Asus K8N (az alaplap topicja)
Elküldve: 2006. 04. 04. 22:04
Elküldve: 2006. 04. 09. 08:48
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 23:04
Nem hiszem hogy emiatt van a hiba mivel nekem satás vinyóm sose volt/más régi gépekbe is használom őket/ és nállam ezek a hibák előjöttek...
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 09. 21:59
Idézet
Mármint a bootolásnál is várakozik egy évtizedet, vagy csak az összes többi hiba?
Azt viszont mégegyszer megkérdezném, hogy az optikai meghajtókkal kapcsolatos probléma, amit én tapasztaltam, az másnál is létezik?
Mindenesetre nekem régebben sirerült telepítenem úgy a tűzfalat, hogy az problémamentesen működött. Bár azt még mindíg nem tudom, hogy van-e valami köze az integrált tűzfalnak a NAM-hez, vagy az enélkül is működik:
De találtam módosított nvidia drivereket , remélem, hogy ezekkel már normálisabban működik, mint a gyárival
Elküldve: 2006. 04. 09. 22:13
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:59
Azt viszont mégegyszer megkérdezném, hogy az optikai meghajtókkal kapcsolatos probléma, amit én tapasztaltam, az másnál is létezik?
Mindenesetre nekem régebben sirerült telepítenem úgy a tűzfalat, hogy az problémamentesen működött. Bár azt még mindíg nem tudom, hogy van-e valami köze az integrált tűzfalnak a NAM-hez, vagy az enélkül is működik:
De találtam módosított nvidia drivereket , remélem, hogy ezekkel már normálisabban működik, mint a gyárival
lg dvd iróm volt és a lemezeket rontottam vele állandóan.Erre cseréltem az alaplapot és mit ad isten egy lemezt se rontott azóta ugyanaz az iró,szóval az alaplap egy szemétbevaló áramkörkupac de ez nem az Asus felelősége, minden ilyen chipkészlettel szerelt lapon ezek a hibák előjönnek...
Szerkesztette: djculture 2006. 04. 09. 22:18 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 09. 22:36
/Amúgy előtte volt egy ugyanilyen chipkészlettel szerelt epoxom ugyanezeket a hibákat tapasztaltam vele..
Szerkesztette: djculture 2006. 04. 09. 22:40 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 11. 09:42
Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:36
/Amúgy előtte volt egy ugyanilyen chipkészlettel szerelt epoxom ugyanezeket a hibákat tapasztaltam vele..
És miután felnyomtad a Vcore feszültséget, jobb lett a helyzet, és ez miben nyilvánult meg?
Ha igen,mennyivel emelted?
Nekem amúgy már sikerült egyszer felraknom a NAM-t, csak már nem emlékszem, hogy melyik drivercsomaggal. Persze nem szabad állítgatni, mert akkor jön a spontán reboot
Én is szívesen túladnék rajta, de sajnos ez sulinetes, és nem lehet
Elküldve: 2006. 04. 11. 22:19
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:42
Ha igen,mennyivel emelted?
Nekem amúgy már sikerült egyszer felraknom a NAM-t, csak már nem emlékszem, hogy melyik drivercsomaggal. Persze nem szabad állítgatni, mert akkor jön a spontán reboot
Én is szívesen túladnék rajta, de sajnos ez sulinetes, és nem lehet
Szia.Szóval ha jól emlékszem az 1010 bios rommal asszem még a memnek is lehet vastag feszeket adni 2.8 voltot is amely nállam igencsak segitett a stabilitásban persze csinyávval bánj vele a memót meg ne süsd!A procinak meg jól emlékszem 1.6v adtam tehát+0.1v és sokkal stabilabban járt a rendszer/gyári hűtő volt/...Memóid neked mennyin mennek/everest/?
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 12. 10:14
Olvasás: 3047 Mb/s
Írás: 1152 Mb/s
Késleltetés: 61.7 ns
Most, hogy nem telepítettem a IDE drivereket és a hardveres tűzfalat sem használom, viszonylag stabilnak tűnik a gép, csak így meg tetűlassú,de mégis így a jobb. A felszülségekhez én csak akkor fogok nyúlni, ha már letelt a garancia.
A hardveres tűzfalat tudtommal a BIOS-ban ki lehet tiltani az onboard device müben a MAC interface tiltásával. De szerintem a harveres tűzfal csak akkor működik, ha telepíted a NAM-ot is, mert nekem most a BIOS-ban endedélyezve van, és mostanában nem volt spontán reboot, de ha telepítem a NAM-ot(ami eddig még csak 1-szer jött össze nagynehezen), akkor már igen.
Beszéltem a szervízzel, és ezt írták:
Idézet
A készülékét be kell hoznia szervizünkbe, vagy le kell adnia valamelyik
telephelyünkön (problémás esetben semmiképpen sem elegendő az Ön által
hibásnak vélt alkatrészt, eljuttatnia központi szervizünkbe), és
egyidejűleg értelemszerűen kitölteni a "REKLAMÁCIÓS ÍVET", melyet
ügyfélszolgálati munkatársainktól kell igényelni.
Az Ön által vásárolt számítógép szériahibájára, vagy az alkatrészek
kompatibilitási hibája miatt kialakult nem megfelelő működéssel
kapcsolatosan szervizünk kizárólag szakvéleményt nyújthat be a
forgalmazóhoz. A forgalmazó a cégünk által elkészített szakvéleményt
elbírálja, majd értesít bennünket a döntésről. A döntés kétféle lehet:
1.) Beleegyezik az alkatrész típuscseréjébe. Ebben az esetben, a
készülékben a megfelelő alkatrészt kicseréljük, és működőképes
állapotban visszaadjuk Önnek.
2.) Nem egyezik bele a cserébe. Ebben az esetben, a készüléket üzemképes
állapotban adjuk át Önnek. (Az általunk bevizsgált alkatrészekről,
készülékekről készített szakvéleményt magas százalékban elfogadja a
forgalmazó, ezért erre az alternatívára, csak nagyon ritka esetben
kerülhet sor.)
Kérném, hogy készülékét juttassa el a Profi Szerviz Központba, hogy
megoldást találjunk problémájára!
Személy szerint annyit tudok ígérni, hogy a cégünk által vállalt két
hetes javítás határidő helyett 3-4 napon belül megoldást találok a
problémára.
Megértését köszönöm!
Szóval elég segítőkész volt a szervizes aki írta, elég nehézkesnek tűnik a csere véghezvitele. Mert ezek a hibákelég véletlenszerűen jönnek elő, így lehet, hogy pont a szervízben jól fog menni, és még ha ők is tapasztalják ezeket a hibajelenségeket, akkor is mondhatják, hogy ez a gyártó hibája, és ők ezért nem vállaltak garanciát. Bár elég furcsa, hogy még nem panaszkodtak eddig náluk erre az alaplapra. Lehet, hogy megérezték, hogy esélytelenek ?
Mindenesetre még meggondolom a dolgot !
Elküldve: 2006. 04. 12. 10:44
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:14
Olvasás: 3047 Mb/s
Írás: 1152 Mb/s
Késleltetés: 61.7 ns
Most, hogy nem telepítettem a IDE drivereket és a hardveres tűzfalat sem használom, viszonylag stabilnak tűnik a gép, csak így meg tetűlassú,de mégis így a jobb. A felszülségekhez én csak akkor fogok nyúlni, ha már letelt a garancia.
A hardveres tűzfalat tudtommal a BIOS-ban ki lehet tiltani az onboard device müben a MAC interface tiltásával. De szerintem a harveres tűzfal csak akkor működik, ha telepíted a NAM-ot is, mert nekem most a BIOS-ban endedélyezve van, és mostanában nem volt spontán reboot, de ha telepítem a NAM-ot(ami eddig még csak 1-szer jött össze nagynehezen), akkor már igen.
Beszéltem a szervízzel, és ezt írták:
Szóval elég segítőkész volt a szervizes aki írta, elég nehézkesnek tűnik a csere véghezvitele. Mert ezek a hibákelég véletlenszerűen jönnek elő, így lehet, hogy pont a szervízben jól fog menni, és még ha ők is tapasztalják ezeket a hibajelenségeket, akkor is mondhatják, hogy ez a gyártó hibája, és ők ezért nem vállaltak garanciát. Bár elég furcsa, hogy még nem panaszkodtak eddig náluk erre az alaplapra. Lehet, hogy megérezték, hogy esélytelenek ?
Mindenesetre még meggondolom a dolgot !
Szerintem azért nem panaszkodik senki mert már mindenki tuladott rajta ugymint én vagy otthon porosodik neki...Tényleg érdemes lenne már eme hibajelenségeket a gyártóval letisztázni,az asus elég komoly cég szerintem neki sem hiányzik egy negativ reklám...Egy biztos ez az alaplap viszont elég komoly tuninglehetőségekkel bir igy lehet a stabilitás szenvedett csorbát a tuning lehetőségek miatt.Ja és végül mondom /a vinyómon most is megtalálható néztem!/a driverekkel illetve bios frissitésekkel végül is nekem sikerült valamelyest stabillá belőni a gépet de tuningolni kell a procin mert alapon a proci ugyan gyors de a chipkészlet az valami csiga/lassú bútolás stb/...Milyen prockód van?
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 16. 22:12
tanácsot szerettem volna kérni, hogy mi a fenéért nem mennek a 400as ramjaim 400on, amikor arra vannak állítva a biosban, csak 333on, amikor látom hogy épp nemsokkal előttem említette vlki.. szóval nincs értelme ezen rágódnom, ha átrakom más slotba, akkor meg instabil lesz a gép? eddig dfi lapom volt, de cserélnem kellett erre (egyik ősömmel
előre is köszönöm
Elküldve: 2006. 04. 17. 10:01
Idézet
előre is köszönöm
K8N FAQ
Nem kommentálnám a dolgot, mert angolból elég pite vagyok, ez a feladat rád hárul.
Idézet: djculture
Sajnos angolul nagyon keveset tudok, másrészt pedig nem látom értelmét annak, hogy elkezdek levelezni az ASUS-sal. Ők nagyon jól tudják, hogy a K8N ilyeneket csinál, de azt kétlem, hogy póstáznának nekem egy másik alaplapot Taiwan-ból
Szerkesztette: Bishop 2006. 04. 17. 10:02 -kor
Elküldve: 2006. 04. 17. 11:00
Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 11:01
Köszi, bár ezt már megtaláltam tegnap, és csak double side modulokról ír, nekem meg single side-ok vannak.. mindenesetre kicseréltem a ramokat, megy most 400on, otthagytam a gépet, és reggelre újraindult..
Elküldve: 2006. 04. 17. 13:01
Eszerint jól kifogtam.
Elküldve: 2006. 04. 17. 14:20
Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 13:01
Eszerint jól kifogtam.
Próbált csak ki azokat a dolgokat, amiről beszélünk: telepítsd fel az IDE SW-t, az NVIDIA SYSUTILt, és társait: te is rá fogsz jönni, hogy nem volt jó vétel. Ellenkező esetben írd meg, hogy hányas revíziójú az alaplapod !
Elküldve: 2006. 04. 17. 16:05
Elküldve: 2006. 04. 17. 16:33
Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:05
tipp:vegyél nonémet az simán megy vele!
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 17. 17:18
Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:33
hmm..
Elküldve: 2006. 04. 18. 14:44
Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:18
hynix d43 nem csipi a chipset...
Hádédész..
Elküldve: 2006. 04. 18. 19:54
Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:44
Ezt most nem értem.
Elküldve: 2006. 04. 18. 20:14
Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:54
Nekem hynix d43-as chippes memóim voltak és állati csiga időzitésekkel kezelte a lap 333mhz-en mig a nonémekkel mintha megtáltosodott volna...
Hádédész..

Súgó
A téma zárva.