HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller - Battle out of hell - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller - Battle out of hell

#401 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 27. 20:53

...a voice from the darkness.....

Peti, pont a limitálás miatt volt szükségem a 60 FPS-re: ha arra állítom, akkor a maximum FPS jön ki a játék közbeni felvételkor is. Egyszerűen muszáj ezt csinálnom (azért 30 FPS-en a "MineCart Riding!"-et is megnézhettem volna, azt hiszem)... Persze akkor biztos elbaltáztak valamit, és talán később megoldják, hogy ne limitáljon...  :rolleyes:  De pl. emlékszel a "Stone Pit"-Secretre... Ha a FRAPS 30 FPS-en volt, akkor a felvétel közben a játék is, és úgy lehetetlen volt felmenni, fél óra folyamatos szenvedés után sem sikerült. Aztán ha 50-re állítottam, akkor a játékban a felvétel közben már olyan 45 FPS körül kaptam, amivel már fel tudtam menni, de még akkor is kellettek a pengék (40 FPS-en még mindig nem akart felmenni)... Talán a későbbiekben javítják ezt...

Én már az UVS9-et is használom, de iszonyú béna dolgai vannak, sokat szívtam vele. 1. Például a 60 FPS-es videókkal azt csinálja, hogy levágja a vége felé a hangjukat (puff, elnémulnak!) - ellenben az UVS7 ezt nem csinálja, tehát előbb azzal kellett egy 30 FPS-es komplett anyagot renderelnem (amit utána vissza szétszedtem scene-ekre az UVS9-ben)... 2. Az UVS9 a már renderelt videóból kiszedett állóképei elmosódottak, kb. preview-ablak minőségűek lesznek - ezt sem csinálja az UVS7, annak a képei mind jók! 3. Az UVS9-ben ha pl. gyorsítasz a zenén/videón egy kicsit (akár csak 1%-ot, hogy passzoljon a kliphez), akkor a panninget tönkreteszed vele, míg emlékezetem szerint ez a "feature" sem volt még benne az UVS7-ben, bár amúgy is jobb ezt pl. a Sound Forge programmal csinálni... A most említett három hiba MINDEGYIKE előfordul az E2-ben és annak Trailerjében, ha jó a füled és a szemed, kiszúrhatod őket (sajnos! de hát semmi sem lehet perfekt). A "MineCart Riding!"-nál már okosabb voltam, és kiküszöböltem őket... Szóval eddigi tapasztalataim szerint az UVS9 bár sokkal többet tud, mint az UVS7, tele van idegesítő hibákkal, amik miatt ráadásul az UVS7-et is meg kell tartanom (és pl. a "MineCart Riding!"-et 90%-ban az UVS7-tel is szerkesztettem meg)...  :omg:

Ja, Peti: az E2-ben és a Trailerjében is vannak vegyesen 30, 50, és 60 FPS-es klipek is (mármint eredetileg azok voltak), és nem hiszem, hogy különbséget tudsz tenni köztük... ;) Például a "Loony Park"-Secret módjai 30-asok (meg még néhány klip), a "Stone Pit"-sziklamászás 50-es (50-esből csak ez az egy van), míg a "Babel"-ámokfutás vagy a "Castle"-Secret már 60-as (és még sok minden az)... :)

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 06. 27. 21:14 -kor

#402 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:57

Értem én hogy mit írsz (azt hiszem :)), pont azért mondom hogy próbálj ki Te is egy régebbi verziót, mondjuk a 2.3.3-at. Ott nincs rögzített fps, annak ellenére, hogy max. 30-at lehet kiválasztani - attól a játék még annyival megy, amennyit a géped bír.

#403 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 27. 22:38

Igen, én is értem, amit mondasz... :) Biztos Te is érted, nehogy már ennyire érthetetlen legyek (remélem legalábbis, mert gyakran szoktam, szóval ez most magamnak szemrehányás)! :D De nem akarok downgrade-elni, és igazából a FRAPS-szel upgrade-elni sem nagyon szeretek: már voltak problémáim emiatt. A FRAPS korábbi verzióival, és ha jól emlékszem, kifejezetten a 2.3.3-assal előfordult olyan, hogy nem akart felvenni vagy screenshotot készíteni. Elég durva volt, amikor lenyomtam a megfelelő gombot, és látszólag dolgozott, ám a file nem volt sehol!  :omg:  Nem voltam annak idején egyedül ezzel a hibával, és volt, aki írt is a Fejlesztőknek a hiba miatt. A Fejlesztők pedig azt kérdezték, hogy nem akart-e bizonyos dolgokat megkerülni... ;) Na, hát ez az: ha jó egy verzió, akkor általában kitartok annál egy jó darabig. Nem merek nagyon változtatni, hátha megint "büntet"... Bár most utánakeresek egy újabb verziónak, hátha... :)

#404 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 07:39

Szerintem akkor átbeszéltük a témát. :) Amúgy én sem frissítek mindent, ha köll ha nem, csak ha van mivel. :Đ Aztán ha nem tetszik, visszalépek egy korábbi, jól működő verzióra. Úgy emlékszem, nálam hasonló sorsa jutott a 2.5.0 is...

Beleolvastam a TR-fórumba, és ledöbbentem a Nicky által kiszúrt 'A'-betűs jelenségen. Mármint azon, hogy észrevette, és azon is, hogy még előbukkannak ilyen "rejtett" dolgok. Akik nem tudják miről van szó: a BOOH-ben több pályán (legalábbis a Leningrádon és Shadowlanden biztos) láthatók égett gerendákból összetákolt nagy 'A'-betűt formázó jelek, ami könnyen lehetnek King Alastor "névjegyei". Persze az is lehet, hogy ez egy gyakori szerkezeti elem az építkezéseknél, és emiatt bukkan fel sűrűn a romok között. Az alakja pedig pusztán véletlen egybeesés... bár személy szerint én nem hiszek a véletlenekben, főleg nem ezzel a játékkal kapcsolatban. :D

Köszi, hogy megosztottad velük szerény videómat. :respect: Jó volt olvasni a visszajelzéseket. :)

#405 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 08:08

Idézet: Hurka2 - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 22:28

helo.hogy lehet az utolso bosst kinyunvasztani a Battle out of hell ben?

https://forum.hwsw.h...ic=71931&st=337
(és még utána egy-két post :))

#406 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 15:58

Én most teszem majd föl a painkillert, meg a booh-t. A Bottle out of hell meg a pk nélkül, vagy csak arra telepszik?  :think:

#407 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:14

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 16:58

Én most teszem majd föl a painkillert, meg a booh-t. A Bottle out of hell meg a pk nélkül, vagy csak arra telepszik?  :think:

Csak arra :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#408 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:21

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:14

Csak arra :)

De jó...  :omg:

#409 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:27

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. Jul. 24., Sunday - 16:58

. A Bottle out of hell

bocs ,de ez :lol: :nevet2:
JóSebesség

#410 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 16:47

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:27

Bocsi.  :D Jó, hogy még csak 12 éve tanulok kb. angolt, meg most fogok járni egy 1 éves tanfolyamra.  :)

#411 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:00

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:21

De jó...  :omg:

Hán yolyan kieget ismersz, ami megy magában? :D

Én kb 2t :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#412 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:02

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 17:27

Fel sem tűnt :D

A második rész alcímének jó lenne és mondjuk lehetne a jele a díjnyertes magyar szentkirályi palack :D

Már látom is az intrót, egy palack kiúszik a lávában a pokolból, benne a két főhős :Đ

Szerkesztette: BoGab 2005. 07. 24. 17:03 -kor

#413 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 17:33

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 18:02

Fel sem tűnt :D

A második rész alcímének jó lenne és mondjuk lehetne a jele a díjnyertes magyar szentkirályi palack :D

Már látom is az intrót, egy palack kiúszik a lávában a pokolból, benne a két főhős :Đ

:smoker:  :(

#414 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 18:14

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 16:58

A Bottle out of hell meg a pk nélkül...

:alcohol:

(látom, senki nem bírta ki szó nélkül :D)

#415 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 24. 18:14

Egyébként korábban néhányan mondták, hogy a BOOH feltelepül és megy az alap-PK nélkül is, de persze akkor csak azzal lehet játszani. Mindenesetre mindenképpen az az egészséges, ha az alap+kiegészítő együtt van fent...

Hát igen, ez a "bottle" a nap beszólása. :D De előfordul az ilyesmi, mindenki elír dolgokat néha: emlékszem, nem is olyan rég, a R9550-topicban írta el valaki a "gecube"-ot "gecibe"-nek, hát Istenem...  :p

#416 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 18:21

*off*
Sys, ha már itt vagy, elindítanád a "SYS H.Q."-t? Megpróbálnék csatlakozni. :)
(A sajátomat most lelőttem.)

#417 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 24. 18:26

Peti, natürlich... - ahogy a Nagy Kalme is mondaná... :D Server indul...

#418 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 17:26

nekem egy technikai jellegű problemám van a BOOH-hal: egész egyszerűen az hogyha el akarom indítani akkor resetel a gép.

a sima painkiller is néha kivágott (főleg akkor amikor túl soxor töltöttem vissza egymásután quicksave-t: akkor közölte velem a gép hogy az ati driver megszűnt működni, zárjam be a munkáim és indítsam újra a képet, mindezt egy kb 320x240-es felbontású képen szürke ablakban)

9200-as radírom van, és igen, szép bolti eredeti pajinkiller+kieg :)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#419 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 18:45

Idézet: obersmith - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 18:26

9200-as radírom van, és igen, szép bolti eredeti pajinkiller+kieg :)

Ez igen dícséretes, de sajnos "az ellen nem véd". :D

Nem tudom mi lehet a probléma okozója, de fel kell tennem az ilyenkor szokásos alapkérdéseket:
- vga driver uninstall/install megvolt-e, frissítetted-e a legújabbra? /link/
- felraktad-e a patch-eket (1.62-ig legalább)? /link/ (van már 1.64 is, az 1.63-at kihagyhatod)

A 9200 sajnos nem egy világbajnok ehhez a játékhoz, de azért mennie kéne. :)

#420 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 23:00

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 18:43

A "Loony Park" nulla fraggel tényleg poén!  :respect: Rengeteg lehetőséget adott már eddig is az a pálya a kreativitásra (régebben is tudtuk pl., hogy ki lehet menni a kerítésen kívülre), és még mindig képes új dolgokat mutatni. Pedig még csak nem is hosszú...

na azt hogyan? :eek:

mint írtam, sikerült a BooH-ot is végigvinni. egyelőre nightmare-en (merthogy a trauma inaktív), persze továbbra is kártyák használata nélkül. a végigvitel felemás lett. természetesen mindenhol próbáltam kártyát szerezni, de nem sikerült. néha kevésen múlt (pontosan nem emléxem minden feltételre, de pl. arra igen, hogy az egyik pályán a 10 secretet kellett megtalálni. persze itt is csak saját kútfőből. végül 9 lett meg :( :D)
most a végigvitel után szembesültem vele, hogy 9 kártya kell(ett volna) a trauma unlockolásához, tehát 1-2 pályát újrakezdtem nightmare-en. jelenleg pont a loony parkon sikerült begyűjteni a kártyát.

az elején a megához felmászva beugrottam a második helyszínre. itt is próbáltam különböző helyeken ki/fel/átjutni más helyekre, de nem ment, tehát kinyírtam mindenkit. innen jobbra a harmadik részen is leszedtem őket, majd vissza a második helyszínre. utána csodával határos módon vhogy pont kinyitottam a nagyobb ház ajtaját, ahol a secret részen mega és armor várt. innen már fullosra tápolva nem volt nehéz a hullámvasutat minimális fraggal végigvinni, néhánnyal a limit alatt maradni.

de 0 fraggal hogyan lehet végigvinni???
bár a legelső próbálkozásomnál (amikor végül is nem sikerült a kártyaszerzés) volt egy érdekes mozzanat játék közben:

a harmadik helyszínen, ahol a üst-szerű valami van benne egy emberrel. sikeresen feljumpoltam a robbanó hordókon az üst tetejére, majd valamivel később onnan egy hirtelen és azóta rekonstuálhatatlan mozdulattal a kerítés másik oldalra ugrottam, ahol azóta sem jártam. (így kihagyva a komplett 3. és 4. helyszíni vérontást) egy tüzes sáncszerűség található azon a részen. onnan gyalogosan megközelíthető a hullámvasút belső területe, illetve a sáncra való felkapaszkodás után fel lehet mászni a hullámvasút magasan fekvő sínpályájáig. ezt érintve beteleportálhatunk a hullámvasút kocsijába? hmm...  :think:

egy szó mint száz, talán ez lenne a kerítésen kívüli történet. anno eme kivitelezés ellenére sem sikerült a fraglimit alatt maradnom (főként a hullámvasútas gyenge hp-m miatt - gyakorlatilag majdnem mindenkit kinyírtam a kocsiból). másodszorra pedig kerítésen kívülre nem sikerült jutni, bár ennek ellenére a kártya meglett.

mindenesetre ennek mikéntjét sem tudom feldolgozni, de azt már végképp nem értem, hogy 0 frag hogy jön ki a végén. a második esetben max hp/armorral sem ment végig a hullámvasúti kocsi, ha nem lőttem le senkit.

bár azért 1-2 ötletem még talán lenne (max hp-t előbb felvenni és utána pár lélekkel még feltornászni, vagy épp "finoman" lőni az ellent?  :think: )

ezután még egy pályát próbáltam újra megcsinálni. Dead City, 20perc alatt. 20:35-re jött ki  :reklamacio:  :o
kicsit felidegesítettem magam, de majd valami részvisszatöltésnél összeszedem a maradék időt.
az a baj, hogy az utolsó előtti jelenet, ahol kocsikat dobálnak a fejemhez, kicsit lutri rész, ha nagyon időre megy az ember...

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó