HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 11. 09:14

Volt még valaki másnak is goondja az USB2 driver telepítésével?
Nem akar felmenni.
A telepítésnél egy olyan file-t keres, ami nincs is a CD-n.

#142 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 10:23

idézet:
Ezt írta Lancelot:
Volt még valaki másnak is goondja az USB2 driver telepítésével?
Nem akar felmenni.
A telepítésnél egy olyan file-t keres, ami nincs is a CD-n.
[/quote]

De a windows eredetileg tartalmazza (windowssystem32drivers könytárban van )
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#143 Felhasználó inaktív   h261535 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 11. 12:21

Regedit:

"SajátgépHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREABITHardwareMonitorai7preference

Itt lehet szemezgetni ...

Ajánlom a BeepEnable és a LoLimit kulcsokat a figyelembe ... "

Huhh köszi sokat segített! : nekem speciell 1860-1920 fordulatszámmal tartja a Galiltech hűtőm a 2,8-as procimat 45 fokon :-)
Lefuttattam egy 3D mark 2001SE-t + nyitva hagytam egy böngészőt + ment a winamp5 hogy ne unatkozzak :-) és még így is 50 fok alatt maradt a procim ezzel a 2000alatii fordulatszámmal, úgyhogy a gyári 2000 minimum felesleges...

Viszont továbbra sem találtam meg ennek az okát:

VCCVID 2,16 - 2,60 !!!!!!!!!

PLEASE HELP!

tudom hogy ez nem normáls érték, de nem tudom az okát, 400-as DTK tápom van, és működik a gépem normálisan, csak aggaszt ez az érték...

Még valami: 2*256 400-as SAMSUNG :-( Ramokkal sikerült valakinek bebootolni a Turbo-s PATtal? Nekem nem:-(
P4 2,8 Ghz; Abit AI7; 2*256MB samsung DDR; GeXcube 9600XT Xtreme; 120GB WD; 40GB Maxtor RACK; DTK 400W; LG52*24*52; Pioneer 40*16; Pinnacle PCTV pro...

#144 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 13:29

Ne nekem köszönd, hanem Insert-nek!

Mellesleg nem tudtok arról hogy valamilyen másik monitorozóproggi működik-e AI7-el?

Nekem a MBM nem akart menni, ez a #>@#&? AbitEQ meg nem engedi állítani a grafikonozó rész intervallumát ... remélem érthető ...

Szóval nekem minden ventim vagy AbitEQ vagy sajátmaga által forulatszámszabályzott , ráadásul ami a leggyorsabban pörög az 1920-on a Zalman :) Ennek a változásait érdemes megfigyelni egy 2 centi széles skálán ami 0-tól 10000 RPM-ig van :(
"Live Fast! Die Young!"

#145 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 14:01

A régi Winbond Hardware Doctor nem megy fel rá? Ez az új csicsás nekem amúgysem tetszik. :eek:

[ 2004. január 11.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#146 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 14:04

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Mellesleg nem tudtok arról hogy valamilyen másik monitorozóproggi működik-e AI7-el?[/quote]

Én a MAX3-amhoz SpeedFan-t használok az OTES lassításához, a házhűtőket meg a kis Enermax panelem rendszabályozza, Zalman procihűtő meg a Fan Mate ócskasággal konstans 1500 körül. :)

Próbáltál már valami ini-fájlt keresni az ABIT EQ-hoz, vagy registry-ben piszkálni ezeket a beállításokat?

U.i.: Csybe, a Zalman panel csak feketében hozzáférhető? Mert szeretnék 1 olyat, de nem mutatna jól az ezüst/fehér házamban. :(

[ 2004. január 11.: Dév szerkesztette a hozzászólást ]
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#147 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 15:05

Fentebb írtam, ott lehet állítani mindent, de hiába állítok a max. és min. határok ugyanott maradnak :(

Nekem van egy Zalmanom amit FanMate + alaplap vezérel, chipseten Zalman ZN47BJ, a chipsethűtő helyére egy Coolink venti van kötve, ami kívűlről fújja a Zalmanra a "hideg" levegőt + 6db Arctic Cooling Pro TC házhűtő ... Ezek mind 1200 és 2000 között mennek :)

Én nem lassítani szeretném őket, hanem monitorozni ... meg a hőfokokat is ... hogy terhelés mellett mennyit ugrik a proci hőmérséklete ...
"Live Fast! Die Young!"

#148 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 17:06

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
[QB]Mellesleg nem tudtok arról hogy valamilyen másik monitorozóproggi működik-e AI7-el?
Nekem a MBM nem akart menni,... QB][/quote]Nekem sem. De a SpeedFan sem mér semmit csak a winyot látja. A 14es biosban változtattak az érzékelön "Disable Winbond W83627HF sensor unit to prevent incorrect CPU voltage information shown in some third party software." Lehet itt keféltek el valamit.? Átnyálaztam az USA forum egyrészét, mivel NoInglish, csak konyhanyelv. Mivel mostanában lesz lové ramra elgondolkodtam mit érdemes vennem. PAT inkább 1:1ben megy 5:4ben nehezen, a proci elméletben 250 felett is birja (500ddr = horror ár). Kérdés: Ki mit használ, milyen beálitásokkal.Elöre is kösz.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#149 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 17:33

Lehet hogy megvárom az új BIOS-t, aztán egy ideig majd birom , aztán lehet rákérdek az official AI7 thread-ben :)

Más:
Nektek is gyorsan változnak a hőmérsékletadatok? Egy kazánban élek, proci idle 48 fok, terhelve felmegy majdnem 60-ig, de mire kilépek egy játékból és be az AbitEQ-ba, addigra már megint 48 ... csak a grafikonon látszik hogy fent volt ...
"Live Fast! Die Young!"

#150 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 19:12

idézet:
Ezt írta sinya:

De a windows eredetileg tartalmazza (windowssystem32drivers könytárban van )
[/quote]

Köszi.
(Ha SP1 is fent van gondolom.)

#151 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 20:18

idézet:
Ezt írta Lancelot:

Köszi.
(Ha SP1 is fent van gondolom.)
[/quote]

Igen.
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#152 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 22:04

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Lehet hogy megvárom az új BIOS-t, aztán egy ideig majd birom , aztán lehet rákérdek az official AI7 thread-ben :)

Más:
Nektek is gyorsan változnak a hőmérsékletadatok? Egy kazánban élek, proci idle 48 fok, terhelve felmegy majdnem 60-ig, de mire kilépek egy játékból és be az AbitEQ-ba, addigra már megint 48 ... csak a grafikonon látszik hogy fent volt ...
[/quote]

Teljesen normális jelenség.

#153 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 11. 22:50

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Nektek is gyorsan változnak a hőmérsékletadatok? Egy kazánban élek, proci idle 48 fok, terhelve felmegy majdnem 60-ig, de mire kilépek egy játékból és be az AbitEQ-ba, addigra már megint 48 ... csak a grafikonon látszik hogy fent volt ...[/quote]Nállam is ez a helyzet, bár most nincs huzva 40-33-45 C' de egykis tömörités v játék rögtön 60 közelében. Leolvashatatlan a pontos érték, ezért volt jóbb nekem az mbm. Ha huzom üresjáratban csak 45re megy feljebb, turáztatva PWM+CPU 60 felé...
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#154 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 19:55

Emberek HELP!

Végre "elméltileg stabil" a gépem ...

Szóval nem fagy le az AI7, PAT bekapcsolva, memória 2-5-3-2 -n, tesztek minden lefut, csak a két qrv@ 3Dmark nem :(

Mondjatok nekem olyan proggit amivel XP alatt tudok memóriatesztet végezni ... nem sebesség hanem stabilitás, és hogy hibázik-e ...

Ha nemsokára sikerül egy floppy-t szereznem majd :) akkor ráengedem a dosos memtest-et is, de nem tudom win alatt mivel tudnám megnézni ...

Aida, Sandra, PcMark mennek gond nélkül ... + CPU stability teszt + közben nézem a Cartoon Networkon a Samurai Jack-et :)

De eddig úgy voltam vele, akkor stabil a gép ha a 3DMarkok lefutnak gond nélkül ... na most el se indulnak :(
"Live Fast! Die Young!"

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 01. 12. 20:07

az egyik legjobb teszt a Quake3 nem hiába használják még mindig.

#156 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 20:24

:) Köszi ... nincs Q3-am ... helyette Enemy Territory vagy Call of Duty? Végülis ezek is Q3-asok ...

Mellesleg miután beírtam az előző Postot, dühödten kattintottam a 3DMark ikonra ..."Ménemmmén???" ... erre elindult :)

De sajna reboot lett belöle a High Poly tesztnél :(

Másodjára meg kidobott desktopra, úgyhogy valami még mindig nem jó ...

Addig is PAT le, de ettől függetlenül végre mennek a memók stabilan 2-5-3-2-n ...

Most már lefutott minden ... úgyhogy tesztelgetem még ...

Nektek NBStrap 667-nél nem csinál ilyeneket? Vagy próbálta már valaki?
"Live Fast! Die Young!"

#157 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 20:28

idézet:
Ezt írta Dév:

Próbáltál már valami ini-fájlt keresni az ABIT EQ-hoz, vagy registry-ben piszkálni ezeket a beállításokat?

[/quote]

sok szenvedés árán rájöttem:
1. Az abitEQ mappában megkeresed az alaplapod ini fájlját (*def.ini)
Átszerkeszted kedved szerint, majd elmented.
2. AbitEq elindít, monitor setting->default setting->apply.

Valahogy lehet a regitryben is, csak nem tudom fejből, hogy hol.

szerk.:ja, most nézem, már le van írva, bocs.

[ 2004. január 12.: Tony_6 szerkesztette a hozzászólást ]

#158 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 21:14

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Mondjatok nekem olyan proggit amivel XP alatt tudok memóriatesztet végezni ... nem sebesség hanem stabilitás, és hogy hibázik-e ...[/quote]Prim95

[url="http://"http://www.mersenne.org/freesoft.htm"]letölthetö innen[/url] ez is plusz egy teszt. Futatom néha, de hogy mit csinál?

#159 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 21:19

insert : Te próbálkoztál a PAT bekapcsolásával?

És ha igen nem csinál néha hülyeségeket?
"Live Fast! Die Young!"

#160 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 12. 22:26

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Emberek HELP!

Mondjatok nekem olyan proggit amivel XP alatt tudok memóriatesztet végezni ... nem sebesség hanem stabilitás, és hogy hibázik-e ...

[/quote]

MS memória teszter. Windiag a neve asszem, MS site-ján fenn van. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.