HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#221 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 17:49

Sziasztok felraktam az ubuntu BB-t.
Sikerült felrakni a netet is, most onnan írok,  ami nálam linux alatt kicsit nehéz dolog mivel a kártyám linksys wmp54g broadcom chipset nem támogatott linux alatt ezért az ndiswrapper nevű kernel modult kell használni a windowsos driver betöltéséhez. Itt volt egy kis gondom, letöltöttem az amd 64 ubuntut, mondván ha már egyszer itt az amd64 proci vagy  szeptember közepe óta akkor jólenne valamit kezdeni vele. Letöltöttem - Feltelepítettem a 64bites ubuntu verziót , megnéztem synapticcal, hogy van e csomagba ndiswrapper  csak azért, hogy ne nekem keljen a lefordításával veszödnöm. Volt 1.1.
-jelenleg 1.6 a legfrissebb de én eddig is 1.0 használtam elötte meg 0.7 és mindegyik jó volt.-
Felraktam az ndiswrapper wiki szerint elindítok egy iwconfigot és egyik kártyát se ismerte fel vezetéknélküliként. sokat próbálokoztam pl: felratam forrásból is ,de nem ment majd eszembe jutott, hogy mi lenne ha kiadnám a dmesg |grep ndis parancsot. Na ná hogy ott a hiba! Ezt írta:
[ 1848.630125] ndiswrapper version 1.1 loaded (preempt=no,smp=no)
[ 1848.647811] ndiswrapper (check_nt_hdr:145): Windows driver is not 64-bit; bad magic: 010B
[ 1848.647816] ndiswrapper (load_sys_files:456): unable to prepare driver 'bcmwl5'
[ 1848.649291] ndiswrapper (ndiswrapper_load_driver:92): loadndiswrapper failed (6); check system log for messages from 'loadndisdriver'
azzal a driverrel amit épp most is használok illetve használtam uhu illetve mandrake alatt. Ja mert azt elfelejtettem mondani, hogy gyorsan letöltöttem a sima 386 ubuntut és azt telepítettem fel (az amd64 verzió ment a levesbe). Ezzel a probléma megszünt csak most nem 64 bites a rendszerem, persze ez nem olyan nagy gond mivel a cpuinfo szerint most is 1000 mMhz megy a proci mivel hogy itt működik a cool and quiet míg uhu-n kernelt kellet fordítani a működéséhez (persze nekem az után se ment de itt valószínüleg én voltam a béna)

Kérdés1: Ezt a hibát amit véleményem szerint a windowsos meghajtó program okoz hol jelentsem? Ebbe a listába a 8 kártya az enyém próbáltam az itt ajánlott illetve a 7. és a 8. - 6. számú kártyák driverekkel illetve azzal amit most is használok ami a hozzáadott cdn található amd64ubuntun egyik se volt hajalndó menni. 

Kérdés2: Olyan oldal mint az rpm find tudtok e mert a korábban álltalam említett fsf.hu nem rossz, de egy ubk/rpmfind.net jellegű honlap ubuntuhoz(debian) jól jönne.

Kérdés3: Mi a különbség a cd és a dvd verzió között? Mivel amd64 verzióbol dvd-t töltöttem le i386ból meg csak cd-t (türelmetlenség) és mind kettő cirka ugyanannyit rakott fel (2G) Tudom a dvd verzión van X ezer program/modul/lib stb. aminek a 99% soha nem fogom használni. Tehát ha jól gondolom akkor a dvd csak azért van hogy ha valakinek olyan helyen kell ahol nincs net akkor jól lehessen használni?
u.i: Eddig az ubuntu a leghasználhatóbb distrib amivel találkoztam valóban "ott van". Már csak annak kell utánanézni hogy az ékezetes karakterekkel hogy bánik. Az uhu a félig utf8 félig 8859-2 keveréssel elég *** volt. Persze lehet hogy csak én nem tudtam jól beállítani. 

#222 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:02

Még valami az fsf.huról letöltött legujabb Openoffice2.03.tar az Ő és Ű betűket nem jól jeleníti meg. Bár ez uhu alatt se működött csak ott nem volt időm foglalkozni vele de itt szinte minden tökéletes és így bosszantó ez a hiba. Ezzel lehet valamit kezdeni?

#223 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:12

na leszedtem a live cd-t. :) nagyon tetszik, szerintem sokkal jobb lett mint az 5.04. sokkal baratsagosabb lett a felhasznaloi felulet pl a terminal betumerete es tipusa sokkal jobb. gyorsabban indul. azt hiszem ezt felrakom, ezzel a rendszerrel joban leszek :)
macbook air 2014

#224 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 04. 13:28

Idézet: evone - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 12:12

na leszedtem a live cd-t. :) nagyon tetszik, szerintem sokkal jobb lett mint az 5.04. sokkal baratsagosabb lett a felhasznaloi felulet pl a terminal betumerete es tipusa sokkal jobb. gyorsabban indul. azt hiszem ezt felrakom, ezzel a rendszerrel joban leszek :)

lehet installálni a livecd-ről?
(pontosabban: live dvd-ről? véletlenül ezt sikerült leszednem :-/)

#225 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:44

szerintem nem.
macbook air 2014

#226 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 18:06

Nincs senkinek se ötlete, hogy lehetne az openoffice Ő,Ű hibát megoldani (lásd előző hozzászólásom)?

#227 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:37

Idézet: etzel - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 13:28

lehet installálni a livecd-ről?
(pontosabban: live dvd-ről? véletlenül ezt sikerült leszednem :-/)

lehet.

(Mondjuk bakker, ezt minek megkérdezni? Beteszted, és vagy lehet, vagy nem :omg:)

alonso: Mit jelent az, h rosszul? Akkor szokott kockázni, ha a fontkészletből hiányzik...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#228 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:32

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 8:37

lehet.

(Mondjuk bakker, ezt minek megkérdezni? Beteszted, és vagy lehet, vagy nem :omg:)

alonso: Mit jelent az, h rosszul? Akkor szokott kockázni, ha a fontkészletből hiányzik...

nyugi! :) elvegre az ubuntu topicban vagyunk ;)
macbook air 2014

#229 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 14:50

Idézet: evone - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:32

nyugi! :) elvegre az ubuntu topicban vagyunk ;)

Tudom. És? :think: Szerintem akkor is gyorsabb megnézni, hogy lehet e telepíteni a kezemben található dvdről, mint megkérdezni ezt egy fórumon.

Teljesen nyugodt vagyok egyébként :smoker:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#230 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 14:50

Tudom. És? :think: Szerintem akkor is gyorsabb megnézni, hogy lehet e telepíteni a kezemben található dvdről, mint megkérdezni ezt egy fórumon.

Teljesen nyugodt vagyok egyébként :smoker:

akkor ok :)

Idézet

// #ubuntu.hu
22.02.28 < zuhi_> nigger linux powa! :D

:D
macbook air 2014

#231 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 21:50

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 17:49

Sziasztok felraktam az ubuntu BB-t.
Sikerült felrakni a netet is, most onnan írok,  ami nálam linux alatt kicsit nehéz dolog mivel a kártyám linksys wmp54g broadcom chipset nem támogatott linux alatt ezért az ndiswrapper nevű kernel modult kell használni a windowsos driver betöltéséhez. Itt volt egy kis gondom, letöltöttem az amd 64 ubuntut, mondván ha már egyszer itt az amd64 proci vagy  szeptember közepe óta akkor jólenne valamit kezdeni vele. Letöltöttem - Feltelepítettem a 64bites ubuntu verziót ,

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem az ndiswrapperrel a 64 bites Linux alatt nem sokra mész. Illetve lehet, de ahhoz 64 bites Windows drivert is be kellene szerezned.

Nézd meg jobban az üzeneteket:

Windows driver is not 64-bit; bad magic: 010B

Hogy jó hír is legyen, a 32 bites Ubuntu minden további nélkül működik amd64-en is, az alatt biztos nem lesz gondod a 32 bites Windowsos driverekkel. Nekem legalábbis amikor betettem az új lapot az amd64 processzorral, minden szívfájdalom nélkül elindult az Ubuntu. Azóta ugyan átálltam 64 bitesre, de az más kérdés.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#232 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 19:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 7:37

lehet.

Kicsit el voltam foglalva, ezért nem írtam mostanáig. Szóval azt jelenti, hogy rosszúl, hogy nem ír ki semmit. Pedig az alapértelmezett Times betűtípust használom. Nem kocka vagy kalapos a betű hanem szószerint nem ír ki semmit. Ami viszont érdekes az,  az hogy a billentyűzet leütésre viszont léptetni lépteti eggyel a kurzort. Kb úgy tudom érzékeltetni, mintha ennél a két karakternél fehérrre változtatnád a betűtípust...
Na ezt adjátok össze.

#233 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 19:40

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:50

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem az ndiswrapperrel a 64 bites Linux alatt nem sokra mész. Illetve lehet, de ahhoz 64 bites Windows drivert is be kellene szerezned.

Nézd meg jobban az üzeneteket:

Windows driver is not 64-bit; bad magic: 010B

Hogy jó hír is legyen, a 32 bites Ubuntu minden további nélkül működik amd64-en is, az alatt biztos nem lesz gondod a 32 bites Windowsos driverekkel. Nekem legalábbis amikor betettem az új lapot az amd64 processzorral, minden szívfájdalom nélkül elindult az Ubuntu. Azóta ugyan átálltam 64 bitesre, de az más kérdés.

így van most is azt használom i386 ubuntu bb alias 5.10 kicsit off de megtudnád kérlek mondani hogy mivel járnék jobban ha az amd64 verziót használnám? Úgyértem sebességbe nem vettem észre különbséget.Alapba messze elég a 3000+. Ha meg power kell akkor fogom a venti gombját feltekerem 1500ról 2100-2200 fordulat/ percre és 1.8Ghzről 2.6Ghzre :cool:  és még így is viszonylag csendes a gép.  :smoker:

#234 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 20:21

hat ugye csak akkor, ha van olyan 64 bites alkalmazasod, ami letelem a szamodra (azt futtatja a geped 99%-ban), es az az alkalmazas sokat nyer a 64 biten. mondjuk egy mysql-rol tudom ezt elkepzelni, talan meg a gimp-rol is. (de azt hittem ez kiderult a multkori thread-unkbol.. :D) mas esetben, ha nem adatbazisszervert uzemeltetsz, vagy napi 10 oraban gimp-ezel, teljesen jo neked a 32 bit!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#235 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 20:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 19:21

hat ugye csak akkor, ha van olyan 64 bites alkalmazasod, ami letelem a szamodra (azt futtatja a geped 99%-ban), es az az alkalmazas sokat nyer a 64 biten. mondjuk egy mysql-rol tudom ezt elkepzelni, talan meg a gimp-rol is. (de azt hittem ez kiderult a multkori thread-unkbol.. :D) mas esetben, ha nem adatbazisszervert uzemeltetsz, vagy napi 10 oraban gimp-ezel, teljesen jo neked a 32 bit!

Off: Tudod hogy van ez lassan tanul de...  ;) (annak aki nem ismerné:"hamar elfelejti".)

#236 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 11:55

Üdv!

Openoffice betűk: én importáltam a Win-ből a számomra fontos fontokat :) pl Times New Roman stb.
Szerintem próbáld meg te is. Hátha

#237 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:31

Winem már nincs (hála istennek) de az fsf.hu-ról töltöttem le fontokat és azokkal jó az OOo. Kár hogy alapból nem volt az hisz ez csak egy apróság. De ez még belefér... Továbbra is azt mondom hogy az ubuntu a legjobb disztro a mandriva/fedora/uhu táborból. Long live!

#238 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:58

ezt nem ertem. mi koze a mandrake/fedorahoz? vagy csak annyi, hogy linux? mert akkor  vannak meg egy paran abban a taborban! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#239 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 11:58

ezt nem ertem. mi koze a mandrake/fedorahoz? vagy csak annyi, hogy linux? mert akkor  vannak meg egy paran abban a taborban! ;)

hát csak annyi hogy mostanság (1év>) ezeket próbáltam elötte volt fent a gépemen süsű de ő nem tetszett annyira (bár a yast nem egy rossz dolog) és ezek közül _számomra _ az ubuntu a magasan legjobb, értsd program ellátotság, kinézet-külső, felhasználóbarátság, naprakészség. A korábbi hszemben azért nem írtam  a többi linuxról mivel nem próbáltam őket, de igencsak kapaszkodniuk kell ha megakarják ütni azt a szintet amit ez a disztrib képvisel. 
Ubuntu :rock:  :respect2:  Még annyit: elötte már már elkezdtem azon gondolkdni, hogy nem is rossz az a machintos mivel i candybe/designba nagyon ott vannak, és végülis a mac is egy bsd klón. És úgynéz/úgynézett ki, hogy tudnék amerikából olcsóért egy 15" powerbookot. De maradok linuxos. 
Amúgy nem véletlen, hogy az ubuntu ilyen vihar sebesen terjed...

Szerk:helljes írás.

Szerkesztette: alonso123 2005. 12. 07. 17:41 -kor

#240 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:42

Idézet: alonso123 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 17:24

...
Amúgy nem véletlen, hogy az ubuntu ilyen vihar sebesen terjed...
...

miert is?
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14