...a voice from the darkness.....
"Let's just say I was..motivated...?"
Köszi a kommenteket, Srácok!
Max', komolyan, voltak gondjaim a jobb egérgombbal, bár inkább korábban: ha nagyon felhúzott a játék, levágtam az egeret az asztalra: emiatt kiugrott a gomb pöcökje a helyéről, és nem lehetett lenyomni a gombot... LOL! Szét kellett szednem párszor emiatt. Aztán inkább megfogadtam magamban, hogy nyugi lesz, mert a szerelgetés még ha csak pár perc is, csak újabb időveszteség és bosszúság...

Úgyhogy egy ideje már nem csapkodom. De amúgy komolyan mondom, eszembe jutott, hogy legközelebb valahogyan a próbálkozások közti káromkodásokat is felveszem... Az lenne csak az igazi fun. LOL! Odakint úgysem értik, itt meg legfeljebb röhögünk rajtuk... * vállvonás *
Peti, ahogy' mondod: nincs szükség a kereplőre a "Stone Pit"-Secretnél. Viszont magas FPS kell hozzá: 30 FPS-en képtelenség megcsinálni. Észrevettem, hogy a FRAPS felvétel közben limitál a beállított értékre, így feltettem 50-re: így a játék közben 45 FPS körül kaptam, és úgy már fel lehetett mászni, de akkor is csak a pengékkel, és még mindig nem volt könnyű. Normál esetben egy 80 FPS mellett simán fel lehet ugrálni ott, sőt még gyalogolni is lehet! De felvenni nagyon nehéz, ezért írtam ki ezt a videóban is... Valamint tényleg, érdemes a FRAPS-ben a legmagasabb FPS-értéket beállítani...
Egyébként ja, jó móka volt a szerkesztés is...

Néhány napig készült, naponta valamennyi időráfordítással, de persze nem voltam egész nap a gép előtt. Meg sok dolog fejben történt: nem szeretek leülni és csak úgy és akkor nekiállni valaminek. Valami tervnek már előre lennie kell a fejemben. Legalább körülbelülre, hogy mit hogyan szeretnék..szóval kell az ihlet, és sokszor már előre megszületik elméletben a majdnem kész anyag... Azt szeretem, ha tudom minek állok neki és mit akarok elérni vele... Az E2-nél eredménynek tartom az E1-hez képest a jobb minőséget és a folyamatosságot is, és azt, hogy ez sokkal gyorsabb/pörgősebb lett az elődjénél... Amúgy rengeteg tanultam ebből a legutóbbi szerkesztés-mókából, és sajnos találkoztam az UVS9 nem egy bosszantó hibájával is...
A trükkökkel kapcsolatban nem bírom megállni, hogy ne mondjam el: állandóan azon aggódtam az elmúlt időszakban, hogy valaki más is rájön némelyikre és előbb fogja majd megmutatni a nyilvánosságnak, mint hogy én betenném az E2-be... LOL! De várnom kellett mostanáig, mert sokáig nem volt elég anyag. Néhány megoldást már tavaly december óta ismertem (pl. "Colloseum"-Secret, "Loony Park"-Secret, a "Dead City"-n két Secret is), de persze nem beszéltem róluk, viszont azt a párat még nem is akartam kihozni..több "tapasztalatra" ("experience") volt szükségem. De szerencsére megérte várni... Amúgy persze vannak trükkök, amik biztosan széles körben ismertek már (pl. a "Castle"-Secret is), ám annyi biztos, hogy amit az E2-ben mutattam, azokat még eddig soha senki nem prezentálta korábban egyetlen videóban sem. Szerencsém volt nagyon, ezen a téren... Pár trükk teljesen új, mostanában találtam rájuk: pl. a kampós újfajta megoldás az "Abandoned Factory"-n (van vagy 10 ismert megoldás már csak arra az egy Secretre, LOL!). Ez véletlenül jött elő, bár csak részben: emlékeztem Cyody egyik videójára ("Train Station", amikor a neonnal ugrat fel teljesen hasonlóan - Te is láttad Peti, biztos emlékszel), és a kampó éppen úgy állt, hogy gondoltam, talán meg kéne próbálni. És viszonylag simán sikerült is...
A "Dead City" hátraugrálós trükkjénél tényleg nincs semmi trükk: az az eredeti verzióból jött. Szinte mindig úgy csinálom, ahogyan az első verzióban mutattam: tehát előre, a megfelelő lendülettel. De elég nehéz, és sokat el szoktam vacakolni vele. Akkor is így történt: kezdtem unni az egész ugri-bugrit, és poénból hátraarcot csináltam Daniellel, és elkezdtem úgy..hát elsőre sikerült!

Utána elterveztem, hogy ez is benne lesz majd az E2-ben...
A legmagasabb PK-Jump érdekessége, hogy szintén az volt az eredeti módszerem, amellyel legelőször elértem a Secretet, ám azóta az E2-videóig soha nem tudtam reprodukálni (tartottam is tőle, hogy nem sikerül felvenni). A tűzlépcsőkre a kezdetekkor még csak nem is gondoltam, csak később Kalme videóit megnézve csodálkoztam rá, hogy hát ja, tényleg...

Viszont utána már mindig a tűzlépcsőket használtam. Ez azt jelenti, hogy az E2-videóban mutatott legmagasabb PK-Jump volt a második eset, amikor egyáltalán sikerült. A baj az, hogy a kocsik túl hamar eltűnnek, és ráadásul csak azzal az egy kocsival lehet olyan magasra felugratni... Viszont most legutóbb megint megcsináltam így (tehát az már a harmadik), PK-Jumppal, és akkor elsőre sikerült: rájöttem, hogy korábban mindig rossz helyeken próbálkoztam az ugratással, mert tényleg ott kell, ahol a videóban is csinálom. Mert egyébként a tűzlépcsőzés előtt mindig meg szoktam próbálni ezt, "hátha..." alapon: jobban szeretek PK-Jumpolni, mint a tűzlépcsőkkel bakerálni... LOL!
Van egy csomó helyzet a videóban, amik rém egyszerűnek tűnnek, ám a valóságban sokkal nehezebbek. Például a "Dead City" utolsó Holy Itemének megszerzése PK-Jumppal: ez is egy spontán ötlet volt, bár vagy 30 próbálkozás után már majdnem feladtam. A "Babel"-mókáról is azt hittem, hogy könnyű lesz felvenni, de ha nincs elég FPS, akkor még a hordómászás sem az igazi, szóval szívtam vele rendesen... LOL! A "Catacombs" második Secretjére is ráment egy kis idő, de rájöttem a végére, hogy inkább csak az időzítésemmel volt a gond: ha sikerül elkapnunk a pillanatot és pont a kötél legtetejéről ugrunk el, akkor a felfutás miatt meglesz a kellő lendület, és hacsak a gyökerek nem lógnak abszolút rossz helyzetben, akkor egyszerűen nem lehet elszúrni...
Néhány megoldás pedig azt bizonyítja, hogy az emberek milyen sokfélék és mennyire különbözően gondolkodnak. Például a "Colloseum"-Secret: hihetetlennek tartom, hogy egészen eddig senki másnak nem jutott eszébe (legalábbis sehol nem olvastam róla eddig). De ugyanígy, amikor láttam Cyody néhány trükkjét, a fejemhez kaptam, hogy hát tényleg! Mér' nem jutott ez nekem eddig eszembe?! LOL! Na, ezt nagyon szeretem a PK-ban: abszolút támogatja az emberi kreativitást, mert ahány játékos, annyifajta megoldás egy csomó dologra...
Most az E2-vel lenulláztam magam - egy jó ideig biztosan nem lesz E3 (nem az exECTS-re gondolok, LOL)...
Végezetül, ma reggel felvettem az "Underworld"-mókát is. Említettem, hogy mikor először sikerült pár hete, akkor órákat szenvedtem vele, de éreztem, hogy a szerencsém is elhagyott akkor (az utolsó részéhez "nagy mák" kell). Ma viszont szerencsém volt, és néhány próbálkozás alatt sikerült. Mondjuk nem tökéletes, sok apró hibát elkövettem benne, de a lényeg, hogy megvan a 81 kills a végére... A videó elsősorban azoknak lehet segítség, akik a kártyafeltételt akarják teljesíteni... Van egy
preview-képem róla, meg alább a két link a high és a low verziókra...
UnderWorld - MineCart Riding! (High Quality, 39.3 MB)
UnderWorld - MineCart Riding! (Low Quality, 8.24 MB)
(A fenébe: folyton problémáim vannak a grimaszokkal... *röhög*)
SYS "No sin is too great to be forgiven."