HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:04

Éppen az asus fórumot nézegettem, és olvastam, hogy a K8n nem támogatja a SATA II-t. Na most nekem pedig SATA II-es Samsung winyóm van, és a Sandra UDMA-7-es módban látja működni a winyót, az everest meg UDMA-0-nak. Lehet, hogy az IDE vezérlő nem is annyira rossz, mint amennyire mi hisszük, hanem  a SATA-II okozza a problémát?
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#782 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 08:48

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 23:04

Éppen az asus fórumot nézegettem, és olvastam, hogy a K8n nem támogatja a SATA II-t. Na most nekem pedig SATA II-es Samsung winyóm van, és a Sandra UDMA-7-es módban látja működni a winyót, az everest meg UDMA-0-nak. Lehet, hogy az IDE vezérlő nem is annyira rossz, mint amennyire mi hisszük, hanem  a SATA-II okozza a problémát?

Nem hiszem hogy emiatt van a hiba mivel nekem satás vinyóm sose volt/más régi gépekbe is használom őket/ és nállam ezek a hibák előjöttek...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#783 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 21:59

Idézet

Nem hiszem hogy emiatt van a hiba mivel nekem satás vinyóm sose volt/más régi gépekbe is használom őket/ és nállam ezek a hibák előjöttek...

Mármint a bootolásnál is várakozik egy évtizedet, vagy csak az összes többi hiba?
Azt viszont mégegyszer megkérdezném, hogy az optikai meghajtókkal kapcsolatos probléma, amit én tapasztaltam, az másnál is létezik?
Mindenesetre nekem régebben sirerült telepítenem úgy a tűzfalat, hogy az problémamentesen működött. Bár azt még mindíg nem tudom, hogy van-e valami köze az integrált tűzfalnak a NAM-hez, vagy az enélkül is működik: :think:
De találtam módosított nvidia drivereket , remélem, hogy ezekkel már normálisabban működik, mint a gyárival :reklamacio:
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#784 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 22:13

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:59

Mármint a bootolásnál is várakozik egy évtizedet, vagy csak az összes többi hiba?
Azt viszont mégegyszer megkérdezném, hogy az optikai meghajtókkal kapcsolatos probléma, amit én tapasztaltam, az másnál is létezik?
Mindenesetre nekem régebben sirerült telepítenem úgy a tűzfalat, hogy az problémamentesen működött. Bár azt még mindíg nem tudom, hogy van-e valami köze az integrált tűzfalnak a NAM-hez, vagy az enélkül is működik: :think:
De találtam módosított nvidia drivereket , remélem, hogy ezekkel már normálisabban működik, mint a gyárival :reklamacio:

lg dvd iróm volt és a lemezeket rontottam vele állandóan.Erre cseréltem az alaplapot és mit ad isten egy lemezt se rontott azóta ugyanaz az iró,szóval az alaplap egy szemétbevaló áramkörkupac de ez nem az Asus felelősége, minden ilyen chipkészlettel szerelt lapon ezek a hibák előjönnek...

Szerkesztette: djculture 2006. 04. 09. 22:18 -kor

Hádédész..

#785 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 22:36

Amúgy leirom milyen hibák jöttek elő nállam:Az egyik vinyóról a másikra másolás lassú volt mint a dög,ugyenez volt dvd-röl vinyóra is.Az irási problémákat már irtam.Az alaplap egyszerűen ujraindult kb 2-óra után álltalában mig rá nem jöttem nem mindegy hogy van a memók a slotban igy addig cserélgettem mig az ujraindulás megszünt azonban igy csak 333-on mentek a memók mert 400-ra nem lehetett venni...Az alaplapban/kimértem/ a vcore feszültség nem megfelelő stabilitása miatt a feszültséget fölélőni kell mert libikókázik az érték az áramkörök hőmérsékletfüggése miatt és a nem megfelelő hütésük miatt.A hardweres tűzfal meg mintha ottse lett volna kikapcsolni sehol nem lehet de be sem :think: Ennyi után untam meg és eladtam!Most abit van/nv8/ és megkönnyebbülés vele... :Đ
/Amúgy előtte volt egy ugyanilyen chipkészlettel szerelt epoxom ugyanezeket a hibákat tapasztaltam vele.. :doom: /

Szerkesztette: djculture 2006. 04. 09. 22:40 -kor

Hádédész..

#786 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:42

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:36

Amúgy leirom milyen hibák jöttek elő nállam:Az egyik vinyóról a másikra másolás lassú volt mint a dög,ugyenez volt dvd-röl vinyóra is.Az irási problémákat már irtam.Az alaplap egyszerűen ujraindult kb 2-óra után álltalában mig rá nem jöttem nem mindegy hogy van a memók a slotban igy addig cserélgettem mig az ujraindulás megszünt azonban igy csak 333-on mentek a memók mert 400-ra nem lehetett venni...Az alaplapban/kimértem/ a vcore feszültség nem megfelelő stabilitása miatt a feszültséget fölélőni kell mert libikókázik az érték az áramkörök hőmérsékletfüggése miatt és a nem megfelelő hütésük miatt.A hardweres tűzfal meg mintha ottse lett volna kikapcsolni sehol nem lehet de be sem :think: Ennyi után untam meg és eladtam!Most abit van/nv8/ és megkönnyebbülés vele... :Đ
/Amúgy előtte volt egy ugyanilyen chipkészlettel szerelt epoxom ugyanezeket a hibákat tapasztaltam vele.. :doom: /

És miután felnyomtad a Vcore feszültséget, jobb lett a helyzet, és ez miben nyilvánult meg?
Ha igen,mennyivel emelted?
Nekem amúgy már sikerült egyszer felraknom a NAM-t, csak már nem emlékszem, hogy melyik drivercsomaggal. Persze nem szabad állítgatni, mert akkor jön a spontán reboot :D
Én is szívesen túladnék rajta, de sajnos ez sulinetes, és nem lehet :( , és persze nincs az a degenerált aki megvenné, max ha ingyen adom.  Abban én egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az NVIDIA driverek a hibásak. Érdekes módon más NVIDIA chipsetes alaplapokkal nincs ilyen probléma !

#787 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 22:19

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:42

És miután felnyomtad a Vcore feszültséget, jobb lett a helyzet, és ez miben nyilvánult meg?
Ha igen,mennyivel emelted?
Nekem amúgy már sikerült egyszer felraknom a NAM-t, csak már nem emlékszem, hogy melyik drivercsomaggal. Persze nem szabad állítgatni, mert akkor jön a spontán reboot :D
Én is szívesen túladnék rajta, de sajnos ez sulinetes, és nem lehet :( , és persze nincs az a degenerált aki megvenné, max ha ingyen adom.  Abban én egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az NVIDIA driverek a hibásak. Érdekes módon más NVIDIA chipsetes alaplapokkal nincs ilyen probléma !

Szia.Szóval ha jól emlékszem az 1010 bios rommal asszem még a memnek is lehet vastag feszeket adni 2.8 voltot is amely nállam igencsak segitett a stabilitásban persze csinyávval bánj vele a memót meg ne süsd!A procinak meg jól emlékszem 1.6v adtam tehát+0.1v és sokkal stabilabban járt a rendszer/gyári hűtő volt/...Memóid neked mennyin mennek/everest/?
Hádédész..

#788 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:14

A memóriabusz 201 Mhz
Olvasás: 3047 Mb/s
Írás: 1152 Mb/s
Késleltetés: 61.7 ns

Most, hogy nem telepítettem a IDE drivereket és a hardveres tűzfalat sem használom, viszonylag stabilnak tűnik a gép, csak így meg tetűlassú,de mégis így a jobb. A felszülségekhez én csak akkor fogok nyúlni, ha már letelt a garancia.
A hardveres tűzfalat tudtommal a BIOS-ban ki lehet tiltani az onboard device müben a MAC interface tiltásával. De szerintem a harveres tűzfal csak akkor működik, ha telepíted a NAM-ot is, mert nekem most a BIOS-ban endedélyezve van, és mostanában nem volt spontán reboot, de ha telepítem a NAM-ot(ami eddig még csak 1-szer jött össze nagynehezen), akkor már igen.
Beszéltem a szervízzel, és ezt írták:

Idézet

A Ön által felvetett probléma megoldásának lebonyolítása a következő:
A készülékét be kell hoznia szervizünkbe, vagy le kell adnia valamelyik
telephelyünkön (problémás esetben semmiképpen sem elegendő az Ön által
hibásnak vélt alkatrészt, eljuttatnia központi szervizünkbe), és
egyidejűleg értelemszerűen kitölteni a "REKLAMÁCIÓS ÍVET", melyet
ügyfélszolgálati munkatársainktól kell igényelni.
Az Ön által vásárolt számítógép szériahibájára, vagy az alkatrészek
kompatibilitási hibája miatt kialakult nem megfelelő működéssel
kapcsolatosan szervizünk kizárólag szakvéleményt nyújthat be a
forgalmazóhoz. A forgalmazó a cégünk által elkészített szakvéleményt
elbírálja, majd értesít bennünket a döntésről. A döntés kétféle lehet:
1.) Beleegyezik az alkatrész típuscseréjébe. Ebben az esetben, a
készülékben a megfelelő alkatrészt kicseréljük, és működőképes
állapotban visszaadjuk Önnek.
2.) Nem egyezik bele a cserébe. Ebben az esetben, a készüléket üzemképes
állapotban adjuk át Önnek. (Az általunk bevizsgált alkatrészekről,
készülékekről készített szakvéleményt magas százalékban elfogadja a
forgalmazó, ezért erre az alternatívára, csak nagyon ritka esetben
kerülhet sor.)

Kérném, hogy készülékét juttassa el a Profi Szerviz Központba, hogy
megoldást találjunk problémájára!
Személy szerint annyit tudok ígérni, hogy a cégünk által vállalt két
hetes javítás határidő helyett 3-4 napon belül megoldást találok a
problémára.

Megértését köszönöm!

Szóval elég segítőkész volt a szervizes aki írta, elég nehézkesnek tűnik a csere véghezvitele.  Mert ezek a hibákelég véletlenszerűen jönnek elő, így lehet, hogy pont a szervízben jól fog menni, és még ha ők is tapasztalják ezeket a hibajelenségeket, akkor is mondhatják, hogy ez a gyártó hibája, és ők ezért nem vállaltak garanciát. Bár elég furcsa, hogy még nem panaszkodtak eddig náluk erre az alaplapra. Lehet, hogy megérezték, hogy esélytelenek ?
Mindenesetre még meggondolom a dolgot !

#789 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 10:44

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 11:14

A memóriabusz 201 Mhz
Olvasás: 3047 Mb/s
Írás: 1152 Mb/s
Késleltetés: 61.7 ns

Most, hogy nem telepítettem a IDE drivereket és a hardveres tűzfalat sem használom, viszonylag stabilnak tűnik a gép, csak így meg tetűlassú,de mégis így a jobb. A felszülségekhez én csak akkor fogok nyúlni, ha már letelt a garancia.
A hardveres tűzfalat tudtommal a BIOS-ban ki lehet tiltani az onboard device müben a MAC interface tiltásával. De szerintem a harveres tűzfal csak akkor működik, ha telepíted a NAM-ot is, mert nekem most a BIOS-ban endedélyezve van, és mostanában nem volt spontán reboot, de ha telepítem a NAM-ot(ami eddig még csak 1-szer jött össze nagynehezen), akkor már igen.
Beszéltem a szervízzel, és ezt írták:

Szóval elég segítőkész volt a szervizes aki írta, elég nehézkesnek tűnik a csere véghezvitele.  Mert ezek a hibákelég véletlenszerűen jönnek elő, így lehet, hogy pont a szervízben jól fog menni, és még ha ők is tapasztalják ezeket a hibajelenségeket, akkor is mondhatják, hogy ez a gyártó hibája, és ők ezért nem vállaltak garanciát. Bár elég furcsa, hogy még nem panaszkodtak eddig náluk erre az alaplapra. Lehet, hogy megérezték, hogy esélytelenek ?
Mindenesetre még meggondolom a dolgot !

Szerintem azért nem  panaszkodik senki mert már mindenki tuladott rajta ugymint én vagy otthon porosodik neki...Tényleg érdemes lenne már eme hibajelenségeket a gyártóval letisztázni,az asus elég komoly cég szerintem neki sem hiányzik egy negativ reklám...Egy biztos ez az alaplap viszont elég komoly tuninglehetőségekkel bir igy lehet a stabilitás szenvedett csorbát a tuning lehetőségek miatt.Ja és végül mondom /a vinyómon most is megtalálható néztem!/a driverekkel illetve bios frissitésekkel végül is nekem sikerült valamelyest stabillá belőni a gépet de tuningolni kell a procin mert alapon a proci ugyan gyors de a chipkészlet az valami csiga/lassú bútolás stb/...Milyen prockód van?
Hádédész..

#790 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:12

Üdv,

tanácsot szerettem volna kérni, hogy mi a fenéért nem mennek a 400as ramjaim 400on, amikor arra vannak állítva a biosban, csak 333on, amikor látom hogy épp nemsokkal előttem említette vlki.. szóval nincs értelme ezen rágódnom, ha átrakom más slotba, akkor meg instabil lesz a gép? eddig dfi lapom volt, de cserélnem kellett erre (egyik ősömmel :) ), mert abban vlmiért nem akart többet kijönni digitális jel az spdif-en.. :s van vlmi megoldás erre a problémára, bios frissités esetleg?  :think:
előre is köszönöm  :respect:
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#791 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:01

Idézet

tanácsot szerettem volna kérni, hogy mi a fenéért nem mennek a 400as ramjaim 400on, amikor arra vannak állítva a biosban, csak 333on, amikor látom hogy épp nemsokkal előttem említette vlki.. szóval nincs értelme ezen rágódnom, ha átrakom más slotba, akkor meg instabil lesz a gép? eddig dfi lapom volt, de cserélnem kellett erre (egyik ősömmel  ), mert abban vlmiért nem akart többet kijönni digitális jel az spdif-en.. :s van vlmi megoldás erre a problémára, bios frissités esetleg?  
előre is köszönöm

K8N FAQ
Nem kommentálnám a dolgot, mert angolból elég pite vagyok, ez a feladat rád hárul.

Idézet: djculture

Szerintem azért nem  panaszkodik senki mert már mindenki tuladott rajta ugymint én vagy otthon porosodik neki...Tényleg érdemes lenne már eme hibajelenségeket a gyártóval letisztázni,az asus elég komoly cég szerintem neki sem hiányzik egy negativ reklám...Egy biztos ez az alaplap viszont elég komoly tuninglehetőségekkel bir igy lehet a stabilitás szenvedett csorbát a tuning lehetőségek miatt.Ja és végül mondom /a vinyómon most is megtalálható néztem!/a driverekkel illetve bios frissitésekkel végül is nekem sikerült valamelyest stabillá belőni a gépet de tuningolni kell a procin mert alapon a proci ugyan gyors de a chipkészlet az valami csiga/lassú bútolás stb/...Milyen prockód van?

Sajnos angolul nagyon keveset tudok, másrészt pedig nem látom értelmét annak, hogy elkezdek levelezni az ASUS-sal. Ők nagyon jól tudják, hogy a K8N ilyeneket csinál, de azt kétlem, hogy póstáznának nekem egy másik alaplapot Taiwan-ból :) De ha jól emlékszem te leveleztél az ASUS mérnökeivel, és annak sem lett kézzelfogható eredménye. Ha egyvalakinek kicserék az alaplapját, akkor az összes K8N tulajdonos felléphetne ezzel az igénnyel, és ez nagyon sokba kerülne az ASUS-nak. Nekem egyébként AMDSempron 2800+ procim van(az aláírásomban megtalálod a konfigomat egyébként), tuningolni max. majd akkor fogok, ha lejárt a garancia, így is elég instabil a gép, hát mág ha elkezdeném tuningolni. A bootolás lassúsága egyértelműen az IDE SW driver hibája, anékül viszonylag ngyorsan bebootol, de ha felrakom, akkor 20-30 másodpercig leáll. Amúgy milyen driverrel stabil most neked? Én az 5.11-es csomagot használom.

Szerkesztette: Bishop 2006. 04. 17. 10:02 -kor

#792 Felhasználó inaktív   tauka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:00

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 11:01

Nem kommentálnám a dolgot, mert angolból elég pite vagyok, ez a feladat rád hárul.

Köszi, bár ezt már megtaláltam tegnap, és csak double side modulokról ír, nekem meg single side-ok vannak.. mindenesetre kicseréltem a ramokat, megy most 400on, otthagytam a gépet, és reggelre újraindult.. :( szóval reménytelen?? :( aszinkronbannagyon nem akarom hajtani, akadoznak dolgok.. :(
ne bonyolítsuk... htpc, proji, hifi, meg net... :)

#793 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 13:01

Csak nekem nincs bajom ezzel a lappal!? :)
Eszerint jól kifogtam. :)

#794 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 14:20

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 13:01

Csak nekem nincs bajom ezzel a lappal!? :)
Eszerint jól kifogtam. :)

Próbált csak ki azokat a dolgokat, amiről beszélünk: telepítsd fel az IDE SW-t, az NVIDIA SYSUTILt, és társait: te is rá fogsz jönni, hogy nem volt jó vétel. Ellenkező esetben írd meg, hogy hányas revíziójú az alaplapod !

#795 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:05

Nekem is kéne még vegyek a gépembe 512MB ramot, de már egyszerűen nem merek, mert tudom, hogy úgy is csak a gond lesz vele.  :(

#796 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:33

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:05

Nekem is kéne még vegyek a gépembe 512MB ramot, de már egyszerűen nem merek, mert tudom, hogy úgy is csak a gond lesz vele.  :(

tipp:vegyél nonémet az simán megy vele!
Hádédész..

#797 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 17:18

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:33

tipp:vegyél nonémet az simán megy vele!

hmm..  :think: Most van benne 1 db 512MB egyoldalas Hynix. Ha vennék, akkor szerintem már egy ugyanilyet, de ha nem fog menni (vagy csak 333-on), akkor megpróbálom a noname-et!

#798 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 14:44

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:18

hmm..  :think: Most van benne 1 db 512MB egyoldalas Hynix. Ha vennék, akkor szerintem már egy ugyanilyet, de ha nem fog menni (vagy csak 333-on), akkor megpróbálom a noname-et!

hynix d43 nem csipi a chipset...
Hádédész..

#799 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:54

Idézet: djculture - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 15:44

hynix d43 nem csipi a chipset...

Ezt most nem értem. :think: A hynix memóriákat nem szereti a chipset (nforce3 250)? Mi az a d43? Ez a mostani 512 így egyedül jól megy...

#800 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:14

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:54

Ezt most nem értem. :think: A hynix memóriákat nem szereti a chipset (nforce3 250)? Mi az a d43? Ez a mostani 512 így egyedül jól megy...

Nekem hynix d43-as chippes memóim voltak és állati csiga időzitésekkel kezelte a lap 333mhz-en mig a nonémekkel mintha megtáltosodott volna...
Hádédész..

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »