HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller - Battle out of hell - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller - Battle out of hell

#381 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 30. 23:43

...a voice from the darkness.....

Peti, nehogy már a béna bónuszpálya fektessen ki mindazok után, amiket eddig letettél az asztalra!  :respect:  :D Szerintem csak Adrian lelkének felvétele okozhat némi gondot, és bizony meg is értelek ebből a szemszögből: először én is beestem a kép mögé, és ki kellett lépnem, mert azt hittem, nem lehet kijutni. :( Aztán amikor másodszor is ez történt, azt hittem, elsírom magam...  :omg:  :) De rájöttem, hogy ki lehet kászálódni a kép mögül, még ha nehezen is..ugrálgatva a pengéket forgatva ki tudtam mászni, talán egy percembe került csak... És utána már soha nem estem be oda...

Két tipp... Az első: Soul Catcher - mindent gyönyörűen megold, a toronyba (Adrianhez) sem kell felugratni... A második, maga az ugrás..ez tényleg kicsit "trickjump". A becsapás az benne, hogy az ember azt gondolná, hogy a torony felé kell ugrani, de az nem jó, annak mindig csak zakó lesz vége... :) Viszont itt jusson eszünkbe, hogy Daniel képes manőverezni a levegőben (azér' jó hely ez a Purgatory), és pont ezt kell kihasználni: én nem is a torony felé ugrok, hanem úgy kezdem, mintha mellette, a szemben lévő "háztető" felé ugranék..a dobbantó jó magasra feldob, én meg elirányítok jobbra, és simán feljutok a toronyra. Az elején mindig ettől féltem a legjobban, és még ma is ezzel kezdem, de általában már elsőre sikerül...

Na, ami a poén a bónuszpályán: a Készítők maguk... :) Én örültem, hogy végre arcról is megismerhettem Őket, de kifejezetten Cedynt meg Skorpikot, akik ugye a zenei anyagért felelősek. Érdekes, hogy Cedynt teljesen másmilyennek képzeltem az Ambientek után; abszolút nem olyannak, mint ahogyan a képen kinéz... :)

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 05. 30. 23:48 -kor

#382 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:28

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 0:43

Peti, nehogy már a béna bónuszpálya fektessen ki mindazok után, amiket eddig letettél az asztalra!  :respect:  :D

Nem, tényleg nem kellett volna gondot okoznia, de mégis megtette. :p

Azzal kezdődött az egész, hogy az első menetben, amikor még inkább csak nézelődtem, és nem győztem dicsérni a fejlesztőket a remek ötlet miatt (igaz, más játékokban is láttam hasonlót), szóval csak bóklásztam össze-vissza, gondoltam beugrom a bal oldali kép mögé (önként :bolond:)... hátha van ott valami érdekes dolog. Nem tudom mennyi ideig próbálkoztam a kikecmergéssel, szerintem percekig, de mivel előtte vagy két órán keresztül birkóztam Alastorral, nem voltam éppen türelmes kedvemben.

Na mindegy, Sádólend betölt, Khirály lenyom, irány a bónuszpálya (apropó nincs valami direkt-load konzol parancs, mint pölö az "IDCLEVxy" a dúmban? :Đ). Most már sokkal óvatosabb voltam, célirányosan mentem a piros lelkekért, és egy kivételével mindet sikerült felszedni. És nem Chmielarzé volt az (már tudom honnét van Kalme avatarja :D), mert a toronyba szinte azonnal sikerült felugrani, hanem az átellenes sarokban álló bástyára nem tudtam átjutni. Én hüje a dobbantóval próbálkoztam, mert nem vettem észre, hogy egy létrán simán fel lehet rá mászni :omg:. Addig ugráltam, míg egyszercsak kizuhantam a valóságból.

Jóvan. Kezdjük előről. Ezúttal megtaláltam a létrát, szóval már pontosan tudtam, hogy melyik lelket hogyan kell felszedni. Viszont a toronyugrással meggyűlt a bajom. Ami elsőre "ösztönösen" sikerült - tényleg úgy kormányoztam magam a levegőben mint a sasfácán -, az most sehogy nem akart összejönni. Addig szerencsétlenkedtem, míg egy érdekes röppálya után a torony tövében lévő másik (a jobb oldali) kép mögé estem. Itt már nem sokat próbálkoztam a kimászással, kilőttem az egészet a picsába, halálba, szevasz...

Idézet

Na, ami a poén a bónuszpályán: a Készítők maguk...  Én örültem, hogy végre arcról is megismerhettem Őket, de kifejezetten Cedynt meg Skorpikot, akik ugye a zenei anyagért felelősek. Érdekes, hogy Cedynt teljesen másmilyennek képzeltem az Ambientek után; abszolút nem olyannak, mint ahogyan a képen kinéz...

LOL, én is őket keresetem, és bennem is ugyanez játszódott le, (Mo)Czartinskyt tök másmilyennek képzeltem. Azért kár, hogy a BOOH zenéi nem sikerültek olyan jól, amúgy minden elismerésem az övé. :respect:

#383 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:45

És még a nevét se tudom leírni rendesen :omg:. Czartynski. :)
Kép
My hero. :D

Amúgy végeztem a bónuszpályával is, de vártam valami jutalmat a végén, vagy legalább valami rövid gratuláló üzenetet. Mondjuk ez a pálya önmagában is jutalom. ;)

Így a végére érve összességében nincs túl jó véleményem a Boowoowoo-ról. Ezt majd később bővebben is kifejtem...

#384 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 01. 00:58

No de most Peti, menjé' és látogasd meg DarkInfinity Oldalát, a DarksCorner.de-t. Ott pedig lesd meg a második hírt. Aztán meg ezt a linket... Végre a megérdemelt helyen vannak a cuccok! Így sokkal többen hozzáférnek és tanulhatnak belőlük... :respect: :)

#385 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:53

:respect: és :vállvereget:
Kedvet kaptam a folytatáshoz is :). Experience #2 mikó? :D

#386 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 01. 17:40

Na, kb. ez is célom volt Peti! :) Egyfelől úgy éreztem, hogy csupán a videókat tárolni nincs sok értelme, viszont kéne egy hely, ahol publicitást nyernének. Dark' Oldala fiatal, csak pár hete indult, de máris rengeteg videó van rajta, és persze a szűk PK-Kommuna Nagyjai (Kalme, Varus, Cyody, Frag, meg e Többiek) is mind ott vannak. Másfelől meglepinek is szántam a dolgot, és gondoltam, hogy talán fog inspirálni Téged, hiszen így már van hová dolgozni a videókkal... :)

Az E2 "forgatása" folyamatban van, eddig több mint 10 klippet vettem fel. Ezek túlnyomórészt Secret-hozzáférések, amik még sosem voltak felvéve, sőt talán némelyiket senki sem ismeri még. Lesznek részletek és variációk egy témára a PK-ból meg a BOOH-ből is. LOL, de nem akarok több poént lelőni! :D De sokkal jobb lesz, mint az első rész volt, komolyan, és kevésbé vagy egyáltalán nem szenved már annak bizonyos "gyermekbetegségeitől" (pl. a klippek folyamatosak, nem szaggatnak és nem állnak le egy pillanatra, mint az E1-ben némelyik: sajnos akkoriban még kevesebb RAM volt a gépben és kevés és fragmentált helyem volt csak a HDD-n)... Ma befejezem a BOOH-t Traumán, hétvégén meg a PK-t Traumán, amikor újabb klippeket veszek fel. Azután kezdek majd hozzá az összevágáshoz, így talán pár héten belül meg is lesz (vagy jövő hét végére), ahogyan az időm engedi...

Egyébként nemrég szereztem plusz 128 megát, így most fél gigám van (sajnos az ASUS TUSL2-C többet nem is támogat), és hihetetlen, hogy mennyit javult ezzel is minden!  :up:

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 01. 17:43 -kor

#387 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 06:35

...a voice from the darkness......

Egy kis ízelítő... :)

Kép

A képre kattintva letölthető az anyag (7.94 MB, 46 mp). Feltettem egy keskenysávú verziót (2.08 MB) is, a lassú kapcsolattal rendelkezőknek. A zene az "Elektrobank" a The Chemical Brotherstől...

Tekintsétek meg, nem fogtok csalódni!  :cool:

#388 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 07. 17:16

Hát ez odab*sz. :D
(Asszem én ezek után abbahagyom a filmezést. :))

#389 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 18. 09:06

Nos, 11 nappal az Experience #2 Trailer után, végre elkészült a végleges változat is. Így megint kap ez a topic is egy BUMP-ot... :D

Nem akarok túl sokat beszélni róla, így csak pár dolog, kedvcsinálónak...
- 3 rész, beleértve a bakiparádét is...
- 20 különböző helyzet...
- 10 perc tiszta mókázás... :)
- Alaptippek, trükkök, útmutatók, őrült megoldások és kihívások...
- Hozzáadott hang- és videóeffektek, 3 különböző zene a videóban... Pörgős akció...
- Satöbbi, satöbbi... :p

Készítettem neki egy E2-Posztert is, de magát a képet nem szúrom be ide, csak ha ráklikkeltek, akkor nyílik meg... Alább kétféle verziót lehet letölteni...

Experience #2 - High quality version (131 MB, 640x480)
Tudom, hogy a 131 MB egy kissé "vad", de legalább tényleg nagyon jó minőségű, és hát, végül is 10 perces...

Experience #2 - Low quality version (27.4 MB, 320x240)
Mivel a jó minőségű verzió túl nagy, ezért tettem fel ezt a másikat is, hátha valaki modemmel is nekiáll... * csak viccelek * :D Viszont van egy közepes minőségű verzióm is, ami 57.5 MB hosszú (szintén 320x240-es). Ez amolyan "kompromisszum", és még nem töltöttem fel, de kérésre bármikor feltehetem...

Nos, ez van, Srácok. :) Aki szereti a játékot és megnézi a videót, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni a letöltés után... ;) Azt is remélem, hogy a letöltés gyors lesz, meg normálisan felért a cucc: odakint a Trailernél voltak gondok (néhány helyről nem ment a letöltés), ill. valamiért tisztára szakadozik a fel- és sokszor a letöltésem is...

Most pedig ideje aludni egyet, a hosszú éjszaka után... LOL! :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 18. 09:08 -kor

#390 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:41

Hali minden fanatikus őrültnek  :D

Lenne 1 kérdésem :) Elhatároztam hogy nekiállok még1x a pk-nak. :)
Egyvalami érdekelne engem rögtön az első map-on.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Oda fel hogy?  :think:  :Đ

#391 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:41

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 9:06

Nos, 11 nappal az Experience #2 Trailer után, végre elkészült a végleges változat is. Így megint kap ez a topic is egy BUMP-ot... :D

Nem akarok túl sokat beszélni róla, így csak pár dolog, kedvcsinálónak...
- 3 rész, beleértve a bakiparádét is...
- 20 különböző helyzet...
- 10 perc tiszta mókázás... :)
- Alaptippek, trükkök, útmutatók, őrült megoldások és kihívások...
- Hozzáadott hang- és videóeffektek, 3 különböző zene a videóban... Pörgős akció...
- Satöbbi, satöbbi... :p

Készítettem neki egy E2-Posztert is, de magát a képet nem szúrom be ide, csak ha ráklikkeltek, akkor nyílik meg... Alább kétféle verziót lehet letölteni...

Experience #2 - High quality version (131 MB, 640x480)
Tudom, hogy a 131 MB egy kissé "vad", de legalább tényleg nagyon jó minőségű, és hát, végül is 10 perces...

Experience #2 - Low quality version (27.4 MB, 320x240)
Mivel a jó minőségű verzió túl nagy, ezért tettem fel ezt a másikat is, hátha valaki modemmel is nekiáll... * csak viccelek * :D Viszont van egy közepes minőségű verzióm is, ami 57.5 MB hosszú (szintén 320x240-es). Ez amolyan "kompromisszum", és még nem töltöttem fel, de kérésre bármikor feltehetem...

Nos, ez van, Srácok. :) Aki szereti a játékot és megnézi a videót, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni a letöltés után... ;) Azt is remélem, hogy a letöltés gyors lesz, meg normálisan felért a cucc: odakint a Trailernél voltak gondok (néhány helyről nem ment a letöltés), ill. valamiért tisztára szakadozik a fel- és sokszor a letöltésem is...

Most pedig ideje aludni egyet, a hosszú éjszaka után... LOL! :D

nah erre a vid-re kíváncsi vagyok :)

#392 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:00

Meglestem, hát nem semmi :lol:
Az egered jobbklikkje még él? :D

A film után asszem kezdek rájönni arra, hogy hogy kell az előző postba írt helyre feljutni :Đ

#393 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:59

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:06

Mivel a jó minőségű verzió túl nagy, ezért tettem fel ezt a másikat is, hátha valaki modemmel is nekiáll... * csak viccelek * :D

Pedig kell ez is, mert így egyből neki tudtam állni letölteni, igaz elég lassacskán csorog, meg már vagy négyszer megszakadt a vonal. Rohadt modem. Nembaj, jövő hónaptól ADSL, ha minden összejön. :)

#394 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 19. 12:24

Nagyon tutter lett, le a kalappal. :respect: :respect:

Legalább ötször megnéztem egymás után. :) Áruld már el, mennyit melóztál vele? (Egy ilyet biztos nem félóra megcsinálni.)

Túl azon, hogy végig remekül szórakoztam, megint egy csomó új dolgot láttam, pedig én se ma kezdtem a játékot. Gondolok itt a darukampóval végrehajtott mutatványodra az Abandoned Factory-n, vagy a hordós trükkre a Colosseum-ban stb. A PK-jumpolás is nagyon megy neked, bár az eltűnő autóroncsokkal látom meggyűlt a bajod. ;) A hátrafelé ugrálás a Dead City-n embertelen. :eek: Biztos nincs benne más trükk? :Đ

Az egésznek nagyon jó a "forgatókönyve", nem fukarkodsz a poénokkal sem. Nem jártál te véletlen valami filmes szakköre? :D Meg végén a bakiparádé a Benny Hill só zenéjével... szétszakadtam. :nevet:

A "kereplőre" feltétlenül szükség van a Stone Pit-en? Úgy emlékszem, azon a részen anélkül is fel lehet mászni (nem tudom mennyivel nehezebb, mindenesetre pörgetés nélkül is megy).

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 06. 19. 12:39 -kor

#395 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 20. 21:34

"Let's just say I was..motivated...?" ;)

Köszi a kommenteket, Srácok! :)

Max', komolyan, voltak gondjaim a jobb egérgombbal, bár inkább korábban: ha nagyon felhúzott a játék, levágtam az egeret az asztalra: emiatt kiugrott a gomb pöcökje a helyéről, és nem lehetett lenyomni a gombot... LOL! Szét kellett szednem párszor emiatt. Aztán inkább megfogadtam magamban, hogy nyugi lesz, mert a szerelgetés még ha csak pár perc is, csak újabb időveszteség és bosszúság... :p Úgyhogy egy ideje már nem csapkodom. De amúgy komolyan mondom, eszembe jutott, hogy legközelebb valahogyan a próbálkozások közti káromkodásokat is felveszem... Az lenne csak az igazi fun. LOL! Odakint úgysem értik, itt meg legfeljebb röhögünk rajtuk... * vállvonás * :)

Peti, ahogy' mondod: nincs szükség a kereplőre a "Stone Pit"-Secretnél. Viszont magas FPS kell hozzá: 30 FPS-en képtelenség megcsinálni. Észrevettem, hogy a FRAPS felvétel közben limitál a beállított értékre, így feltettem 50-re: így a játék közben 45 FPS körül kaptam, és úgy már fel lehetett mászni, de akkor is csak a pengékkel, és még mindig nem volt könnyű. Normál esetben egy 80 FPS mellett simán fel lehet ugrálni ott, sőt még gyalogolni is lehet! De felvenni nagyon nehéz, ezért írtam ki ezt a videóban is... Valamint tényleg, érdemes a FRAPS-ben a legmagasabb FPS-értéket beállítani...

Egyébként ja, jó móka volt a szerkesztés is... :) Néhány napig készült, naponta valamennyi időráfordítással, de persze nem voltam egész nap a gép előtt. Meg sok dolog fejben történt: nem szeretek leülni és csak úgy és akkor nekiállni valaminek. Valami tervnek már előre lennie kell a fejemben. Legalább körülbelülre, hogy mit hogyan szeretnék..szóval kell az ihlet, és sokszor már előre megszületik elméletben a majdnem kész anyag... Azt szeretem, ha tudom minek állok neki és mit akarok elérni vele... Az E2-nél eredménynek tartom az E1-hez képest a jobb minőséget és a folyamatosságot is, és azt, hogy ez sokkal gyorsabb/pörgősebb lett az elődjénél... Amúgy rengeteg tanultam ebből a legutóbbi szerkesztés-mókából, és sajnos találkoztam az UVS9 nem egy bosszantó hibájával is...

A trükkökkel kapcsolatban nem bírom megállni, hogy ne mondjam el: állandóan azon aggódtam az elmúlt időszakban, hogy valaki más is rájön némelyikre és előbb fogja majd megmutatni a nyilvánosságnak, mint hogy én betenném az E2-be... LOL! De várnom kellett mostanáig, mert sokáig nem volt elég anyag. Néhány megoldást már tavaly december óta ismertem (pl. "Colloseum"-Secret, "Loony Park"-Secret, a "Dead City"-n két Secret is), de persze nem beszéltem róluk, viszont azt a párat még nem is akartam kihozni..több "tapasztalatra" ("experience") volt szükségem. De szerencsére megérte várni... Amúgy persze vannak trükkök, amik biztosan széles körben ismertek már (pl. a "Castle"-Secret is), ám annyi biztos, hogy amit az E2-ben mutattam, azokat még eddig soha senki nem prezentálta korábban egyetlen videóban sem. Szerencsém volt nagyon, ezen a téren... Pár trükk teljesen új, mostanában találtam rájuk: pl. a kampós újfajta megoldás az "Abandoned Factory"-n (van vagy 10 ismert megoldás már csak arra az egy Secretre, LOL!). Ez véletlenül jött elő, bár csak részben: emlékeztem Cyody egyik videójára ("Train Station", amikor a neonnal ugrat fel teljesen hasonlóan - Te is láttad Peti, biztos emlékszel), és a kampó éppen úgy állt, hogy gondoltam, talán meg kéne próbálni. És viszonylag simán sikerült is...

A "Dead City" hátraugrálós trükkjénél tényleg nincs semmi trükk: az az eredeti verzióból jött. Szinte mindig úgy csinálom, ahogyan az első verzióban mutattam: tehát előre, a megfelelő lendülettel. De elég nehéz, és sokat el szoktam vacakolni vele. Akkor is így történt: kezdtem unni az egész ugri-bugrit, és poénból hátraarcot csináltam Daniellel, és elkezdtem úgy..hát elsőre sikerült! :D Utána elterveztem, hogy ez is benne lesz majd az E2-ben...

A legmagasabb PK-Jump érdekessége, hogy szintén az volt az eredeti módszerem, amellyel legelőször elértem a Secretet, ám azóta az E2-videóig soha nem tudtam reprodukálni (tartottam is tőle, hogy nem sikerül felvenni). A tűzlépcsőkre a kezdetekkor még csak nem is gondoltam, csak később Kalme videóit megnézve csodálkoztam rá, hogy hát ja, tényleg... :) Viszont utána már mindig a tűzlépcsőket használtam. Ez azt jelenti, hogy az E2-videóban mutatott legmagasabb PK-Jump volt a második eset, amikor egyáltalán sikerült. A baj az, hogy a kocsik túl hamar eltűnnek, és ráadásul csak azzal az egy kocsival lehet olyan magasra felugratni... Viszont most legutóbb megint megcsináltam így (tehát az már a harmadik), PK-Jumppal, és akkor elsőre sikerült: rájöttem, hogy korábban mindig rossz helyeken próbálkoztam az ugratással, mert tényleg ott kell, ahol a videóban is csinálom. Mert egyébként a tűzlépcsőzés előtt mindig meg szoktam próbálni ezt, "hátha..." alapon: jobban szeretek PK-Jumpolni, mint a tűzlépcsőkkel bakerálni... LOL!

Van egy csomó helyzet a videóban, amik rém egyszerűnek tűnnek, ám a valóságban sokkal nehezebbek. Például a "Dead City" utolsó Holy Itemének megszerzése PK-Jumppal: ez is egy spontán ötlet volt, bár vagy 30 próbálkozás után már majdnem feladtam. A "Babel"-mókáról is azt hittem, hogy könnyű lesz felvenni, de ha nincs elég FPS, akkor még a hordómászás sem az igazi, szóval szívtam vele rendesen... LOL! A "Catacombs" második Secretjére is ráment egy kis idő, de rájöttem a végére, hogy inkább csak az időzítésemmel volt a gond: ha sikerül elkapnunk a pillanatot és pont a kötél legtetejéről ugrunk el, akkor a felfutás miatt meglesz a kellő lendület, és hacsak a gyökerek nem lógnak abszolút rossz helyzetben, akkor egyszerűen nem lehet elszúrni...

Néhány megoldás pedig azt bizonyítja, hogy az emberek milyen sokfélék és mennyire különbözően gondolkodnak. Például a "Colloseum"-Secret: hihetetlennek tartom, hogy egészen eddig senki másnak nem jutott eszébe (legalábbis sehol nem olvastam róla eddig). De ugyanígy, amikor láttam Cyody néhány trükkjét, a fejemhez kaptam, hogy hát tényleg! Mér' nem jutott ez nekem eddig eszembe?! LOL! Na, ezt nagyon szeretem a PK-ban: abszolút támogatja az emberi kreativitást, mert ahány játékos, annyifajta megoldás egy csomó dologra... :)

Most az E2-vel lenulláztam magam - egy jó ideig biztosan nem lesz E3 (nem az exECTS-re gondolok, LOL)... :)

Végezetül, ma reggel felvettem az "Underworld"-mókát is. Említettem, hogy mikor először sikerült pár hete, akkor órákat szenvedtem vele, de éreztem, hogy a szerencsém is elhagyott akkor (az utolsó részéhez "nagy mák" kell). Ma viszont szerencsém volt, és néhány próbálkozás alatt sikerült. Mondjuk nem tökéletes, sok apró hibát elkövettem benne, de a lényeg, hogy megvan a 81 kills a végére... A videó elsősorban azoknak lehet segítség, akik a kártyafeltételt akarják teljesíteni... Van egy preview-képem róla, meg alább a két link a high és a low verziókra...

UnderWorld - MineCart Riding! (High Quality, 39.3 MB)
UnderWorld - MineCart Riding! (Low Quality, 8.24 MB)

(A fenébe: folyton problémáim vannak a grimaszokkal... *röhög*)

#396 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:21

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 22:34

De amúgy komolyan mondom, eszembe jutott, hogy legközelebb valahogyan a próbálkozások közti káromkodásokat is felveszem... Az lenne csak az igazi fun. LOL! Odakint úgysem értik, itt meg legfeljebb röhögünk rajtuk... * vállvonás * :)

Hát azér' azt én is meghallgatnám. Nem nagyon tudlak elképzelni ahogy káromkodsz, hiszen még egyetlen csúnya szót sem írtál. :D ;)

Idézet

Észrevettem, hogy a FRAPS felvétel közben limitál a beállított értékre, így feltettem 50-re: így a játék közben 45 FPS körül kaptam, és úgy már fel lehetett mászni, de akkor is csak a pengékkel, és még mindig nem volt könnyű.

Tényleg, ezekről a nyavalyákról már meg is feledkeztem, mióta A64-em van. :cool: Nem hinném, hogy a FRAPS limitálná az fps-t (én legalábbis nem vettem észre ilyesmit), azzal csak a mintavételezés sűrűségét állítod, egyszerűen csak lassú a gép. Nem akarod az öreg Tuát lecserélni? ;) Jahm... melyik frapsról van szó? Nálam még mindig 2.3.3 van fenn.

Idézet

Valami tervnek már előre lennie kell a fejemben. Legalább körülbelülre, hogy mit hogyan szeretnék..szóval kell az ihlet, és sokszor már előre megszületik elméletben a majdnem kész anyag...

Na ez az, ami nem megy nekem. Mármint a tervezés. Vannak ugyan ködös elképzeléseim, de igen ritkán jutok el a tényleges megvalósítás fázisáig. Ha mégis belekezdek valamibe, akkor nagyon ritkán fejezem be. :p

Idézet

A baj az, hogy a kocsik túl hamar eltűnnek, és ráadásul csak azzal az egy kocsival lehet olyan magasra felugratni...

Kipróbáltad az összes kocsit, melyikről lehet nagyobbat jumpolni?? :Đ

Idézet

Fenomenális. :up: Én sosem szerettem ezt a vasutas részt (bár akartam itt egy no-scratch körutat csinálni), sem a Loony Park hullámvasútját. Klausztrofóbiám lesz, ha nem mozoghatok jobbra-balra. Apropó Loony Park, láttam a "Zero kills" videót. Láttam, de nem hiszem el. Ez nem nóóórmááális!!! :eek: Muszáj lesz kipróbálnom. :)

#397 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 23. 17:43

Peti, arra mindig iszonyúan kényes vagyok, amit leírok, mert a "szó elszáll...", és mert amit leírok, azt mindig van és kell, hogy legyen időm átgondolni. Ami az élőszót illeti, nos..igyekszem... :D

LOL, a jó öreg "tuja" azért még mindig nagyon klassz! LOL! Poén volt, amikor Kalme az E2-trailer után megjegyezte, hogy biztosan erős gépem van, mert a videók nagyon finomak, folyamatosak. Pedig nem, csak igyekszem belőle a legjobbat kihozni, mindenféle aprósággal... De pl. a fizika az, amit nagyon megérzek: ha pl. több hordó robban fel, vagy akár csak egy ellenfél a darabjaira esik, már érezni a lassulást. Szintén, harc közben túl alacsony FPS-eket kapok (igen gyakran 40 alatt!), míg nyugalmas helyzetekben gyakran simán megvan a 80-100 FPS is...

Szerintem mégis csak a FRAPS limitálása miatt van a dolog, leírom miért gondolom ezt... Szóval nézzük azt a sziklamászós megoldást! Amikor 30 FPS-re állítottam be, akkor a felvétel közben is 30 FPS íródott ki, de azt tudta tartani. Nekem viszont nem volt elég a felmászáshoz. Aztán utána beállítottam 40 FPS-re: ekkor 40 FPS-t írt ki folyamatosan a felvétel közben, de ez még mindig nem volt elég. Végül átállítottam 50 FPS-re a FRAPS-et. Na, ekkor a játékban a felvétel közben olyan 45-46 FPS-t bírt folyamatosan tartani..ez már elég volt, de itt már az 50-et, amit előírtam neki, nem bírta elérni. Látod, ebből gondolom: mert amikor pl. 30 FPS-t írtam elő, akkor is bírt volna felvétel közben 45-46-ot, mint maximum, de mégis csak 30-at prezentált. Persze a limitálásnak, ha tényleg arról van szó, van értelme, csak bizonyos dolgokat úgy nem lehet felvenni... Azóta mindig 60 FPS-t állítok be, és akkor a felvétel közben is mindig a maximumon tud menni a játék...

Ettől függetlenül persze a rendszer is lassú, de mostanában sajnos nem lesz időm bővíteni. Pedig érzem, hogy a processzor a szűk keresztmetszet. Például hiába veszem vissza a felbontást ("ceteris-paribus" csak a felbontást, mást nem bántok), mondjuk 800x600-ról 640x480-ra, nem lesz lényegesen gyorsabb. Ahol szaggatott magasabbon, ott alacsonyabbon is fog, de ahol simán ment alacsonyabbon, ott magasabbon érezhetően visszaesik (pont tegnap próbálgattam ezt). A játék játszható lenne 1024x768-on is, de ott már sok a "lag", és vannak helyek, ahol 10-30 FPS-t is visszaesik... Nálam most a 2.5.4-es FRAPS van fent... :)

LOL, elég vicces, de én még egy TXT-t is készítettem, már hetekkel azelőtt, hogy nekiálltam volna felvenni a videójeleneteket. Összeírtam pontokba szedve, hogy miket akarok felvenni, és ha kellett, kiegészítettem a listát. Egy csomó dolgot letisztázott előre, és a játék közben már csak a saját előre megírt utasításaimat kellett követnem. Az elején még csak valami 11 jelenet volt az E2-höz, a végére meg 20 lett... :D

Kérdezed, hogy: "Kipróbáltad az összes kocsit, melyikről lehet nagyobbat jumpolni??" - és a rövid válasz IGEN... :D Mivel egy idő után eltűnnek (micsoda szemét dolog, LOL), így mindegyikkel próbálkoztam, még a legelején. Egyszerűen meghagytam az összeset (vagy amennyit csak lehetett) és végigpróbálgattam őket. Észrevettem, hogy van olyan kocsi, amelyik egyáltalán nem támogatja a PK-Jumpot (van ilyen az E2 bakiparádéjában is, a "Dead City" 3. Secretjéhez), aztán van, amelyik közepesen magasra felvisz, és van, amelyik nagyon magasra. És azon a részen csak az az egy kocsi visz fel nagyon magasra... Azért néha megkérdezném a Készítőket, hogy mi volt szándékos és mi nem. Valaki írta odakint, hogy maguk a Készítők mondták egy-egy újonnan felfedezett megoldásra (most nem az E2-ről beszélek, hanem általában más megoldásokról), hogy maguk sem gondolták volna, hogy úgy is lehet, ill. nem állt szándékukban azt a lehetőséget is megadni. Például a "City On Water" erkélyes Secretjénél nagyon kíváncsi lennék, hogy melyik megoldással szándékoztak a Készítők kínozni bennünket, eredetileg (a kupolás ugrás mind a mai napig nem megy nekem, pedig a múltkor 3 órán keresztül csak azt próbáltam: állítólag 80-90 FPS is kell hozzá, de én csak 50-60 között kapok ott)... :D De ugyanígy érdekelne a "The Palace" MegaHealth-Secretje is: az ugrás vagy a hordós megoldás volt a Készítők által szándékolt megoldás...?  :think:

Köszi a kommentet a MineCart Riding-ra! :D De az igazi attrakció szerintem a "Loony Park" hullámvasútja lenne, bár ez azért egyelőre túl nagyratörő vágyakozás ("álmodik a nyomor", "és keze belelógott a bilibe", és így tovább :D). De mégis hiszek benne, hogy meg lehet csinálni, "csak" rengeteg gyakorlás és az ellenfelek megjelenésének és mozgásának pontos memorizálása szükséges hozzá. Szóval a franc se kínlódik azzal, egyelőre... De korábban az "Underworld"-mókát is elég kivitelezhetetlennek tartottam kártyák és mentések nélkül (annak idején Insomnián és kártyák használata nélkül oldottam ki a kártyát, de ott rengetegszer mentettem közben), ma meg..ezután már nem fogom magam tovább engedni ott addig, amíg nincs meg mind a 81 fragem (Nightmare-en nagyon egyszerű lehet, ha az elején a megfelelő lélekmennyiséget összegyűjtöd (démon-mód pont a végére, ráadásul démon-módban a világ is lassabban mozog), Traumán meg már kétszer megcsináltam, szóval már megy azon is)... :D Én szeretem ezeket a részeket is helyenként hihetetlen tempó miatt: mondjuk könnyítés bennük, hogy az iránybillentyűkről leveheted az ujjaidat és csak a fegyverek számbillentyűit kell nyomogatnod. A videóban is így csináltam, másképp túl hosszú idő lenne a fegyverváltás...

A "Loony Park" nulla fraggel tényleg poén!  :respect: Rengeteg lehetőséget adott már eddig is az a pálya a kreativitásra (régebben is tudtuk pl., hogy ki lehet menni a kerítésen kívülre), és még mindig képes új dolgokat mutatni. Pedig még csak nem is hosszú...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 23. 17:47 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 22:33

A FRAPS-szal kapcsolatban valószínűleg mindkettőnknek igaza van, és ez az eltérő verziónkból adódik. A 2.3.3-ban legfeljebb 30 fps-t lehet kiválasztani, de ennél azért gyorsabban megy a felvétel. (A 2.5.4-et eljuttathatnád hozzám a szokásos módon ;)). Nálam a számláló 120-at mutat, ha fut a FRAPS, illetve visszaesik 60-ra, ha elindítom a felvételt (a Town elején próbáltam ki, szóval nem terheltem meg igazán). Mondjuk nem tudom, hogy amiatt van-e, hogy ezek a 30 többszörösei, vagy a 120Hz-es képfrissítés + vsync miatt. :think:

#399 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 00:21

OK, de aztán majd kíváncsi leszek, hogy Nálad hogyan működik ez a dolog... :)

#400 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:10

Na kipróbáltam az újabb FRAPS-ot, de már ment is a kukába. A 2.5.4 valóban rögzíti a játék sebességét az előre kiválasztott fps-hez, csak nem tudom hogy ez egy szimpla bug-e, vagy egy elb*ott fícsör. A 2.3.3-nak nincsenek ilyen nyűgjei, csak azzal nem lehet 30fps-nél gyorsabbra venni a "kamerát".

Amúgy nem sok értelmét látom az 50-60 fps-es felvételeknek, mivel kétszer akkora lesz a forrásfájl mérete, a végeredményt pedig 25-30fps-el szokás közzétenni. Lehet, hogy ettől lesznek a Te filmjeid olyan simák, de az UVS7 egyszerűen eldobja a felesleges frame-eket a konverziókor (nem csinál se átlagolást, se motion-blurt meg ilyesmit).

A gyorsabb mintavételezésnek az lehetne az értelme, ha valaki lassított felvételt akarna csinálni, mert elvileg a 60-nal felvett képkockákat 30-cal lejátszva röccmentes videót lehetne készíteni. De ehhez a videó-szerkesztő program támogatására is szükség lenne. Mert én hiába vettem vissza a 60 fps-el felvett videó sebességét 50%-ra, a végeredmény egyáltalán nem tűnt folyamatosnak, hanem pont úgy szaggatott mintha egy 30-ast vettem volna vissza 15-re. Gondolod, érdemes lenne ebből (mármint az UVS-ból) is újabbat beszerezni? ;)

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.