HWSW Informatikai Kerekasztal: ABIT IC7 [i875] - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ABIT IC7 [i875] Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 21:53

idézet:
Ezt írta Akker:
Ha még valaki emléxik néhány napja az volt a gondom a frissen beszerzett IC7-esemmel, hogy nem ment fel az alaplapi chipset-driver és játékokat sem tudtam telepíteni, nemhogy futtatni.

Hát megoldódott. Fölraktam a jó öreg win98se-t, hogy azzal mit művel, és csodák csodájára minden fölment csont nélkül. Először arra gondoltam, hogy akkor az Xp-vel van vmi baja a lapnak... Aztán eszembe jutott, hogy a telepítésnél (win98se) nem látta a DVD-írót a telepítő (Pio106), ezért átdugtam az átmenetileg használaton kívüli CD-írómat (Ricoh MP7200A) és arról toltam fel a cuccokat. Gyanús lett nekem ez a dolog, ezért gyorsan visszadugtam az Xp-s wincsit + a CD-írót is, alaplaphoz adott CD be és simán felment a driver, hiba nélkül újraindult. Ezután 1-2 játék próbaképpen: szintén tökéletes.
Szóval a drágalátos DVD-íróm CD-olvasási képessége hagy némi kívánnivalót maga után. Mindenesetre az érdekes, hogy az Xp-t viszont arról telepítettem.
A lényeg, hogy működik!!

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
[/quote]

Remélem ez csak egyedi eset, mert én épp ilyen dvd-írót tervezek venni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#222 Felhasználó inaktív   Akker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 22:35

idézet:
Ezt írta XC-biker:

Remélem ez csak egyedi eset, mert én épp ilyen dvd-írót tervezek venni.
[/quote]

Eddig nem volt panaszom az íróra, ~60 lemezt írtam meg vele (DVD) és csak 1 lett rossz, de akkor a lemez volt anyaghibás. Lehet, hogy csak a fejet kéne megpucolnom...

#223 Felhasználó inaktív   actsy_farang 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:45

Szerintetek lesz még valamilyen új 865/875 alaplapja az Abitnak a közeljövőben, vagy már csak a 915/925-ös lapok várhatók?
Vajon lehet-e majd a Z 7000-Cu-kat használni az új rendszerekben, vagy nyárra kidobhatóvá válnak?

#224 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 04:56

na már megint a 2. oldalra kerültünk:/
abit funok! Megtennétek hogy benéztek
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003539"]ide?[/url]
(Az én kérdésemre hátha tud valami választ 4.comment)

[ 2004. január 24.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#225 Felhasználó inaktív   Zsomi0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 24. 19:27

Sziasztok!

Ma vettem egy 256 megás samsung ddr-t ,egy már volt, beraktam a IC7-be ,csakhogy hiába bámulom a sandra tesztjét
"dual ddr" sehol , memory chanels:1 a sebesség csak 2000Mb/s körül , miért nem megy?

Zsom. :confused:

#226 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 19:48

idézet:
Ezt írta Zsomi0:
Sziasztok!

Ma vettem egy 256 megás samsung ddr-t ,egy már volt, beraktam a IC7-be ,csakhogy hiába bámulom a sandra tesztjét
"dual ddr" sehol , memory chanels:1 a sebesség csak 2000Mb/s körül , miért nem megy?

Zsom. :confused:
[/quote]

Mert a Dual Chanel csak két teljesen egyforma memóriánál működik.... és a slotok "színeinek" is passzolni kellene egymáshoz. :)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#227 Felhasználó inaktív   Zsomi0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 24. 20:26

A két samsung RAM bár nem ugyanakkor vettem , teljesen ugyanolyanok , ugyanaz a sorozatszám is , és próbáltam a dim 1-3
dim 2-4 -et,de semmi , nem fogom mi a baja.
Nem lehet valamivel detektálni hogy miért nem kapcsolja be a dualt?

Zsom.

#228 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 21:01

idézet:
Ezt írta Zsomi0:
A két samsung RAM bár nem ugyanakkor vettem , teljesen ugyanolyanok , ugyanaz a sorozatszám is , és próbáltam a dim 1-3
dim 2-4 -et,de semmi , nem fogom mi a baja.
Nem lehet valamivel detektálni hogy miért nem kapcsolja be a dualt?

Zsom.
[/quote]

Hiaba latszanak ugyanolyannak, ezek szerint megsem egyformak. Ezert mondom en, hogy inkabb adjunk par ezressel tobbet a memcsire, es maris nincs ilyen fejfajas :o
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#229 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 21:39

idézet:
Ezt írta Stingerdf:

Hiaba latszanak ugyanolyannak, ezek szerint megsem egyformak. Ezert mondom en, hogy inkabb adjunk par ezressel tobbet a memcsire, es maris nincs ilyen fejfajas :o
[/quote]

Hát igen :D

Nekem is jó lenne ha találnék valakit, aki jelenleg az USA-ban leledzik, viszont hazajön egy hónapon belül, mert akkor hozaték vele ezt: [url="http://"http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=20-144-517&catalog=147&manufactory=BROWSE&depa=1"]GEIL UP PC4000 1GB kit[/url]

[ 2004. január 24.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

#230 Felhasználó inaktív   Zsomi0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 24. 21:55

Okés , akkor nem egyformák , bár kivettem , megnéztem , és a modulok típus , és sorozatszáma egyezett , de hátha.
Hol lehet pár ezressel többért venni egyforma ramokat, kit-et?

Zsom.

#231 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 22:25

idézet:
Ezt írta Zsomi0:
Okés , akkor nem egyformák , bár kivettem , megnéztem , és a modulok típus , és sorozatszáma egyezett , de hátha.
Hol lehet pár ezressel többért venni egyforma ramokat, kit-et?

Zsom.
[/quote]

Szerintem csak annyi kell, hogy lehetőleg egy helyről, egy időben vedd a kettőt és akkor valszeg olyat fogsz ki ami egy gyártósorból került ki. Mivel válogatott ramok nem "pár ezressel" drágábbak sajnos. :(

#232 Felhasználó inaktív   Zsomi0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 25. 10:11

Okés , tud valaki segíteni ebben?
Van két iszonyat tunig samsung ramom , vígan meg 133 - 534Mhz-s data rate-en , de az alaplap nem kapcsolja be a dualt (sima 400Mhz-n sem)

Bank 0 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-2-2-6CL 1CMD
Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-2-2-6CL 1CMD
Channels : 1
Width : 64-bit

Szóval ha valaki elcserélné , vagy megvenné/beszámítaná , annak örömmel várnám a levelét.

Zsolt.

#233 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 20:53

idézet:
Ezt írta XC-biker:

Hát igen :D

Nekem is jó lenne ha találnék valakit, aki jelenleg az USA-ban leledzik, viszont hazajön egy hónapon belül, mert akkor hozaték vele ezt: [url="http://"http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=20-144-517&catalog=147&manufactory=BROWSE&depa=1"]GEIL UP PC4000 1GB kit[/url]

[ 2004. január 24.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Itthon is kaphatóak a GeiL modulok, pl. [url="http://"http://www.magicomp.hu"]ITT[/url] is benne vannak az árlistában.
Vagy kintről sokkal olcsóbb?

#234 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 21:45

idézet:
Ezt írta ekoder:

Itthon is kaphatóak a GeiL modulok, pl. [url="http://"http://www.magicomp.hu"]ITT[/url] is benne vannak az árlistában.
Vagy kintről sokkal olcsóbb?
[/quote]

tudom hogy ott is van, de ott csak áfa nélkül érné meg, úgy meg nem tudok vásárolni.

De ha megnézed a fenti linkemet, akkor meglátnád mennyivel olcsóbb kint.

#235 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 21:47

idézet:
Ezt írta Zsomi0:
Okés , tud valaki segíteni ebben?
Van két iszonyat tunig samsung ramom , vígan meg 133 - 534Mhz-s data rate-en , de az alaplap nem kapcsolja be a dualt (sima 400Mhz-n sem)

Bank 0 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-2-2-6CL 1CMD
Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-2-2-6CL 1CMD
Channels : 1
Width : 64-bit

Szóval ha valaki elcserélné , vagy megvenné/beszámítaná , annak örömmel várnám a levelét.

Zsolt.
[/quote]

Nálam van most 2x256 Corsair XMS PC3500 CL2-es ram ami ragyogóan megy dualban. A tulaja 38e Ft-ra tartja.

Anno ezeket a teszteket --> [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=006936"]https://www.hwsw.hu/...ic&f=1&t=006936[/url] is azokkal a ramokkal csináltam.

[ 2004. január 25.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

#236 Felhasználó inaktív   Zsomi0 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 25. 23:27

Csak úgy zárójelben megkérdezem,gondolom van itt pár IC7 tulaj , mindenkinek megy szó nélkül dualban a RAM?

Nem tud valaki valamilyen buheráló programot ,amivel be lehet detektálni , hogy mi van a dual-al?

Zsolt.

#237 Felhasználó inaktív   cumó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 26. 01:52

Üdvözöllek Titeket a körömben !
Vagy fordítva ?
A napokban újítottam a gépemet, de az IC7 hangjával valami nem stimmel. A sub és a center sokkal halkabbab szólal meg, ha a tesztben rájuk kattintok. Ha átkapcsolok a MIC, vagy az AUX bemenetre akkor is. Találkozott Valaki ezzel a problémával ? Minden alapon fut a gyári progikkal.
IC-7,P4 2.6/800,PQI 2x256/400,MSI TI4200/128/4x,CTX15",HDD4.3Gb,Acorp56k

#238 Felhasználó inaktív   acost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 07:41

Sziasztok!
Nekem két 256MB 400 MHz Noname DDR RAM-om van és ragyogóan megy duálban (1-3-ban van). Ráadásul két hét különbséggel vettem , bár ugyan abban az üzletben és valószínűleg ugyanabból a sorozatból 13e forint volt darabja. (Bár nekem IS7-es alaplapom van).

#239 Felhasználó inaktív   Kropacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 08:25

Gyerekek!

2 hónapja szétszedtem az IC-7-es alaplapú gépemet, azóta nem volt hajlandó a PS/2 egeret felismerni... így hát raktam rá egy USB egeret. Ez 5-ből kb. 4 indítéskor ismeri fel azt... Ezért megint szétszedtem a gépemet...
Most vettem bele egy SATA vinyót is, úgy fogom összerakni, meg megnézem mitől olyan hangos a gép (a chipset hűtő venti???).

A SATA vinyótól vagyok most megijedve...
van rajta egy csomó csatlko hely...

Két helyre csatlakoztattam: remélem jó! Szerintetek???:
1. 1 db a sima fehér tápcsatlakozót a vinyóra (bár az alaplap dobozában volt olyan csatlakozó is, aminél a fehér csatlakozót egy kétfelé ágazó, a vinyó másik csatlakozó felületére rakható csatlakozó van... de ezt hanyagoltam, így ahogy írtam, csak a sima tápból jövő fehér csatlakozót raktam rá)
2. 1 db a vékony, SATA kábel csatlakozót az alaplap és vinyó között.

Ennnyi elég neki? Mint az ATA 100-asoknál?
Bocsi, lhehet hogy nagyon amatőr kérdés, de nincs kedvem tönkretenni a vinyót...

Jó ez így? vagy nem?

Kropacsek

#240 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 09:03

idézet:
Ezt írta Kropacsek:
A SATA vinyótól vagyok most megijedve...
van rajta egy csomó csatlko hely...

Két helyre csatlakoztattam: remélem jó! Szerintetek

...

Ennnyi elég neki? Mint az ATA 100-asoknál?
Bocsi, lhehet hogy nagyon amatőr kérdés, de nincs kedvem tönkretenni a vinyót...

Jó ez így? vagy nem?

Kropacsek
[/quote]

Üdv újra, Százados Úr! Erőt, egészséget! :)

A vinyót (sejtésem szerint Maxtor) jól csatlakoztattad. Múlt héten olvastam valamelyik vinyóról, hogy, bár kétféle tápcsati van rajtuk, egyszerre csak egyet szabad használni, mindkettő együttes alkalmazása esetén akár tönkre is mehet a meghajtó. A Seagate SATA vinyóknál nincs ilyen para, azon van 1 újfajta tápcsati, abba dugod az átalakítót, és kész. Mivel a Maxtor vinyói nem komplett új szériások, csak kb. a régi PATA vinyóba integráltak egy SATA átalakítót, ezért azon még megvan a régi fajta tápcsati is. Ha jól emlékszem, a WD vinyóit is így szerelik. :confused:

Egy szó, mint száz, teljesen jó, ha a régi fajta tápcsatlakozót dugtad rá, plusz mellé a SATA kábelt. Mennie kell(ene). ;)
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.