.

a DMZ-be hogyan kell berakni? Kerio van fönt tüzfalnak, és NOD a virusirto, ez elegendő védelem a DMZ-ben vagy valami mást ajánlanál?

thx.

Vagyis most látom van itt egy ilyen Demilitarized Zone Host ! Csak azt nem tudom mit irjak be...

thx. előre is.

Csatolt fájl:

#1254 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 22:56

a dmz az azt csinálja, hogy x ellenfél (vagyis) ip, és a választott, nat mögött ülő géped közt gép létrehoz egy "demilitarizált zónát", azaz gyakorlatilag a választott gép és x közül "eltűnik" a nat, és közvetlenül megy minden. (elnézést a nagyon pongyola megfogalmazásért).
de ez bittorrentnél semmire se jó :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1255 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 07:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 0:56

a dmz az azt csinálja, hogy x ellenfél (vagyis) ip, és a választott, nat mögött ülő géped közt gép létrehoz egy "demilitarizált zónát", azaz gyakorlatilag a választott gép és x közül "eltűnik" a nat, és közvetlenül megy minden. (elnézést a nagyon pongyola megfogalmazásért).

Dehogy nem jó, legalább aktív leszel, mondjuk erre elég egy NAT is.

Pax83: látom, hogy van UPnP a routerben, akkor elég lenne azt aktiválni, s az Azureusban szintén, s az Azureus majd automatikusan megnyitja magának a portot a routeren.

#1256 Felhasználó inaktív   Pax38 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 07:35

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:56

Köszi, megoldodott! Végre sikerült beállítani a routert. Köszi a segedelmet! :up:

Csatolt fájl:

#1257 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 22. 12:00

Hurráoptimizmusom kissé korainak bizonyult, mert a csere router is megfeküdt a torrentektől. Előbb csak az admin felülete ment át 404-be, később már net sem volt a "torrentmentes" gépen. Szóval nem bírja ez sem a sok TCP kapcsolódást.
Elvileg holnap lesz egy - remélhetőleg - vadi új Dlink router (nemtom melyik típus), de tartok tőle, hogy annak is kevés lesz a teljesítménye [arról szó se lehet, hogy a bitcomet kapcsolódásait korlátozzam, mert ha nem tölt legalább 150k-val akkor megy a hisztérikus sikítófrász - most csak 10 taszk mehet egyszerre, IP-nként 2 kapcsolódással, így szumma 100-120 kapcsolódással is beéri, a net is megyeget; cserébe viszont lezuhant 2k-ra a letöltés :lol: ].

:confused:

#1258 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 06:43

Én Azureusból torrentenként 25 kapcsolatot szoktam engedélyezni, így kevésbé bénítja a tesóm gépének forgalmát.

#1259 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 13:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 22:56

Minden nem, külön policy-kat lehet a DMZ számára létrehozni. Azaz jobb esetben DMZ-WAN-LAN policy hegyek lehetnek. Annyi értelme van, hogy nem a LAN-t törik meg, jobb esetben.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1260 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 15:15

Idézet: leslie - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 15:23

Minden nem, külön policy-kat lehet a DMZ számára létrehozni. Azaz jobb esetben DMZ-WAN-LAN policy hegyek lehetnek. Annyi értelme van, hogy nem a LAN-t törik meg, jobb esetben.

Routertől függ ;)

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.