HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu Linux for human beings

#481 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:33

Hali!

Lenne egy nagy problémám. A cég rendszergazdája lecserélődött és a root jelszót elfelejtette megadni.
Van valamilyen kacskaringós út mellyel meg lehet változtatni a nem ismert root jelszót? Az Ubuntu újrarakása lenne az utolsó megoldás, mivel mindenki ezen a szerveren dolgozik.

Előre is köszi!

Üdv :confused: 
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#482 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 12:41

Idézet: Tyborg - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 13:33

Hali!

Lenne egy nagy problémám. A cég rendszergazdája lecserélődött és a root jelszót elfelejtette megadni.
Van valamilyen kacskaringós út mellyel meg lehet változtatni a nem ismert root jelszót? Az Ubuntu újrarakása lenne az utolsó megoldás, mivel mindenki ezen a szerveren dolgozik.

Előre is köszi!

Üdv :confused: 

1) Telefon.
2) Lehet nincs is, sudo szokott menni.
3) bootolásnál megadni a kernelnek az init=/bin/bash opciót, oszt szépen nyomni egy passwd -t.
4) livecd, chroot a vinyóra, oszt szépen nyomni egy passwd -t.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#483 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 10:52

Egy kép a Planet Ubuntu-ról:

Kép

:D
-ZsOlTi-

#484 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 11:43

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 12:52

Egy kép a Planet Ubuntu-ról:

Kép

:D

Nagyon jó :nevet2:

#485 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:12

Ubuntu alá ikonok, témák telepítése. De hogy???  :respect:

#486 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 19:45

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 20:12

Úgyanúgy ahogy eddig is csináltad. Már mondtuk, nem mind fog működni, sok még félkész és fejlesztés alatt van.
In Flames We Trust

#487 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 20:04

(miutan engedelyezted az universe / multiverse repositorykat a /etc/apt/sources.list -ben)
apt-get install gnome-art

Preferences / GNOME Art
while (!sleep) sheep++;

#488 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 21:08

Talán ez hasznos lesz neked. Ubuntu telepítések

Szerkesztette: zoli62 2006. 10. 11. 21:09 -kor

"Légy szerény mint én..."

#489 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 11. 22:25

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 21:08

Talán ez hasznos lesz neked. Ubuntu telepítések

:up:

#490 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 23:26

Nemrég raktam fel Én is ezt az Ubunto-t. Eddig tetszik, de a telepítést félve csináltam meg (bennem volt a para, hogy elvesznek az adataim,mert béna vagyok  :omg: ). :) Szimpatikusabb, mint a 9.3-as SuSe (anno azt próbáltam). Viszont lenne 3 nagy problémám vele (fontossági sorrendben):

1, 2 lan kártya van a gépben, az alaplapiről megy a net, a másikkal osztom tovább a netet. De sajnos nem, hogy tovább osztani, de még netezni se tudok alatta.  :(  Az eszközkezelőben van automatikus beállítás. A hálózaton kívűl minden megy(hang,egér,stb.). Tudtok valami megoldást rá? Chello Classic-om van.

2, install után, szépen fel is ismerte, hogy van win xp is a gépen...így indításnál kilehet választani,hogy melyikkel induljon a masina. Viszont ha XP-re nyomom, akkor az XP nem talál valami file-t és behal.  :( Ha a BIOSban megcserélem a HDD sorrendet, akkor megy rendesen. Van valami megoldás rá, vagy inkább BIOSból álíltgassam? :rolleyes:

3, Sajna csak 60Hz-en megy. Ati-m van samsung 795MB-vel. Tudom Ati necces linux alatt, nem is kéne nagyon a 3D, viszont a 100Hz az jó lenne netezés közben. :rolleyes:

:respect: Tudom láma kérdések, remélem azért lesz valaki aki válaszol. :respect:

#491 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 23:51

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 23:26

Nemrég raktam fel Én is ezt az Ubunto-t. Eddig tetszik, de a telepítést félve csináltam meg (bennem volt a para, hogy elvesznek az adataim,mert béna vagyok  :omg: ). :) Szimpatikusabb, mint a 9.3-as SuSe (anno azt próbáltam). Viszont lenne 3 nagy problémám vele (fontossági sorrendben):

1, 2 lan kártya van a gépben, az alaplapiről megy a net, a másikkal osztom tovább a netet. De sajnos nem, hogy tovább osztani, de még netezni se tudok alatta.  :(  Az eszközkezelőben van automatikus beállítás. A hálózaton kívűl minden megy(hang,egér,stb.). Tudtok valami megoldást rá? Chello Classic-om van.

2, install után, szépen fel is ismerte, hogy van win xp is a gépen...így indításnál kilehet választani,hogy melyikkel induljon a masina. Viszont ha XP-re nyomom, akkor az XP nem talál valami file-t és behal.  :( Ha a BIOSban megcserélem a HDD sorrendet, akkor megy rendesen. Van valami megoldás rá, vagy inkább BIOSból álíltgassam? :rolleyes:

3, Sajna csak 60Hz-en megy. Ati-m van samsung 795MB-vel. Tudom Ati necces linux alatt, nem is kéne nagyon a 3D, viszont a 100Hz az jó lenne netezés közben. :rolleyes:

:respect: Tudom láma kérdések, remélem azért lesz valaki aki válaszol. :respect:

tőlem sokkal okosabb majd segítenek, én is új vok. ubuntuban, nekem mikor beálítottuk ilyen terminal ablakba írkáltunk mindenfélét, nem volt tul egyszerű, viszont uttánna szépen megy minden... nyugi, majd jönnek és segítenek....

#492 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 00:44

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 0:26

Chello classicot simán fel kéne ismernie. Nekem simán megy eth-en és usb-n is. Próbálkozz a kártyák letiltásával és engedéjezésével úgy hogy csak a net legyen bedugva. Utána okosabbak leszünk.
Itt pedig a kis leírás hogyan is toljál föl Ati Drivert.

Az XP-s hibát passzolom Xp lelkivilágát annyira nem vágom. :)

#493 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 07:31

Kipróbáltam, de nem akar menni így sem.  :(

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Gondolkoztam, hogy akkor manuálisan álíltom be a kiszolgálót meg ilyesmi...de sajna XPben is automatán megy ez a dolog..anno SuSe alatt is ment automatán (igaz már nem osztotta tovább a netet) :rolleyes:

#494 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 09:10

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 8:31

Kipróbáltam, de nem akar menni így sem.  :(

Kép

Kép

Gondolkoztam, hogy akkor manuálisan álíltom be a kiszolgálót meg ilyesmi...de sajna XPben is automatán megy ez a dolog..anno SuSe alatt is ment automatán (igaz már nem osztotta tovább a netet) :rolleyes:

Rendszer/Adminisztráció/Hálózat, itt meg kell adni a jelszavad, és válaszd ki az egyik kártyát, csak az legyen aktív, és DHCP-t állíts be rajta. Ha nem kap IP címet (parancssorból /sbin/ifconfig paranccsal könnyen meg tudod nézni), akkor ezt deaktiváld és próbáld meg a másik kártyát.

Netmegosztást majd ez után.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#495 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 10:01

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 10:10

Rendszer/Adminisztráció/Hálózat, itt meg kell adni a jelszavad, és válaszd ki az egyik kártyát, csak az legyen aktív, és DHCP-t állíts be rajta. Ha nem kap IP címet (parancssorból /sbin/ifconfig paranccsal könnyen meg tudod nézni), akkor ezt deaktiváld és próbáld meg a másik kártyát.

Netmegosztást majd ez után.

Köszönöm a segítséget, de nem akar menni. :(
Kép

De azért még próbálkozok. Hátha. :rolleyes:

#496 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 11:00

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 11:01

Köszönöm a segítséget, de nem akar menni. :(
Kép

De azért még próbálkozok. Hátha. :rolleyes:

Írd be parancssorba: sudo dhclient eth0. Aztán a kimenetet vágd be ide. Utána ugyanezt eth1-el is.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#497 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 11:28

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 12:00

Írd be parancssorba: sudo dhclient eth0. Aztán a kimenetet vágd be ide. Utána ugyanezt eth1-el is.

Tessék:
Kép

Kép

#498 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 18:13

Közben sikerült beálítani a netet. :respect:
Csak az "interface" elmentésével van problem :rolleyes:

#499 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 05:16

Közben az is sikerült.
(az elején "xhost +" parancsot kellett beírnom ezáltal be is tölt a gedit.)

#500 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 10:40

Lenne egy alapvetően Kubuntu-s gondom. Feltehetőleg (nemsokára próbálom) az Ubuntu, KDE desktoppal ugyanezt csinálhatja.
Tehát, Kubuntu 6.06.1-es, live cd-s módban indítva szépen elindul.
Célom az lenne, hogy Windowsos megosztásokban levő office dokumentumokat is klasszul kezeljen.

Szépen ki tudom tallózni, hálózatok, samba megosztások, windows hálózat, domain név, gép neve, könyvtár, benne pl. xls fájlra duplakatt.
El is indul a megnyitás, felvillan az Openoffice logo, majd visszaadja a desktopot, nem történik semmi...  :reklamacio:

Másik megoldás: nyitok eleve egy OpenOffice táblázatkezelőt, abban fájl, megnyitás, kitallózom a távoli megosztást, duplakatt az xls fájlra, na ott már megnyitja, de az alábbi képpel fogad... :(
Mivel a hibaüzenet írja is, ha módosítok az xls állományban, majd mentem azt, sajna valami lokális tmp mappába kerül a mentett változat, az eredeti, megosztott mappában nem módosul a fájl.

Ugyanez a dolog a DVD-s Ubuntu 6.06.1-et indítva, szintén live módban tökéletesen működik. Most telepítem hdd-re, felteszem a KDE környezetet is, kipróbálom úgy is, de gyanítom, a helyzet a Kubuntu-hoz hasonló lesz.
Mivel verzió is stimmel, hálózati környezet, megnyitandó fájl, hardver, amin fut a rendszer, az OpenOffice, gyanítom, hogy a különbség a KDE és a Gnome körül keresendő, de innentől sajna totál passz a dolog.

Járt-e már így valaki, tudtok-e valami tippet, esetleg megoldást erre a dologra :think:

Előre is köszi! :respect:

Csatolt fájl:

Adjon az Isten, szebb jövőt!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27